İçeriğe Yönlendir

BMW 5 E39'a (1995-2003) tavsiyeler - bi-xenon/angel eye

Ahmet Kasapoğlu

Recommended Posts

Sırrı Polat
2 dakika önce, Ahmet Oğul yazdı:

merhaba aracımın orjinal merceklerini bixenon mercekle değiştirmek istiyorum hangi merceği tavsiye edersiniz orjinal beyin ve ampulleri üstünde..

Ben Yeni tip hella yada Yeni tip Bosch tavsiye ederim , 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ferhan Akkan
(düzenlendi)

Herkese iyi günler arkadaşlar. Bmw e39 528 1998 aracımı gecen hafta satın aldım. Aracımda fabrikasyon xenon var. Tahminim üzerine hiç değiştirilmemiş. Değişim görmüşse bile orjinali ile değiştirilmiş ancak far hüzmesi hatası veriyor araç. Kısa farlar çok ufak bir alanı aydınlatıyor ve angel halkalarım çok sönük duruyolar. Ne işlemler yapabilirim. Yardımlarınızı bekliyorum

WhatsApp Image 2017-04-02 at 18.22.55.jpeg

tarihinde Ferhan Akkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sırrı Polat
2 saat önce, Ferhan Akkan yazdı:

Herkese iyi günler arkadaşlar. Bmw e39 528 1998 aracımı gecen hafta satın aldım. Aracımda fabrikasyon xenon var. Tahminim üzerine hiç değiştirilmemiş. Değişim görmüşse bile orjinali ile değiştirilmiş ancak far hüzmesi hatası veriyor araç. Kısa farlar çok ufak bir alanı aydınlatıyor ve angel halkalarım çok sönük duruyolar. Ne işlemler yapabilirim. Yardımlarınızı bekliyorum

WhatsApp Image 2017-04-02 at 18.22.55.jpeg

Farları açıp temizliğini yaptıktan sonra far merceklerini yeni nesil hella yada yeni tip bosch bi-xenon merceklerle değiştirin , ampülleriniz muhtemelen d2s tipindedir ve eğer değişmemişse muhtemelen epey yıpranmıştır , onları da oem osram yada phılıps d2s ampül ile değiştirin , böylelikle fazla masraf etmeden çok güzel bir aydınlatma elde edebilirsiniz , işçilik hariç 300 tl civarı tutar.

Yorum bağlantısı
Sırrı Polat
(düzenlendi)
Şimdi, Ferhan Akkan yazdı:

Peki yaptırmaya kalkarsam ne kadar işcilik alırlar

200-300 tl civarı tutar.eliniz yatkınsa kendiniz de yapabilirsiniz , yardımcı oluruz buradan

tarihinde Sırrı Polat tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ferhan Akkan

Elimden gelir böyle işler ayrıca kendim yapmaktanda keyif alırım ancak hangi alet edavatlara ihtiyacım olacak

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Eski tip Hella bi-xenon mercek montajda size en uygun olan mercek tipi olacaktır.Diğer merceklerde farın orijinal merceğine ait kısımları kullanmanızda boyut ve montaj aşaması biraz zorlu olacaktır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ferhan Akkan

Oktay bey zor olmasi pek problem degilde en iyi performansi alabilecegim mercek nedir aceba? Xenon ampulleri orjinal philips alacagim 4300k olanlardan. 

Yorum bağlantısı
ahmet oğul

e39 facelift far için intemo alıcam iş görürmü montaj sırasında problem olur mu ?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
3 saat önce, Ahmet Oğul yazdı:

e39 facelift far için intemo alıcam iş görürmü montaj sırasında problem olur mu ?

Bu kasa farlarının içi oldukça geniş intemo içinde yeterli yer var, montajı çok zorlamayacaktır ...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
ahmet oğul

merceklerim geldi aracımın uzun farlarını kullanmayıp sadece mercekten uzun kısa  kullansam orjinal ampul ve beyni d2s soğuk sellektörde başarılı olur mu :)

Yorum bağlantısı
Aydın Akın
On 03.12.2007 at 16:13, Ahmet Kasapoğlu yazdı:

kesinlikle açılmıyor valla pes ettim sonunda.

fırın falan filan hiçbişi dinlemiyo en ufacık bi gevşeme yok aradaki silikonda azıcık yumuşasa dahada ısıtıcam ama ilk halinde duruyo. ;)

Allahımın şanslı kullarındanım far konusunda :)

Hepi topu 8 tane tırnak. Sonra far senindir :birin:

Yorum bağlantısı
Sırrı Polat
3 saat önce, Ahmet Oğul yazdı:

merceklerim geldi aracımın uzun farlarını kullanmayıp sadece mercekten uzun kısa  kullansam orjinal ampul ve beyni d2s soğuk sellektörde başarılı olur mu :)

Olmaz soğuk sellektör için d1s ampül ve en aşağı gen5 balast uygulamanız lazım

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

D2s balast Gen3 serisi veya Koito ise performans alınır.Değilse Sırrı beyin yazdıkları olmalı.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Soner Fiskiran

