Erhan Doruk 12 Haziran 2022 Paylaş 12 Haziran 2022 Led gündüz farları çıktığından beri çok karşılaşmaya başladım. Ledler açık olunca göstergelerde de ışık oluyor , yolda beyazlık görenler farların kapalı olduğunu anlamıyor. Bugün iki araçlar karşılaştım, birine uyarmak istedim , orta şeritte olmasına rağmen selektör attım , gazladı gitti, ışıklarda yetiştim farları arkasındayken birkaç kez kapatıp açtım, yine gazladı gitti, ileride yan yana geldik , adam sinirlenmiş, ne var diyor , farları açmamışın diyorum , sinir birden yerini mahçubiyete bırakıyor tabi. Sizce trafikte farları kapalı sürücüler uyarılmalı mı? Evetse nasıl? 5 Yorum bağlantısı
Hamit inan 12 Haziran 2022 Paylaş 12 Haziran 2022 Otomobil neysede motosikletler çok tehlikeli oluyor. Sıfırından saginiza solunuza sokuluyor ve aynadan fark edilemiyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 12 Haziran 2022 Paylaş 12 Haziran 2022 Banada manisa yolunda denk geldi, yolda hiç aydınlatma yok zaten. Bir kamyonet ne stoplar yanıyor ne reflektör hiçbirşey. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Haziran 2022 Paylaş 12 Haziran 2022 Erhan Doruk yazdı: Sizce trafikte farları kapalı sürücüler uyarılmalı mı? Evetse nasıl? gündüz ledleri, iç mekanda aydınlatmalı gösterge sonrası çoğaldılar, artık uyarmıyorum, çok uyardım faydasını görmedim. 7 Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 12 Haziran 2022 Paylaş 12 Haziran 2022 sanırım sellektör tek şansımız.. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 12 Haziran 2022 Paylaş 12 Haziran 2022 4'lüleri yakarak uyarılabilir, çokta takmamak gerek 1 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 12 Haziran 2022 Paylaş 12 Haziran 2022 Erhan Doruk yazdı: Ledler açık olunca göstergelerde de ışık oluyor , yolda beyazlık görenler farların kapalı olduğunu anlamıyor. Bende birkaç yıldır var gündüz farı, onun ışığı ile kısa farları karıştıran araç kullanmasın zaten, bırakın ne hali varsa görsün. 1 4 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 12 Haziran 2022 Paylaş 12 Haziran 2022 Far sensörü standart olmalı. Kapatılamamalı. 4 Yorum bağlantısı
Koray Demir 12 Haziran 2022 Paylaş 12 Haziran 2022 Uyarmamalı. Trafikten men etmeli. Araç kullanmak ve değişimlere adapte olup ayak uydurmak aç buçuk zeka gerektiren işlerdir. 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 12 Haziran 2022 Paylaş 12 Haziran 2022 Erhan Doruk yazdı: farları arkasındayken birkaç kez kapatıp açtım, Ben de böyle yapıyorum ama bunu anlayacak adam zaten farlarını kontrol ederek yola çıkar... 3 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 12 Haziran 2022 Paylaş 12 Haziran 2022 Uyarmamalı. Trafikten men etmeli. Araç kullanmak ve değişimlere adapte olup ayak uydurmak aç buçuk zeka gerektiren işlerdir. Kesinlikle. Vw kullanıcı zekasını da düşünüp kadranı gün ışığına göre yapmış. Hava kararınca gösterge zindan oluyor. 2 1 1 Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu 13 Haziran 2022 Paylaş 13 Haziran 2022 Selektör yapıyorum genelde yada önüne geçip kendi farlarımı kapatıp açıyorum bir kaç kez.Anlamıyor ise uzaklaşıyorum. Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM 13 Haziran 2022 Paylaş 13 Haziran 2022 Bende fren lambası yanmayan araç gördüğümde trafik ışıklarında uyarıyorum. Ama bazılarını uyardığımda sanki kusur/sorun bendeymiş gibi bir bakışla karşılaşıyorum. Bazı sürücüler (kendisini sürücü zannedenler) dikiz aynasına bakmaya tenezzül etmedikleri için uyarmanın da pek faydası olmuyor. Yorum bağlantısı
