İçeriğe Yönlendir

Otoyolda Sol Şerit Kararsızlığı

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Çağlar Bayur
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

ceza yememişimdir. 

yandex navigasyon ceza savardır. şükrediyoruz mesela

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Duble yolda gidiyorumdum öndeki araba 90,100le falan gidiyor  aynaya baktım 300 ,400 m falan arkada kimse yok, normal bir şekilde  öndeki arabayı geçiyorum, arkadan bir araç nasıl korna çalıyor ,zor attım kendimi sağ şeride, adam bana kızıyor. bmw 730.  250 km ile falan geliyordu muhtemelen. Burada ben ben hatalıyım mesela , fakir fakir  önüne çıktım adamın. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

bazılarına bu gerekiyor işte  

image.png.1fac47669ddaa348a4b40d27f064b55f.png

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Evren Erakçora yazdı:

Oto yol İşaretleri | TRC Trafik

Levhayı dikkatli inceleyin. 

Levhayı dikkati inceledim. Otomobiller sağdan gidebilir. En sağ şerit kamyonlara özel değil. Buradan da benim söylediğimi desteklemiş oluyorsunuz.

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Yarı yıl tatilinde yaklaşık 3000 km yol yaptım ve herkes en sol ve orta şerit sevdalısı, hız sınırları içerisinde 3 şeritli yolda çok aracı sağdan şerit değiştirmeden geçmek zorunda kaldım. Gittiğiniz yolda sağ şerit boş ise yanlış şerittesiniz demektir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Selçuk Bakış yazdı:

herkes en sol ve orta şerit sevdalısı,

700 binlik şeye 1700 verince psikolojiler hali ile error veriyor

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Selçuk Bakış yazdı:

Yarı yıl tatilinde yaklaşık 3000 km yol yaptım ve herkes en sol ve orta şerit sevdalısı, hız sınırları içerisinde 3 şeritli yolda çok aracı sağdan şerit değiştirmeden geçmek zorunda kaldım. Gittiğiniz yolda sağ şerit boş ise yanlış şerittesiniz demektir.

Ben zaten otoyolda hep en sağ şeridi kullanıyorum. En boş ve en hızlı şerit en sağdaki.

Arada bir önüme kamyon ya da tır çıkıyor, orta şeride geçip solluyorum tekrar sağa geçiyorum. Kilometrelerce boşluk oluyor önümde. Orta ve sol seritte seyreden en az 15-20 aracı hiç hızımı bozmadan en sağdan geçiyorum. 

Bir tanesi de "ulen bizi sağdan geciyorlar, acaba biz mi yanlış seritte gidiyoruz" diye düşünmüyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Çağlar Bayur yazdı:

Az yaksın diye soldan gidiyorlar o zaman :crazy:

Öner Kurukuz yazdı:

Ben zaten otoyolda hep en sağ şeridi kullanıyorum. En boş ve en hızlı şerit en sağdaki.

Arada bir önüme kamyon ya da tır çıkıyor, orta şeride geçip solluyorum tekrar sağa geçiyorum. Kilometrelerce boşluk oluyor önümde. Orta ve sol seritte seyreden en az 15-20 aracı hiç hızımı bozmadan en sağdan geçiyorum. 

Bir tanesi de "ulen bizi sağdan geciyorlar, acaba biz mi yanlış seritte gidiyoruz" diye düşünmüyor.

Bende toplamda 3-5 aracı solundan geçtim 3 şeritli yollarda, neredeyse tamamı sağdan ve hız sınırında giderek geçtim, hiç biride ben geçtikten sonra sağa geçmedi, soldan ortadan devam :fiuw:

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Öner Kurukuz yazdı:

İstanbul sınırları içine girdiğimde otoyol kavşaklarında yandan karışan trafik en sağ şeridi 200-300 m önceden yavaşlatmaya başlıyor. Böyle durumlarda en sol şerit en az yavaşlayan trafiğe sahip oluyor. 

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Metin Uzunoğlu yazdı:

İstanbul sınırları içine girdiğimde otoyol kavşaklarında yandan karışan trafik en sağ şeridi 200-300 m önceden yavaşlatmaya başlıyor. Böyle durumlarda en sol şerit en az yavaşlayan trafiğe sahip oluyor. 

Hocam o tarz durumlarda mümkün mertebe orta yada sol şeridi kullanmak daha güvenli, sağdan bağlanan strese girmeden yola giriyor, yolunda giden de strese girmeden devam ediyor. En azından ben öyle yapıyorum.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Trafiğe uymak iyidir. 120 ile akıyorsa 80 le gitmek de tehlikeli.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

emniyet şeridi var. 

Adam keyfi kuralsızlık yapacak diye ben neden orta şeritte 70’le gideyim? 

onun kural tanımaması benim yasal sınırlar içinde devamlı araç sollamamdan öncelikli mi? 

Kuralsızlığı göze almış birinin hayati bir mücadelesi olabilir. Bunun için değer.

Ayrıca emniyet şeridinde hız yapılmaz tehlikeli..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Emre Şimşek yazdı:

Kuralsızlığı göze almış birinin hayati bir mücadelesi olabilir. Bunun için değer.

Ayrıca emniyet şeridinde hız yapılmaz tehlikeli..

bence de hayatla ilgili bi sıkıntısı olduğu kesin :) 

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bence de hayatla ilgili bi sıkıntısı olduğu kesin :) 

Hadi ama biraz daha empati yapabilirsin:(

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Emre Şimşek yazdı:

Hadi ama biraz daha empati yapabilirsin:(

%0,01 ihtimalle hayati durum için olabilir. Bu kadar yapabildim :) 

Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Metin Uzunoğlu yazdı:

Hocam İstanbul konu dışı. Ben Türkiye genelinden bahsediyorum  Türkiye'yi sadece İstanbul'dan ibaret saymayın.

O şehir zaten bitik. Orada herşey mübah.

İstanbul yıkılıp toplu ölüm olmadıkça düzelmez orası.

Bi halt varmış gibi herkes oraya gidiyor.

İstanbulun yerlisi 2-3 milyon anca vardır, gerisi göçmen.

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Orta şeritten git yegenim. Bi durum olursa iki tarafa da kacabilirsin olayi bu.:biggrin:

Yani insanlar genelde bu sekilde ögreniyor ama orta seritte en azindan hiz sinirinda git demiyor kimse. Sonra sarpa sariyor tabi...

Orta seritte dusuk hizla giden kisi sagdan gidemez zaten. Cunku kamyonlari sollamak icin surekli orta seride gecmesi gerekir ki bu da o kisi icin streslidir, cesaret edemez...

Yani trafigi karistiran orta seritte yavas giden insanlar.

En soldan istedigi hizda gitsin tabi insanlar ben odemeyecegim cezasini ama ben en solda hiz sinirini gecersem o arkadan gelen de benim yedigim cezayi odemeyecek. Ayrica benim soldan yavas akan ortaya gecmem benim ve diger suruculerin canini tehlikeye atar, arkadan hizli gelen de dahil buna.

Her seyde oldugu gibi bu da egitimsizlik, BENcilik kultursuzluk malesef

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Çağlar Bayur yazdı:

valla  o kadar para vermişim tabi ki en soldan gideceğim. continental gt nin sağda ne işi olabilir.  varsa daha pahalısı, yol istesin belki veririz.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Hakim olmadan yargıyı sol şeritte dağıtmak neyi çözüyor veya kendinizi nasıl motive etmenizi sağlıyor? Başka konularda da dağıtıyor musunuz? Gücü ele geçirirseniz herkesi hizaya getirip ülkeyi daha güzel hale getirecek misiniz? Parti kuracak mısınız? 

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Doğan Arşiray yazdı:

valla  o kadar para vermişim tabi ki en soldan gideceğim. continental gt nin sağda ne işi olabilir.  varsa daha pahalısı, yol istesin belki veririz.

Ek dersler bir yatsın chiron kapıda.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip

1- Suç işleme özgürlüğü diye bir şey yok. Kurala uymak zorunda. 80 se 80. Sağım boşsa yol veririm değilse bekler geçmemi.

