İçeriğe Yönlendir

Bmw 1 E87'ye (2004-2011) xenon montajı

Selim Aydın1679652569

Recommended Posts

Orgüz Eken

Herkese günaydın. Soruna öyle odaklandım ki internete dahi hiç bakamadım. Foruma yeni girdim ve muazzam bir seferberlik gördüm şimdi. Herkesten Allah razı olsun. 

Çareyi sanayide buldum. Sırrı Bey aynen dediğiniz sorun hasıl olmuş; far uzunda takılı kalmış. Mustafa bey ve Yunus bey de tam olarak konuyu çözdünüz. Ben Mahmut beyle direkt telefonlaşarak konuya anlık eğildim o yüzden foruma bakamadım kusura bakmayın. Mahmut bey hem parça teminiyle hem de her daim desteğiyle yardımını esirgemedi sağolsun kendisi. 

Sırrı bey evde işi gücü bırakıp ne mükemmel aydınlatmışsınız sorunu, Allah razı olsun. Hepsini şimdi gördüm. 

Bu duruma kimse düşmez inşallah. Fakat sorunu özetlersek; sağ kısa bu farın dengesiz ve heterojen ışık dağıtma sorunu; Sırrı beyin çalışmasında gösterdiği gibi dc motorunun perdeye müdahale edememesinden ötürü sürekli uzunda yani bi xenon modunda kalmış olmasından kaynaklanmıştır. Seleroid yani dc motoru değişmiştir (Mahmut Bey sayesinde). Ayrıca mercek camı da yenisiyle değişmiştir hazır açılmışken etrafında oluşmuş ufak kırık çatlaklardan dolayı. Bütün işlemler arka kapak açılarak yapılmıştır. Farın camı açılmamıştır. Açılsa zaten far da biterdi.

Far şu an kusursuzdur; çizgisi tamdır. Sorun çözülmüş operasyon tamamlanmıştır :)

Mahmut bey dediğiniz gibi mercek bloku düşük malzeme kalitesinde. Daha kaliteli marka parçalarla değiştirmek uygun aslında. Ama orjinal dışına çıkılmış olacak. Her zaman orjinal kalması daha iyidir düşüncesindeyim. Bosch en iyisi; ama orjinallik daha da iyisi gibi :)

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Orgüz Eken

Konudan bağımsız bir küçük sorunda; yine aynı farda halojen uzun far halkasının angel ayes aydınlatması diğer üç halkadan daha sönük. (Sağ far böbreğe yakın olan angel eyes). Arkasındaki yansıtıcı ısıdan dolayı yanmış ve sönüklük ondan dediler. Bu farlarda angel eyes park farları gündüz farı olarak kullanıma uygun değil mi acaba? Araç çok kullanılmıyor üstelik. 

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Sorunun çözüldüğüne sevindim :bravo: tekrar geçmiş olsun . Peki işlemler sırasında foto çekmediniz mi ?

Birde before after yapsak konu içeriği zenginleşsin :good1:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
(düzenlendi)
2 saat önce, Orgüz Eken yazdı:

Konudan bağımsız bir küçük sorunda; yine aynı farda halojen uzun far halkasının angel ayes aydınlatması diğer üç halkadan daha sönük. (Sağ far böbreğe yakın olan angel eyes). Arkasındaki yansıtıcı ısıdan dolayı yanmış ve sönüklük ondan dediler. Bu farlarda angel eyes park farları gündüz farı olarak kullanıma uygun değil mi acaba? Araç çok kullanılmıyor üstelik. 

OEM angel eyes lerde yansıtıcı yoktur pleksi ışığı arkasındaki çentikler sayesinde yansıtır ve ampullerinizin iki farklı versiyonu vardır 3W - 6W  Hella nın 10W olanı da var ama TR de var mı bilmiyorum , her ikisi de DRL için yeterli değil . Daha güçlü cree led ampul montajı ile gündüz kullanımı için yeterli ışık elde edilir .

