Mehmet Göktürk 16 Şubat Paylaş 16 Şubat Tansu Kalafatoğlu yazdı: 3 şeritli yol. Şehir içi ama eskiden iller arası yol olan istanbul’daki E5’ten bahsediyorum. bu yolda hız sınırı 80. Orta şerit 70-75 ile sürüyor, sol şeritte 80-85 ile sürüş yapmak zorunda kalıyorum. Ama bazıları da hız sınırına uymayıp yol boş oldukça 90-100 ve daha üstünde gitmek istiyor. En solda 80-85 ile sollama yaparken arkadan selektör yiyoruz. Bu evet çok can sıkıcı. Emniyet ilan etsin bişi yapmıyoruz sadece silivri civarıyla d100 e bakıyoruz desin ben bilirim kaçla gideceğimi. Bu videoyu çok beğendim https://www.facebook.com/share/r/15szFzoVJs/ 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 16 Şubat Yazar Paylaş 16 Şubat Mehmet Göktürk yazdı: Bu evet çok can sıkıcı. Emniyet ilan etsin bişi yapmıyoruz sadece silivri civarıyla d100 e bakıyoruz desin ben bilirim kaçla gideceğimi. Bu videoyu çok beğendim https://www.facebook.com/share/r/15szFzoVJs/ oy kullanmak demokrasinin sadece %10’udur. Servet Aydın yazdı: Sola çık limitin 88’de hemen bitir işini boşalt şeridi. Ben 90-100 giderim Bitmiyor. Hep dolu ve sürekli 70-75 valla bence öyle değil. İnsanlar kuralsız iş yapacak diye kendi hakkımdan feragat edemem. 80-85 civarı solu kapatıyorum. Gerçekten acil işi olan emniyet şeridini kullansın. Ceza gelince gerekçesini sunar 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 16 Şubat Paylaş 16 Şubat Tansu Kalafatoğlu yazdı: 3 şeritli yol. Şehir içi ama eskiden iller arası yol olan istanbul’daki E5’ten bahsediyorum. bu yolda hız sınırı 80. Orta şerit 70-75 ile sürüyor, sol şeritte 80-85 ile sürüş yapmak zorunda kalıyorum. Ama bazıları da hız sınırına uymayıp yol boş oldukça 90-100 ve daha üstünde gitmek istiyor. En solda 80-85 ile sollama yaparken arkadan selektör yiyoruz. Sen de 90-100 ile gitsen? Ya da adama yol ver müsait olunca. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 16 Şubat Paylaş 16 Şubat Tansu Kalafatoğlu yazdı: oy kullanmak demokrasinin sadece %10’udur. Bitmiyor. Hep dolu ve sürekli 70-75 valla bence öyle değil. İnsanlar kuralsız iş yapacak diye kendi hakkımdan feragat edemem. 80-85 civarı solu kapatıyorum. Gerçekten acil işi olan emniyet şeridini kullansın. Ceza gelince gerekçesini sunar Kapatamazsın. Daha doğrusu kapatırsın da selektör korna makas derken ortalığı karıştırırsın. Bence bu da trafik canavarlığı. E5’in açık olduğu zaten kısıtlı zaman, bırak 100 ile giden gitsin. 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 16 Şubat Paylaş 16 Şubat Selim Bilgin yazdı: Sen de 90-100 ile gitsen? Ya da adama yol ver müsait olunca. Kanun 88 diyor. gidemez. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 16 Şubat Yazar Paylaş 16 Şubat Selim Bilgin yazdı: Kapatamazsın. Daha doğrusu kapatırsın da selektör korna makas derken ortalığı karıştırırsın. Bence bu da trafik canavarlığı. E5’in açık olduğu zaten kısıtlı zaman, bırak 100 ile giden gitsin. trafik canavarlığı hız kuralının üstünde seyretmek. mesela maltepe tuzla arası bahsettiğim olay çok oluyor. 100’le gitmek yasak. Neden gideyim? Kim ödeyecek cazasını? yani gayri resmi sol şerit sempatizanlığı var. Kurala uymak zorunda olmayanlara müsemma göstermek zorunluluğu mu var? O da arkamdan 85’le gelsin. müsait olunca zaten ortaya geçiyorum. Ama %80 olmuyor. Orta şerit 60-70 gidiyor. Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 16 Şubat Paylaş 16 Şubat (düzenlendi) Şeritlerin hız limitleri mi var? Mesela 4 şeritli KMO da hangi şerit hangi hızda gitmek zorunda? Mesela şöyle Belçika'dan kısa video koysam, acaba oradaki şeritlerin hız limitleri yok mu diye aklıma soru geliyor. Yani Türkiyede de Belçikada da trafik sağdan akıyor. Ne ortadan ne de soldan.. Sağdan akıyor. Ekleme... Bir de bizim otoyollardan bir video. Kendisi çok birşey biliyormuş gibi bir de video çekip milllete akıl veren birinin videosunu koyalım. Videoda en sağ şerit bomboş. Ama ne hikmetse kimse ordan gitmiyor. Yukarıda yazdığım gibi Türkiyede trafik orta şeritten değil sağ şeritten akar, ama yollar kural bildiğini sanan ama bilmeyen bir sürü direksiyon çevirenden geçilmiyor. Sonuç olarak trafiğin tıkanmasının sebebi kalabalık olması değil insanların kafasına göre şeritleri kullanmasıdır. Herkes kurala uysa trafik bu kadar kitlenmez. Sol şerit "SOLLAMA" şerididir. Sollamanı yapar ve sağ şeride geçersin. Aslında çok basit. "Sağın boşsa yanlış şerittesin". 16 Şubat tarihinde Öner Kurukuz tarafından düzenlendi 5 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 16 Şubat Paylaş 16 Şubat Radarla hız kontrü yapılması onun için faydalı, her yerde radar olmalı, ancak saçma sapan hız limitleri olmaz boş yolda 30 km lehvası olmamalı. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 16 Şubat Paylaş 16 Şubat Sonu olmayan bir tartışma yine. Makas atmakla sol şerit işgalinin arasında bir yol olması lazım. Bir taraf şerit benim çıkmam diğer taraf da o zaman ben de seni sağdan geçerim dedikçe şu anki durum olur zaten. Trafiğin akışına uymak lazım. Bir yolda arkan dolu önün boşsa hangi şeritte olursan ol sıkıntı vardır, en sağ hariç. Gerisi laf-u güzaf. 5 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 16 Şubat Paylaş 16 Şubat Öner Kurukuz yazdı: Şeritlerin hız limitleri mi var? Mesela 4 şeritli KMO da hangi şerit hangi hızda gitmek zorunda? Mesela şöyle Belçika'dan kısa video koysam, acaba oradaki şeritlerin hız limitleri yok mu diye aklıma soru geliyor. Yani Türkiyede de Belçikada da trafik sağdan akıyor. Ne ortadan ne de soldan.. Sağdan akıyor. Ekleme... Bir de bizim otoyollardan bir video. Kendisi çok birşey biliyormuş gibi bir de video çekip milllete akıl veren birinin videosunu koyalım. Videoda en sağ şerit bomboş. Ama ne hikmetse kimse ordan gitmiyor. Yukarıda yazdığım gibi Türkiyede trafik orta şeritten değil sağ şeritten akar, ama yollar kural bildiğini sanan ama bilmeyen bir sürü direksiyon çevirenden geçilmiyor. Sonuç olarak trafiğin tıkanmasının sebebi kalabalık olması değil insanların kafasına göre şeritleri kullanmasıdır. Herkes kurala uysa trafik bu kadar kitlenmez. Otomobil en sağdan gitmek zorunda değil, en sol şeridi sürekli işgal yasak. Kamyonlar en sağdan gider geçici olarak orta şeridi kullanabilir ama en sol şeridi kullanamaz. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 16 Şubat Paylaş 16 Şubat Evren Erakçora yazdı: Otomobil en sağdan gitmek zorunda değil, en sol şeridi sürekli işgal yasak. Kamyonlar en sağdan gider geçici olarak orta şeridi kullanabilir ama en sol şeridi kullanamaz. E5 te o kural yok 2 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 16 Şubat Paylaş 16 Şubat Selim Bilgin yazdı: Sonu olmayan bir tartışma yine. Makas atmakla sol şerit işgalinin arasında bir yol olması lazım. Bir taraf şerit benim çıkmam diğer taraf da o zaman ben de seni sağdan geçerim dedikçe şu anki durum olur zaten. Trafiğin akışına uymak lazım. Bir yolda arkan dolu önün boşsa hangi şeritte olursan ol sıkıntı vardır, en sağ hariç. Gerisi laf-u güzaf. Sağdan da geçilebilir, sol şerit yavaşlarsa sağdan devam edilebilir. Makas yasak . Mutlaka soldan geçmez zorundayız diye düşünmek de sorun oluyor. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 16 Şubat Paylaş 16 Şubat Aslında tüm bu tartışma tek kurala uyulmadığı için yaşanıyor. Sürat. Hız limitinin üst sınırında giden adamdan sol şeriti daha hızlı gideceğim diye çekip aldığın an mevzu Arap saçına dönüyor. 2 Yorum bağlantısı
Coşkun Basan 16 Şubat Paylaş 16 Şubat Otoyol ve E5 de dahil çoğu yolda sağdan gidiyorum genelde daha boş oluyor bizde sol şerit sevdası var namus meselesi gibi yol vermek istemiyoruz . 5 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 16 Şubat Paylaş 16 Şubat Ülkede kanunlar hakir görülüyor. Eğer bir toplum isek kuralları koyup uymalıyız. Kural sakat ise değiştirmeliyiz. Biz sanki kuralları padişah koymuş, görünmeden çiğneyebilirsek kardır diye düşünüyoruz. Her alanda böyle. Sonuçta trafikte de böyle oluyor. 4 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 16 Şubat Paylaş 16 Şubat Evren Erakçora yazdı: Otomobil en sağdan gitmek zorunda değil, en sol şeridi sürekli işgal yasak. Kamyonlar en sağdan gider geçici olarak orta şeridi kullanabilir ama en sol şeridi kullanamaz. İşte bu bilgi yanlış. Otomobil de olsan sağ boşsa sağdan gitmek zorundasın. Tüm dünyada böyle bu. Yukarıda Belçika örneğinde olduğu gibi, otomobiller de sağa geçiyor. Sadece kamyonlar en sol şeride çıkamaz, onun dışında otomobiller de en sağ şeritten gitmek zorunda. Sadece insanımız uymak istemediği bir kural olduğunda ya da bir kuralı çiğnediğinde kendini haklı çıkarmak için bir bahanenin arkasına saklanıyor. Kural şu : Trafik sağdan akar, sol şeridi gereksiz yere işgal etmek suçtur. Eğer ben seni sağından geiçiyorsam bil ki yanlış şeritte gidiyorsun. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 16 Şubat Paylaş 16 Şubat Öner Kurukuz yazdı: İşte bu bilgi yanlış. Otomobil de olsan sağ boşsa sağdan gitmek zorundasın. Tüm dünyada böyle bu. Yukarıda Belçika örneğinde olduğu gibi, otomobiller de sağa geçiyor. Sadece kamyonlar en sol şeride çıkamaz, onun dışında otomobiller de en sağ şeritten gitmek zorunda. Sadece insanımız uymak istemediği bir kural olduğunda ya da bir kuralı çiğnediğinde kendini haklı çıkarmak için bir bahanenin arkasına saklanıyor. Kural şu : Trafik sağdan akar, sol şeridi gereksiz yere işgal etmek suçtur. Eğer ben seni sağından geiçiyorsam bil ki yanlış şeritte gidiyorsun. otoyolda böyle. diğer duble yollarda değil. ayrıca zaten hız farkı nedeniyle sağa geçmen olanaksız. sürekli sollama halindesin. mesele şu... kaçla sollarsak kabul. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 16 Şubat Paylaş 16 Şubat Öner Kurukuz yazdı: İşte bu bilgi yanlış. Otomobil de olsan sağ boşsa sağdan gitmek zorundasın. Tüm dünyada böyle bu. Yukarıda Belçika örneğinde olduğu gibi, otomobiller de sağa geçiyor. Sadece kamyonlar en sol şeride çıkamaz, onun dışında otomobiller de en sağ şeritten gitmek zorunda. Sadece insanımız uymak istemediği bir kural olduğunda ya da bir kuralı çiğnediğinde kendini haklı çıkarmak için bir bahanenin arkasına saklanıyor. Kural şu : Trafik sağdan akar, sol şeridi gereksiz yere işgal etmek suçtur. Eğer ben seni sağından geiçiyorsam bil ki yanlış şeritte gidiyorsun. Levhayı dikkatli inceleyin. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 16 Şubat Paylaş 16 Şubat Coşkun Basan yazdı: Otoyol ve E5 de dahil çoğu yolda sağdan gidiyorum genelde daha boş oluyor bizde sol şerit sevdası var namus meselesi gibi yol vermek istemiyoruz . Ben de aynısı yapıyorum. Belki de isleyis böyledir biz bilememişte olabiliriz. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 16 Şubat Paylaş 16 Şubat Evren Erakçora yazdı: Levhayı dikkatli inceleyin. Otoban levhası bu. E5 te bunu bulun fotosunu gönderin yemek ısmarlayayım. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 16 Şubat Paylaş 16 Şubat Peki herkes nasılsa üst sınırda gidiyorum diye 3 şeritli yolda en soldan giderse ambulans onları nasıl geçecek? Başkasının neyi yapamayacağı üzerine kurmayalım, bırakın gitsin. Belki yemeğe yetişecek bir insan belki de çok önemli bir ameliyata acilen yetişmesi gereken bir doktor. Serserilik peşinde koşan biri bile olsa onun önünü “banane”deyip tıkamamalısınız. 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 16 Şubat Paylaş 16 Şubat Mehmet Göktürk yazdı: Otoban levhası bu. E5 te bunu bulun fotosunu gönderin yemek ısmarlayayım. Evet hocam otoyol levhası. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 16 Şubat Yazar Paylaş 16 Şubat Emre Şimşek yazdı: Peki herkes nasılsa üst sınırda gidiyorum diye 3 şeritli yolda en soldan giderse ambulans onları nasıl geçecek? Başkasının neyi yapamayacağı üzerine kurmayalım, bırakın gitsin. Belki yemeğe yetişecek bir insan belki de çok önemli bir ameliyata acilen yetişmesi gereken bir doktor. Serserilik peşinde koşan biri bile olsa onun önünü “banane”deyip tıkamamalısınız. emniyet şeridi var. Adam keyfi kuralsızlık yapacak diye ben neden orta şeritte 70’le gideyim? onun kural tanımaması benim yasal sınırlar içinde devamlı araç sollamamdan öncelikli mi? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 16 Şubat Paylaş 16 Şubat Evren Erakçora yazdı: Evet hocam otoyol levhası. Otoyolda soldan gitmiyoruz genelde kimse gitmez. Ancak gerek Türkiyede gerek dünyada otoyol yoğunluğu belli bir değeri aştıktan sonra tüm şeritler sabit hızda dolu dolu devam eder. Sol şeridi boşaltacanız diye kimse birşey demez. Evet "keep right except to pass" yazar ancak bu doluluk oranı normal şartlardadır. Yoğunluk yüksek olunca soldan da devam edersin şünkü sürekli sollamaktasın. Dolayısı ile bizdeki sorun hız tabelalarının saçma olması, bunlara uymaya kalkınca trafiğin arapsaçı olması. Trafik kurallarına uyunuz. farkedilsin ve kaldırılsın o tabelalar. Yoksa kurallar yalama oluyor. Tesla otopilot kafayı yiyor 50-70-80-30-50-60 ve sonra 140 diyor hız 120 ye düşmüş hala 140 diyor tesla. çünkü tabela yok..hiç konmamış. geçen bursa gemlikte denk geldim umarım ceza yememişimdir. 5 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 16 Şubat Paylaş 16 Şubat Trafik kurallarının çoğu uyulamayacak kadar saçma. Bizim sahil yolu 5 şerit dümdüz 4 km 50 tabelası var. Yol çevresinde yerleşim 0. Ana asfaltta (e 87) 10 kilometrede 5 tane yaya geçidi var yolun yarısı o yüzden 70 50 30 kalanı 110. Buna uymaya kalksak ohoo. O zaman bas bırak yeşil ışık olsun daha mantıklı mesela. Yorum bağlantısı
Recommended Posts