Aydın Sert 13 Haziran 2022 Paylaş 13 Haziran 2022 İstanbul trafiğinde bu kadar sık uyarının silahla karşılık bulması ihtimal. 6 1 Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu 13 Haziran 2022 Paylaş 13 Haziran 2022 Ben genellikle uyarmıyorum. Son dönemde insanlar iyilik amaçlı uyarılara bile saçma tepkiler vermeye başladı. 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 13 Haziran 2022 Paylaş 13 Haziran 2022 Eskiden uyarıyordum (selektör vs. ) ama sonra etraf manyak yolunca bıraktım. Hepsini ben mi düşüneceğim.. 2 Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 13 Haziran 2022 Paylaş 13 Haziran 2022 İlkay Başaran yazdı: Far sensörü standart olmalı. Kapatılamamalı. Volvo'da bu durum bu şekilde diye biliyorum fabrika çıkışı. Kapatılamıyor Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 13 Haziran 2022 Paylaş 13 Haziran 2022 Olabilir, dalgınlık, yorgunluk, malum ülkemizdeki geçim derdi... Kısacası insanlık hali unutulabilir... Uyarmaktan vazgeçmemek lazım... Ben genellikle yanına yaklaşıp korna çalıyorum, camı açmalarını istiyorum... Jest ve mimikler çok önemli... Ortalık zaten sorunlu insanlarla dolu, birazda dikkatli olmak lazım... 2 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 13 Haziran 2022 Paylaş 13 Haziran 2022 Ben karışmıyorum hiç. Farın aydınlatmasına ihtiyacı olunca fark eder nasıl olsa. Yapacak bir şey yok. Korna çaldı diye birbirlerini bıçaklıyor insanlar sokaklarda. Gidip kimseye korna da çalmam selektör de yapmam. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Haziran 2022 Paylaş 13 Haziran 2022 Ben de çok görüyorum. Mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 13 Haziran 2022 Paylaş 13 Haziran 2022 Geçen gün belediye yolu kapatmış, mecburen terse girdim, karşıdaki korna el kol yapınca belediye yolu kapatmış ondan mecburen girdim dedim, doğru konuş diyor bana, bir şeyler daha söyledim yine papağan gibi aynı şeyleri tekrarlayınca bastım gittim. Bazılarının kafatasının içindeki organ gelişimini tamamlayamamış, belli bi medeniyet düzeyindeki iletişimi algılayamıyorlar. 3 4 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 13 Haziran 2022 Paylaş 13 Haziran 2022 Tek çare selektör gibi. Işıklarda falan yan yana gelince belki konuşarak da uyarılabilir. Far sensörü önemli. Ama o bile değişebiliyor. Ben gösterge ışıklarını gündüz % 100, gece % 30 yaptım (ayarlanabiliyor), gece far otomatikteyse zaten yanıyor, otomatikte değilse ve far yanmıyorsa gösterge ışıkları % 100 parlaklıkta göz aldığı için bir uyarı sistemi gibi çalışıyor. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 13 Haziran 2022 Paylaş 13 Haziran 2022 (düzenlendi) ..-. .- .-. .-.. .- .-. selektörle bu denenebilir, mors alfabesiyle (farlar) mesajı bu şekilde veriliyor.. Ben de bir kaç kez trafik ışıklarında beklerken uyardım, mahçubiyetlerini görmek güzel oluyor.. Gündüz farını normal far ışığı sanıyorlar ama araba arkadan kapkaranlık.. 13 Haziran 2022 tarihinde Serkan Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 13 Haziran 2022 Yazar Paylaş 13 Haziran 2022 Geçen yine birinin farları yanmıyordu. yan yana geldim, farlar yanmıyor dedim. nasıl yanıyor bilmiyorum dedi 8 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 13 Haziran 2022 Paylaş 13 Haziran 2022 Şirket aracında gündüz ledi var far açık sanıyorum bu yüzden açmayı unutuyorum. Farı açık olmayan arabalar gördüğümde çoğunda gündüz ledi oluyor Yorum bağlantısı
Recommended Posts