İçeriğe Yönlendir

VW Transporter T5 (2003-2015) Bi-Xenon Mercekli Far

Tolga Yurtdaş

Recommended Posts

Serkan Gök1679652583

açık yolda hiç resim cekmemiştim kısa-uzun,sol tarafın ampülünü çıkarıp takmadım hiç ellemedim galiba ampülden kaynaklanıor çünkü osram 5500 takılı iken böle bi sounum yoktu.Sol taarfta biraz yoğunlaşma var.Gözüme batıp duruyor ama bi sakıncası yoksa sineye cekerim.Yada yaz a kadar beklerim yazın osramları takarım.

post-3235-1288025636_thumb.jpg

post-3235-1288025654_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Iıh olmamış.İğrenç bi şekilde göze batıyor :) Ben olsam söker atarım o ampülü :)

EDİT:Farların çok yakını gösteriyor.En yüksek seviyemi yoksa görünsün diye indirdinmi ayarını?

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583
Iıh olmamış.Şğrenç bi şekilde göze batıyor :) Ben olsam söker atarım o ampülü :)

EDŞT:Farların çok yakını gösteriyor.En yüksek seviyemi yoksa görünsün diye indirdinmi ayarını?

far seviyesi en alltın bi üstü yani aşağıda..Bi de arac yokuş aşağı eğimli duruyor.Daha başka karanlık düzgün yol bulamadım durduğum yerde sokak lambası patlamış.Abi şimdi tek sorun sol ampül mü? sence

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Ampülü kafaya takma farların tadını çıkar. Bence gayet güzel bir sorun yok.

Yorum bağlantısı
Gökhan Akkoca

Serkan kardeşim çok başarılı bi aydınlanma görünüyor resimlerde emeğe büyük saygı...

Ankaradaymışın gelip görmek bilgi alıp tartışmak isterim !

Saygılarımla...

Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583
Serkan kardeşim çok başarılı bi aydınlanma görünüyor resimlerde emeğe büyük saygı...

Ankaradaymışın gelip görmek bilgi alıp tartışmak isterim !

Saygılarımla...

Evet Mercekli xenon yaşamımda bundan daha iyisi olmamıştı.Beypazarı 'ndayım.Anakra'ya 1 saat...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Biz yüksekliği konuşuyorken işin içine ampul girdi. Evet sol tarafın ışık deseni daha yoğun, sağ tarafla oynayıp soldaki gibi yapmaya çalış. Uğraşmak istemiyorsan da oynama ciddi bişey değil. Aslında yükseklik ayarında da ciddi bir problem yok, linkte verdiğim şekilde kontrol etmen lazım.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Serkan Gök1679652583

Yatay ayarlamaya bi ayar verdim ama iyice kötü mü oldu bilemedim..Yolun sonundaki aydınlatma birleşmiyordu yani _/ _/ şeklince oluyordu normailde __/ olması gerekmiyor mu.Yani düz duvardan ne kadar uzaklaşırsam cizgi birleşmesi gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

_/ _/ olması gerekir. Çizginin birleşmesine kafayı takma. Linkte anlatıldığı şekilde yaparsan sorun yaşamazsın. Olmuyorsa gidip makinada ayarlattır.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Serkan Gök1679652583

Osram D2S 5500k ampülündeki ortadaki baloncuktaki bu lekeler neye işaret merak ettim.Şlk geldiğindeki şekli hatırlamıyorum böle olduğunu..

021220101007.jpg

Yorum bağlantısı

Şçerdeki xenon gazını iletimini sağlar,xenonun ışk rengini tayin eder.sıfırken yapışıktır.Kullanıldıkca dağılır.Herşey normal.

Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583
Şçerdeki xenon gazını iletimini sağlar,xenonun ışk rengini tayin eder.sıfırken yapışıktır.Kullanıldıkca dağılır.Herşey normal.

