İçeriğe Yönlendir

Fastfood Dükkanı Açmak için Gerekenler Nelerdir?


Doğan Arşiray

Recommended Posts

Doğan Arşiray

Soru budur. Diyelimki mekanı bulduk kiralamada sorun yok, teknik olarak nelerin yapılması gerekir? İlk aşamada akla gelmeyen, olsa çok iyi olur denebilecek şeyler nelerdir? Yasal olarak yapılması gerekenleri biliyormusunuz?

 

Amaç soğuk sandviç, ev işi haburger, pizza vs yapmak ve paket hizmeti ile dağıtmak.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yasal olarak yapman gerkenler basit hayatın gerçekleri daha zor, mekanı kurduktan sonra çökmesinler?

Doğan Arşiray yazdı:

Amaç soğuk sandviç, ev işi haburger, pizza vs yapmak ve paket hizmeti ile dağıtmak.

bence ürün gamını lahmacun ve pide üstüne kaydırmalı bir de çorba şart

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Doğan Arşiray yazdı:

Soru budur. Diyelimki mekanı bulduk kiralamada sorun yok, teknik olarak nelerin yapılması gerekir? İlk aşamada akla gelmeyen, olsa çok iyi olur denebilecek şeyler nelerdir? Yasal olarak yapılması gerekenleri biliyormusunuz?

 

Amaç soğuk sandviç, ev işi haburger, pizza vs yapmak ve paket hizmeti ile dağıtmak.

belediyeden birkaç gereksinim ve kontrol var. tuvalet yeterli mi lavabo yeterli mi vs. Onun dışında yangın konusunda gelip bakıyorlar. yatacak paralar var. Vs.

 

Eskisi gibi "genç işadamları derneğine üye olma" şartı muhtemelen yoktur.

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
(düzenlendi)

Fastfood dükkanı bildiğim kadarı ile "SIHHİ MÜESSESE RUHSATI" na tabi.

Bağlı olduğu belediyeden Başvuru formu düzenleyecek, vergi mükellefiyeti, oda kayıt ve sicil tastik kaydı isterler, Eğer bina altında yada avm dışında ise büyük ihtimal itfaiye raporu başvurusu ister ayrıca çevre temizlik kaydı açılması lazım belediyeden yine, bazı özel alanlarda imar araştırması ister , yapı kullanım izin belgesi ise harç ücreti karşılığı belediye verir.

Kiracı ise kira kontrat  aslı, ticari sicili yoksa ustalık belgesi, bina altında ise yine kat maliklerinden site yönetim muaffakat ister. Belediyelerin isteyecekleri dökümanlar farklılık gösterebilir. 

 

Allah şimdiden kolaylık versin, Bol kazançlar

tarihinde Talha Bilgi tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Çökme konusu zor konu. "koruma ister misiniz abi" diye gelirler. yok gerek yok. dersiniz. iki gün sonra cam çerçeve yerde...düşük profilli esnaf modu en güzeli. 

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Doğan Arşiray yazdı:

Soru budur. Diyelimki mekanı bulduk kiralamada sorun yok, teknik olarak nelerin yapılması gerekir? İlk aşamada akla gelmeyen, olsa çok iyi olur denebilecek şeyler nelerdir? Yasal olarak yapılması gerekenleri biliyormusunuz?

 

Amaç soğuk sandviç, ev işi haburger, pizza vs yapmak ve paket hizmeti ile dağıtmak.

Müteahhit olmaktan zordur tahminimce :D

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Murat Sürmeli yazdı:

Tarla işi noldu?

çalıştıracak işçi yok köyde. o konuyu sonra güncelleyeceğim.

Çağlar Bayur yazdı:

yasal olarak yapman gerkenler basit hayatın gerçekleri daha zor, mekanı kurduktan sonra çökmesinler?

bence ürün gamını lahmacun ve pide üstüne kaydırmalı bir de çorba şart

organize sanayide çökme durumlarının olacağını sanmıyorum.

Çağlar Bayur yazdı:

yasal olarak yapman gerkenler basit hayatın gerçekleri daha zor, mekanı kurduktan sonra çökmesinler?

bence ürün gamını lahmacun ve pide üstüne kaydırmalı bir de çorba şart

lahmacun pide vs için usta lazım. çorba olur o kolay.

Selim Bilgin yazdı:

3-5 tane instagram fenomeni yeterli.

siz hallediverin onu imece usulü ile.

Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

ikamet ettiğiniz yerdeki zabıta müdürlüğüne,esnaf sanaatkarlar veya ticaret odasına gidip bilgi isteyin,tefarrutı olan işler çıkabilir yeme-içme olunca,kobi -kosgep destekten faydalanabilirseniz araştırın..muhasebeci varsa tanıdık o size yardımcı olur süreç içindeki muhasebecinizde olacak...ustalık belgesi ihtiyaç olabilir vs...artık işler tefarruatlı...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Selim Bilgin yazdı:

3-5 tane instagram fenomeni yeterli.

Bıyıklı bir pilavcı var. ''Bugün neeeeeeeee yiyeceğiz, bugüüüüünnn pilav üstü kuru fasülye''.

maxresdefault.jpg.260eafa8b651fd79099fc387443d6878.jpg

  • Beğen 1
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Tamer Topaç yazdı:

Bıyıklı bir pilavcı var. ''Bugün neeeeeeeee yiyeceğiz, bugüüüüünnn pilav üstü kuru fasülye''.

Bıyık var ama pilavdan anlamam :mangal:

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Murat Sürmeli yazdı:

Bıyık var ama pilavdan anlamam :mangal:

Babamın gençlik fotoğraflarına bakar bakar iç çekerim.

Mert Gülkokan yazdı:

o adamın hikayesini dinledim sıfırdan başlayarak gelmiş dükkanı kurdum herşey hazır

pirinç alacak param kalmayınca annesinden aldığı para ile dükkanı işletmeye başlamış

ama işin içine şov ve nimete saygısızlık olunca deli oluyorum 

nimete saygı çok önemli

Hep derim asosyal medya. Maalesef artık böyle. Bunlar hep o en ünlü et restaurantı sahibiyle başladı :mangal:

  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

 Bayan veya bir emekli üzerine resmi açılış yapın... Faydası çok fazla... 

Birde bu yerler için olmazsa olmaz olan şey '' Yangın tüpü '' çok önemli ruhsat bile vermiyorlar valla...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Yaz, yangın tüpünü kendi getirecek:)

 

Çok zor iş değil mi ya? Sürekli ilgilenmek gerekir 

  • Beğen 1
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Selim Bilgin yazdı:

3-5 tane instagram fenomeni yeterli.

ne satıldığı değil, kimin sattığı öenmlidir diye yazar pazarlama lugatının son cümlesi, 88 sayfa okumuşsun, kapatıp fırlatasın gelir :rofl:

  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

organize sanayide çökme durumlarının olacağını sanmıyorum.

wuuu gerçek organize ise, iştigal alanı dışında sandviççi açılmaz? giğer türlü de organize çökerler, bölge kime ait ise, mesela şu an fatih te tostçu bile açamazsın

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Çağlar Bayur yazdı:

wuuu gerçek organize ise, iştigal alanı dışında sandviççi açılmaz? giğer türlü de organize çökerler, bölge kime ait ise, mesela şu an fatih te tostçu bile açamazsın

organize-isler-karun-hazinesi-geliyor.jpg.3d0cb28a4c709be4a3282843eb7d130c.jpg

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Çağlar Bayur yazdı:

wuuu gerçek organize ise, iştigal alanı dışında sandviççi açılmaz?

anlamadım bunu, gerçek ve kendi alanı olan harbi organize sanayi. iskan işleri vs bile kendi içinde. birtek tapu işleri ayrı.

  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

kolay ne var ki? yeterki iyi öğrenelim. sonra karar verdiğimizde vakit/nakit kaybı olmasın.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Sell me this burger

 

images?q=tbn:ANd9GcS0KA7ZCbOKFOJLxBmGbsB

Para-Kazanma-Sanati-leonardodicaprio-parakazanma-motivasyon-para-kazanma-1200x900.jpg.34365cf4c299e4d781061c9b8966ebc4.jpg

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Bana göre öncelikli olarak tuvaletler çok temiz olmalı, bay, bayan ayrı.  

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...