İçeriğe Yönlendir

Bmw 1 E87'ye (2004-2011) xenon montajı

Selim Aydın1679652569

Recommended Posts

Göksel Bahadır
(düzenlendi)

ÖTV indiriminden faydalanalım diye 1.16 aldık. Çok istememe rağmen bi-xenonlusunu bulamadım. Sonradan taktırayım dedim, orjinali 3250 euro+450 euro işçilik+KDV dediler. :p Başta alırken 1500 euro olan fark sonradan taktıralım deyince 3 kat artıyor. :) Eğer orjinal parçaları temin edersem, servis garantisi bozulmadan montajını yapacakmış.

Şimdi, oem Ön farlar bi-xenon, far yıkama, otomatik far yükseklik ayarı, arka led farlar takım halinde daha ucuz nereden temin edebilirim? Yurt dışından falan getirtilebilirmi? :)

tarihinde Voltron tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Ebay'den ne oranda ucuza alabileceğini bilemiyorum ama bütün parçalarını alsan da sana çok pahalıya gelicektir. Ayrıca bunun montajını daha önce yapmış mı servis merak ediyorum, bmw biraz karışık bir araç. Buna emin olmak lazım sonra elinde patlamasın. Ben olsam şu aşamada temiz çıkma oem xenon far bulup uygulamaya çalışır ya da ayrı bir set halojen far alıp mercek uygulaması yapar/yaptırırdım.

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Ayberk Soylu

Merhaba arkadaşlar. Forumu bayaa gezdim dolaştım ancak çözümü bulamadım. Aracımın sislerine xenon işlemi uyguladık. Ancak ne yaptıysak arıza lambasını söndüremedik. Araya kondansatorde koyduk rolede koyduk arıza lambası bi turlu sönmedi. Başka kitlerde denedik yine olmadı. Ne yapmamız lazım. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

H serisi xenon kitlerle ilgili mesajlara forum kuralları gereği cevap veremiyoruz.Ama illaki montaj yapacaksanızda OEM kit deneyebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Ayberk Soylu

Söküldü zaten xenonlar. Farlarım merceksiz. Mercekli far arıyorum. Yine arıza ışığı vericek yoksa.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Ozan Kayıkçı

Merhabalar,

Kullandığım araçta tek kademeli (uzunlar H7'den beslenen) Xenon far bulunmakta.

Ben farlarımı adaptif bixenon'a yükseltmek istiyorum.

Şimdi şöyle bir ürün bulabildim: http://www.otoyedekparcaal.com/bmw-e87-on-far-sol-bi-xenon-viraj-adaptif-2004-2010-pmu2079

Ancak burada 2004-2010 gibi biraz yetesiz bir bilgli var zira makyajlı LCI için mi yoksa makyajsız için mi bu bilgi yok. Yabancı forumlarda da biraz araştırdım ama ya paslanmışım ya da doğru düzgün bir bilgi yok :) 2005 model bir E87 için orijinal (Valeo) bi-xenon adaptif far var mı bilemiyorum.

LCI'ler için üretilmiş olan adaptif bi-xenon'ları uygulayan bir kişi bulabildim, onda da parklar (angel eyes) 3-4 saniye sonra sönüyormuş, bu problem değil zaten ben hep Auto'da kullanıyorum, sadece angelları açıp gezeyim gibi bir derdim yok. Ama adaptif de çalışmıyormuş ve soketler de LCI'ye geçildiğinde değiştiğinden ek kablolama gerekiyormuş. Kablo işine girmek istemiyorum açıkçası.

Sorumun ilk kısmı biraz hazırcılık olacak zira aradım da bulamadım diye soruyorum, E87 makyajsız kasa için adaptif bi-xenon far var mıdır?

İkinci kısım ise, adaptif farın adaptif olabilmesi için ne gibi bir kodlama vs işlem yapmam gerekir?

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Merhabalar,

Kullandığım araçta tek kademeli (uzunlar H7'den beslenen) Xenon far bulunmakta.

Ben farlarımı adaptif bixenon'a yükseltmek istiyorum.

Şimdi şöyle bir ürün bulabildim: http://www.otoyedekp...04-2010-pmu2079

Ancak burada 2004-2010 gibi biraz yetesiz bir bilgli var zira makyajlı LCI için mi yoksa makyajsız için mi bu bilgi yok. Yabancı forumlarda da biraz araştırdım ama ya paslanmışım ya da doğru düzgün bir bilgi yok :) 2005 model bir E87 için orijinal (Valeo) bi-xenon adaptif far var mı bilemiyorum.

LCI'ler için üretilmiş olan adaptif bi-xenon'ları uygulayan bir kişi bulabildim, onda da parklar (angel eyes) 3-4 saniye sonra sönüyormuş, bu problem değil zaten ben hep Auto'da kullanıyorum, sadece angelları açıp gezeyim gibi bir derdim yok. Ama adaptif de çalışmıyormuş ve soketler de LCI'ye geçildiğinde değiştiğinden ek kablolama gerekiyormuş. Kablo işine girmek istemiyorum açıkçası.

Sorumun ilk kısmı biraz hazırcılık olacak zira aradım da bulamadım diye soruyorum, E87 makyajsız kasa için adaptif bi-xenon far var mıdır?

İkinci kısım ise, adaptif farın adaptif olabilmesi için ne gibi bir kodlama vs işlem yapmam gerekir?

Teşekkürler.

