Yasin Yıldırım1679652622 17 Ekim 2014 Paylaş 17 Ekim 2014 ampul alırken yazar 4300k 5000k 6000k 8000k benimki 8000kAnladim. Yardimlariniz icin cok tesekkurler sagolun. Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 17 Ekim 2014 Paylaş 17 Ekim 2014 8000k kullandıktan sonra 4300k ampule geçince eskiden nasil gidiyomuşum demiştim. 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 17 Ekim 2014 Paylaş 17 Ekim 2014 Ben de bu ne böyle halojen gibi demiştim Yorum bağlantısı
Engin Kantar 19 Ekim 2014 Paylaş 19 Ekim 2014 06 EHK 88 plakalı aracımız Muayeneden sorunsuz geçmiştir. Bilgilerinize Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 19 Ekim 2014 Paylaş 19 Ekim 2014 06 EHK 88 plakalı aracımız Muayeneden sorunsuz geçmiştir. BilgilerinizeBu güzel haber. Yorum bağlantısı
Galip Kandemir1679652621 27 Ekim 2014 Paylaş 27 Ekim 2014 (düzenlendi) Kesinlikle katılıyorum Selçuk bey.Parçalar komple set olarak (kablolar-pinler-konnektörler-tüm üniteler ve farlar) kufatec.de'den satın alındı.Ürünler 1900€'luk set fiyatından ötürü gümrüğe takıldı, gümrük çekimi yapıldıktan sonra sırası ile.Önce arka aks'a seviye sensörü monte edildi ve kablo tesisatı arka koltuktan geçirildi, böylece lift ile işimiz bitmiş oldu. (Servis fiyatı: 600 TL)Daha sonra aracın merkez elektrik ünitesini değiştirdim, aracın orjinal merkez elektrik ünitesi 4 kapı dizel otomatik olarak 6R0 kodlu idi, ama xenonları çalıştırmak için 7H0 kodlu Polo GTI (Caravelle) aracın merkez elektrik ünitesini monte etmemiz sistemin tüm parçalarının sorunsuzluğu için şarttı, nitekim ünite de setin içinde vardı. (Servis fiyatı: 1250 TL)Ünitenin değişiminden sonra aracın kodlama ve adaptasyonlarını yaptım, çünkü Polo araçlarda Can sistemi ve Konfor ünitleri de BCM içerisinde, aracın üzerindeki klima, yol bilgisayarı, kapı sayısı, cam vs. gibi ekipmanları ve aracın uzaktan kumandasını yeni üniteye tanıttım.Daha sonra üniteye, Ledli gündüz farları, park lambaları, bi-xenon farın selektör yapabilmesi için selenoid devreden gelen ve hazır kablo seti olarak oluşturulmuş bağlantılar yapıldı, sigorta kutusuna ise normalde GTI'da dolu ama halojen farlı araçta bulunmayan (54 ve 21'di sanırım) sigortaların içten pinlerle kabloları monte edildi ve sigortaları takıldı. (Ledlerin parlaklık ve bi-xenon farın selektör olayını tamamen BCM üzerinden çalışacak şekilde yapmışlar, BCM'E girmeden önce de sigorta panosundan selektör özelliğine tetiği verecek kablo için 15A, ledler için de ufak boyda 10A lık sigorta kullanılmış) Bu kabloları servisten almak tabiiki mümkün değil ama VW servislerde içi ucu pinli 0,5 m kablonun 30 TL olduğunu düşünürsek sanırım, 1000 TL'den fazla tutardı kablolar.Daha sonra halojen farın tesisatında uzun far olarak çalışan H1 ampule roleden giden kablo kesilerek farın iç kısmında bulunan statik viraj farına verildi. (40km/h hıza kadar yanan halojen lambalar). Uzun far tesisatının role bağlantısı iptal edilerek dönüş farlarının sinyalinin de BCM üzerinden gitmesi için kablolar çekildi, role işlevsiz bırakıldı.Son olarak farlar monte edildi. (Farların çifti serviste 3500TL, ampuller 1200, balastlar 1650 ve far üzerindeki AFL beyinleri 750 TL )Tüm bağlantılar yapıldıktan sonra BCM ünitesine Bi-Xenon farlar tanıtıldı, sistem çalıştı, daha sonra ise AFL sistemi tanıtılmadan önce araca far ayarı yapıldı, far yaarı tamamlandıktan sonra AFL adaptasyonu yapıldı, (aks yüksekliği vs. değerler girilerek).