2- Görevli polis memuru değilseniz o kuralların tatbikini kontrol edecek ve denetleyecek siz değilsiniz, kimseyi eğitmek gibi bir misyonunuz da yok.

3- Trafikte serseri mayın gibi dolaşan çok gerizekalı var. Kimseyle polemiğe girmeye gerek yok. Bırakın gitsin, kendi eceliyle kendi yüzleşsin.

Ben double yolda mümkün oldukça sol şeridi kullanırım. Sağ taraftan yola giren çıkan araba, bisiklet, traktör, yaya, kedi köpek zart zurt oluyor. Tepkime sürem bir kedi kadar iyi olmadığı için kendime zaman tanıyorum. Biri benden hızlıysa ve bana yetiştiyse yol veririm, eğer önümdeki yavaş gidiyorsa da yol isterim.

Öner Kurukuz yazdı:

Ağır vasıtalar hız ritmi bozulunca tekrar kazanması sorun olduğu için sağ şeritten gitmez. Yüklü kamyon önüne başka bir kamyon çıkıp yavaşladığında onu sollamak için orta şeride geçene kadar çok debelenir zira illa biri ona yetişir ve sellektörle onu zorbalar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

3 şeritli yol. Şehir içi ama eskiden iller arası yol olan istanbul’daki E5’ten bahsediyorum. 

bu yolda hız sınırı 80. Orta şerit 70-75 ile sürüyor, sol şeritte 80-85 ile sürüş yapmak zorunda kalıyorum. Ama bazıları da hız sınırına uymayıp yol boş oldukça 90-100 ve daha üstünde gitmek istiyor.

En solda 80-85 ile sollama yaparken arkadan selektör yiyoruz. 

Akışa göre hareket etmek gerekir. Üç şeritli yolda en sol için 80 çok çok az.  :) 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Selçuk Keleş yazdı:

Akışa göre hareket etmek gerekir. Üç şeritli yolda en sol için 80 çok çok az.  :) 

Kural ne ise o uygulanır. Kural sakatsa değiştirilir. Değişene kadar uyulur.

Kuralları bükmeye başlarsak başkanlık seçimi bile belirsizleşir.

Mertol Kip yazdı:

1- Suç işleme özgürlüğü diye bir şey yok. Kurala uymak zorunda. 80 se 80. Sağım boşsa yol veririm değilse bekler geçmemi.

2- Görevli polis memuru değilseniz o kuralların tatbikini kontrol edecek ve denetleyecek siz değilsiniz, kimseyi eğitmek gibi bir misyonunuz da yok.

3- Trafikte serseri mayın gibi dolaşan çok gerizekalı var. Kimseyle polemiğe girmeye gerek yok. Bırakın gitsin, kendi eceliyle kendi yüzleşsin.

Ben double yolda mümkün oldukça sol şeridi kullanırım. Sağ taraftan yola giren çıkan araba, bisiklet, traktör, yaya, kedi köpek zart zurt oluyor. Tepkime sürem bir kedi kadar iyi olmadığı için kendime zaman tanıyorum. Biri benden hızlıysa ve bana yetiştiyse yol veririm, eğer önümdeki yavaş gidiyorsa da yol isterim.

Ağır vasıtalar hız ritmi bozulunca tekrar kazanması sorun olduğu için sağ şeritten gitmez. Yüklü kamyon önüne başka bir kamyon çıkıp yavaşladığında onu sollamak için orta şeride geçene kadar çok debelenir zira illa biri ona yetişir ve sellektörle onu zorbalar.

Bir kamyon 55 diğeri 56 ile yanyana güya sollamada giderken ardına geçip 55 ile gitse neyi kaybediyor?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Mehmet Göktürk yazdı:

Kural ne ise o uygulanır. Kural sakatsa değiştirilir. Değişene kadar uyulur.

Kuralları bükmeye başlarsak başkanlık seçimi bile belirsizleşir.

Bir kamyon 55 diğeri 56 ile yanyana güya sollamada giderken ardına geçip 55 ile gitse neyi kaybediyor?

80 le sol şeritten gidip 75 le orta şeride geçtiğinde yavaşlayacağı için sol şeridi terk etmeyenle aynı şeyi. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...