İçeriğe Yönlendir

VW Transporter T5 (2003-2015) Bi-Xenon Mercekli Far

Tolga Yurtdaş

Recommended Posts

Bu mercekte araca ayrı bir hava katıyor.Güzel olmuş.Duvarda duran arkadaş mercek far ayarı içinmi gerekli ?? :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583
Bu mercekte araca ayrı bir hava katıyor.Güzel olmuş.Duvarda duran arkadaş mercek far ayarı içinmi gerekli ?? :p

yaw cizgi seviyesi nerene geliyor dedim bi dur dedim.iyi olmamış mı ama pratik bi fikir.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
yaw cizgi seviyesi nerene geliyor dedim bi dur dedim.iyi olmamış mı ama pratik bi fikir.

güle güle kullan.eline saglık iyi, olmuş mercek yakışıyor gerçekten.park ampülü için gün ışıgı led kullan tatlı duruyor.verdigim resimlerdeki 16 lık olanın 9 lusu var onu kullan ama ışık yüksek gelebilir denemen gerek.

Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583
güle güle kullan.eline saglık iyi, olmuş mercek yakışıyor gerçekten.park ampülü için gün ışıgı led kullan tatlı duruyor.verdigim resimlerdeki 16 lık olanın 9 lusu var onu kullan ama ışık yüksek gelebilir denemen gerek.

mercekten daha fazla aydınlatıyormuşş

Yorum bağlantısı
İbrahim Kınay

Hayırlı olsun, Gayet güzel olmuş.

Merceğin arka tarafından daha fazla ışık sızmasını bekliyordum.

Ben falza ışık gelir endişesiyle kapağın arkasında kalan kısmı alüminyum bant ile sararak ışık sızmasını engellemiştim.

Montajdan sonra da keşke bantlamadan bıraksaydım diye düşünmüştüm.

Uzun yıllar problemsiz kullanman dileğiyle.

Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583

teşeekkürler,daha iyisi sizlerin olsun.

26157296705018755072.jpg

86239879263018665578.jpg

29777443879699929504.jpg

25785484919283726429.jpg

uzun bi denemelerimden sonra park ampülü olarak standart dipsiz kullanmaya karar verdim.Görünüşte herşey orj gibi oldu.Lakin şöle bi durum var.orj mercekli 4300 lerde bi xenonlu merceklerin sellektörü daha bi etkili gibi flaş patlaması gibi gündüzde ben burdayım diyor bende okadar etkili değil.Bunun nedeni sadece ampülden kaynaklanıyor gibi benim ampüller osram d2s 5500k..sellektör karanlıkta sellektör yaptığımda saniye saniye önce kısalar benirgin sonra perde kalkıyor ve yine perde inik kısalar belli oluyor.Ama aydınlatma ısınınca çok güzel.heryer aynı şekilde aydınlık ve geniş çaplı.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Serkan Gök1679652583
Eğerki balastın 5.gen değilse selektörde geçikme normal.

sadece balast yani dimi? orj toyota dan çıkma kaito mu işte öle bişey.

Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572

Sorun diye algıladığın gecikme kesinlikle balasttan değil, senin farın h4 oldugu için selektör yaptığın zaman kısaların sönmemesi için h4 elektirik tesisatı takılı.Bu tesisatta röle var,kısadan uzuna geçiste kısaya giden elektiriği açık tutuyor.Röleden dolayı gecikmeli yanar.

Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583
Sorun diye algıladığın gecikme kesinlikle balasttan değil, senin farın h4 oldugu için selektör yaptığın zaman kısaların sönmemesi için h4 elektirik tesisatı takılı.Bu tesisatta röle var,kısadan uzuna geçiste kısaya giden elektiriği açık tutuyor.Röleden dolayı gecikmeli yanar.

anladım abi,ducato daki gibi bir tutmayayım yani.şimdide aklımda Philips D2S 5000K colormatch var.osram 5500 den daha iyi sanıyorum

Yorum bağlantısı
İbrahim Kınay

Arkadaşlar hazır H4 kaynaklı sıkıntılar nüksetmişken bende birşey sorayım.

Selektör yaptığımda sadece merceksiz kısımlar yanıp sönüyor.

Kısalar açıkken de durum aynı.

Ancak kısalar açıkken tamamen uzunlara geçtiğimde kısalar (mercekler) sönüyor uzunlar yanlız yanıyor.

Bir kaç elektrikçiye danıştım ama çözüme ulaşamadım.

Bana fikir, çizim yada birebir yardımcı olacak üyelerden yardım bekliyorum.

Şstanbul avr. yakasında oturan üyeler olduğunu düşünüyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevineceğim.

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584
Arkadaşlar hazır H4 kaynaklı sıkıntılar nüksetmişken bende birşey sorayım.

Selektör yaptığımda sadece merceksiz kısımlar yanıp sönüyor.

Kısalar açıkken de durum aynı.

Ancak kısalar açıkken tamamen uzunlara geçtiğimde kısalar (mercekler) sönüyor uzunlar yanlız yanıyor.

Bir kaç elektrikçiye danıştım ama çözüme ulaşamadım.

Bana fikir, çizim yada birebir yardımcı olacak üyelerden yardım bekliyorum.

Şstanbul avr. yakasında oturan üyeler olduğunu düşünüyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevineceğim.

Teşekkürler.

biz de bu konuda cok tartıştık cok konuştuk..:)) çözüm sadece bir adet diyota bakıyor.elektronik bölümünde cevabınız var :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Serkan Gök1679652583

dun gece yolda bozukluk vardi bi kac km.hizli da olunca bi hayli arac titrede yolun bozuklugundan dolayi farlarda da titreme oluyo sanki sonup aciliyor gibi bunun kotu sonuclar vermesinden endiselenmem gerekiyor mu.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Evet endişelenmelisiniz..

titreme reflektörde ise, zamanla kırılabilir.. Ampulde ise, yerinden çıkabilir, kırılabilir.. soketlerde ise, tamamen sönebilir..

Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583
Evet endişelenmelisiniz..

titreme reflektörde ise, zamanla kırılabilir.. Ampulde ise, yerinden çıkabilir, kırılabilir.. soketlerde ise, tamamen sönebilir..

oysaki mercekler çokta sağlam elimle sallayamadım.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Serkan Gök1679652583
O zaman ampuldedir..

Mehmet Bey ampülleri değiştirmiştim gecenlerde..Philips 4300 leri taktım,yollarda yağmurdan dolayı belki tahmin edemessiniz Nevşehir asfaltı nasıldır bilmem ama buralar berbat..Farkettimki artık titreme yok..Osramlarda iken sanki kapanıp sönüodu o derece titreme vardı..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Muhtemelen ampul oturmamıştır yerine..

Yenileri takarken oturdu ve titremeyi kesti...

Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583

Bugün far ayalarını bi kont edeyim dedim yükseklik tamam da acaba sağ sol ayarını daha önceden hiç kont etmedim duvarda herşey düzgün gibi.Şöle bi ayarlama aptım daha doğrusu kendi ayarı şu anda;

Duvardan 10 adım uzaklaştım ;

Aracın farları arası uzaklık 60 cm,davardaki kesim cizgilerinin uzaklık 200 cm.Acaba bunlar doğru bilgiler mi.Bi formülü vardı ama bakıp ayar cemek aklıma hiç gelmedi.

post-3235-1287948924_thumb.jpg

post-3235-1287948941_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583
(düzenlendi)
Mercekler arasındaki uzaklığı ölçmen lazım far değil. Duvarda da kırılma noktalarının aralığı mercekler kadar olmalı. Ne kadar geriye çekersen çek kesilme noktası dimdik (yola paralel) olmalı.

Adres : http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2417

ozaman duvara sonuna kadar yanaşıp mercekler arası uzaklık ile duvardaki kırılma _/ __ _/ arasındaki uzaklık aynı olması lazım.

tarihinde Serkan G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Evet, zaten duvara işaretlediğin nokta da merceğin orta noktası tam yukarıya açılmanın başladığı yer. Araç geriye gitse de o noktaların uzaklığı aynı olmalı. H şeklinde düşün. Tabii çok geri gidersen ışıklar karıştığından üstüste biniyor ayırtetmen zorlaşıyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...