Şu an konuşulduğu üzere tek eksik far yıkama, onun da çözümü aslında basit, far yıkama jetleri hortumları vs. üzerinde olan hazır tamponlar piyasada satılıyor. Onlardan almak, Role BCM ve tetik bağlantılarını yaparak kodlamasını yapıp çalıştırmak. Müsait bir zamanda ilgilenilecektir.taktire şayan iş çıkarmışsınız.bravo..anladığım kadarı ile vw konusunda bayağı bir bilgiye sahipsiniz bu nedenle benimde fikrinizi almak istediğim bir durum söz konusubende kendi imkanlarımla aracıma hella gen5 balanst,osram d1s ve hella tip mercek kullanarak bi xenon sistemini gerçekleştirdim.hepsi bu linkte yer almakta;http://www.geceucusu.com/topic/488-vw-passat-b6-2005-2010-xenon/page__st__120henüz araca kodlama vs gibi bir işlem yapmadım.bu nedenle bi xenona ait sistem tam faal çalışmıyor.aracın far anahtarı auto konumunda ve arac stop halde kitliyken karanlık ortamda aracı kumandadan açtığımda follow me sayesinde farlar belirli bir süre normal şekilde yanıyor.olması gerektiği gibifakataracı çalıştırıp farları açtığımda far bir kere yanıp hemen sönüyor ve sol far sanki enerji yetmiyormuş gibi yanmaya çabalıyor.sağ taraf ise tamamen yanmıyor.orjınal helojen ampuller 55 w , xenon balansları ise 35 w olmasından mı kaynaklanıyor bu durum.bu işlem vag com dan kodlama ile çözülebilirmi ?araya role yada aska bır sey koymadan nasıl sonuca ulaşabilrim. 27 Ekim 2014 tarihinde Galip Kandemir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Demirtaş1679652601 27 Ekim 2014 Paylaş 27 Ekim 2014 Hadi geçmiş olsun.Sorun olmadığına sevindim.. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 30 Ekim 2014 Paylaş 30 Ekim 2014 (düzenlendi) taktire şayan iş çıkarmışsınız.bravo..anladığım kadarı ile vw konusunda bayağı bir bilgiye sahipsiniz bu nedenle benimde fikrinizi almak istediğim bir durum söz konusubende kendi imkanlarımla aracıma hella gen5 balanst,osram d1s ve hella tip mercek kullanarak bi xenon sistemini gerçekleştirdim.hepsi bu linkte yer almakta;http://www.geceucusu...n/page__st__120henüz araca kodlama vs gibi bir işlem yapmadım.bu nedenle bi xenona ait sistem tam faal çalışmıyor.aracın far anahtarı auto konumunda ve arac stop halde kitliyken karanlık ortamda aracı kumandadan açtığımda follow me sayesinde farlar belirli bir süre normal şekilde yanıyor.olması gerektiği gibifakataracı çalıştırıp farları açtığımdafar bir kere yanıp hemen sönüyor ve sol far sanki enerji yetmiyormuş gibi yanmaya çabalıyor.sağ taraf ise tamamen yanmıyor.orjınal helojen ampuller 55 w , xenon balansları ise 35 w olmasından mı kaynaklanıyor bu durum.bu işlem vag com dan kodlama ile çözülebilirmi ?araya role yada aska bır sey koymadan nasıl sonuca ulaşabilrim.Halojen ampul voltajı korumalı olduğu için düşük voltaj ile başlayıp sorun yok ise normal voltaja çıkıyor.Balast tipleri bunu anında absort edemeyip çuvallıyor yapısı geregi tabiki.O nedenle aküden direkt roleli tertibat ile far tesisatından tetiklemeli sistem yapılması şart.Ampulü sökmeye veya kalo değişime sanki ter kontak role ile gerek olmayabilir.Yani role tetiklemeden kontaklar kısa devre modunda olan roleler var.Bunu uzun hüzme ampulünün artı ucunu keserek bu kontaktan geçirince sellektörde arıza ışığı olmaz kanatindeyim.Fakat uzun hüzmede halojen ve bi-xenon yansın isteniyorsa detaylı proje lazım. Aklıma şimdi geldi üstte yazdığım roleye aldatmaca taş direnç sistemi eklenirse bu işlem gayet kolay yapılır.Role en fazla 3 tane kullanmak gerekebilir. 30 Ekim 2014 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Galip Kandemir1679652621 30 Ekim 2014 Paylaş 30 Ekim 2014 (düzenlendi) Halojen ampul voltajı korumalı olduğu için düşük voltaj ile başlayıp sorun yok ise normal voltaja çıkıyor.Balast tipleri bunu anında absort edemeyip çuvallıyor yapısı geregi tabiki.O nedenle aküden direkt roleli tertibat ile far tesisatından tetiklemeli sistem yapılması şart.Ampulü sökmeye veya kalo değişime sanki ter kontak role ile gerek olmayabilir.Yani role tetiklemeden kontaklar kısa devre modunda olan roleler var.Bunu uzun hüzme ampulünün artı ucunu keserek bu kontaktan geçirince sellektörde arıza ışığı olmaz kanatindeyim.Fakat uzun hüzmede halojen ve bi-xenon yansın isteniyorsa detaylı proje lazım. Aklıma şimdi geldi üstte yazdığım roleye aldatmaca taş direnç sistemi eklenirse bu işlem gayet kolay yapılır.Role en fazla 3 tane kullanmak gerekebilir.o iş benim işim değil abi.beceremem onuAbi durum kısaca bu.araç stop halde sıkıntı yok.bu videoda stop haldeyken çekilmiş.Follow me ve parkhttp://youtu.be/O2sbguwwAFY 30 Ekim 2014 tarihinde Galip Kandemir tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 19 Şubat 2015 Paylaş 19 Şubat 2015 (düzenlendi) Konya'dan bir arkadaşımızın Polo aracı için edindiği Junyan tip farları için Hella intemo bi-xenon mercek ile değişimi,5000k Osram xenon ampul,Gen5 Hella balast ,flux ledler ile aydınlatması yapılmış gündüz farı kısmının ledleride 1 watt power ledler ile değişimini geçtiğimiz aylarda Rabbimin izni ile bitirmek kısmet olmuştu. Arkadaşımızın çektiği farların açılmış hali ile bir kaç kare. Farda kullanılan H7 hallojen ampul desteği olan mercekler. Hella intemo montajı sonrası. Ledlerin power led değişiminden sonra. Araç üzerinden Gündüz farı ledlerinin yeni hali ile yakın ve uzak mesafeden görünümü. Duvar çizgileri. Resim linkleri yenilendi. 6 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Fatih Demirtaş1679652601 20 Şubat 2015 Paylaş 20 Şubat 2015 süper ötesi.eline sağlık.. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Baş 20 Şubat 2015 Paylaş 20 Şubat 2015 (düzenlendi) Çok güzel olmuş, elinize sağlık. Benim arabanın da muayenesi martta ondan sonra ben de düşünüyorum bi xenon. Yalnız kafamda bikaç soru var. Bu araç benzinli mi dizel mi? Benimki 1.2 dizel, farların arkasındaki boşluk çok az. Sanırım hellanın yeni mercekleri daha küçük, farın arkasında kaç cm boşluk olmalı. Benim farlarım h4, comfortline farı h7 . Sanırım cıkma h7 alıp yapmak daha mantıklı, bu benim farımAkü tarafında bu kadar boşluk var diğer tarafta hemen hemen aynı mazot filtresi var o tarafta daBu da google ile bulduğum mercek uygulanmış h7 far, ama bu far çok hoşuma gitmedi, kapak mı yakışmamış, reflektör tamamen siyaha boyanmasa daha mı güzel olurdu ya da uzun fara da mercek yapılsa daha mı güzel olur bilemedim. Bir de sinyalin üzerinden ve uzun- kısaların arasından devam eden plastik kısma led uygulanabilir mi, gündüz farı mantığında? Oyle güzel durur mu yoksa yukarıdaki gibi orjinale benzetilse gündüz ledleri daha mı güzel olur? 20 Şubat 2015 tarihinde Hüseyin Baş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 24 Şubat 2015 Paylaş 24 Şubat 2015 Koyu reflektör fena durmuyor aslında. Gündüz ledleri için o kıvrım pek uygun görünmüyor direk karşıyı göstermesi lazım. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 24 Şubat 2015 Paylaş 24 Şubat 2015 Hüseyin bey H7 mercek ile ne zaman kaybedin nede mebla harcayın.Şu anki farların aydınlatmasından daha iyi aydınlatma almanız zor.En hesaplı yeni tip Valeo bi-xenon mercek ile yapabileceğiniz bir çalışma olur.İlk etapta tavsiye etmem lakin imakn yok ise çin malı D2s set kullanmanız olur.Gündüz farı içinde Sinyal kısmına 6 lı grup lens takımı sığar gibi duruyor.Bu tip bir çalışma yapılır.Park kısmınada güzel bir çalışma ile sinyal yapılır.Mercek kapagı güzel çeşitler var fakat mercekten pahalıya gelebilir.Fakat el beceriniz var ise yakışan bir şeyler yapılmaması mümkün değil. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Baş 24 Şubat 2015 Paylaş 24 Şubat 2015 Yanlış anlaşıldım sanırım. H7 far derken üzerinde çalışmak için almak istediğim yedek farı kastetmiştim. Kendi h4 farım tek reflektörlü olduğu için bi xenon uygulandığında hem güzel durmayacak, hem de halojen uzun farım da olsun istiyorum. Comfortline çift reftektörlü olduğu için bi xenon mercek uygulaması daha iyi olur diye düşünüyorum, siz ne dersiniz.Bu trendline farı, (benimki) tek reflektör uzun kısa, üstte büyük olan sinyal, alttaki küçük olan parkBu comfortline farı, uzun farın içinde park, alttaki uzun bölüm sinyalOktay hocam valeo demişsiniz, hella+ ds 1 düşünüyordum, yeni nesil hella sığmaz mı? Valeo ile aralarında ne kadar boyut farkı var? Daha önce uyguladığınız farların arkasının fotografı var mı? Arkada ne kadar boşluğa ihtiyaç var? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 24 Şubat 2015 Paylaş 24 Şubat 2015 Valeo kelimesinden önceki kelimeyi atlamayınız.Anlamı kalmıyor.siz H7 mercek olarak hesap yaptığınız için ben imkan boyutu kısıtlı olarak algıladım.Onun için Valeo dedim.İmkanınız var ise Hella olur neden olmasın.Hella perde yapısı olarak ve çizgisi olarak üstün.Aydınlatma olarak Bosch,Valeo,Hella bariz fark yok.Mekanik fark ve boyut çap farkı var.Mercek çeşitlerini inceleyebilirsiniz.http://www.geceucusu.com/topic/970-mercek-tipleri-resimleri-ve-teknik-ozellikleri/ Yorum bağlantısı
Hüseyin Baş 24 Şubat 2015 Paylaş 24 Şubat 2015 Teşekkür ederim baktım biraz konuya,güzel derleme olmuş, sizin bir sürü merceği yanyana koyduğunuz fotoda boyut farkı anlaşılıyor. Araç dizel olduğu için arkadaki boşluk çok az üstte fotograf koydum anlaşılyor mu bilmiyorum, onun için mümkün olduğunca küçük ama kaliteli olsun istiyorum. Dediğim kısma çizgi halinde görünecek şekilde power led olmaz mı? Hatta yanında ona paralel sinyal led olmaz mı? O zaman park de sinyalin yerine alınabilir ve uzun tas yerine oktay beyin bazı çalışmalarda yaptığı gibi bosch merceği uzun konumda yerleştirilebilir mi ? Bu haliyle güzel olur mu? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 24 Şubat 2015 Paylaş 24 Şubat 2015 (düzenlendi) FarH4 yapı olduğu için iç kısım genişlik uzunluk yeni tip Hella,Valeo için son derece kafi gelir.Resmettiğiniz arka boşluk yeterli görünüyor.Bahsettiğiniz kısım için gündüz farı ve sinyal olarak görsel açıdan işlem yapmak oldukça zor fakat ciddi bir projelendirme ve parça temizi ile olmamasıda zor değil.Bosch mercek sıkıntı olur.Far seçimiz sizin kararınız olur.Bu far modelinde her çalışma ve güzel tasarlanırsa,mercek şapkası seçimi iyi olursa yakışacaktır.Far yakışıklı ve şekil 24 Şubat 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
