İçeriğe Yönlendir

Megane II Led Stop ve Plaka lambası

Recep Yazıcı1679652586

Recommended Posts

Selçuk Keleş

ECE R48 sinyaller turuncu olmalı diyor.

Sinyal tarafına kırmızı led koyarsan yeşil+kırmızı=turuncu çıkış alacağını sanıyorum.

Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586
Haha işte bunu diyordum ben de...

Bunun yasasını bulsak bi yerden...

:) Şimdi ;

Sinyali tutupta kırmızıya boyarsak tabiki TUV'da problem çıkacaktır. Ancak Amber yada Yeşil renkten bir kusur bulacaklarına ben ihtimal vermiyorum.Internet üzerinde Yeşil renkli P21W olmasına rağmen Avrupa standartlarına uyup tüm boyamayı 2. defa söküp tekrar elden geçireceğim. Bu seferde diğer arkadaşların önerisi olan filmi deneyeyim. Daha berrak bir görüntü vereceği için belki kalıcı olarak onu kullanırım. Acele yok.. sindire sindire yapıyoruz nasılsa...

Bu arada PCB lerin kasaya montesi tahminimden çok daha zor oldu. Silikon denemesi istediğim sonucu vermedi ve bende Bison'un Epox yapıştırıcısını kullandım. 5 Dk içinde uygulanabilir olması tercih nedeniydi.

Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586

10 Watt kadar Power LED lerde kullanılabilen kendinden 12V fanlı soğutucu .

IMG_0158.JPG

IMG_0157.JPG

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven
(düzenlendi)

Abi neden boyayı sökceksinki tekrar.

Senın kafana takılan sinyalse ordaki yeşil bölgeyi söküp turuncu folyo kullanabilirsin.folyoyuda içten yapıştırırsın.Ama sen diger tarafları kırmızı folyo ile kaplarım dersen bu işlem zor olabilir.Çünkü sıcak hava tabancası gerekebilir.Ve kesinlikle tozsuz rüzgarsız bi ortamda yapıştırman gerekli folyoyu.Aksi takdirde yapışan tozlar baloncuklar oluşmasına neden oluyor.

PCB ve cam yapıştırma ve yapıştırıcı olayı benı inanılmaz derecede her zaman strese sokmuştur.Hele hele cam boyanmıcaksa folyo çekilmicekse ve şeffaf cam oldugu gibi kullanılcaksa PCB'leri japon yada aktivatörlü japonla yapıştırırken zemın siyahsa yapışma yerlerinde beyaz lekeler oluşuyor.Ama camın üzerine kırmızı folyo çektigimde bu lekeler çok çok az belli oluyor.PCByi arkadan yapıştırmak istiyorum bu sefer içeriye elim girmiyor.Tornavidanın ucuyla silikon sürüyorum yine olmuyor yine olmuyor.

Daha 3 gün önce KOÇTAŞ'a gittim.O kadar çok yapıştırıcı varki karar veremiyorum hangisini alacagıma

Bahsettigin epoksi yapıştırıcıda var ama o sanırım 2 parça halinde satılıyor.tüpün içinde bulunan 2 farklı maddeyi karıştırıp yapıştırıyorsun.O da bana biraz zahmetli geldigi için denemedim.

O nasıl peki?Kemik gibi sertleşiyormu?bir de yapıştırırken önce pcbyi yerine oturtup ön taraftan yapıştırıcıyı pcb'in stop içindeki temas etme bölgelerine sürererekmi yapıştırdın yoksa önce pcb'nin arkasına ve temas etcegi bölgelere yapıştırıcıyı sürüp pcb'yi öylemi oturttun?

Ben bundan sonraki çalışmalarımda pcb'ye 1 yada 2 delik açılıp deliklere tel sokup teli arkaya sabitleyip destek vercem.Öbür türlü her zaman düşme yerinden atma ihtimali var.

tarihinde mandalina_ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586
Abi neden boyayı sökceksinki tekrar.

Senın kafana takılan sinyalse ordaki yeşil bölgeyi söküp turuncu folyo kullanabilirsin.folyoyuda içten yapıştırırsın.Ama sen diger tarafları kırmızı folyo ile kaplarım dersen bu işlem zor olabilir.Çünkü sıcak hava tabancası gerekebilir.Ve kesinlikle tozsuz rüzgarsız bi ortamda yapıştırman gerekli folyoyu.Aksi takdirde yapışan tozlar baloncuklar oluşmasına neden oluyor.

PCB ve cam yapıştırma ve yapıştırıcı olayı benı inanılmaz derecede her zaman strese sokmuştur.Hele hele cam boyanmıcaksa folyo çekilmicekse ve şeffaf cam oldugu gibi kullanılcaksa PCB'leri japon yada aktivatörlü japonla yapıştırırken zemın siyahsa yapışma yerlerinde beyaz lekeler oluşuyor.Ama camın üzerine kırmızı folyo çektigimde bu lekeler çok çok az belli oluyor.PCByi arkadan yapıştırmak istiyorum bu sefer içeriye elim girmiyor.Tornavidanın ucuyla silikon sürüyorum yine olmuyor yine olmuyor.

Daha 3 gün önce KOÇTAŞ'a gittim.O kadar çok yapıştırıcı varki karar veremiyorum hangisini alacagıma

Bahsettigin epoksi yapıştırıcıda var ama o sanırım 2 parça halinde satılıyor.tüpün içinde bulunan 2 farklı maddeyi karıştırıp yapıştırıyorsun.O da bana biraz zahmetli geldigi için denemedim.

O nasıl peki?Kemik gibi sertleşiyormu?bir de yapıştırırken önce pcbyi yerine oturtup ön taraftan yapıştırıcıyı pcb'in stop içindeki temas etme bölgelerine sürererekmi yapıştırdın yoksa önce pcb'nin arkasına ve temas etcegi bölgelere yapıştırıcıyı sürüp pcb'yi öylemi oturttun?

Ben bundan sonraki çalışmalarımda pcb'ye 1 yada 2 delik açılıp deliklere tel sokup teli arkaya sabitleyip destek vercem.Öbür türlü her zaman düşme yerinden atma ihtimali var.

Yok yok :) Tekrar sökeceğim. Film siparişi verdim gelsin deneyeceğim. Aklımda soru işareti kalacağına 1-2 saatimi harcarım daha iyi. PCB leri hallettik ancak kapakları nasıl olacak nasıl dert bu sanırım.

Evet PCB yi oturtup öncen yapıştırdım. Kemik gibi sertleşiyor ancak çok zorlandığında ayrılabilir. Renksiz olduğu için bence tercih edilebilir. Silikon uygulaması dert oluyor ve sağa sola bulaşıyor.

pr_01_179_max.jpg

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Abi japon gibi beyaz leke yapmıyor degilmi bu?Japon her türlü zeminde iz yapıyor.Beyaz bi leke çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586
Abi japon gibi beyaz leke yapmıyor degilmi bu?Japon her türlü zeminde iz yapıyor.Beyaz bi leke çıkıyor.

Hayır tamamen şeffaf iz felan bırakmıyor ve inanılmaz güçlü. Havacılık ve Uzay sanayindede kullanılıyor. :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
ECE R48 sinyaller turuncu olmalı diyor.

Sinyal tarafına kırmızı led koyarsan yeşil+kırmızı=turuncu çıkış alacağını sanıyorum.

Senin avatarda da var gerçi :)

renk_tekerlegi.jpg

Yorum bağlantısı
Barış Balta1679652577
(düzenlendi)
Hayır tamamen şeffaf iz felan bırakmıyor ve inanılmaz güçlü. Havacılık ve Uzay sanayindede kullanılıyor. :)

Sanırım oldukça da zehirli olması lazım. Çok dikkatli kullanmak gerek.

tarihinde mad axe tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584

evet ben pattexle ugrasırken bile gözlerim yanıyordu resmen..yapışma esnasında yanından kaçmak gerek :)

Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586
(düzenlendi)
evet ben pattexle ugrasırken bile gözlerim yanıyordu resmen..yapışma esnasında yanından kaçmak gerek :D

Açıkçası talimatını tam okumadım :)

Sisler için daha önce tek chip Philips LumiLeds 'lerden oluşturduğum PCB yi söküp 4 chips LED lerde tekrar dizdim. Her bir PCB de 30 LED bulunuyor ( 6 Seri X 5 Kol ). Bunun yanında strobe devresinide boyutça oldukça küçük bir devre ile değiştirdim. Devre 13,8 V altında URL deki gibi çalışıyor.

Arka Sis STROBE

P2043931.JPG

P2043925.JPG

tarihinde Risk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven
(düzenlendi)

Video süper olmuş ya.

Abi sorularım ve bi istegim olcak:)

1-Ledleri degiştirdiginde ışık şiddeti çok farketti mi?4 katına çıktımı yani

2-Şlk sayfada parklar için kullandıgın 4 chipli ledle bu 4 chipli ledler bana aynı degil gibi geldi.Şlk sayfadakinde ledlerin kırık köşesinin altındaki metal kısım daha kalın.Ve o kısım kalın olanlar daha fazla aydınlatıyor.Tabi bu dedigim şey tek chipliler için geçerli

3-Şu son yaptıgın çalışmada 6 serinin hiç birinde direnç yokmu?Akım ve voltaj sınırlaması yapmıcak mısın?

4-PCB'nin kasaya yerleştirilmiş halinin biraz yakın çekim fotosunu koyabilirmisin?Özellıkle de önde cam yokken görmek istiyorum da:)

Bi de burda dikkat etmen gereken en önemli şeylerden biride o aldıgın strobe devresinin çıkış voltajı.Yanı şu ledleri bagladıgın kablolar.Sanırım transistör kullanılmış.12voltluk güç kaynagına baglayıp çıkışları ölçtügünde 11,2volt falan bi deger görmen gerekli.Fazlada olabilir ama transistörler genelde çıkış voltajını düşürür.

Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586
Video süper olmuş ya.

Abi sorularım ve bi istegim olcak:)

1-Ledleri degiştirdiginde ışık şiddeti çok farketti mi?4 katına çıktımı yani

2-Şlk sayfada parklar için kullandıgın 4 chipli ledle bu 4 chipli ledler bana aynı degil gibi geldi.Şlk sayfadakinde ledlerin kırık köşesinin altındaki metal kısım daha kalın.Ve o kısım kalın olanlar daha fazla aydınlatıyor.Tabi bu dedigim şey tek chipliler için geçerli

3-Şu son yaptıgın çalışmada 6 serinin hiç birinde direnç yokmu?Akım ve voltaj sınırlaması yapmıcak mısın?

4-PCB'nin kasaya yerleştirilmiş halinin biraz yakın çekim fotosunu koyabilirmisin?Özellıkle de önde cam yokken görmek istiyorum da:)

Bi de burda dikkat etmen gereken en önemli şeylerden biride o aldıgın strobe devresinin çıkış voltajı.Yanı şu ledleri bagladıgın kablolar.Sanırım transistör kullanılmış.12voltluk güç kaynagına baglayıp çıkışları ölçtügünde 11,2volt falan bi deger görmen gerekli.Fazlada olabilir ama transistörler genelde çıkış voltajını düşürür.

- 4 Katına çıktığını söyleyemem. Daha önce taktığım Philips LumiLeds ler piyasadaki en kaliteli LED ler.Bu LEd leri 4 sene önce almıştım. Ancak %50 diyebiliriz.

- LED lerin bağlantı pabuçları farklı sadece.

- 6 X 2.2 V = 13,2V + 1N4001 = 13,8V Böylelikle direnç kullanmaya gerek yok.

- Akşam halletmeye çalışırım.

Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586
pekı bu ebaydan aldıgın ledler kaç günde geldi eline?

10 , max 15 gün kadar zaman alıyor.

Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586

Çalışmanın %70 'i bitti diyebiliriz. Son olarak kasanın yanlarındaki alana resimde görüldüğü gibi bir LED dizdim. Stop kasasının bu yan kısmı komple kırmızı olacak ( Orjinalinde beyaz şerit ) Bu led leri park lara bağlayıp 7809 ile süreceğim. Şş bittiğinde güzel görüneceği düşüncesindeyim

50 adet 5mm , 160 adet SuperFlux olmak üzere toplam 210 adet LED kullanmış oldum. .

P2113934.JPG

P2113938.JPG

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

abi çok başarılı olmuş.

Daha öncede söylemiştim yapıştırıcı konusunda kaygılarım var diye.Yakın çekim levhalardan herhangi birinin yapışma yerlerini yani gövdeyle kaynaştıgı yeri çekebilirmisin?

Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586

Epoxy yapıştırıcının bu iş için ideal olduğunu düşünüyorum. PCB nin her bandına sürmeyede gerek yok köşe ve ortalardan yapıştırmak yeterli oluyor.

P2123939.JPG

Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586
çok güzel olmuş ama sağ ve sola dizdigin ledler kasaya sürtebilir.yani stop yerine oturmayabilir haberin olsun.

Yanlardaki LED lerin bağlantılarını yapmadım henüz. Bağlantıdan sonra bir çıkıntısı olmayacak zaten düz bir satıh olacak. Şaseye sürtmeleri mümkün değil. Şase ile Stop arasında baya bir açıklık var.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Güzel oluyor. En üstteki ledler (sanırım fren bölümü) Onlarda simetri olarak diğerleri ile aynı olsa çok daha güzel olurdu..

tarihinde hoca1677 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586
Güzel oluyor. En üstteki ledler (sanırım fren bölümü) Onlarda simetri olarak diğerleri ile aynı olsa çok daha güzel olurdu..

Evet :D

Ancak bu iğrenç stop kasasının aracın hiç bir yeriyle tam 180 yada 90 derece denk düşen bir yeri yok. Yani simetri için bir referans yeri ne yazıkki yok. Hatta bırakın komple kasayı. Kasa içindeki her bölüm yine değişik açılarda konumlandırılmış. LED lerin tam paralel olabilmesi için sanırım su terazisinde hızalamak baskı devre çıkartmak gerekir. Hazir delikli PCB ile çok zor ..

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Böyle daha iyi olurdu. Ama öteki türlüde güzel. Sonuçta emek var. El emeği göz nuru.

tarihinde hoca1677 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven
(düzenlendi)

Abi bu ebayda sinyaller için orange superfluks 5 chipli gördüm.Baktın mı sende?Daha önce sanırım sarısını bulamadım demiştin

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...