Mertol Kip Dün saat 08:35 Paylaş Dün saat 08:35 Selim Bilgin yazdı: Öhmm, ben bunu yapıyorum ama evde gece yapıyorum, diğer konuda yazmştım ya. Seni dusunerek yazmadim, insan kendi evinde apartmaninda ne yaparsa yapsin onu ve komsularini ilgilendirir, onun bilecegi is sonucta. Ama gunduz vakti arabaya gitmemek icin AVM de falan yapilmamali. Benim alt komsuda eqb var o hiyar yapiyor. AVM otoparkinda bos yer aramak yerine sarja takip yavaslatiyor, cabuk dolmayip işgaliye parasi vermiyor ve alisverişi kesilmiyor dahasi park yeri aramaya üşeniyormuş. Bunu söyleyince yüzüne sövüncede gülüyor falan. Değişik bi tip... Metin Uzunoğlu yazdı: Arkadaşlar yaptırdığım ev bitmek üzere ileride elektrikli araç alırım diye şarj istasyonu da ekletmiştim, iskan almak için şarj şart derlerse ne tür bir cihaz önerirsiniz. şu aşamada kullanmayacağım kesin ileride ise nasip olurmu olmaz mı belli değil. şarj cihazı şart ise marka model önerilerinize açığım. Kullanacagin zaman al bence. O zamana bir suru sey degisir. 1 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu Dün saat 08:59 Paylaş Dün saat 08:59 Mertol Kip yazdı: Kullanacagin zaman al bence. O zamana bir suru sey degisir. geçici bir cihaz takıp iskandan sonra sökerim olmaz derlerse. Yorum bağlantısı
Mertol Kip Dün saat 09:59 Paylaş Dün saat 09:59 Metin Uzunoğlu yazdı: geçici bir cihaz takıp iskandan sonra sökerim olmaz derlerse. Iskan ile ne alaka? Kablo cekilip panoda sonlansin tamam, gerisi onlari ilgilendirmezki. 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip Dün saat 10:24 Paylaş Dün saat 10:24 Bugun icin en hizlisi 22 kw ama ileride ne olur bilinmez atiyorum 40 50 kw lik dc falan cikar, elindeki kifayetsiz kalir. Ya da 11 kw lik alirsin alacagin araba 23 kw dedtekler bosuna yavaslar falan filan Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 20 saat önce Yazar Paylaş 20 saat önce Mertol Kip yazdı: Bugun icin en hizlisi 22 kw ama ileride ne olur bilinmez atiyorum 40 50 kw lik dc falan cikar, elindeki kifayetsiz kalir. Ya da 11 kw lik alirsin alacagin araba 23 kw dedtekler bosuna yavaslar falan filan Hiçbir evde 11kw dan fazlasını önermem zaten evsel anlaşmalar da max güç 11 den fazla pek olmuyor. evsel tasarlanmış hatlarda illa sorun çıkarır. Metin Uzunoğlu yazdı: geçici bir cihaz takıp iskandan sonra sökerim olmaz derlerse. Hiçbir cihaz takma. 5x6 kablo ile trifaze priz koydur bir sigorta bir de kaçak akım 30ma (tabi yanında monofaze de). Bu tür... yan kısmında da 2 faz çıkışları.. 5x16 olsun ama 5x32 değil. 2 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 19 saat önce Paylaş 19 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: Hiçbir evde 11kw dan fazlasını önermem zaten evsel anlaşmalar da max güç 11 den fazla pek olmuyor. evsel tasarlanmış hatlarda illa sorun çıkarır E zaten saatten kablo çekiliyor. Benim evdeki gücü 30kw olarak değiştirdiler. Pek tabi projesi çizilip onay alındı, ve saatten doğrudan kablo çekildi. Websitemde anlatmistim. Yeni ev yapılıyor anladığım kadarı ile, dolayısı ile uygun altyapi ekipmanı kullanilirsa sorun olmaz. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 18 saat önce Yazar Paylaş 18 saat önce Mertol Kip yazdı: E zaten saatten kablo çekiliyor. Benim evdeki gücü 30kw olarak değiştirdiler. Pek tabi projesi çizilip onay alındı, ve saatten doğrudan kablo çekildi. Websitemde anlatmistim. Yeni ev yapılıyor anladığım kadarı ile, dolayısı ile uygun altyapi ekipmanı kullanilirsa sorun olmaz. Normal bir evde o tür ekipman kullanmayı çoğu elektrikçi projeye dahil etmez. Mahalle trafosu site şu bu derken yapmamak lazım. gebzede doğalgaz kesilince trafolar niye patladı? evle de bitmiyor mesele. İstersen kale yap. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: Normal bir evde o tür ekipman kullanmayı çoğu elektrikçi projeye dahil etmez. Mahalle trafosu site şu bu derken yapmamak lazım. gebzede doğalgaz kesilince trafolar niye patladı? evle de bitmiyor mesele. İstersen kale yap. Abijim zaten onun icin tadilat projesi cizdirip dagitim sirketinden onay surecine sokuyorsun. Elektrikcinin inisiyatifinde olan bir sey degil o. Kafana gore arttirmiyorlar sebeke gucunu. Once yetkili elektrik muhendisi proje ciziyor, artis isteginin nedeni falan var zaten o projede, dagitim sirketi bakiyor, trafo kapasitesi uygunsa, o binaya giden kablo kesiti uygunsa, o kablonun bagli oldugu panodaki ekipmanlar uygunsa o zaman artis yapiyor, aksi halde reddediyor zaten. Ondan sonrada yaptigin degisikligi kontrol icin adam gonderiyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 saat önce Yazar Paylaş 11 saat önce Mertol Kip yazdı: Abijim zaten onun icin tadilat projesi cizdirip dagitim sirketinden onay surecine sokuyorsun. Elektrikcinin inisiyatifinde olan bir sey degil o. Kafana gore arttirmiyorlar sebeke gucunu. Once yetkili elektrik muhendisi proje ciziyor, artis isteginin nedeni falan var zaten o projede, dagitim sirketi bakiyor, trafo kapasitesi uygunsa, o binaya giden kablo kesiti uygunsa, o kablonun bagli oldugu panodaki ekipmanlar uygunsa o zaman artis yapiyor, aksi halde reddediyor zaten. Ondan sonrada yaptigin degisikligi kontrol icin adam gonderiyor. se ler sa lar çok iş. Bu dediklerini biliyorum. Zaman gösterecektir ki evlerde 11kw üstünü yasak edebilirler. 1 Yorum bağlantısı
Zeki Ağaçgözgü 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Merhabalar Şebeke cereyanının uzun süreli kesik olduğu durumlarda şarj işine nasıl bir çözüm bulunuyor acaba.Merakımı bağışlayın lütfen.İyi günler. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: se ler sa lar çok iş. Bu dediklerini biliyorum. Zaman gösterecektir ki evlerde 11kw üstünü yasak edebilirler. e gerek şartlar uygun değilse dağıtım şirketi onaylamaz zaten. O amaçla proje ile falan uğraşılıyor. Ben Bodrumdaki evde bu süreci işlettim ve onaylandı. Zeki Ağaçgözgü yazdı: Merhabalar Şebeke cereyanının uzun süreli kesik olduğu durumlarda şarj işine nasıl bir çözüm bulunuyor acaba.Merakımı bağışlayın lütfen.İyi günler. Benim evde güneş enerjisi var, ondan şarj ediyorum. Aslında normalde de gündüz şarj ediyorum zaten. Benim açımdan değişen pek bir şey yok. Ama genelde dışarıda şarj ediyorlar. Bi keresinde uzun bir elektrik kesintisi oldu, Bodrum'da otomol diye bir yetkili volvo bayiisi var. Onlar şarj aletlerini de jeneratör ile destekledikleri için insanlar oradan şarj etmişti. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 saat önce Yazar Paylaş 10 saat önce Zeki Ağaçgözgü yazdı: Merhabalar Şebeke cereyanının uzun süreli kesik olduğu durumlarda şarj işine nasıl bir çözüm bulunuyor acaba.Merakımı bağışlayın lütfen.İyi günler. Araçtan eve elektrik çekiyoruz. 2 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Mertol Kip yazdı: Ondan sonrada yaptigin degisikligi kontrol icin adam gonderiyor. her coğrafi bölgede aynı mı? kontrolör tankla gelse iyi olur bazısında kısmen Yorum bağlantısı
Mertol Kip 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Çağlar Bayur yazdı: her coğrafi bölgede aynı mı? kontrolör tankla gelse iyi olur bazısında kısmen Ne alıp veremediğin var senin Urfalılardan? Yorum bağlantısı
Recommended Posts