İçeriğe Yönlendir

Evde Araç Şarj İstasyonu

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Ü.Emre Kartal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Trifaz şu an olmaz hocam. Evin uzun dönemde ne olacağı belli değil. Direkten hat çekmemiz lazım. Yasal işleri de var. Daha maliyetsiz çözüm bakıyoruz.

Adaptör arada direnç oluşturmaz mı hocam? 

Ben aslında cce mavi kapaklı pano prizi alayım dedim. Ama ona da adaptör lazım. Çünkü ayarlı şarj kabloları topraklı standart fişle satılıyor. Adaptör olunca da vazgeçtim. Sizce?

Kauçuk prizler daha mı iyi diye bakıyorum. Ama sürekli yüksek akım için değil yazıyor. sadece kısa süreli yüksek akıma dayanır gibi algı oluştu bende. Sizce? Kauçuk daha mı iyi?

Bu  coswatt özelliklerinde ntc özellikli sıcaklık ölçer yazıyor. Google buna fişteki sıcaklığı izler yazmış hocam. Sizce başka bir numara mı var?

Ac şarjlarda a tipi kaçak akım rolelerinin algılayamadığı kaçaklar olabiliyormuş. O yüzden b ve c tipi kaçak akım rolesi koy diyor. Ama coswatt'da bu özellik olduğu için standart kaçak akım rolesi de yeter diyor. Sizce?

Kaçak akım ve kesici sigorta olmalı panoda. Benim cihazım da coswatt, kendisinde var evet ama fazla korumadan zarar gelmez. 

En önemli nokta kablo kalınlıkları ve tesisatın alınacağı nokta. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
ibrahim Tiryaki yazdı:

ana panodan almanız lazım. kaç kwh ile şarj edeceksiniz?

Gerekmez. 2kw 8 amp her yerde eder

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

8 amper çok düşük değil mi? Ben serinlikte 13 amper ayarlıyorum sabaha 47 dereceydi alet. Gördüğüm en yüksek sıcaklık 57 derece oldu ama onda gündüz şarj etmiştim.
Benimki de coswatt 11kw trifaz, 8 metre kablolu.

Baktığımda en çok ısınan yer adaptörün kablosu. Vikonun 3’lüsüne takıyorum onda pek ısınma yok.

Hava sıcaksa 10A yapıyorum 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
ibrahim Tiryaki yazdı:

ana panodan almanız lazım. kaç kwh ile şarj edeceksiniz?

Ana pano ne?

Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki
Mehmet Göktürk yazdı:

Gerekmez. 2kw 8 amp her yerde eder

hocam o kadar düşük şarj edecekse o zaman yine hiç bir şeye gerek yok ki, şarj aletini ayarla 10 ampere prize sıcaklık vermeden sabaha kadar şarj olur zaten. ben arkadaş 7 kw civarında şarj edecek sandım benim yaptığım gibi 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ana pano ne?

bina girişindeki saatten

Emre Şimşek yazdı:

8 amper çok düşük değil mi? Ben serinlikte 13 amper ayarlıyorum sabaha 47 dereceydi alet. Gördüğüm en yüksek sıcaklık 57 derece oldu ama onda gündüz şarj etmiştim.
Benimki de coswatt 11kw trifaz, 8 metre kablolu.

Baktığımda en çok ısınan yer adaptörün kablosu. Vikonun 3’lüsüne takıyorum onda pek ısınma yok.

Hava sıcaksa 10A yapıyorum 

10 amperi pek geçmemeye çalışın 16 amper asla yapmayın. kışın 13 yazın 10 amper iyidir. bunun için tesisata gerek yok arkadaş tesisat kurup masraf yapmaya çalışıyor :D

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Sigorta kutusundan elektrik alacağız. Evimiz müstakil. 

- C16A Tip-A RCBO sigorta takıp

- Viko palmiye serisi yüksek akıma dayanıklı topraklı priz takıp

- coswatt marka ayarlı kablo almak 

Şarj için yeterli midir arkadaşlar? 

Kablo özelliklerinde Düşük/yüksek voltaj, kaçak akım (30mA AC - 6mA DC), yüksek akım, yüksek işlemci sıcaklığı (85°C) ve topraklama hatalarına karşı aracınızı ve kendisini koruma altına alır. Ayrıca NTC sensörü ile tesisat giriş fişi yüksek sıcaklık koruması bulunmaktadır

Yazıyor. O yüzden tipb rcd kaçak akım otomatik sigorta almayayım dedim. Kablo özelliklerinde varmış yazıyor

corollaya mı bunlar? 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mertol Kip yazdı:

corollaya mı bunlar? 

Kendim için :)

ibrahim Tiryaki yazdı:

bina girişindeki saatten

Müstakil ev

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   2 kullanıcı