Recep Yazıcı1679652586 22 Mart 2010 Yazar Paylaş 22 Mart 2010 Yakıt tüketimi de düşer Tabiki. Depoda 100 Gr fark eder Yorum bağlantısı
Ali Altan Yılmaz 23 Mart 2010 Paylaş 23 Mart 2010 inanmassın stop stop u tutmuyo.bazen ince bir tornavidayla kanırtarak kapağı dibinden ayıra biliyorsun,bazen falçatayla yakaladığın aralığı devam ettireyim derken bi bakıyosun çat diye kırılmış.Bu fabrikanın kullandığı yapıştırıcı yoğunluğuyla ve stop un eskiliğiyle ilgili birşey.lakin matamatik olarak doğru cevap yani çözüm;iki stoptan bir stop çıkarmak.birinin üstünü birinin altını parçalamak (dremel gibi kesici aletler kullanırsak daha iyi) ve kalan alt ve üstü yapıştırmak. Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 23 Mart 2010 Paylaş 23 Mart 2010 Ben dremelle keserek açıyorum.Stopçularda sanırım öyle açıyor.Isıtarak düzgün bi şekılde çıkması mümkün degil. Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 23 Mart 2010 Paylaş 23 Mart 2010 Plaka Aydınlatma ;Şç Tavan ;tavan aydınlatmasının ayrınyıları yokmuydu abi...olursa iyi olurdu bizim scenicede yapmak isterdim.. Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 24 Mart 2010 Yazar Paylaş 24 Mart 2010 tavan aydınlatmasının ayrınyıları yokmuydu abi...olursa iyi olurdu bizim scenicede yapmak isterdim..Halil ,Tavandakiler el yapımı değil. Standart W5W ampulün LED li hali.Bilg. Yorum bağlantısı
Süleyman Öziş 7 Nisan 2010 Paylaş 7 Nisan 2010 Üstad merak ettiğim bir konu var, açıkcası renault ların yeni versiyonlarınada hiç sahip olmadım, kullanmadım, görmedim bu araçlarda arıza ikazı vs. yokmu ? Diyelim var bu uyarıyı LM350T kullanarak tasarlanmış devre ilemi çözüyorsun ? Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 8 Nisan 2010 Yazar Paylaş 8 Nisan 2010 Üstad merak ettiğim bir konu var, açıkcası renault ların yeni versiyonlarınada hiç sahip olmadım, kullanmadım, görmedim bu araçlarda arıza ikazı vs. yokmu ? Diyelim var bu uyarıyı LM350T kullanarak tasarlanmış devre ilemi çözüyorsun ?Megane II lerde arıza ikazı sistemi bulunmamakta. Sadece bir çok araçta olduğu gibi sinyal ampullerinden biri patladığında hızlı yanıp sönmekte o kadar. LM350T sadece besleme amaçlı bunun yerine LM317 de kullanılabilirdi. LM350 yi seçme nedenin yanlış hatırlamıyorsan 3A 'e kadar çalışabiliyor olması. Yorum bağlantısı
Süleyman Öziş 8 Nisan 2010 Paylaş 8 Nisan 2010 Hımmm. Peki arıza ikaz sistemi bulunan bir fiat fiorinom var ön parklara 6smd ledli t10 soketli lamba / led / ampül ondan takdım başladı uyarı vermeye eski 5w lık normal ampül 300mA akım çekiyor, yeni montajını yaptığım led ise sadece 0,30 mA esasında bir sorun teşkil etmiyor sanırım ediyorda olabilir ben fark etmemiş olabilirim panelde sürekli ikaz ikaz canını sıkıyor insanın Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 8 Nisan 2010 Yazar Paylaş 8 Nisan 2010 Hımmm. Peki arıza ikaz sistemi bulunan bir fiat fiorinom var ön parklara 6smd ledli t10 soketli lamba / led / ampül ondan takdım başladı uyarı vermeye eski 5w lık normal ampül 300mA akım çekiyor, yeni montajını yaptığım led ise sadece 0,30 mA esasında bir sorun teşkil etmiyor sanırım ediyorda olabilir ben fark etmemiş olabilirim panelde sürekli ikaz ikaz canını sıkıyor insanınPark lambalarınıza ait kabloya paralel olacak şekilde 33 Ohm / 5-7 W gibi bir direnç takıp test edebilirsiniz. Büyük ihtimalle arıza işığı sönecektir. Yorum bağlantısı
