İçeriğe Yönlendir

Değer Kaybı Tazmin Süreci Ne Kadar Zaman Alıyor?


Recommended Posts

Deniz Kom

Merhaba arkadaşlar,

7 Şubat tarihinde aracımıza çarpmalarından sonra yaklaşık 105 Bin TL hasar kaydıyla durumu kapattık. Avukat değer kaybı için karşı tarafın sigortasına başvurdu. Karşı taraf, bizim sigorta eksperlerinin hesapladığının %30'u kadar bir ödemeyi gönderip dosyayı kapattı. Bizim avukat da ek ödeme talep etti, karşı taraftan yanıt gelmemiş. Tahkim'e başvuru yapacaktı. 

Zırt pırt avukatı aramak istemiyorum. Ama bu süreçler ne kadar zaman alır onu da bilmiyorum. 

Tahkim gibi başvurularda süreçleri izleyebileceğim bir sistem var mıdır? Yoksa avukatın haber verme konusunda insafına mı kalmış durumdayım?

 

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık

Yüzde 30luk ödemeyi erken bile almışsınız. 6 ay ile 1 sene arası sürüyor

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yiğit Özdemir

http://www.sigortatahkim.org/index.php?option=com_content&view=article&id=63&Itemid=56

 

Tahkim de kendi içerisinde yargılama faaliyeti gibi bir süreç olduğunu için sürecin tam olarak nasıl işlediği ve ne kadar süreceği konusunda avukatınız sizi özet şekilde bilgilendirebilir. Onun dışında yukarıda sıkça sorulan sorular kısmında da bir kısım cevaplar işinize yarayacaktır.

 

Yargı faaliyetleri baya dijitalleşti ama tahkim süreci en son bıraktığımde hala ağırlıklı kağıt üzerinden yürümeye devam ediyordu. Mahkemeye göre hala hızlı olmasının sebebi duruşmalar şeklinde değil dosya üzerinden yapılan inceleme ile karar verdiği içindir. Sıkça sorulan sorularda siteden girip dosyanın durumunu görebileceğinizden bahsediliyor ama arayüz nasıldır sistem ne kadar verimlidir denemediğim için birşey diyemeyeceğim.

 

Süreç sonunda tahkimden gelen kesin kararın işleme konması için(icra takibi ve diğer işlemler) ilgili karar evrakının tahkim tarafından avukatınıza gönderilmesi gerek. Bu süreç içinde avukatınızdan dönüş beklemeniz daha sağlıklı olacaktır. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...