taner eviş 4 Mayıs 2015 Paylaş 4 Mayıs 2015 Abiler bilgisayarımda sıkıntı var . Mobilden giriyorum . Ve ilk kez bi araca role tetikli far yapacağım . H4 temelli polo farı . Bu role nin bi şeması vardı burda göremedim acaba nerdedirki Yorum bağlantısı
Oktay Toker 4 Mayıs 2015 Paylaş 4 Mayıs 2015 (düzenlendi) http://www.geceucusu...ir/page__st__20 4 Mayıs 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Yavuz Bıyık 14 Temmuz 2015 Paylaş 14 Temmuz 2015 1Herkese merhaba, Bixenon far hevesi ile almış olduğum replika polo gti farı havanın kararmasıyla denedim yanlız ,hayal kırıklığına uğramadım desem yalan olur. yukarıda eklemiş oldugum fotolar videodan alındıgı için kalitesi düşük. Üstteki foto kısa , alttaki ise uzun far yanık halidir. farları üzerinde xenon kiti mevcut sekilde aldım. onunla kullanıyorum 6000K noname farla gelen xenon kit. sizce bu aydınlatmanın zayıf olması sebebi nedir ayarsızlıkmı,xenon kit kalitesiz olmasındanmı mercekten mi far mı problemli .Bilgisi olan arkadaşlardan bilgi ve öneri bekliyorum Kısa farın aydınlatması yeterli sayılsada (ki oda zayıf), uzun farlar nerdeyse yandıgı belli olmuyacak ,aşırı düşük. Uzunların yanık oldugu fotodaki sarılıklar , xenonla beraber yanan farın iç kısmındaki halojen ampulden dolayı,oda bana garip geldi ama kısa Yorum bağlantısı
Oktay Toker 14 Temmuz 2015 Paylaş 14 Temmuz 2015 http://www.geceucusu.com/topic/5208-vw-polo-6r-2010-orjinal-bi-xenon-far-mercek-montaji/page__st__180http://www.geceucusu.com/topic/2348-vw-golf-6-2009-2012-icin-xenon/page__st__100 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 15 Temmuz 2015 Paylaş 15 Temmuz 2015 Herkese merhaba, Bixenon far hevesi ile almış olduğum replika polo gti farı havanın kararmasıyla denedim yanlız ,hayal kırıklığına uğramadım desem yalan olur. yukarıda eklemiş oldugum fotolar videodan alındıgı için kalitesi düşük. Üstteki foto kısa , alttaki ise uzun far yanık halidir. farları üzerinde xenon kiti mevcut sekilde aldım. onunla kullanıyorum 6000K noname farla gelen xenon kit. sizce bu aydınlatmanın zayıf olması sebebi nedir ayarsızlıkmı,xenon kit kalitesiz olmasındanmı mercekten mi far mı problemli .Bilgisi olan arkadaşlardan bilgi ve öneri bekliyorum Kısa farın aydınlatması yeterli sayılsada (ki oda zayıf), uzun farlar nerdeyse yandıgı belli olmuyacak ,aşırı düşük. Uzunların yanık oldugu fotodaki sarılıklar , xenonla beraber yanan farın iç kısmındaki halojen ampulden dolayı,oda bana garip geldi ama kısa10 metreden çekilmiş duvar fotosu gönderin. Işık desenine bakalım. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Baş 18 Eylül 2015 Paylaş 18 Eylül 2015 Herkese merhaba, nihayet farlarım bitti. Oktay ustamın ellerine sağlık. Ben bitmiş halinin fotoğraflarını yükleyeceğim, yapım aşaması , karşılaşılan zorluklar vs. Oktay usta ayrıntılı yazacaktır. Tekrar buradan Oktay ustama teşekkürler, her ne kadar bazı aksiliklerle biraz uzun sürse de 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts