Erkan Kahya 1 Aralık 2016 Paylaş 1 Aralık 2016 Resimdeki sürücü bu Oktay abi. Sipariş verdiğim ise bu daha gelmedi. 2 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Aralık 2016 Paylaş 1 Aralık 2016 (düzenlendi) Sadece voltaj yükseltiyor. Gelince imkanın olursa araba çalışmaz iken ve araç çalışınca bu parçanın çıkışlarını not alıp yazarsan iyi olur.Buna dikkat etmelisin. Girişe göre çıkış farkı olduğu notlarında belli.Lakin voltaj aralığı belli bir oranda yazılmış olsada sen ledi bağlamadan kontrolü yap. Azıcık maliyetli olur lakin sabit akımı olanı almaya çalışsaydın bence daha iyi olurdu. 1 Aralık 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 5 Eylül 2017 Yazar Paylaş 5 Eylül 2017 (düzenlendi) BMW 2 Serisi için All Bosch tarafından üretilen Bi-Led mercekler ... All Bosch bu yapıda pasif soğutucu tercih etmiş , boyunun muadillerine oranla 2-3 cm kısa olmasına olanak sağlıyor ve daha ucuza mal ediliyor ... Boyutlar 16x11x10 (cm) Perde ve ışığı yönlendiren bir kalkan bulunuyor ... Ledler de optik verici olarak farklı açılarda Lensler kullanılmış ... 11 i kısa hüzme için , 5 i ise uzun hüzme için ... Led chip olarak Osram Oslon Black Flam kullanılmış ... Buda Led Drl bunda da yine Osram Oslon Black Flam kullanılmış ... Ledlerin pcb üzerindeki dizilim şeması ... Bunlarda kesilme çizgileri ... Buda kısa ve uzun hüzme ışık yansıması ... 5 Eylül 2017 tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi 2 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 5 Eylül 2017 Yazar Paylaş 5 Eylül 2017 Mini Cooper için Valeo tarafından üretilen Bi-Led Mercekler ... Valeo bu yapıda aktif soğutucu tercih etmiş tabi bu mercek boyutunu ve maliyeti etkileyen bir durum ... Boyutlar 18x14x11 (cm) Bu mercekte Led chip olarak NICHIA markası tercih edilmiş . NICHIA markası genelde endüstriyel alanda faaliyet gösteren bir firma . Sanıyorum bu durum maliyetle ilgili ... Fan markası Panasonic ... Bunlarda kesilme çizgileri ... Sağ taraf yayıcı ışık... Sol taraf yayıcı ışık... Sağ Sol aynı anda yandığında - Kısa hüzme Ledler tam güçte yandığında farklı ve güçlü bir mavi ton meydana geliyor ve dikkat çekiyor .. 2 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 5 Eylül 2017 Yazar Paylaş 5 Eylül 2017 (düzenlendi) Mercedes Benz E Class serisi için Hella tarafından üretilen Led mercekler ... Hella bu yapıda All Bosch ta olduğu gibi pasif soğutucu kullanmış ... Kısa ve uzun hüzme led mercekler ... Plastik reflektör kullanılmış ... Led chip olarak 2 adet Osram 6 emitörlü Led kullanılmış ... Pcb bağlantı şeması ... Bunlarda kesilme çizgileri ... Kısa far led merceği ... Boyutları 12.5x14.5x10 (cm) ... Led chip olarak 5 emitörlü Osram Ostar Led kullanılmış ... Buda kesilme çizgisi ... 5 Eylül 2017 tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi 3 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 7 Eylül 2017 Paylaş 7 Eylül 2017 Mini led Passat ile aynı diyebiliriz. Bosch o ledleri iyi bir amper ile kullanıyorsa aydılatma led sayısı oranıyla oldukça iyi diyebiliriz.Toplamda minideki ledlere eşit güç olur. Helladaki ledi çok sevdim. Ne kadar boyutlar küçük olsada sogutucular geniş ve buda haricen montajda kullanmak çok ciddi sorun ve perde yapıları servo mantık olduğu sürece sıkıcı olmaya devam edecek. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 7 Şubat 2018 Paylaş 7 Şubat 2018 Koito tek ledli kısa-uzun merceği "LED Compact-Bi-function" ile Japonya'da "Monodzukuri (Üretim) Nippon Grand Awards" ödülünü kazanmış.Subject: Development of compactness technology which will accelerate the use of LED headlamps (Development of LED Compact-Bi-function) Winners: Masatoshi Yoneyama, Yuji Higashi, Masayasu Ito, Tsukasa Tokida, Shinji Kagiyama, Katsuhito Mochizuki, Yasushi Noyori Description of the development: KOITO succeeded in mass-production of the world’s first LED headlamp unit, capable of switching the high-beam and low-beam with a single LED. Recognized as compact, lightweight, and power-saving LED unit with superior photometry performance, this product is now being used in a wide variety of vehicles, ranging from compact cars to luxury cars in all over the world. 2 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 7 Şubat 2018 Paylaş 7 Şubat 2018 Koito'cular bu adamları ekleyin face'den, sohbet edersiniz Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 3 Aralık 2018 Yazar Paylaş 3 Aralık 2018 Yeni Subaru impreza da kullanılmaya başlanan ICHIKOH marka bi-led mercekler . KOİTO ya çok benziyor ama ICHIKOH boyut olarak daha küçük ve 12V tak çalıştır şekilde tasarlanmamış , sürücüsüz çalışmıyor . 12V - 2.34A lik bir çalışma gerilimine sahip ve 28W güç tüketiyor . Henüz KOİTO ya rakip değil , aydınlatmada KOİTO daha performanslı . Panasonic marka DC5V - 0.11A lik bir aktif soğutma fanına sahip . Çektiği amper e bakılınca sessiz bir fan olduğu görülüyor . 2 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 3 Aralık 2018 Paylaş 3 Aralık 2018 (düzenlendi) Far çizgisi hastaları için hiç iyi değil. Koito led merceğin Epey bi çözüm arayışı sonrası duvar çizgisi.Resmi epey bi karartarak çektim. 3 Aralık 2018 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 3 Aralık 2018 Yazar Paylaş 3 Aralık 2018 BMW 2 F45 serisi ve ülkemizde bulunmayan Chevrolet Volt için , AL AUTOMOTİV LIGHTıNG tarafından üretilen mono led mercekler . Bu mercekte OSRAM OSLON BLACK FLAT chip kullanılmış . En yakın rakibi ise Renault Kadjar da kullanılan , HELLA mono led mercekler . 12V tak çalıştır şekilde sürücüsüz olarak çalışabiliyor . Işık rengi 5200K . 12V - 1.3A lik bir çalışma gerilimine sahip ve 15.5W güç tüketiyor . 3 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 3 Aralık 2018 Yazar Paylaş 3 Aralık 2018 (düzenlendi) Toyota Raw 4 te kullanılan , STANLEY firması tarafından üretilmiş Bi-Led mercekler . STANLEY in en yakın rakibi KOİTO , her iki merceğin boyutları birbirine çok yakın ve KOİTO gibi aktif bir soğutucu fana sahip . STANLEY ve KOİTO nun karşılaştırma fotoları aşağıda mevcut . STANLEY sanki bi tık önde gibi . Valeo nun Mini Cooper da kullandığı Led mercekteki aynı Led Chip lere sahip . 3 Aralık 2018 tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 15 Aralık 2018 Paylaş 15 Aralık 2018 Renault megane 4 led farları Kısa ve uzun far ayrı ayrı projektörlerle sağlanıyor. Kesilme çizgisi ve mavi mor rengi hoş görünüyor. Renk sıcaklığı olarak gün ışığına daha yakın. Ledler Nichia marka kısa far için 4 çipli uzun far için 2 çipli model tercih edilmiş. İki kısımda da çift led çipi kullanılmış. Uzun far Kısa far Kısa far projektörü ile Mercedes Benz E serisi küçük projektörü karşılaştırması 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 15 Aralık 2018 Yazar Paylaş 15 Aralık 2018 @Erkan Kahya Valeo bu kesilme çizgisini ne zaman düzeltecek çok merak ediyorum Yorum bağlantısı
Ümit Özcan 30 Temmuz 2019 Paylaş 30 Temmuz 2019 On 07.02.2018 at 12:24, Selçuk Keleş yazdı: Koito tek ledli kısa-uzun merceği "LED Compact-Bi-function" ile Japonya'da "Monodzukuri (Üretim) Nippon Grand Awards" ödülünü kazanmış. Subject: Development of compactness technology which will accelerate the use of LED headlamps (Development of LED Compact-Bi-function) Winners: Masatoshi Yoneyama, Yuji Higashi, Masayasu Ito, Tsukasa Tokida, Shinji Kagiyama, Katsuhito Mochizuki, Yasushi Noyori Description of the development: KOITO succeeded in mass-production of the world’s first LED headlamp unit, capable of switching the high-beam and low-beam with a single LED. Recognized as compact, lightweight, and power-saving LED unit with superior photometry performance, this product is now being used in a wide variety of vehicles, ranging from compact cars to luxury cars in all over the world. Selam elimde bu mercekten bir cift mevcut aracıma uygulamayı düşünüyorum lakin sürücüleri yok piyasada bunlara uygun sürücü varmı dır ve rica etsem varsa satın alabileceğim bir link PaylaşabilirmisiniZ Saygılar..... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 9 Kasım 2019 Paylaş 9 Kasım 2019 (düzenlendi) Maalesef Koito bi-led performanslı şekilde yani orijinaline yakın denilecek şekildede led sürücü bulunmuyor.Piyasada bulunabilir olan 1 amperlik sürücü bulunup kullanılsada maalesef yeterli olmuyor.Özel yaptırmanız gerekiyor. 9 Kasım 2019 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Metin Ulaş 3 Nisan 2020 Paylaş 3 Nisan 2020 On 09.11.2019 at 05:11, Oktay Toker yazdı: Maalesef Koito bi-led performanslı şekilde yani orijinaline yakın denilecek şekildede led sürücü bulunmuyor.Piyasada bulunabilir olan 1 amperlik sürücü bulunup kullanılsada maalesef yeterli olmuyor.Özel yaptırmanız gerekiyor. Buna benzer Led driver sorunlarınız için yardımcı olabilirim. 1 Yorum bağlantısı
Huseyin Özturk 61 10 Ağustos 2020 Paylaş 10 Ağustos 2020 selamınaleyküm abilerim.aranıza yeni katıldım.hepinize iyi forumlar demek istiyorum.koito bi led merceğin lensi lazım bana acaba elinde olan var mıdır Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 11 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 11 Ağustos 2020 23 saat önce, Huseyin Ozturk61 yazdı: selamınaleyküm abilerim.aranıza yeni katıldım.hepinize iyi forumlar demek istiyorum.koito bi led merceğin lensi lazım bana acaba elinde olan var mıdır Merhaba Hüseyin bey , aramıza hoş geldiniz Koito nun kendisi bile çok zor bulunurken , lensini bulmak çok daha zor olacaktır . Neden ihtiyaç var lense , nedir problem ? Yorum bağlantısı
Huseyin Özturk 61 14 Ağustos 2020 Paylaş 14 Ağustos 2020 teşekkür ederim mahmut bey. bana bir yerden 6 tane geldi evlat gibiler valla.lensleri çizildi onları ya değiştircem yada akrilik çizik giderme ile çizikleri gidereceğim. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 14 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 14 Ağustos 2020 Bende de var 1 takım ama bu kadar temiz değiller , hatta bir tanesinin fanı yok ama lensleri iyi durumda . Satılık mı peki mercekler , ne yapmayı düşünüyorsunuz ? Yorum bağlantısı
Huseyin Özturk 61 17 Ağustos 2020 Paylaş 17 Ağustos 2020 1 takım satılık hocam bendekiler sıfır fakat camları hafif tozlanmış gibi ama görüntüye etki etmiyor. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 19 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 19 Ağustos 2020 On 17.08.2020 at 21:58, Huseyin Özturk 61 yazdı: 1 takım satılık hocam bendekiler sıfır fakat camları hafif tozlanmış gibi ama görüntüye etki etmiyor. 05332527878 irtibat kurarsan sevinirim ... Yorum bağlantısı
Cem Alaçamlı 17 Ocak 2021 Paylaş 17 Ocak 2021 On 15.12.2018 at 20:31, Erkan Kahya yazdı: Renault megane 4 led farları Kısa ve uzun far ayrı ayrı projektörlerle sağlanıyor. Kesilme çizgisi ve mavi mor rengi hoş görünüyor. Renk sıcaklığı olarak gün ışığına daha yakın. Ledler Nichia marka kısa far için 4 çipli uzun far için 2 çipli model tercih edilmiş. İki kısımda da çift led çipi kullanılmış. Uzun far Kısa far Kısa far projektörü ile Mercedes Benz E serisi küçük projektörü karşılaştırması Konu biraz hortlamış gibi olacak ama bu Megane 4 ledlerini çalıştırabilecek bı yöntem varmı bilen.elimde 1 takım uzun ve kısa LED merceklerinden var beyin olarak 1 adet mevcut onunla güzel calisiyor ama daha basit olma şansı yokmu Yorum bağlantısı
Köksal Koşar 4 Şubat 2021 Paylaş 4 Şubat 2021 Arkadaşlar bir sorum olacak,çok uzun süredir bu siteyi takip ediyorum ve bu sayede epey bilgi sahibi oldum. Bu siteye üye olarak daha yakından takip etmek ve eksikliklerimi tamamlamak istedim. Tek sorun paylaşılan fotoları açamıyorum göremiyorum.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts