İçeriğe Yönlendir

Megane II Led Stop ve Plaka lambası

Recep Yazıcı1679652586

Recommended Posts

Recep Yazıcı1679652586
(düzenlendi)

LED yada LED gruplarını sabit akımla sürmek için devre şemaları. ( Daha önce verilmiş olabilir ). Motor çalışır durumda ve stop durumdaki voltaj farkından LED lerin etkilenmemesi için kullanılmalı. URL de uygun direnç değerlerini hesaplamak için araçlarda mevcut. Akım sınırlamalı olan gayet stabil çalışıyor. LM350 için küçükte olsa bir soğutucu kullanmak gerekli..

park ve frenin aynı LED board'u üzerinde olduğu uygulamalarda aşağıdaki devrede kullanılabilir. Bunun için fazladan 1 adet röle ve 2 adet diyot gerekli gerekli. Araç dışında test ettim herhangi bir problemi yok.

Regülatör Örnekleri LM3xx Series

Devre.JPG

tarihinde Risk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Ledlerin çekecegi akım miktarını yeniden söyleyebilirmisin.LM350T'nin çekebilecegi maksimum 3amper ve en ideal bozulmadan çekebilecegi akım ise 2,6amper civarında.Buna dikkat ettiysen sorun yok..

Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586
(düzenlendi)
Ledlerin çekecegi akım miktarını yeniden söyleyebilirmisin.LM350T'nin çekebilecegi maksimum 3amper ve en ideal bozulmadan çekebilecegi akım ise 2,6amper civarında.Buna dikkat ettiysen sorun yok..

Sorun yok. Her bir LED grubunun beslemesi kendi üzerinde arkasında olacak zaten.

Sinyaller için = 450 Ma

Stop lar için = 600-700 Ma kadar

Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586

Ankara 2002Stop 'ta yaptırdığım Seffaf kabaklar bugün elime ulaştı. Kapakları Tamiya nın PS-31 Polycarbonate Smoke ile içten boyamayı düşünüyorum. Reflektörleri ise Nirgin 840200 Mat Siyah.

SeffafA.JPG

SeffafB.JPG

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Recep abi

Çok begendım.Kapaklar çok düzgün çıkmış.Orjinal kapakları ne oldu ve 2 kapagın maliyeti nedir ne kadara yaptılar?Burda 200 TL istiyorlar 2 kapaga.

Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586
Recep abi

Çok begendım.Kapaklar çok düzgün çıkmış.Orjinal kapakları ne oldu ve 2 kapagın maliyeti nedir ne kadara yaptılar?Burda 200 TL istiyorlar 2 kapaga.

Orjinal kapakları %3 hasarlı diyebilirim. Yani durumları fena değil :D Seffafların ikisini 140 TL ye yaptırdım.Ancak Meg II nin ki boyut olarakta büyük ve işçiliği zor . Bu bir etken olabilir. Açıkçası bu kadarını bende ummuyordum iyi iş çıkarmış 2002Stop :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven
(düzenlendi)

Pekı o ledli plaketleri içeriye nasıl sabitliceksın.En sıkıntı çektigim şey hem camı hem de plaketleri içeriye sabitlemek.Plaketleri sabitlerken japon vs gibi yapıştırıcı kullanınca birleşme bölgelerinde beyaz lekeler oluşuyor.

Bi de bu şeffaf kapakların üzerinde kalıcı lekeler varmı.Sıcak hava tabancasıyla ısı verirken üzerinde toz varsa tabancanın etkisiyle toz kapaga iyice yapışıyor..Özellikle kalıp alırken bu daha fazla oluyor.Toz şeffaf kapakla orjinal kapagın arasında sıkıştıgı için direk şeffaf kapaga yapışıyor ve o bölgede uzaktan bakıldıgında belirgin olmayan çok çüküç baloncuklar oluşuyor.

tarihinde mandalina_ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586
(düzenlendi)
Pekı o ledli plaketleri içeriye nasıl sabitliceksın.En sıkıntı çektigim şey hem camı hem de plaketleri içeriye sabitlemek.Plaketleri sabitlerken japon vs gibi yapıştırıcı kullanınca birleşme bölgelerinde beyaz lekeler oluşuyor.

Bi de bu şeffaf kapakların üzerinde kalıcı lekeler varmı.Sıcak hava tabancasıyla ısı verirken üzerinde toz varsa tabancanın etkisiyle toz kapaga iyice yapışıyor..Özellikle kalıp alırken bu daha fazla oluyor.Toz şeffaf kapakla orjinal kapagın arasında sıkıştıgı için direk şeffaf kapaga yapışıyor ve o bölgede uzaktan bakıldıgında belirgin olmayan çok çüküç baloncuklar oluşuyor.

Plaketleri kasanın arkasından yani ampullerin girdiği yerden Epox yaprıştırıcı ile sabitleyeceğim. Epox çok kuvvetli bir yapıştırıcı problem olacağını sanmıyorum. Eğer bu mümkün olmazsa plaketi önden siyah silikonla sabitleyebilirim.Reflektörde mat siyaha boyanacağı ve kapakta transparent olacağı için dışlarıdan bakıldığında görünmeyecektir diye düşünüyorum. Yada plaketlerin denk geldikleri köşelere stop kasasının arkasından delikler açıp yapıştırıcı konulabilir. Kapaklar oldukça temiz görünüyor. Japon yapıştırıcı bu iş için uygun değil. Kemik gibi değilde daha esnek bir yapıştırıcı kullanmak lazım

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Bi kere iyi sabitlemek için yapıştırıcı kaliteli olmalı yapıştırıcı fazla sürülünce dedigim gibi lekelenme oluyor.Buna çözüm olarak artık arkadan bir yada 2 delik açacagım.Ledli plakete 2 adet tel takıp arkadan asılcam ve telleri o deliklere geçirerek sabitlicem.Çünkü şeffaf yüzeyden bakıldıgında yapıştırıcı lekelerinin belli olması hiç hoşuma gitmiyor.Arkadan ampül deliklerinden yapıştırıcı sürmekte çok zahmetli.Bazen şırınganın ucuyla o arka deliklerden silikon vs sürerek destek veriyorum.O kadar ugraşmışsın.Umarım çok temiz olur.

Özellikle bu camları nasıl yapıştıracagın benı düşündürüyor.Camların çok kavisli de degil.Şçten boya ile kenarlara siyah çerçeve yapıldıgında silikon lekeleri kesinlikle belli olmayacaktır ve çerçevede yapılabilir.

Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586
Bi kere iyi sabitlemek için yapıştırıcı kaliteli olmalı yapıştırıcı fazla sürülünce dedigim gibi lekelenme oluyor.Buna çözüm olarak artık arkadan bir yada 2 delik açacagım.Ledli plakete 2 adet tel takıp arkadan asılcam ve telleri o deliklere geçirerek sabitlicem.Çünkü şeffaf yüzeyden bakıldıgında yapıştırıcı lekelerinin belli olması hiç hoşuma gitmiyor.Arkadan ampül deliklerinden yapıştırıcı sürmekte çok zahmetli.Bazen şırınganın ucuyla o arka deliklerden silikon vs sürerek destek veriyorum.O kadar ugraşmışsın.Umarım çok temiz olur.

Özellikle bu camları nasıl yapıştıracagın benı düşündürüyor.Camların çok kavisli de degil.Şçten boya ile kenarlara siyah çerçeve yapıldıgında silikon lekeleri kesinlikle belli olmayacaktır ve çerçevede yapılabilir.

Daha önce hiç kapak yapıştırma tecrübem olmadı :D Ancak kapak kenarlarını bahsettiğin gibi maskeleyerek siyaha boyayacağım. Baktım olacak gibi değil yapıştıracak birilerinden destek alırız.

Yapıştırma işini siyah siliconla ile deneyebilirim. Bu denemeler için elimde kullanım dışı bir kasa var. Zaten reklektör boyamasını vs gibi şeyleri ilk bu kasada deneyip daha sonra gerçek ortama aktaracağım. Boyamalar haricinde stop ve park parlaklıklarınıda monte etmeden ayarlamak lazım.

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Boyamayı içerden yaparsan daha iyi olur ve çerçeve genişligi en az 0,5 cm olmalı.Maksimum 1cm olabilir.

Sista marka siyah silikon kullanmanı öneririm.Bi kere japon gibi çok hızlı kuruyan bi yapıştırıcıyla yapıştırmak bana göre çok riskli.Çünkü stop camını o an tam yerine oturtamazsan o şekılde donar.Japon kullanılacaksa bile aktivatörlüsü kullanılmalı.Önce yapıştırıcısı sürülmeli daha sonra cam oturtuldukdan sonra da aktivatör spreyi sıkılıp dondurulabilir.Tabi burda spreyi sıkarken pleksinin ön taraflarına da sprey kaçarsa iz yapabilir.O nedenle maskeleme bandı vs kullanılmalı.Sonrasında da su almaması için etrafına silikon sürülmeli

Silikon sürdügünde ise en azından sağa sola oynatabiliyorsun.Fakat dedigim gibi bu taşma olayı çok canını sıkar..O nedenle fazla silikon sürülmemeli.Sürüldükten sonra elle yayıp düzleştirmelisin ondan sonra camı oturtmalısın.Böylece bastırdıgında fazla bi taşma olmayacaktır.

Sonuç olarak burda silikon çok katı oldugu için taşma yapıyor,japon ise silikona göre çok sıvı oldugu için yapıştırıyor fakat aralarda yine boşluk kalıyor.

Bu nedenle ben geçenlerde Koçtaş'tan 6 liraya uhu aldım.UHU ne japon kadar çok sıvı,ne de silikon kadar çok katı.UHU'yu sürüyorum ve elimle yayıyorum düzleştiriyorum.Ardından camı yapıştırıp sonrasında da boşluklardan aktivatörsüz japon sıkıyorum .Ve son olarak ta su almaması için etrafına siyah silikon sürüyorum.

Tabi bu işlemi çerçeve yapması zor şekıllı yüzeyler için uyguluyorum.Sonuç ise istedigim gibi degil ama idare eder.Taşma olayı çok çok az oluyor.Zaten taşma olayı her tarafta eşit olsa taştıgı belli olmıcak.Taşan yerler siyah oluyor.Va bazı yerler siyah bazı yerler beyaz oluncada kötü görünüyor.

Silikonu yapıştırırken beyaz ameliyat eldiveni kullanmanı öneririm.

Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586
(düzenlendi)
Boyamayı içerden yaparsan daha iyi olur ve çerçeve genişligi en az 0,5 cm olmalı.Maksimum 1cm olabilir.

Sista marka siyah silikon kullanmanı öneririm.Bi kere japon gibi çok hızlı kuruyan bi yapıştırıcıyla yapıştırmak bana göre çok riskli.Çünkü stop camını o an tam yerine oturtamazsan o şekılde donar.Japon kullanılacaksa bile aktivatörlüsü kullanılmalı.Önce yapıştırıcısı sürülmeli daha sonra cam oturtuldukdan sonra da aktivatör spreyi sıkılıp dondurulabilir.Tabi burda spreyi sıkarken pleksinin ön taraflarına da sprey kaçarsa iz yapabilir.O nedenle maskeleme bandı vs kullanılmalı.Sonrasında da su almaması için etrafına silikon sürülmeli

Silikon sürdügünde ise en azından sağa sola oynatabiliyorsun.Fakat dedigim gibi bu taşma olayı çok canını sıkar..O nedenle fazla silikon sürülmemeli.Sürüldükten sonra elle yayıp düzleştirmelisin ondan sonra camı oturtmalısın.Böylece bastırdıgında fazla bi taşma olmayacaktır.

Sonuç olarak burda silikon çok katı oldugu için taşma yapıyor,japon ise silikona göre çok sıvı oldugu için yapıştırıyor fakat aralarda yine boşluk kalıyor.

Bu nedenle ben geçenlerde Koçtaş'tan 6 liraya uhu aldım.UHU ne japon kadar çok sıvı,ne de silikon kadar çok katı.UHU'yu sürüyorum ve elimle yayıyorum düzleştiriyorum.Ardından camı yapıştırıp sonrasında da boşluklardan aktivatörsüz japon sıkıyorum .Ve son olarak ta su almaması için etrafına siyah silikon sürüyorum.

Tabi bu işlemi çerçeve yapması zor şekıllı yüzeyler için uyguluyorum.Sonuç ise istedigim gibi degil ama idare eder.Taşma olayı çok çok az oluyor.Zaten taşma olayı her tarafta eşit olsa taştıgı belli olmıcak.Taşan yerler siyah oluyor.Va bazı yerler siyah bazı yerler beyaz oluncada kötü görünüyor.

Silikonu yapıştırırken beyaz ameliyat eldiveni kullanmanı öneririm.

Kapakları tabiki silicon la yapıştırıcağım. Daha önceki posttada belirtiğim gibi Japon gibi kemik yapıştırıcılar uygun değil. Ayrıca bu kapağı yapıştırmak kadar gerektiğinde açabilmekte gerekiyor. :D Seninde söylediğin gibi kapakları içten ve kenarlarda yapıştırma kalıntılarını gizlemek için koyu bantlar olacak..

Yorum bağlantısı
Yusuf Gür
(düzenlendi)

plekside japon kullanmayın çok kötü iz yapar. iki adet silikon alın. biri cam silikonu beta seal 1001 olabilir. ilk yapıştırmayı oluştursun. diğeri sista olsun. cam silikonun ucunu çok ince kesip etrafını gezin kasanın ya da camın. ilk tutunma ve ayar yapılınca sista ile dıştan doldurun. pertinaxları yapıştırmak için de cam silikonu kullanın. hem çok hızlı donar hem de sıkıldığı zaman oldukça koyudur. ayar yapmanız çok daha kolay olur.

tarihinde impress tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586

Alman malı CAR-REP marka transparent stop boyaları ve seffaf yüzeyde görünümü.

Yeşil 3 Kat.

Kırmızı 2 Kat.

Siyah 2 Kat.

Boya.JPG

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Siyahın geçirgenligi nasıl abi.Ben pleksiye tek kat siyah düşünüyordum.Silikon lekeleri gözükmemesi için.Ama ışıgıda fazla kısmamalı.Etkili olurmu tek kat

Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586
Siyahın geçirgenligi nasıl abi.Ben pleksiye tek kat siyah düşünüyordum.Silikon lekeleri gözükmemesi için.Ama ışıgıda fazla kısmamalı.Etkili olurmu tek kat

Sadece kenarlarını siyah yapacağına göre işıkla bir ilgisi olmasa gerek. Boya transparan olduğu için 2 kat atılırsa daha iyi olur.Yada normal yani transparan olmayan bir boya kullanmalısın.

Yorum bağlantısı
Musa Can Koca

Bence kırmızı yap içten iki kat daha orjinal gibi dursun. Tabii zevk meselesi.

Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586
bu sprey boyalar ne kadar acaba ?

Stop boyasi olarak geciyor. 16 TL tanesi

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Abi muhteşem olmuş ya.Valla hayran kaldım.Şunları sorcam

1-)Bu boyaları nerden bulabiliriz kimden alcaz?

2-)Neden sinyal bölgesini yeşil yaptın

3-)Kırmızı boya yerine transparan kırmızı folyo yapıştırsak sence olurmu?

4-)Boyamayı içten mi yaptın?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Abi muhteşem olmuş ya.Valla hayran kaldım.Şunları sorcam

1-)Bu boyaları nerden bulabiliriz kimden alcaz?

2-)Neden sinyal bölgesini yeşil yaptın

3-)Kırmızı boya yerine transparan kırmızı folyo yapıştırsak sence olurmu?

4-)Boyamayı içten mi yaptın?

+1

Cevapları ben de merak ediyorum...

Bir de. bu boya temizlenmek istense nasıl temizlenir..

Yorum bağlantısı
Misafir

Kapak boyamasının bitmiş hali.

P1233894.JPG

Mademki böyle stoplar yapılabiliniyor,ben yapacak olsam stop yerine içten maskeleme bandı ile ince yatay şeritler çeker sonrada komple siyaha boyayıp stopların angel çubuk gibi ışık yaymasını sağlardım

Stoplarda harika olmuş hani..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...