İlkay Başaran 16 saat önce Paylaş 16 saat önce Önder Özcan yazdı: Şunu yazdığın çok iyi olmuş. Linki boşuna koymuşsun. Motor kodunu gördüğüm an anladım hangi modelden bahsettiğini. K4m? 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 14 saat önce Yazar Paylaş 14 saat önce (düzenlendi) P000a arıza koduna istinaden Motorun Emme egzantrik mili faz ayarlayıcısını çıkarıp temizlemek istedim. Şöyle bir sıkıntı var. Normalde Tu3 (75 kilo) motor girsin diye yapılmış yere EP3C (119 kilo) takınca hiç bir yere el girmiyor. Ben aracın tamir kitapcığından gerekli söküm çizelgesini buldum. bunu yapacak alet edavat, balata spreyi cırcır gibi ekipmanları tamamlayınca bir deneyelim sökmeyi. 14 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 5 saat önce Yazar Paylaş 5 saat önce Merhaba Bu adam al4 şanzımanlı bir Ep6c kullanıyor. Araba 308 bin km yapmış. Zamanlama Zincirini 304 bin kmde değişmiş. Arabayı halen kullanıyor. Motorda sadece basit termostat buji bobin değişimleri yaparak bu zaman kadar getirmiş. Sonra Ep serisi motorlara karşı kötüleyen kullanıcılar için Zinciri çerçeve etmiş. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce (düzenlendi) Zamanlama zincirini çerçeve edip duvara asan adamla görüştüm . Sorduğum sorulara cevabı https://www.drive2.ru/l/708003300867314613/?m=709461803041558656&page=0#a709461803041558656 Merhaba, Planlı bakımlarınızı (yağ değişimi, filtre değişimi vb.) genellikle kaç kilometrede yaptırıyorsunuz? - Değişmekle birlikte ortalama 5-10 bin kilometrede bir. Yağ tüketiminiz oldu mu? Olduysa, 1000 km'de ne kadar? - Her zaman öyleydi, hatta yeniyken bile bin km'de yaklaşık 200 gram tüketiyordu. Nispeten yakın zamanda, bin km'de bir litre tüketmeye başladı, ancak bunun nedeni KVKG diyaframının yırtılması ve yağ sıyırıcı kapaklarının aşınmasıydı ve uzun sürmedi. Değiştirdim, şimdi tüketim normale döndü. Günde ortalama kaç kilometre yol yapıyorsunuz? - Peki, 308.000'i 14 yıla bölersek, günde ortalama 60 kilometre yol yaparız. Kilometrenin %90'ı şehir içinde, araç her gün kullanılıyor. Motor orijinal kilometrede mi çalışıyor, yoksa elden mi geçirildi? - Kilometre orijinal, herhangi bir revizyon yok. Termostatınız fabrikadan 105°C'ye ayarlı mı yoksa daha soğuk bir termostatla mı değiştirildi? — Termostat fabrikadan çıktığı gibi çalışıyor. Sahiplik süresi boyunca ciddi motor veya başka sistem arızaları oldu mu? - Ciddi bir motor arızası olmadı. Şanzıman bir keresinde basınç kaybetmeye ve kaymaya başladı ve bunun sebebi hidrolik ünite değildi. Servise götürdüm ve bir hafta sonra aldım. Ciddi bir arıza olduğunu söyleyemem çünkü servise kendi başıma gittim ve hiçbir şey bozulmamıştı, sadece aşınma ve yıpranma vardı. Ama pahalıydı Bu arada, 14 yıllık kullanım boyunca hiç çekici çağırmaya gerek kalmadı. 1 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts