İçeriğe Yönlendir

Bmw 1 E87'ye (2004-2011) xenon montajı

Selim Aydın1679652569

Recommended Posts

Sırrı Polat
(düzenlendi)

peki her zaman beklerim , ama sağ mercek kesinlikle arızalı diyebilirim , ama perdesi ama elektronik kartı.

ayrıca duvar resmini çok yakından almışsınız , bu mesafeden düz çizgi yakalamanız normal , sağlıklı bir sonuç vermez  araç neredeyse duvarın dibinde , en az 10 metre geriden alırsanız daha sağlıklı yorum yapabiliriz.

tarihinde Sırrı Polat tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Orgüz Eken

Bir sorun olduğu kesin. Dediğiniz gibi mercek veya perdede bir durum var. Geçici bir ayar yaptım, mesafeyi açınca o problemden dolayı çizgi ortadan kayboluyor. Far sağ far kusursuz olsa 10-15 metre alacaktım doğru. 

Yorum bağlantısı
Orgüz Eken

Son resimdeki sağ far ayarını 'ayarı tam ve kusursuz olan sol far çizgisine' göre yaptım. Ona göre çizgiyi hizaladım. İkisi de ayarsız olsaydı dediğiniz gibi 10-15 metre mesafe gerekirdi diye düşünüyorum. 

10 metreden de baktım. Bir sorun var. Şimdilik nizami xenon çizgisine göre ayarladım. 

Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç
14 saat önce, Orgüz Eken yazdı:

Son resimdeki sağ far ayarını 'ayarı tam ve kusursuz olan sol far çizgisine' göre yaptım. Ona göre çizgiyi hizaladım. İkisi de ayarsız olsaydı dediğiniz gibi 10-15 metre mesafe gerekirdi diye düşünüyorum. 

10 metreden de baktım. Bir sorun var. Şimdilik nizami xenon çizgisine göre ayarladım. 

Far ayarını duvara o kadar yakın mesafeden yaparsanız doğru yapamayabilirsiniz.Ayrıca ışık deseni bozuk olan fara Nasıl ayar yaptınız pek anlayamadım ben.

Yorum bağlantısı
Orgüz Eken
19 saat önce, Orgüz Eken yazdı:

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
3 saat önce, Orgüz Eken yazdı:

Işık deseni bozuk olduğundan hizasını ayarlasanız da sonuç bozuk olacaktır demek istemiş @Yunus Emre Andaç. :)

Sonuç ne oldu ?

Yorum bağlantısı
Orgüz Eken

Selçuk Bey merhaba. Olayın bizzat içindeyim; ışık deseni elbet bozuk, ama xenonun çizgi hattı gayet yerinde, ona göre ayarladım. Ama desen bozuk tabi.

Sebebin ne olduğunu tespit ettim. Mercek camındaki kırık bir kısım var, çok ufak. Ondan kaynaklanıyor. Işığı kırıp dağıtıyor. Duvarda yansıyanla aynı şekle sahip zaten. 

Mercek camı değişecek. Ama anlamadığım böyle korunaklı bir parça nasıl zarar görür.. 3 yıl evvel farları temizletmiştim; içini açtırmadan ampül yerlerinden kimyasal gönderilerek ve ardından fırınlanarak. Bir ihtimal ya orda zorlandı ya da çıkarıp değiştirdiler çaktırmadan kırık mercekle. Bilemiyorum. Ya da nasıl olduysa kırılıdı bir şekilde.

image.jpeg

Mercek blokunu farı sökmeden yerinden çıkarma imkanı var mı? Gereken takım mevcut, incelediğimizde el giriyor ve vidalar görünüyor. Tek sıkıntı sanırım merceğin oturduğu dıştan görünen metalik çemberden ayırmak. Hassas bir bölge gibi.

Yorum bağlantısı
Orgüz Eken

Konunun taşındığı yer 'Xenon Montajı'.