Bu ampuller işinizi görecektir : http://www.ebay.co.uk/itm/40W-LED-Headlight-Angle-Eye-Halo-Light-Side-Maker-Error-Free-For-BMW-E39-E60-X5/281961127686?

Photobucket   Photobucket   

Photobucket

tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Orgüz Eken
(düzenlendi)

Gece olsun foto ekleceğim. Olayıj galasını da yapmadan olmaz :))

Benim angellerin 3 tanesi olması gereken güçte, birisi zayıf. Sol resimdeki sarı olan zaten. Duy da aynı resimdeki. Böyle sarı daha iyi. O zaman sebep ne olabilir? Sönük kalan halkada?

tarihinde Orgüz Eken tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sırrı Polat
4 saat önce, Orgüz Eken yazdı:

Herkese günaydın. Soruna öyle odaklandım ki internete dahi hiç bakamadım. Foruma yeni girdim ve muazzam bir seferberlik gördüm şimdi. Herkesten Allah razı olsun. 

Çareyi sanayide buldum. Sırrı Bey aynen dediğiniz sorun hasıl olmuş; far uzunda takılı kalmış. Mustafa bey ve Yunus bey de tam olarak konuyu çözdünüz. Ben Mahmut beyle direkt telefonlaşarak konuya anlık eğildim o yüzden foruma bakamadım kusura bakmayın. Mahmut bey hem parça teminiyle hem de her daim desteğiyle yardımını esirgemedi sağolsun kendisi. 

Sırrı bey evde işi gücü bırakıp ne mükemmel aydınlatmışsınız sorunu, Allah razı olsun. Hepsini şimdi gördüm. 

Bu duruma kimse düşmez inşallah. Fakat sorunu özetlersek; sağ kısa bu farın dengesiz ve heterojen ışık dağıtma sorunu; Sırrı beyin çalışmasında gösterdiği gibi dc motorunun perdeye müdahale edememesinden ötürü sürekli uzunda yani bi xenon modunda kalmış olmasından kaynaklanmıştır. Seleroid yani dc motoru değişmiştir (Mahmut Bey sayesinde). Ayrıca mercek camı da yenisiyle değişmiştir hazır açılmışken etrafında oluşmuş ufak kırık çatlaklardan dolayı. Bütün işlemler arka kapak açılarak yapılmıştır. Farın camı açılmamıştır. Açılsa zaten far da biterdi.

Far şu an kusursuzdur; çizgisi tamdır. Sorun çözülmüş operasyon tamamlanmıştır :)

Mahmut bey dediğiniz gibi mercek bloku düşük malzeme kalitesinde. Daha kaliteli marka parçalarla değiştirmek uygun aslında. Ama orjinal dışına çıkılmış olacak. Her zaman orjinal kalması daha iyidir düşüncesindeyim. Bosch en iyisi; ama orjinallik daha da iyisi gibi :)

kazasız belasız , günlerde kullanın , forum sayesinde sorununuzun çözülmesine sevindim:bravo:

Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç
14 saat önce, Orgüz Eken yazdı:

Farların çalışma prensibide bi garipmiş :) selektörde merceği kullanmıyor,uzunları açınca merceği kullanıyor :) 

Bu arada sorunun çözüme kavuşması sevindirici :) Güle güle kullanın yolunuz aydınlık olsun :)

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Oktay Toker
On 17.05.2016 at 11:00, Orgüz Eken yazdı:

Gece olsun foto ekleceğim. Olayıj galasını da yapmadan olmaz :))

Benim angellerin 3 tanesi olması gereken güçte, birisi zayıf. Sol resimdeki sarı olan zaten. Duy da aynı resimdeki. Böyle sarı daha iyi. O zaman sebep ne olabilir? Sönük kalan halkada?

Angelların ışığını bu ampul yardımı ile ışık cam çubuklarla iletiyor.Bu cam çubukların ampule yakın kısım islenme ve sararma sonrası ışık yansıtması çok düşüyor.Cam eli yatkın bir el ile selülozik tinerle oldukça güzel temizleniyor.Yada ıslak mendille güzelce ovalamakta kısmen temizliyor.