Merhaba degerlı abılerım arkadaslarım aranızda yenıyım ve sızlerın yardımınıza ıhtıyacım var. Aslen aydınlı olup fransada yasıyorum 33 yasında kaynakcıyım.

benım aracım bmw e39  530d otomatık phase 2 modelı aracım orjnal alman yadan gelme ve orijinalinde xenon kıtlıymıs fakat ben aldıgımda xenonlar sokulmuş nırmal dırek sahınlerdekı gıbı ampul sıstemı var kısa h7 uzun ıse. Hb3. Sısler ıse h8 sımdı konuya gelelım

uzunlar ve kısalar ıcın zenon kıd aldım bırde angel eyes. Suan elıme ulasan hb3 uzun 10000kekvın bunu araca dırek monte ettım cokta guzel yandı fakat dırek aracı stop ettırdı arac yuksek hızda ıken stop etmıyor ama rolantıde selloktor yaptınmı hemen stop edıyor suan soktum xenonun orjınalı taktım zaten 1 soket sonucta arac dırek enjeksiyon arızası verdı bana lutfen bı yardım edın heves ettık taktık oda sorun actı saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Hoş geldiniz.

Aklıma gelen kullandığınız xenon kit canbus versiyon ise şimdiki veriyonların hepsi öyle üretiliyor xenon versiyon olan bir yazılımla kontrolü olan üniteye gereksiz yük bindirmesi ile oluşan bir koruma amaçlı durum oluşmuş gibi.

Aracı bilğisayara baglayıp arıza verileri komle silinirse düzene binebilir düşüncesindeyim.

Aynı kitleri yeniden kullanmanızı tavsiye etmem.Oem aracın kullandığı xenon kit alın kullanın. 

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sırrı Polat

Aracın bünyesi çakma xenonu kabul etmemiş belli ki , bence oem malzemelerden oluşan bir kit kullanın.

Yorum bağlantısı
Soner Fiskiran

sırrı Polat merhaba
ama sonuçta bu xenona dayanıklı bi sistem vardır sonuçta.role veya diyotla çözüm var diyorlar bunla ilgili bilgin yada fikrin varmi

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Size e-mail dende yazdığım gibi.Arıza ışığını önleyecek çözüm gerekiyor.Aracı pc ye baglatmanız şart ve arıza kodlarını sildirmeniz gerekiyor.

Role orijinal tetsisatı sadece tetik olarak kullanır ve direkt aküden beslemeyi sağlar.Diod h4 farlar için role yapamayacak arkadaşlara önerilen basit bir çözümdür.

Aracınızın modeli detay kontrol yapan bir donanıma sahip.Roleli tertibat yaptığınızda boşta kalan ampul soketi yeniden hatalar zinciri oluşturacak.Golf 7 ve bizzat telefonda şahit olduğum Caddy araçtan sabittir.Bu araçlardan daha detay bir arıza modulü lan bu araçta sıkıntılar farklı olabilir.Ampul yerine geçecek alimiyum 6 ile 8 ohm arası direnç degeri ve  bu direnç degeride önemli unsur.Ayrıca araçta pc den xenon versiyon yerine halojen versiyon komutu açıldı ise bunu düzelttirmenizde fayda olabilir.

Bahsettiğin forum uygulaması linklerinde aynen bu tip detay verenler çok olmaz.Olanda sonucu yazmaz fikir verir.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sırrı Polat
(düzenlendi)
6 dakika önce, Soner fiskiran yazdı:

sırrı Polat merhaba
ama sonuçta bu xenona dayanıklı bi sistem vardır sonuçta.role veya diyotla çözüm var diyorlar bunla ilgili bilgin yada fikrin varmi

Var tabiki hatta 3 gün önce bir BMW için yaptığımın resmini de paylaşayım ama sizin ki rölelik bir durum değil , rölenin kullanım amacını oktay usta yukarıda ayrıntılı anlatmış.

uzunlara geçince araç stop ediyorsa belli ki aracın tesistatı aşırı yükü kaldırmıyor ,  bu nedenle aracın başka yerlerini de bozmadan o tesisatı sökün derim benIMG_8848.thumb.JPG.9a0b693dd86f7a00fc0a7IMG_8851.thumb.JPG.579fb63efb7a6dd03bad7

tarihinde Sırrı Polat tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Soner Fiskiran

tamamdır kesinlikle sokuyorum umarım sipariş ettigim h7 zenonlarda kisalar için onlarda sorun yapmaz tabi birde angeller.cok teşekkür ederim ilginize

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Soner Fiskiran

peki abiler belki kizcaniz ama şimdi araştırırken bunları buldum youtubede bmwlere bunları ekliyorlar bunlardan sipariş etsem sorun yine aynımı.yada en son çare yazın Türkiye'ye arabalan gelcem sağlam bi elektiriciyemi gitsem bbf94361e66c411f425ad2b92789969f.jpg0f0d06878adab75863a4df3c1cd725eb.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...