Bir not düşeyim; araç "Orjinal Xenon BMW AG." Konuyu takip eden başka üyeler yanlış anlamasın. ?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
56 dakika önce, Orgüz Eken yazdı:

Sebebin ne olduğunu tespit ettim. Mercek camındaki kırık bir kısım var, çok ufak. Ondan kaynaklanıyor. Işığı kırıp dağıtıyor. Duvarda yansıyanla aynı şekle sahip zaten. 

image.jpeg

Bu kırığın ışık desenine hiç bir etkisi yok . Lens ışığı ortada topluyor kenar köşeler işlevsiz . Hatta lens in ortasını komple çizin matlaştırın , sadece duvara yansıyan ışıkta gölgelenme olur daha fazlası olmaz ...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç
(düzenlendi)

Aynı marka altında konular genel olarak toplanıyor bildiğim kadarıyla :) 

Merceği farın camını ayırmadan çıkarabilmek mümkün mü bilmiyorum olsa bile size bir adet mercek camı değil mi ?

tarihinde Yunus Emre Andaç tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Bu problem ne zamandan beri var , 3 yıl önce far temizliği yaptırdıktan sonra her şey normal miydi ?

Yorum bağlantısı
Orgüz Eken

Anladım Mahmut Bey, çok mantıklı dediğiniz. 

Perdeyi de kontrol ettim. Fakat selektör esnasında diğer farda da perde hareket etmiyor. Uzunları hakınca hareket var her iki farda da.

Tek bir seçenek kalıyor geriye;

Ampül Merceğin tam merkezine bakmıyor, eksende bir eğiklik var. Ya ampülün takıldığı yer eğik (düz görünüyor gerçi), ya da mercek/projektör ekseni eğik.

orjinallik sorunu olmasa Borusandan iki farı da komple getirteceğim. 

1 metre ve 10 metreden görüntü bu şekilde. 

Bir tane Yunus bey, ama ya çıkma bulacam ya da komple farları yenileyecem. 

Mahmut Bey görmemişim önceki mesajınızı. Kesinlik yok ama farlar temizlenmeden önce yoktu bir sorun. 

image.jpeg

image.jpeg

Yorum bağlantısı
Orgüz Eken

Birşey deneyeceğim; ampülün yani ampül ve arkasındaki kare trafonun montelendiği yeri söküp ters takacağım. Belki o hatalı. Yoksa da yeni farlar ? Açılmış fardan hayır gelmez.

Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç
3 saat önce, Orgüz Eken yazdı:

Birşey deneyeceğim; ampülün yani ampül ve arkasındaki kare trafonun montelendiği yeri söküp ters takacağım. Belki o hatalı. Yoksa da yeni farlar ? Açılmış fardan hayır gelmez.

Denediniz mi ampülleri ters takmayı :)

Yorum bağlantısı
Sırrı Polat
2 saat önce, Orgüz Eken yazdı:

Bu konu geceuçuşu üyeleri için gurur meselesi oldu çözmeden olmaz :angry:

orgüz bey , anlatımlarınızdan anladığım sizin aracın mercekleri bosch marka aşağıdaki gibi

IMG_5159.thumb.JPG.052be26e2f90e7a4a011aIMG_5160.thumb.JPG.701b673101cf9e485e773 ;IMG_5158.thumb.JPG.af865f7e6c404ab84905f

sizin için elimdeki setlerden çalıştırıp duvar resmini aldım;

kısa hüzme;

IMG_5152.thumb.JPG.20b7f1fd0f83740d006bf

Uzun hüzme ;

IMG_5154.thumb.JPG.11f2f93df8005c81ee72d

Bu da sizin arızalı duvar resminiz ;

image.jpeg.52d739a7473abf54876bf882bb5d6

Benim çektiğim uzun hüzme resmin yanına bir de kısa hüzme resmi ekleyip 10 metre geriden resim alsaydık %90 sizin arızalı duvar resminin aynısını alırdık.