Süleyman Öziş 9 Nisan 2010 Paylaş 9 Nisan 2010 Abi bilgi için öncelikle teşekkürler. Forumda bu mesajı görüp inceledikten sonra fiorinoma ledli stop yapmaya karar verdim. Ebay üzerinden 5mm 0.5W 5 chipli superflux mavi, kırmızı ve amber sarısı (sinyaller için). Bursada bir firmada çıkma stop buldum firma aynı zamanda stop lambası iç temizliği vs. yapıyor stop lambasını camı sökülmüş bir şekilde istemeyi düşünüyorum ( stopların markası recep beyin bahsettiği marka ) şöyle bir sorum olacak araç her lambada uyarı veriyor. Stop lambasını söktüm stop lambalarını kontrol edin dedi hali ile bu direnci kullanarak stoplarda oluşabilecek sorunu çözebilirmiyiz (değer yükselterek veya aynısını kullanarak) ? Bu soruma aldığım cevaba göre stopları sipariş edip ledler geldimi işleme başlamayı düşünüyorum. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 10 Nisan 2010 Yazar Paylaş 10 Nisan 2010 Abi bilgi için öncelikle teşekkürler. Forumda bu mesajı görüp inceledikten sonra fiorinoma ledli stop yapmaya karar verdim. Ebay üzerinden 5mm 0.5W 5 chipli superflux mavi, kırmızı ve amber sarısı (sinyaller için). Bursada bir firmada çıkma stop buldum firma aynı zamanda stop lambası iç temizliği vs. yapıyor stop lambasını camı sökülmüş bir şekilde istemeyi düşünüyorum ( stopların markası recep beyin bahsettiği marka ) şöyle bir sorum olacak araç her lambada uyarı veriyor. Stop lambasını söktüm stop lambalarını kontrol edin dedi hali ile bu direnci kullanarak stoplarda oluşabilecek sorunu çözebilirmiyiz (değer yükselterek veya aynısını kullanarak) ? Bu soruma aldığım cevaba göre stopları sipariş edip ledler geldimi işleme başlamayı düşünüyorum. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.Stop sorunu test etmeden cevaplamak olası değil. Bence %90 çalışacaktır. Bunun için 12 Ohm 10-15W lık bir direnç alıp stop ampulüne geçici olarak paralel bağlayın ve sonucu görün. Yorum bağlantısı
Süleyman Öziş 10 Nisan 2010 Paylaş 10 Nisan 2010 5W 10Ohm luk bir seramik 2 adet direnç takdım açtım parklardan biri yanmıyordu. Daha sonra birini çıkardım açtım. Parklar yandı arıza uyarısı söndü motor kısmına gittiğimde ilginç bir koku dikkatimi çekti direnci tam tutmaya yeltendim oda ne elim yandı kontağı kapattım bez yardımı ile direnci söktüm. Daha sonra 11W 10Ohm luk yine seramik tek bir direnç takdım 10 saniye kadar çalıştırdım parkları bu dirençdede hafifden ısınma söz konusu idi. Sanırım 10Ohm luk direnç işimi görecek fakat W 'ı biraz yükseltmem kanattine vardım fiorinolarda arka sis lambası sol park lambasına bağlı içerden arka sis lambasını yakmak için düğmeye bastığınızda 1 lambadaki içinde bulunan ikinci tel yanmaya başlıyor. Yani lambanın içinde iki adet tel mevcut anlayabildiğim kadarı ile ön park lambaları, arka plaka lambaları ve arka stopların içinde bulunan park lambaları hepsi bir devre üzerinde yürüyor bu durumda benim devredeki en yüksek W 'a sahip lambamla aynı değer kullanmammı gerekir ? Kısacası 21W. Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 10 Nisan 2010 Paylaş 10 Nisan 2010 (düzenlendi) Süleyman beyilk başta taktıgınız 2 direnci birbirine seri mi yoksa paralel mi bagladınız?Direncin wattını yükseltsende ısınma oluyor.Ben 25watt 10 ohm alüminyum direnç aldım.elimi yakacak derecede ısındı. 10 Nisan 2010 tarihinde Mustafa Ba?seven tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Süleyman Öziş 10 Nisan 2010 Paylaş 10 Nisan 2010 Şlk başta bağladığım 2 direnci farlarda bulunan 2 adet park lambasına seri bağladım 1 lamba 1 direnç, 1 lamba 1 direnç şeklinde bunu yaptığımda sağ far da bulunan park lambam yanmadı. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 17 Nisan 2010 Paylaş 17 Nisan 2010 Süleyman beyilk başta taktıgınız 2 direnci birbirine seri mi yoksa paralel mi bagladınız?Direncin wattını yükseltsende ısınma oluyor.Ben 25watt 10 ohm alüminyum direnç aldım.elimi yakacak derecede ısındı.arkadaşlar şunu unutmayalım baglanan bu direnç esas baglı olan ampul ün tel drencine oranla karşılasın diye baglanıyor malum bu ampullerin direnci oldukca düşük oluyor ki voltaj verildiginde ışık verebilsin.arıza kontrolu bu drencin ohm degeriyle alakalı oldugu için,baglanan led diyod oldugu için yani drenç gibi iletken degiller,o yüzden arıza ışıgının yanmasına sebebdirler.bu direnç ampul görevi görmesi amacıyla paralel olarak baglanıyor,ve bilinen şey o ampule anahtar neyse fren park veya gerivites lambası açıldıgında direkt aküden gelen 40,60,70, amperdeki bir akımla yüklenen voltaj ampule hücum ediyor.ampul görevi yapmaya çalışacak bu drenc,degeri düşük oldugu için ısı haliyle yüksek olucak bunu azaltmak drencin watt degerinin artması ve güzel bir sogutucu dizaynı ile mümkün 10sn.ye yanan ışık baglı olan drence gelen yüksek amperdeki voltaj drenci yüksek derecelere kadar ısıtır.drenç bu ısıyı mecburen gövdesine vericek .bu baglı olan drenç taş drenç tabir edilenlerden olursa ömrü daha uzun olabilir.seramik tarzı olanlarda olur elbette.seramik drenç bulunamıyabilir amaçları biraz farklıdır o yüzden taş drenç idealdir.ısıyı abzorte etme kapasitesi yüksektir.iyi bir sogutucu ile tabiii,bu durum malumunuzdur elbette.hatırlatmak istedim bilgi amaçlı.5W 10Ohm luk bir seramik 2 adet direnç takdım açtım parklardan biri yanmıyordu. Daha sonra birini çıkardım açtım. Parklar yandı arıza uyarısı söndü motor kısmına gittiğimde ilginç bir koku dikkatimi çekti direnci tam tutmaya yeltendim oda ne elim yandı kontağı kapattım bez yardımı ile direnci söktüm. Daha sonra 11W 10Ohm luk yine seramik tek bir direnç takdım 10 saniye kadar çalıştırdım parkları bu dirençdede hafifden ısınma söz konusu idi. Sanırım 10Ohm luk direnç işimi görecek fakat W 'ı biraz yükseltmem kanattine vardım fiorinolarda arka sis lambası sol park lambasına bağlı içerden arka sis lambasını yakmak için düğmeye bastığınızda 1 lambadaki içinde bulunan ikinci tel yanmaya başlıyor. Yani lambanın içinde iki adet tel mevcut anlayabildiğim kadarı ile ön park lambaları, arka plaka lambaları ve arka stopların içinde bulunan park lambaları hepsi bir devre üzerinde yürüyor bu durumda benim devredeki en yüksek W 'a sahip lambamla aynı değer kullanmammı gerekir ? Kısacası 21W. 100 ohm işinizi gördü ise öyle anladım 2 tane 200 ohm 20watt alın paralel baglayın drenç 100 ohm olur ve watt 40watt olarak yükselir.işinize daha uygun hale gelir yinede uygun sogutucu olursa fena olmaz.5 watt 10watt oldukca yetersiz watt seviyeleri.bunu ampulun watt düzeyiyle orantılı olarak düşünmeyin ampulün içinde oluşan ısıya göre olmalıdır çünki baglı olan drence bu ısı yansıyacaktır.watt ne kadar yuksek olursa bu ısı azalır.yer mevcut ise bunu ayarlamaya çalışın. Yorum bağlantısı
