İçeriğe Yönlendir

Megane II Led Stop ve Plaka lambası

Recep Yazıcı1679652586

Recommended Posts

Hüseyin Matur
Abi bu ebayda sinyaller için orange superfluks 5 chipli gördüm.Baktın mı sende?Daha önce sanırım sarısını bulamadım demiştim

Bir an önce bulman gerek. :D

Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586
(düzenlendi)

Benim aldığım yerde Sarı LED yoktu. Zaten sinyaller için sarı , yeşil devri kapandı artık. :)

Yan park LED ler. 25 Adet 5mm

P2133969.JPG

tarihinde Risk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586
(düzenlendi)
bu iş bidikken sonra benim arka stoplarda yaparız değilmi :) gerçekten süper bitmesini sabırsızlıkla beklıyorum

Bir daha Megane II mi ??? Aslaaa :)

Bir sonraki çalışma aşağıdakilerden biri üzerinde olacak. En kolay hangisi ise o .Şöyle dümdüz bir stop hayal ediyorum :)

Renault Master

Hyundai H100

Fiat Doblo

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Bizimkini yazmamışsın. :) Yukarıda yazdığın markaların hepsinden kolaydır. Birde sen tasarlayıp yapsaydın eminim şimdikinden çok daha güzel bişey çıkardı ortaya..

Transit led stoplar...

tarihinde hoca1677 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586
Bizimkini yazmamışsın. :) Yukarıda yazdığın markaların hepsinden kolaydır. Birde sen tasarlayıp yapsaydın eminim şimdikinden çok daha güzel bişey çıkardı ortaya..

Transit led stoplar...

Sizinki evet kolay ancak bu markalar aile içindeki araçlarımızdan o yüzden bunları yazmıştım :)

Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586

Bu kapak boyama işi beni fazlasıyla kastı diyebilirim. 3. denemeden sonra iyi yada kötü boya işini bitirdim. Bu 3 boyama esnasında forumdada adı geçen Presto marka Stop boyasınıda test ettim ancak her ne kadar transparan diye satılsada öyle değil. Uygulandığı yüzeyi tamamıyla kapatıyor. LED lerin görünmesi mümkün değil .Ek bir bilgi olarak aklınızda olsun.

Hafta içi kapakları yapıştırmayı başarabilirsem ; hafta sonuda kısmetse monte edeceğim.

Car-Rep :)

Presto :)

P2153971.jpg

P2153975.jpg

P2153972.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Sinyaller sarı olmalı, bu şekilde güvenli değil. Yeşilin arkasında kırmızı led yakıp test ettin mi sarı görüntü alabiliyor musun ?

Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586
(düzenlendi)
Sinyaller sarı olmalı, bu şekilde güvenli değil. Yeşilin arkasında kırmızı led yakıp test ettin mi sarı görüntü alabiliyor musun ?

Şöyle bir durum varki ;

PCB nin üzerine Yeşil olarak LED leri dizip kasaya sabitledim. Bu PCB nin sökülmesi ve LED lerin değiştirilmesi zaten mümkün değil. Yapılabilecek tek şey içeriden sarı transparan folyo ile sadece sinyal kısmını renklendirmek. Bu şekilde sarı tonları elde edilebiliyor. Elimde sarı transparan folyo mevcut.

Diğer bir durum ise güvenlik endişesi kısmı. Yani Yeşil olduğunda ne gibi bir güvenlik riski doğuruyor ? Yani sürücüler aracı ne olarak algılayabilirler ?Trafik kanununa uygun olmayabilir ancak güvenlik anlamında bir sorun yaratmayacağı düşüncesindeyim. Her gün işe gidiş gelişte araç sinyallerini takip eder oldum. Yasalara göre sarı olması gerektiğini düşündüğümüz sinyallerin kirli beyaz dahil bir çok tonu var. Yani gözlemlediğim kadarıyla sarı , amber dışında sinyaller mevcut.

Özellikle

Eski kasa VW Volt

Eski kasa Peugeot Partner.

Bunlardan bir kaçı.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Yanlış uygulamaları baz alamayız ki. Yasal normlar "turuncu olmalıdır" diyorsa turuncu olması güvenlidir.Algıda seçicilik olacağını gözönünde bulundurmak gerek. Ben yeşil renkli bir lambayı sinyal olarak algılamam şahsen.

Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586
(düzenlendi)

Yasal normlar dışında sizinle aynı fikirde değilim. Gece önümde plaka aydınlatması , park ve yanan bu parkların hemen sağında yanıp sönen yeşil bir lambanın benim algıma göre bir vasıtadan gayrı bir şey olması mümkün değil.

Akşam araç üzerinde patlak ampul uyarısını kaldırmak için 33 Ohm ile bir deneme yaptım ancak olmadı. Sonuçta 15 Ohm 'a kadar inmek gerekti. 10W lık bir direnç ciddi bir ısı problemide yaratmıyor. Bu haliyle Stoplar Plug&Play oldu diyebilirz. Araç üzerinde orjinal soketi takmaktan başka bir adım kalmıyor.Bunun dışında park lambalarının olması gerektiğinden daha fazla parlak yandığı ve STOP olarak algılanmaması için mevcut parlaklığı ek bir direnç ile biraz düşürdüm.

P2163978.JPG

P2163976.JPG

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Çok güzel oldu ya.Sinyaller yeşil bile olsa yine de çok iyi

Şimdi sen arıza lambasını 11w 15 ohm direnç takarakmı söndürdün abi?

Pekı sinyallerin fasılasının bozulmaması için ne yaptın?Direnç taktınmı onun içinde

Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586
(düzenlendi)
Çok güzel oldu ya.Sinyaller yeşil bile olsa yine de çok iyi

Şimdi sen arıza lambasını 11w 15 ohm direnç takarakmı söndürdün abi?

Pekı sinyallerin fasılasının bozulmaması için ne yaptın?Direnç taktınmı onun içinde

Fasılada hiç bir değişiklik olmadı. Neden olsunki ? Toplamda bu şekliyle sinyaller 1,5A kadar bir akım çekiyor. Yani bir P21 ile aynı.

Bu arada Epoxy yapıştırıcıya ikna oldunmu ? :) Dirençlerde Epoxy ile yapıştırıldı

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Epoksi yapıştıcıyı kesin alcam.

12x1,5A=18watt falan yapıyor..Dolaysıyla ek dirence gerek kalmıyor.Tabi böyle olmasını saglayan şey ledlerin 5 chipli olması öyle degilmi?

2.olarak ise o 11wattlık direnç parklaramı baglı yoksa fren lambasının kablosuna mı baglı?Benım anladıgım kadarıyla parklara baglı.Çünkü tahminimce sen frenlerde de 1,5 amper civarında bi akım çektigin için fren lambasını patlak olarak sistem anlamıcak.

Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586
(düzenlendi)
Epoksi yapıştıcıyı kesin alcam.

12x1,5A=18watt falan yapıyor..Dolaysıyla ek dirence gerek kalmıyor.Tabi böyle olmasını saglayan şey ledlerin 5 chipli olması öyle degilmi?

2.olarak ise o 11wattlık direnç parklaramı baglı yoksa fren lambasının kablosuna mı baglı?Benım anladıgım kadarıyla parklara baglı.Çünkü tahminimce sen frenlerde de 1,5 amper civarında bi akım çektigin için fren lambasını patlak olarak sistem anlamıcak.

Megane II de sinyal dışındaki ampul arızalarını algılamıyor.

LED sinyaller 550mA kadar bir akım çekiyor kalanınıda direnç çekiyor. 14.5V altında P21 kadar akım kullanılmış oluyor.

Park lar : 150-160 mA

Stop : 500-600 Ma

Sinyal : 500-600Ma+ 15 Ohm direnç

Storobe Sis : 250 mA

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sinyal rengi konusundaki muhalefet şerhim hala değişmedi.. :)

Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586
Sinyal rengi konusundaki muhalefet şerhim hala değişmedi.. :)

Yeşil güzel bir renktir.. Zamanla tüm Türkiye alışacak :)

Yorum bağlantısı
Hakan Arıbaş
Bu kapak boyama işi beni fazlasıyla kastı diyebilirim. 3. denemeden sonra iyi yada kötü boya işini bitirdim. Bu 3 boyama esnasında forumdada adı geçen Presto marka Stop boyasınıda test ettim ancak her ne kadar transparan diye satılsada öyle değil. Uygulandığı yüzeyi tamamıyla kapatıyor. LED lerin görünmesi mümkün değil .Ek bir bilgi olarak aklınızda olsun.

Hafta içi kapakları yapıştırmayı başarabilirsem ; hafta sonuda kısmetse monte edeceğim.

tek kelimeyle süper olmuş Recep!!

Kazasız-belasız iyi günlerde kullan..

Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586
tek kelimeyle süper olmuş Recep!!

Kazasız-belasız iyi günlerde kullan..

Eyvallah Hakan Sağol :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

ya ben hala şunu anlayamadım...

Ordaki 11 watt 15 ohm taş direnç sinyallere mi baglı, parklara mı frenlere mi?

Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586
ya ben hala şunu anlayamadım...

Ordaki 11 watt 15 ohm taş direnç sinyallere mi baglı, parklara mı frenlere mi?

Sinyallere paralel bağlı .

Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586

Son aşama olan kapakların kasaya monte işlemi için daha sonra tekrar açılabilmesi açısından Sista Aquariun Silikon kullandım. Test amaçlı kullandığım kasada yapıştırma denemesi iyi sonuç verdi. Umarım kullanım esnasında problem çıkarmaz. Silikon şeffaf olduğu için dışarıdan dikkatli bakıldığında görülebiliyor.

Ayrıca Yeşil sinyal problemi içinde kapağın sinyale denk gelen kısmına içten Sarı Transparan film kapladım.Akşam araç üzerinde monte edilmiş şeklinin resim ve videosunu koyacağım.

sista_silikon_akvaryum_large.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...