Mustafa Bağseven 23 Ocak 2010 Paylaş 23 Ocak 2010 Mehmet abi boya tinerle çıkıyor.Ben pleksiglasslara genelde transparan kırmızı folyo kullanıyorum.Işıgı kesmedigi gibi kırmızılaştırıyor.Ama transparan boyanın var oldugunu ilk defa duydum Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 24 Ocak 2010 Yazar Paylaş 24 Ocak 2010 - Boyaları Ankaradaki Akaylar Kimya ismindeki firmadan aldım. Ürün bedelini EFT yaptıktan sonra ordaki ilgili aynı gün kargo ile gönderdi. Akaylar Kimya CAR-REP Stop Boyası- Boya aseton yada alkol ile kolayca temizlenebiliyor. Çok uğraştırmadığı içinde plexide izde bırakmıyor.- Evet boyamayı içten yaptım. Tüm iş bittikten sonra dışarıdan parlatma uygulatacağım.- Folyo işini bilmiyorum hiç kullanmadım. Bu benim ilk stopum - Stop'un orjinalinde benim yeşil yaptığım yer beyaz. Hem 3 renk ( Kırmızı ,Şeffaf,Yeşil ) olması ; hemde sinyalleri için yeşil LED kullanacağım için yeşile boyadım. Burası Şeffaf olsa içerisi yani PCB görünür. - Temel amaç orjinal görünümden ve genel güvenlik kuralları dışına mümkün olduğunca çıkmamak. Yani sinyaller geri vites gibi beyaz olmamalı bunun kabul görmüş bir renki var. Yada stoplar gibi. Komple içten siyaha boyamak bence uygun değil.Tşk. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Ocak 2010 Paylaş 24 Ocak 2010 Cevaplar için Teşekkür ederimSinyal bölgesi niye sarı değil ? Bence güzel dururdu... Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 24 Ocak 2010 Yazar Paylaş 24 Ocak 2010 Cevaplar için Teşekkür ederimSinyal bölgesi niye sarı değil ? Bence güzel dururdu...Kullandigim ledlerin ve boyanin sari rengi yok. Ayrica arabada cagla yesili oldugu icin Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 24 Ocak 2010 Paylaş 24 Ocak 2010 Kullandıgın ledlerin sarısını bende bulamadıgım için sarı şerit led kullandım ama tatmin edici degil.Sarı flukslerın tek chiplisi var Şstanbul'da.Daha sonra getirtecegim.Ebayda ise 5 chipli sarı yok.Bu tip boya veya transparan folyo ile yapılan hafif kırmızılaştırma işlemi gerçekten çok temiz gösteriyor.Zaten ledler güçlüyse ve şeffaf malzeme boya veya kullandıgımız için ışık şiddetinde kayıp olmuyor.Bi de şu pcblerin yapıştırılmış halini görseydik iyi olcaktı Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 24 Ocak 2010 Yazar Paylaş 24 Ocak 2010 Kullandıgın ledlerin sarısını bende bulamadıgım için sarı şerit led kullandım ama tatmin edici degil.Sarı flukslerın tek chiplisi var Şstanbul'da.Daha sonra getirtecegim.Ebayda ise 5 chipli sarı yok.Bu tip boya veya transparan folyo ile yapılan hafif kırmızılaştırma işlemi gerçekten çok temiz gösteriyor.Zaten ledler güçlüyse ve şeffaf malzeme boya veya kullandıgımız için ışık şiddetinde kayıp olmuyor.Bi de şu pcblerin yapıştırılmış halini görseydik iyi olcaktıPCB lerin sadece sağ sinyal ve her iki sis ler tamam. Diğerlerini henüz yapamadım çünkü malzeme bekliyorum.Bu hafta gelecek sanırım.Sonrasında monte edip kasaya sabitleyeceğim. Yani işin henüz %25'i bitmiş durumda. Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 26 Ocak 2010 Yazar Paylaş 26 Ocak 2010 (düzenlendi) Bir de. bu boya temizlenmek istense nasıl temizlenir..Bu sorunun cevabını bizzat uygulayarak vermiş olayım. Öncelikle bu tip boyamalarda sağ ve sol stop'u sanırım aynı anda boyamak gerekiyor. Geçen cumartesi Sağ stobu boyayıp resmini post etmiştim. Pazar günü ise sol stobu boyadım ancak ikisi arasında ton farkı oluştu. Oysaki her ikisinede 2 kat kırmızı atmıştım.Demekki birini daha yakından boyamışım. Bunun önüne geçmek içinde her iki stobu aynı anda boyamak faydalı olacak.Aralarında ton farkı bulunan her iki stobu içinde alkol bulunan bir kapta yıkayarak boyanın sökülmesini sağladım. 5-10 Dk lık bir uğraştan sonra her iki kapaktaki boyayı problemsiz söktüm.Bilg. 26 Ocak 2010 tarihinde Voltron tarafından düzenlendi Mesajlar?n?zda koyu harf kullanmay?n?z. Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 26 Ocak 2010 Paylaş 26 Ocak 2010 Evet ben de bu konuda şüpheye düşmedim degil.Aklıma gelmişti.Bi kere boyalar transparan.Normal boya olsaydı biri digerinden açık olsaydı açık olan kısmı yenıden boyayıp koyulaştırmak kolay olurdu.Ama burda durum farklı.Ya her ikiside çok açık olcak yada koyu.Çok koyu olursa da zaten transparan olmaz.O nedenle boyayı püskürtme süresi ve boyanın tutuş mesafesi çok önemli.Kolay gelsin Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Ocak 2010 Paylaş 26 Ocak 2010 Peki tekrar boyadınız mı. ? Sonuç ne. ? Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 26 Ocak 2010 Yazar Paylaş 26 Ocak 2010 Peki tekrar boyadınız mı. ? Sonuç ne. ?Yok henüz boyamadım. Hafta sonu sanırım. Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 26 Ocak 2010 Paylaş 26 Ocak 2010 Aklıma gelmişken şunu sorcam:Abi bu turuncu yada sarı fluks ledlerden hiçbir yerde yokmu.Sen istanbuldasın.KAraköye falan baktınmı?Bana da lazım ama Konyada da yok. Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 27 Ocak 2010 Yazar Paylaş 27 Ocak 2010 Aklıma gelmişken şunu sorcam:Abi bu turuncu yada sarı fluks ledlerden hiçbir yerde yokmu.Sen istanbuldasın.KAraköye falan baktınmı?Bana da lazım ama Konyada da yok.Standart yani 15.000 mcd sarı renk mevcut ancak benim aldıklarımda ( 45.000 mcd ) sarı göremedim. Olan renkler Kırmızı , Yeşil , Beyaz ve Mavi. Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 28 Ocak 2010 Yazar Paylaş 28 Ocak 2010 Ton farkı yüzünden boya sökme işleminden sonra tekrar maskeleme ve kasa reklektörlerinin Transparan Siyah boyanması. Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 31 Ocak 2010 Yazar Paylaş 31 Ocak 2010 Bu sinyalde bi terslik var gibi Ne gibi ?? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Ocak 2010 Paylaş 31 Ocak 2010 Renk gibi... Yeşil renk yasalara uygun mu, araştırdınız mı.. ? Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 31 Ocak 2010 Yazar Paylaş 31 Ocak 2010 Renk gibi... Yeşil renk yasalara uygun mu, araştırdınız mı.. ?inanin gayet uygun. Her isimizde keske bu kadar kuralci olabilsek Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Ocak 2010 Paylaş 31 Ocak 2010 Muayeneden geçemezsen, ya da gören bir polis durdurup trafikten men ederse diye düşünürüm.. Çok emek verdin... Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 31 Ocak 2010 Yazar Paylaş 31 Ocak 2010 Muayeneden geçemezsen, ya da gören bir polis durdurup trafikten men ederse diye düşünürüm.. Çok emek verdin... Arkadaşlar ,Her gün plakası olmayan , stopları yada farlarının hiç biri yanmayan yani onlarca kusuru olan araçlar her gün trafikte. Ben onca senedir trafikteyim ve bu tip bir uygulama ne gördüm nede duydum .) Yani Polis memurlarının amber yada yeşil renge duyarlı olduklarını pek sanmıyorum. Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 31 Ocak 2010 Paylaş 31 Ocak 2010 Trafikte problem çıkarsa turuncu renk transparan folyolar var.Reklamcılarda satılıyor.Ben kırmızısından çok memnunum Onlardan kullanabilirsin abi Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 1 Şubat 2010 Paylaş 1 Şubat 2010 Kırızıya çevrilmiş sinyaller muayenede ''hatalı boyanmış sinyal'' adı verilerek ağır kusur sayılıyor. Bizzat başıma geldi. Ya yeşil sinyallere ne derler? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Şubat 2010 Paylaş 1 Şubat 2010 Kırızıya çevrilmiş sinyaller muayenede ''hatalı boyanmış sinyal'' adı verilerek ağır kusur sayılıyor. Bizzat başıma geldi. Ya yeşil sinyallere ne derler?Haha işte bunu diyordum ben de... Bunun yasasını bulsak bi yerden... Yorum bağlantısı
Recommended Posts