Uzun - kısa yaptığınızda sağ farınızda hiç perde hareketi görmediğinizi söylediniz doğrudur çünkü siz farı ilk açtığınızda sağ farınız direkt olarak uzunlara geçiyor , siz istediğiniz kadar uzun kısa yapın sağ mercek selenoidine bir şekilde sürekli akım gittiğinden sağ mercek sürekli uzunlarda kalıyor sorun bu.

Bu sorun mercek üzerindeki elektronik devre kartından

;IMG_5157.thumb.JPG.e8d14b56d8c1dc53b0111

kaynaklanabileceği gibi , uzun farların rölesinin sürekli çekili kalmasından da kaynaklanabilir , 

bence önce uzun far rölesini kontrol edin tık tık diye çekip bırakıyorsa , sağ merceğinizin komple değişmesi lazım.

Eğer merceğiniz bosch değil de devre kartsız bir mercek ise o zaman tek seçenek uzun far rölesi sürekli çekili kalıyor demektir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç

Sırrı bey başarılı bi çalışma yapmışsınız emeğinize sağlık gerçekten. :) Orgüz beyin sorununun bir an önce çözülmesi dileğiyle :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sırrı Polat
(düzenlendi)
9 dakika önce, Mahmut Akbulut yazdı:

Orgüz beyin far mercekleri Valeo D1S/D2S 1. nesil . En vasat mercek malesef ...

Valeo-bi-xenon-projector-2.jpg

Ben de d1s ampül yuvalarından yola çıkarak bosch dedim , ampül yuvaları benzer , kare yuva ve mandallı tip , bu model hiç aklıma gelmedi:bravo:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Çok fazla araçta yok zaten bu ilk nesil Valeo lardan , A4 - Cadillac STS / CTS ve bazı Skoda larda kullanıldı , artık yeni nesile dönüldü ama vasat bi-xenon mercek modelleri arasında 2.sırada yerini korumakta:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sırrı Polat

Yukarıda yazdığım yada başka bir sebepten sağ mercek daha açılışta direkt uzun hüzme ile çalışmaya başlıyor , sorun bu bence.

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Perde mekanizması sıkışmış veya kırılmış olabilir. Bu yüzden perde aşağı düşmüş vaziyette duruyor olabilir. İlk kontağı açtığınızda, kısaları açtığınızda ve uzunları açtığınızda. Bu 3 durumdan herhangi birinde perde sesi veya hareketi görünüyorsa ona göre yorum yapalım. Elektriksel bir sıkıntı olabilir. Yada hiç perde sesi veya hareketi yoksa  dediğim gibi perde takılı kalmış demektir.

Yorum bağlantısı
Sırrı Polat
On 07.05.2016 at 18:54, Orgüz Eken yazdı:

Mahmut beyin dediği gibi ampülü söktüm, kurşun kalemle perdeyi hareket ettirdim, yayı mayı yerinde güzelce hareket ediyor. Ama selektörde hareket etmiyor. Diğer farda da selektörde perde oynamıyor ama zannedersem. Sadece uzunları açınca oynuyor. 

perdenin mekanik olarak testini yapmış orgüz bey , bu nedenle dediğiniz seçeneği devre dışı bıraktık hocam

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sırrı Polat
(düzenlendi)
Bir saat önce, Mahmut Akbulut yazdı:

Çok fazla araçta yok zaten bu ilk nesil Valeo lardan , A4 - Cadillac STS / CTS ve bazı Skoda larda kullanıldı , artık yeni nesile dönüldü ama vasat bi-xenon mercek modelleri arasında 2.sırada yerini korumakta:)

O zaman far ve merceği bu , mahmut bey ;

o6f-201309.thumb.jpg.34e74c54d610330d5cbmwf-201309.thumb.jpg.d0f94aee84d34c3fa28

selenoidin ( kahverengi -sarı renkli olan kablolar ) fişi çekilip farlar normal açılırsa duvar resmi muhtemelen düzelecektir , sonra da selenoide neden devamlı akım geldiği araştırılabilir , röleden mi , yoksa farın içinde varsa eğer selenoid kablolarının çıktığı devre kartından mı , vs , ama önce uzun hüzme far rölesinden başlanmalı bence.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...