Valeo'nun parça kataloğunda gördüğüm kadarıyla adaptif olan farlar 2007 sonrası için üretilmiş..

post-5-0-03928200-1396593610_thumb.jpg

post-5-0-63414600-1396593614_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Yasin Özden

İyi günler... E87 kasa 2005-2006 model 1 serisi aracım var. Aracım angel far hariç full ışık paket araç. Hep mercekli xenon ve angel takmak istiyordum. Çin malı merceksiz xenonlarada karşıyım. 2008 model e87 kasa bmw 1 serisinden çıkma orjinal bir far aldım uzun kısa mercekli. balast ve ampulleri üstünde. Fakat servisimie götürdüm bunu bağlamak için bağlantı kaploları yeni anahtar vs vs tutar. 2000 tl civarında tutar dedi. Gerçekten bu kadar tutar mı? Ben eski halojen farları çıkartıp yerine direk bunların takılabiliceğini düşünüyordum.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Takarsınız fakat araca tanıtılmadığı için iyi etki alamazsınız.Sizin aracınızın sanırım kabloları değişecek bunun üzerine araca yazılım güncellemesi yapılabilir.Düğmenin değişmesini gerektiren bir durum var ise o da değişir.Servise yaptırırsanız 2000tl der biraz internette araştırıp siz de yapabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

İyi günler... E87 kasa 2005-2006 model 1 serisi aracım var. Aracım angel far hariç full ışık paket araç. Hep mercekli xenon ve angel takmak istiyordum. Çin malı merceksiz xenonlarada karşıyım. 2008 model e87 kasa bmw 1 serisinden çıkma orjinal bir far aldım uzun kısa mercekli. balast ve ampulleri üstünde. Fakat servisimie götürdüm bunu bağlamak için bağlantı kaploları yeni anahtar vs vs tutar. 2000 tl civarında tutar dedi. Gerçekten bu kadar tutar mı? Ben eski halojen farları çıkartıp yerine direk bunların takılabiliceğini düşünüyordum.

Konu birleştirildi. Far elbetteki takılabilir, ancak halojen le xenon farların elektrik soketleri pinler farklı oluyor. Yükseklik motoru iptal olacak muhtemelen, bu şekilde muayaneden de geçemezsin.İyi bir elektrikçi bulmanız lazım, bmw'yi bilen.

Yorum bağlantısı
Yasin Özden

Cevap için teşekkür ederim. Elektirikçiler çok para istediği için takmaktan vazgeçtim. İlana koyup satıcam farlarımı. Çok istiyodum mercekli xenon olsun ama kısmet değilmiş.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
taner eviş
(düzenlendi)

Herkese selamlar abiler

2006 model bmw 1.16 ya yaptığım bi xenon çalışmam

gen 5 balast d1s ampul hella yeni tip mercek

70ace8a20b694f731423b638947fd491.jpg

3a6164ef10bc87b1b3ee3d0e0e47eeef.jpg

05f589ee2d77451f77bfa3e4218d1223.jpg

şunlar bunlar olsun derken

klasik bmw çizgisinden ayrilmayalim dedik :)

c9cea36e8963baed55254cf32ba78b4c.jpg

d6d3c6758ccb5a984bb7661a74fd87b9.jpg

4bce09ce2859d41238650d844f84f985.jpg

sonunda araç üzerinde şu şekil bir görüntü aldık :)

0256f20c9ae486113470c59011dbafc9.jpg

abiler bir de sualim var sistemi rolesiz olarak yaptım ve yolladım

araç ilk başta 3 4 dakika sıkıntısız sistemi calistirmis. sonrasında ise pır pır ediyor ve yanmiyor dedi . role taktirmasini söyledim o gün sikintisiz bindi . ertesi gün aynı sıkıntı roleye rağmen tekrarlamis acaba neden olabilir ki ?

herkese saygilar ve hayırlı ramazanlar bu arada

tarihinde Taner Eviş tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
taner eviş
Pır pır eden ne ? ledler mi xenon mu ? .Sağ mı sol mu ?

xenon pır pır ediyo . ikisi birden .

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Akü yetersiz geliyordur belki ? ya da balastlarda problem olabilir.

Bir diğer ihtimal aracın akım denetleme sistemi var ise o engel oluyordur.

Yorum bağlantısı
taner eviş
Akü yetersiz geliyordur belki ? ya da balastlarda problem olabilir.Bir diğer ihtimal aracın akım denetleme sistemi var ise o engel oluyordur.

tam olarak ne olduğunu anlamamakla beraber role olarak bu resimdeki takılmış . 32ab0c36155a43c06f91153ec51a7f95.jpg

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Roleden anlamam ama oradan su almasın ? Balast kablolarına bakın ya şase var ya da temassızlık.Evde aküden yaktığımda belli bir seviyenin altına düşünce akü xenonu ateşleyemiyordu.pırpır ediyordu.

Yorum bağlantısı
taner eviş
Beyin elektriği kesiyor, kodlandı mı ?

Kodlama yapılmamıştı abi . role de sıkıntı varmıs başka bir role alıp halletmisler sıkıntisiz kullanıyor şu an .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Ali Küpeli

hocam iyi akşamlar. bende 2006 bmw 116i var. farları sanırım halojen bunları angel eyes  e çevirebilir miyim? yoksa komple farları değiştirmem mi icap ediyor. bu ekteki malzemeyi alsam direk takabilir miyiz? bu konularda hiç bilgim yok diyebilirim yardımcı olursanız sevirim. şimdiden teşekkürler.

67121568_377871218.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...