İçeriğe Yönlendir

VW Transporter T5 (2003-2015) Bi-Xenon Mercekli Far

Tolga Yurtdaş

Recommended Posts

Selçuk Keleş
ilginc... bu mesaj nedense silinmemis ve de 9 cevap iceriyor. halbuki zamaninda boyle bir karar alinmamis miydi forumda.?

Merceksiz farlara xenon takılması ve H1/H4/H7 tipi xenon kitlerle ilgili hiç bir mesaja forumda yer verilmemektedir. Detaylı bilgi ...

Mercekli olduğu için konunun kalmasında sakınca yok.

Ancak far mercekli olsa bile, konu eğer xenon kitlerin etrafında dönmeye başlıyorsa silinir.

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı
Mercekli olduğu için konunun kalmasında sakınca yok.

Ancak far mercekli olsa bile, konu eğer xenon kitlerin etrafında dönmeye başlıyorsa silinir.

iyi ama burdaki kistas farin mercekli olmasi mi yoksa orjinal xenon mercege sahip olmasi mi? ben burda h7 mercekten bahsedildigini anliyorum ve bu h7 halojen mercege h7 xenon kit takildigindan. sonucta mercek xenon icin uretilmedigine gore xenon uygulamasi ha merceksiz ha mercekliye yapilmis ne fark eder.? ki ben bunun gibi h7 halojen mercekliye xenon donusum yapmak isteyen bircok mesajin silindigini biliyorum...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
iyi ama burdaki kistas farin mercekli olmasi mi yoksa orjinal xenon mercege sahip olmasi mi? ben burda h7 mercekten bahsedildigini anliyorum ve bu h7 halojen mercege h7 xenon kit takildigindan. sonucta mercek xenon icin uretilmedigine gore xenon uygulamasi ha merceksiz ha mercekliye yapilmis ne fark eder.? ki ben bunun gibi h7 halojen mercekliye xenon donusum yapmak isteyen bircok mesajin silindigini biliyorum...

Elbette ki ideali xenon mercekli olması. Ama halojen mercekli farı olanlar trafiği rahatsız etmedikleri için kurunun yanında yaşı da yakmıyoruz. :unsure2:

Yorum bağlantısı
İbrahim Kınay

Arkadaşlar, farklı yorumlar için tekrar teşekkür ederim. Sitenin işleyişi açısından şunu özellikle belirtmek isterim ki değinilen konuların başında olan Mercek kullanımına sevk, montaj ve ayar esas önemli hususlardır.

Bunları takiben kullanılan mercek tipi, uygun ampul, montaj şekilleri bunun alt detaylarıdır.

Buraya kadar herşey kabul.

Kullanılan ampulün kalitesi-sizliği, uygun olmayan seçimler bu işin kabul edilmemesi, fikir vererek yönlendirmelerin yapılmaması gereken konulardır. Yönetim ve kurallar gereğini belirlemiştir.

Konunun içeriği olan montajda ise; tenkit yada tebrik konusunu iyi belirlemek gerektiği kanaatindeyim. Açıldığı başlık yada yer yanlış ise gereken yere lütfen taşınsın.

Çalışmama başlarken asıl amaç, benim görmediğim bir çalışmaya imza atmaktı. Xenon bu işin magazin kısmıydı açıkçası. Kanaatimce asıl değerlendirilmesi gerekenler; far, kullanılan ekipman, yapısı, aydınlatma kalitesi ve sizler için önemli diğer konulardır.

Bu işlemin yapıldığı farda xenon kullanılmasının sizin kapatılması gerektiği kanaatinize neden dahil olduğunu anlamış değilim.

Doğru işlem olan xenon ampul ve xenon merceğin %100 uyum ve kalite ile çalıştığı varsayılarak değerlendirme yapılırsa, farlarıma zannetmiyorumki %75' ten daha başarısız yorumu yapılamaz.

Yazdıklarımla kimseyi karşıma almadan gerektiğinde yanında, gerektiğinde arkasında durabileceğimi düşündüğüm değerli forum üyelerini rencide etmek, asabileştirmek istemediğimi özellikle vurgulamak istiyorum.

Nice proje ve uygulamalarda değerli fikirlerin paylaşılacağı konularda tatlı dille sohbet edebilmek dileğiyle.

Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Görsel olarak süper...

Sağ farın ışığı düşük, reflektör kararmış falan mı ?

Sağ far merceği ciddi derecede yamuk.. Saat yönünü tersine döndürülmeli aksi takdirde, özellikle bölünmüş yollarda karşıdan geleni rahatsız edecektir... Ayrıca; iki farın ışığı üst üste binemediği için de yeterli aydınlatma sağlanamayacaktır..

Yorum bağlantısı
İbrahim Kınay
(düzenlendi)
Görsel olarak süper...

Sağ farın ışığı düşük, reflektör kararmış falan mı ?

Sağ far merceği ciddi derecede yamuk.. Saat yönünü tersine döndürülmeli aksi takdirde, özellikle bölünmüş yollarda karşıdan geleni rahatsız edecektir... Ayrıca; iki farın ışığı üst üste binemediği için de yeterli aydınlatma sağlanamayacaktır..

Üst üste bindirme işleminde görüntü aşağıdakilerden hangisine sadık kalarak ayarlanmalı_?

1: ___/ ___/

iki farda alt noktala aynı hizada üst noktalar aynı hizada

..........___/

2: ___/

Sol far üst noktasıyla sağ far alt noktası üst üste gelmiş

.......... ___

3: ___/

Sol far ve sağ far kırılma çizgileri aynı noktada odaklanmış.

Hangisi gibi olmalı_?

Teşekkürler...

tarihinde ?brahim K?nay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

gerçekten guzel bir uygulama olmuşziraa orj farlarına xenon kit uygulayan transportercılar karşımda oluyorsa kendileri hakkında iyi şeyler duşunmuyorum :unsure2:

1: ___/ ___/ iki farda alt noktala aynı hizada üst noktalar aynı hizada
boyle olması gerekiyorOpelleri gozlemledim de, orj xenonlu modellerinde çok yakın mesafe olsa bile __ boyle gorukuyor ? __/
Yorum bağlantısı
Asım Türkoğlu
(düzenlendi)

Elinize sağlık.

Farın görselliği iyi maşallah.

Zaten mercek uygulaması yapmak için çok da uygun bir far bu Caravelle farı.

Sizin farda da benim farlar gibi bir buğu sorunu var galiba.

Sanıyorum bu sorun farı fazlaca silikonlamaktan ötürü meydana geliyor.

Bir ara ben de farları açacağım sırf bu meseleden ötürü.

tarihinde As?m T tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İbrahim Kınay
gerçekten guzel bir uygulama olmuşziraa orj farlarına xenon kit uygulayan transportercılar karşımda oluyorsa kendileri hakkında iyi şeyler duşunmuyorum :)boyle olması gerekiyorOpelleri gozlemledim de, orj xenonlu modellerinde çok yakın mesafe olsa bile __ boyle gorukuyor ? __/

Kesinlikle katılyorum :unsure2:

Elinize sağlık.

Farın görselliği iyi maşallah.

Zaten mercek uygulaması yapmak için çok da uygun bir far bu Caravelle farı.

Sizin farda da benim farlar gibi bir buğu sorunu var galiba.

Sanıyorum bu sorun farı fazlaca silikonlamaktan ötürü meydana geliyor.

Bir ara ben de farları açacağım sırf bu meseleden ötürü.

Buhar konusu can sıkıcı evet. Bendeki sıkıntı far silikonu seçmediğim için oluşmuş.

Su alma, soğuktan etkilenme gibi bir buhar değil bendeki. Tamamiyle silikonun erimesi, akması acayip bişiy olmasından kaynaklanıyor.

(oysa forumda belirtilen ürünü kullanmıştım)

Far açılınca yapılacaklar :

1: Yeni proje bulunup uygulanacak :unsure2:

2: Sağ mercek çevrilip paralellik ayarlanacak,

3: Buhar için kalıcı çözüm bulunacak.

Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Misafir
Üst üste bindirme işleminde görüntü aşağıdakilerden hangisine sadık kalarak ayarlanmalı_?

Olması gereken 15 metrede bu desen.

Yorum bağlantısı
İbrahim Kınay
Olması gereken 15 metrede bu desen.

Buna göre ayarlamaya çalışacağım.

Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Farı açınca maliyet artacaktır ama, d2s mercek montajı yapıp d2s ampüllerinize aldığınızda şu anda aldığınızdan daha iyi bir performans alırsınız.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2417 'deki gibi ayarlanmalı. Mesafe arttıkça zaten iki desen birleşicektir.

Far açılınca yapılacaklar :

1: Yeni proje bulunup uygulanacak ;)

2: Sağ mercek çevrilip paralellik ayarlanacak,

3: Buhar için kalıcı çözüm bulunacak.Teşekkürler...

1: Yeni proje bulunup uygulanacak --> 4300K'ya geçilecek :)

Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

Mesajda simgeler kaymış anlaşılmamıştır

soylemek istedigim şey 15mt de oluşması gerek duvar deseni Opellerin fabrikasyon xenonlarında 1-2 mt bile boyle tek çizgili gorukuyor

kısa mesafede duvar deseninin dogrusu __/__/ diye biliyoruz(um) ?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

soylemek istedigim şey 15mt de oluşması gerek duvar deseni Opellerin fabrikasyon xenonlarında 1-2 mt bile boyle tek çizgili gorukuyor

Evet örneğin 5-10 metre uzaktaysan ayrık görmen lazım.

Ama duvardan geriye uzaklaşınca birleşir.

Yorum bağlantısı
İbrahim Kınay

Şlk mesajınızı okuyunca fark ettim ki benim mesajda da kayma olmuş hemen düzeltmiştim.

Ama fara henüz bakamadım ;)

Malum günler uzadı havada kararmayacak artık bu saatlerde, ayar işlemleri zorlaşacak artık...

Desen konusunda haklısınız. Selçuk arkadaşında belirttiği üzere dikkat edince anladım.

Günler aydın, yollar açık olsun.

Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583

Şbrahim bey,bu gündüz farını nasıl yakıosunuz,bi araba geldi camlı van ama bulamadık,adam daha yeni almış

Yorum bağlantısı
İbrahim Kınay
Şbrahim bey,bu gündüz farını nasıl yakıosunuz,bi araba geldi camlı van ama bulamadık,adam daha yeni almış

Gündüz farı yok benim aracımda.

En dış en üsttekiler ise kastınız onlar üstünde 9ad ad led olan normal ampul. Park olarak kullanılıyor bende. Far açma anahtarının 1. Konumunda çalışırlar, standart tesisatıdır aracımın.

Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583
(düzenlendi)
Gündüz farı yok benim aracımda.

En dış en üsttekiler ise kastınız onlar üstünde 9ad ad led olan normal ampul. Park olarak kullanılıyor bende. Far açma anahtarının 1. Konumunda çalışırlar, standart tesisatıdır aracımın.

Çok pardon karıştı...Ben bu fardaki gündüz ü acamadım,,

post-3235-1269897974_thumb.jpg

tarihinde Serkan G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Yeni transporter'in farlarının icinde gündüz farı var ancak kumanda butonu olmadıgı icin bir işe yaramıyormuş diye öğrendim.

tarihinde H tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583
Yeni transporter'in farlarının icinde gündüz farı var ancak kumanda butonu olmadıgı icin bir işe yaramıyormuş diye öğrendim.

e hocam yakamıyor muyuz yani,vay anasını yaa...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Gündüz farı butonla açıp kapanan bir şey değil ki. Otomatik yanıp sönücek.

Yorum bağlantısı
İbrahim Kınay

Üstad, keşke olsa da yanmasa...

Bunca tadilat - tamirat yapıyoruz.

Ona' da manuel açma kapama anahtarı bağlayıveririz ;)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Yukarıdaki bilgiyi bir siteden bulmuştum. Ne kadar doğru olabilir bilemediğim için en temizi doğuş oto'yu arayıp sordum. Yeni transporter'de bulunan gündüz farı Almanya'da aktif halde kullanılıyormuş. (Kanunen mecbur olduğu için) Bizim burada ise aktif değilmiş. İsteyen kendisi serviste ücret karşılığı birkaç işlem yaptırarak aktifleştirebiliyormuş.

tarihinde H tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583
Yukarıdaki bilgiyi bir siteden bulmuştum. Ne kadar doğru olabilir bilemediğim için en temizi doğuş oto'yu arayıp sordum. Yeni transporter'de bulunan gündüz farı Almanya'da aktif halde kullanılıyormuş. (Kanunen mecbur olduğu için) Bizim burada ise aktif değilmiş. Şsteyen kendisi serviste ücret karşılığı birkaç işlem yaptırarak aktifleştirebiliyormuş.

ozaman selçuk ağbinin dediği gibi aktif hale getirildiği zaman ben manuel acıp kapamaz mıyım..Otomatik ise sadece gündüzleri yanıcak yani?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...