Peki diğer eşi de mi bu şekilde olması gerek yada şöle söyleyeyim ilk açılışta biri normal morluk ve beyazla ile ısınıyor diğeri eşi ise ilk açılışta morluk değil de sarımtırak bi şekilde sonradan ısınarak beyazlıyor.Ben bunun nedenini bu baloncuktan dolayı oluyor sandım.

Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583
Normalde sarıdan beyaza geçer.Eğer morluk varsa bi ampülleri yer değiştir.Ampüller yenimi?

Şlk aldığımda ilk yandığında patlamayla beraber morluğa sonradan bi 10 sn ile tam beyazlığa geliyordu..Ampülleri 6 ay felan kullandım.sarımtırak yanması yeni yeni olmaya başladı hangi fara koyarsam orada da aynen öyle oluyor.Birde osram 5500ler takılı iken uzun yolda sellektörde perdenin biri sonradan kalkıyor hatta bazen hiç kalkmıyor,ama philipslerde böle bi sorun olmuyor herşey gayet düzgün..Birde Philipste olan odaktaki yoğun aydınlık osramlarda olmuyor anladığım kadarıyla ampülden kaynaklanıor.Şlgili resim aşağıda birinde philipsler diğerinde osramlar.

Osramlar pek belli olmayabilir uygun yer bulamadığım için ama diğerinde yuvarlak ile çizdiğim yoğunlaşma osramlarda yok.

021220101009.jpg

081020107144.jpg

Yorum bağlantısı

Perdenin ampül ile alakası yok biliyorsun.Odaklamaya gelince ampülün yapısından kaynaklanıyor.Tam merkezleme yapan tarafta işaretlediğin noktada ışık yoğun olmalı.O yoğunluk uzunda ileri aydınlatmaya yarıyor.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ayhan Şentürk

Sol farda ampülün yerine tam oturduğuna eminmisiniz. Eğer ampül yerine tam oturuyorsa mercekte odaklama problemi var diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Sol farda ampülün yerine tam oturduğuna eminmisiniz. Eğer ampül yerine tam oturuyorsa mercekte odaklama problemi var diye düşünüyorum.

Şslenme vb. şeyler de bu sonuçlara neden olabiliyor.

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Can Burak Akbaş

selamun aleykum bende transporter t6 var farlarımı bi xenon mercekli fara dönüştürmek istiyorum bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa memnun olurum saygılar

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Forumumuza hoşgeldiniz. Forumumuzda kendiniz yapmanız için bolca bilgi mevcut biraz araştırma yaparak kendiniz yedek far alıp başlayabilirsiniz.Eğer ücretli yaptırmak istiyorsanız forumumuzdan size yardımcı olmak isteyenler olabilir. Aklınıza takılan birşey olursa sormaktan çekinmeyin. iyi forumlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

selamun aleykum bende transporter t6 var farlarımı bi xenon mercekli fara dönüştürmek istiyorum bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa memnun olurum saygılar

Alınması gereken parçalar

post-5-0-07596700-1427270604.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Metin Akbal1679652606

Bir kac konu birden acildigi icin karar veremedim yoneticiler gerek gorurlerse kpnuyunbirlestirebilirler

Vw forumlarindan bir arkadasimin Caravellesi icin h7 xenonu bixenona uydurabilir mıyız diye düşünürken araştırmalarım sonucunda kullanabileceğimiz kanısına vardık. Zaman müsait olduğunda ise farları teslim aldık başladık işe.

Farları ayırdık. Evet merceksiz farda xenon kullanımının ve gereğinden fazla derecede yüksek watt ampül kullanımının zararları. Farın bu kısmı neredeyse çürümüş durumda idi. Hatta o kadar zorladı ki beni far seviyesi almakta güçlük çektim.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Sağ farı sol far hizasına çekilirse ayar düzğün olmuş olacak.

Resimler için foruma direkt yükleyebiliyorsun.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...