Angel ampulü 10watt ve bu şekilde komple duyulu almaya gerek yok.Ampul zaten haricen çıkıyor ve piayasa bulunan bir kılıfta ampul.Işığı yansıtan kısım cam olduğu için bu ampul kılıfında 17watt olanlar piyasada bulunuyor.

Ampul yerine buraya aynı kılıfta her yer led olanlar yerine sadece uç kısımda kalite bir 5 derece ledli bir yapı nefis ışık verimi sağlıyor.Tarafımdan eski fardan çıkan bu yapıda denenmiştir.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Elimdeki bir kaç Bmw Angel yapısını resmettim.Araçtaki tip hangisi ise resimlerde belki aynısı vardır.Tahminime göre 2010 yılına kadar hep ampul kullanılmış diyebilirim.Bundan dolayı bu ışık yansıtıcı parçalarda islenme olasılığı yüksek.Hatta bazı modellerde 2 angel yapıya ayrı ışık yayıcı eklenmiş.

Yansıtıcısı fiber olan için üstte yazdığım ampulün watt degeri uygun olmayacaktır.Cam ışık dagıtıcı var ise kullanılabilir demiştim ama bu cam tip olanlardaki ampul çeşidi 35watt h11 serisi ile aydınlatılmış.10watt ampul kullanılmamış bunuda düzeltmiş olayım.

0060.jpg

0064.jpg

0069.jpg

0072.jpg

0073.jpg

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
48 dakika önce, Oktay Toker yazdı:

Cam ışık dagıtıcı var ise kullanılabilir demiştim ama bu cam tip olanlardaki ampul çeşidi 35watt h11 serisi ile aydınlatılmış.10watt ampul kullanılmamış bunuda düzeltmiş olayım.

H8 dir abi genelde orjinal ampul yuvasına H8 takıyorlar ...

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)
15 dakika önce, Mahmut Akbulut yazdı:

H8 dir abi genelde orjinal ampul yuvasına H8 takıyorlar ...

Doğrudur.H11 e çok benziyordu aklında öyle kalmış.

Aynen H8 miş.:good1: Resimledim.Bmw Z serisi fardan çıkma Angel aydınlatma reflektörü.

0076.jpg

0077.jpg

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Fatih Gökgöz

Merhaba dostlar ben Sakarya'dan Fatih. 2005 model bmw E87 1.16i aracımın orjinalinde halojen farlar var ve ben yine 2005 modelden çıkma orjinal valeo mercekli far buldum bunları taktırmam için soket değişikliğine mi ihtiyacım var? Bu soketi nereden bulabilirim?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Hoşgeldiniz.

İlk önce 2 farında soket karşılaştırması yapılmalı ve net fikir edinilmeli.Alınacak far Halojen mercekli far ise soket aynı olacaktır.Xenon far ise soket yapısı farklı.Ya halojen sokete göre tesisat çevirmesi yapılacak yada içi açılıp halojen soket tesisatı takılacak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Gökgöz

Teşekkür ederim Oktay abi bugün kablo ayarları da yapıldı ama beyinden gelen elektrik farklı olduğu için çalıştıramadık. Malesef orjinal xenon farları bağlayamıyoruz. Büyük hevesle aldığım farlarımı takamadan satışa çıkarıcam. Allah başka dert vermesin canımız sağolsun :)

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Xenon balast ile ampul voltaj kontrolü farklı olduğu için sıkıntı oluyor.Ampul için olan kontrollü devre ampul olmadığı için akımı kesiyor.Altaki linklerdeki role sistemini uygularsanız rahatlıkla kullanabilirsiniz.

http://www.geceucusu.com/topic/496-xenon-i%C3%A7in-r%C3%B6le-ve-direk-ak%C3%BC-ba%C4%9Flant%C4%B1s%C4%B1/?page=10    

http://www.geceucusu.com/topic/5850-r%C3%B6le-nedir-nas%C4%B1l-ba%C4%9Flan%C4%B1r-r%C3%B6leyle-neler-yap%C4%B1l%C4%B1r/?page=2

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Roleyi kullanmaya karar verirseniz şeffaf camlı içinde yeşil ledli ve bulabilirseniz 80amperlik olandan kullanınız.Bobin direnci 50ohm civarında buda tetsiatta azıcık yük yapar ve düzgün çalışmasını sağlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Gökgöz

Çok teşekkür ederim Oktay abi şimdi sana nasıl bir röle kullanmam getektiğini soracaktım, sürekli konu okuyorum. Farları kullanabilme ihtimalim bile beni sevindirdi inşaallah bu röleyle sorunu çözeriz ve xenon farları kullanabilirim. Şimdi şeffaf camlı ve yeşil ledli 80 amperlik röle aramaya başlıcam. Aküden kablo çekmekten bahsedilmiş, öyle bişey de yapmam gerekiyor mu?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Roleyi sanayilerdeki elektirk hırdavatcılarında bulabilirsin.Aküden direkt kablo için zaten bu role.Tek başına işini çözmüyor?

Elektirikçin tecrübeli ise far rolesi yapacaksın diyeceksin hepsi bu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Durak

arkadaslar merhaba 2014 model 116i aracımda bi-xenon sağ ön far buhar yapmaya basladı kapalı garajım olmadıgı ıcınde bısey yapamadım, daha sonra "far yüksek ayarı arıza" uyarısı verdı yolda giderken farlar kısalıp azalmaya basladı. aracı kapattıktan sonra da gunduz ledlerı sönmedi ta ki akü kendını korumaya alana kadar borusana gıttım kalıbrasyonu bozulmus dedıler ayar yaptılar. 100 150 km sonra aracı park ettım 2-3 gun ellemedım daha sonra çalıştırdım, oldugu yerde çalışırken yıne aynı arızayı verdı ve gunduz ledlerı yıne geç sondu bu konuda ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevınırımç

Yorum bağlantısı
Fatih Gökgöz

Tamamdır abi çarşamba gününe randevu aldım gelişmeleri bildiricem. Konfor kontrol ünitesinin hatta silecek motorlarının da yanacağını söyleyenler var, böyle bir riskimiz mi var?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Hoşgeldiniz.

Maalesef bu yıl agır hava şartlarından dolayı farlarda buharlanma ve nemlenmeye dayalı su damlacıkları oluşması aşırı şekilde arttı.Son 1 ayda çok fazla şikayetler bana iletildi.Tabi bununla beraber elektronik aksamlarda da terleme olma ihtimalide olabilmekte.Bu oluşan durumda tavsiyem hiç bir şekilde arka ampul değişim kapaklarının açılmaması.Açılınca far içi havası yenileneceği için bu defa nemlenme dahada artabilmektedir.

Gündüz farı ve otomotik yükseklik ecu kontrol üniteleri sökülüp egerki açma vidaları varsa açılıp içinde nemlenme oluştu ise bir an önce bu oksit yapğmadan selulozik tiner ile yıkanıp kurutulup takılmalı.Sorunun kaynagı bu görünüyor.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Geçmiş zamanda daha tam uygulanamayan bir işlemi hatalı şekilde yapıp sanayilerde ün salan bu söylem temiz doğru tesisat ile yapıldığında geçersiz olur.Hoştur kablonun üzerine akü artı kutbuna baglanacak diye yazdığım ve telefonda yüzünede söylediğim halde sigorta kutusunda ilgisiz farklı bir işlevsel parçaya ait olan sigortaya paralel baglayanlar gibi iseler yapacak bir şey yok.Şikayet gibi oldu lakin Rabbime sıgınır hepsine hayırlı işler,kolaylıklar olsun.

Aküden beslemeli olduğu sürece her hangi bir söylem geçerli değildir.2015 model araçlarda dahi roleli tertibat sıkıntısız çalışıyor.Sizin araçtada da Orijinal tesisatta yük olmayacağından sıkıntı oluşturmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...