Süleyman Öziş 17 Nisan 2010 Paylaş 17 Nisan 2010 Üstad tüm forumdakiler için çok gsl bir açıklama olmuş bu hemen hemen herkesin problemi. direnc değeri olarak 10 Ohm W değeri olarak 10W lık kullanmış idim 20W lık alıp dediğiniz şekilde paralel bağlayıp deneyeceğim. Yorum bağlantısı
Misafir 20 Nisan 2010 Paylaş 20 Nisan 2010 Taş dirençler bu tip uygulamalar için elverişli olamazlar,zira uygun değerlerde bulunsalar bile montajları sıkıntılıdır.Yeni nesil alüminyum gövdeye sahip direnç kullanın ve kullandığınız ampülün wattından bir misli fazla olmasına özen gösterin.Misal 21 watt ampül için 50 watt kapasiteli direnç kullanın.Alüminyum dirençler ebatları ile aynı güçteki taş dirençlerden çok çok küçüktürler ve montaj için için kenarlarında civata yerleri vardır.Fren gibi kısa süreli uygulamalar için,6.8-10 ohm,park gibi sürekli kullanım için 16-22ohm arası kullanın. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 21 Nisan 2010 Paylaş 21 Nisan 2010 Taş dirençler bu tip uygulamalar için elverişli olamazlar,zira uygun değerlerde bulunsalar bile montajları sıkıntılıdır.Yeni nesil alüminyum gövdeye sahip direnç kullanın ve kullandığınız ampülün wattından bir misli fazla olmasına özen gösterin.Misal 21 watt ampül için 50 watt kapasiteli direnç kullanın.Alüminyum dirençler ebatları ile aynı güçteki taş dirençlerden çok çok küçüktürler ve montaj için için kenarlarında civata yerleri vardır.Fren gibi kısa süreli uygulamalar için,6.8-10 ohm,park gibi sürekli kullanım için 16-22ohm arası kullanın.verdiginiz bilgiler dogru katılıyorum.aliminyum sogutuculu drençler uygun olur.zira zaten bunların içindekiler taş drençlerdir.sogutucu kılıflı olarak hazır satılırlar.sogutuculu olarak seramik ve tel drençte mevcuttur. Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 7 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 7 Mayıs 2010 (düzenlendi) Bagaj kapağının iç yüzeyine üçgen LED li bir reflektör arayışına girdim ancak tatmin edici kalitede bir ürün bulamadım. Amacım gündüz yada gece bagaj kapağını açtığımda düzeneğin çalışması. Biraz fuzuli gibi görünsede özellikle geceleri zorunlu durumlarda faydası olur düşüncesindeyim. Ebay üzerinden aşağıdaki ürünü buldum.Ürünün 12 çalışma modu var. Yukarıdada bahsettiğim gibi bagaj kapağı içine monte edip resimleri sizlerle paylaşacağım.. 7 Mayıs 2010 tarihinde Recep Yaz?c? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 7 Mayıs 2010 Paylaş 7 Mayıs 2010 (düzenlendi) gayet yeterli ışıklandırma yapacagına eminim üstad.tatmin edecektir.led sayısına göre yorumladım bunu.dizilişide bitişik sanırım 100 led var bunda güzel olacagını düşünüyorum.. 7 Mayıs 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 21 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 21 Mayıs 2010 Ürün elime ulaştı. Şlk fırsatta monte edip video ile paylaşacağım. Yorum bağlantısı
Enes Akgün 21 Mayıs 2010 Paylaş 21 Mayıs 2010 Ürün elime ulaştı. Şlk fırsatta monte edip video ile paylaşacağım.Bu ürünün adı nedir? Bir de nereden aldınızz? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 21 Mayıs 2010 Paylaş 21 Mayıs 2010 recep bey hayırlı olsun.takmadan önce iç yapısını inceleyip paylaşabilirsen sevinirim açıkcası.taktıktan sonrada resim paylaşımını beklliyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts