Mehmet Göktürk 8 Ocak Paylaş 8 Ocak Akaryakıt domatesten otobüs biletine herşeyi etkiler Arabası olması gerekmez ana etken enflasyonda Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 8 Ocak Paylaş 8 Ocak Mustafa Tüfekçi yazdı: Ha dersen ki akaryakıt kaynaklı dolaylı maliyetleri etkileniyor onu anlarım. Demiş şair. Cevap banaysa Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Ocak Paylaş 8 Ocak Ali Darbaz yazdı: üç kat daha ucuz olduğunu düşünüyorum profesör oklitus u bilir misin Ali Darbaz yazdı: Yapay zekaya 2000 yılından bu güne bir torbada hepsi eşit ağırlıkta olmak üzere 2 adet cam 198 adet altın bilya var. yandaki torbada 2 adet altın 198 adet cam bilya var. torbaların ağzı kapalı ve kalın kumaş. bir adet erazide tartma hakkın var ikisini de hangisini almayı isterdin? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 8 Ocak Yazar Paylaş 8 Ocak (düzenlendi) Artık kimse tek maaşla geçinmiyor. Çevremdeki insanların % 95 ev sahibi. Bizim apartman 12 daireli ve sadece 1 tanesinde kiracı var. Ayrıca neredeyse tüm şirketlerde çalışan personellere yemek kartı veya yemek parası veriliyor. Doğalgaz elektrik su toplasan 1000 tl faturada gelmiyor. Bu ay sadece 300 tl doğalgaz ödemişim. O yüzden kira ödeyip mutfak masrafı sorunu çeken , faturalarını ödeyemeyen insanlar yok çevremde. 200 metreye kadar tanıdığım bildiğim geçim sıkıntısı çeken kimse yok. Bilmediğim bir konuda yorum yapamıyorum. O yüzden asgari bir ücretli rakamını baz alıyorum. Bizde kimse asgari ücret almıyor. O yüzden benim kardeşim gibi bir ev erkeği araba almak isteyip tüm parasını benzine yatırsa olarak hesaplıyorum. İstanbulda Avm de çalışan her hangi biri bile asgari ücrete ek olarak 8-9 bin tl yemek parası alabiliyor. Bu gün imf verisine göre haber çıktı Türkiye satın alma paritesinde 9 ncu sıraya yükseliyormuş. Gdp olarak ise sene sonunda 1.7 milyar dolara ulaşarak ispanyayı geçmesi bekleniyor. 43 yaşında olduğum için 1990 2026 arasını çok iyi kıyaslıyabiliyorum. 2010 yılında yaptığım tatilde 3000 km lik gezi için mazota tüm maaşı vermiştim . Yeme içme konaklamar babam ödemişti. 2001 2002 2004 her sivasa gittiğimde dönmek için 3 ay 2 ay okullar açılana kadar sivasda kalırdık. Arabanın 2000 km için geren yakıt maliyeti yüksekti. 1999 da sadece Sivas'dan gelmek için 72 litre benzin yakmıştık. O yaz köyden sonra şileye plaja bile gidememiştik. Yakıt maliyeti kafama kazınmıştı. Ben bugün neredeyse her haftasonu acısını çıkrtırcasına şileye gidiyorum. Darlıkda viraj kasıyorum. İstanbullu olarak yakıt maliyetlerinden çok çektiğim için lpgli i10 alıp 100000 km yol yaptım. Ama şimdi yakıyorum yakıyorum depo bitiyor. 2000 tl ye doluyor. Evde otursam abur cubur a zaten veriyom o parayı. 8 Ocak tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Ali Darbaz yazdı: Artık kimse tek maaşla geçinmiyor. Çevremdeki insanların % 95 ev sahibi. Bizim apartman 12 daireli ve sadece 1 tanesinde kiracı var. Ayrıca neredeyse tüm şirketlerde çalışan personellere yemek kartı veya yemek parası veriliyor. Doğalgaz elektrik su toplasan 1000 tl faturada gelmiyor. Bu ay sadece 300 tl doğalgaz ödemişim. O yüzden kira ödeyip mutfak masrafı sorunu çeken , faturalarını ödeyemeyen insanlar yok çevremde. 200 metreye kadar tanıdığım bildiğim geçim sıkıntısı çeken kimse yok. Bilmediğim bir konuda yorum yapamıyorum. O yüzden asgari bir ücretli rakamını baz alıyorum. Bizde kimse asgari ücret almıyor. O yüzden benim kardeşim gibi bir ev erkeği araba almak isteyip tüm parasını benzine yatırsa olarak hesaplıyorum. İstanbulda Avm de çalışan her hangi biri bile asgari ücrete ek olarak 8-9 bin tl yemek parası alabiliyor. Bu gün imf verisine göre haber çıktı Türkiye satın alma paritesinde 9 ncu sıraya yükseliyormuş. Gdp olarak ise sene sonunda 1.7 milyar dolara ulaşarak ispanyayı geçmesi bekleniyor. 43 yaşında olduğum için 1990 2026 arasını çok iyi kıyaslıyabiliyorum. 2010 yılında yaptığım tatilde 3000 km lik gezi için mazota tüm maaşı vermiştim . Yeme içme konaklamar babam ödemişti. 2001 2002 2004 her sivasa gittiğimde dönmek için 3 ay 2 ay okullar açılana kadar sivasda kalırdık. Arabanın 2000 km için geren yakıt maliyeti yüksekti. 1999 da sadece Sivas'dan gelmek için 72 litre benzin yakmıştık. O yaz köyden sonra şileye plaja bile gidememiştik. Yakıt maliyeti kafama kazınmıştı. Ben bugün neredeyse her haftasonu acısını çıkrtırcasına şileye gidiyorum. Darlıkda viraj kasıyorum. İstanbullu olarak yakıt maliyetlerinden çok çektiğim için lpgli i10 alıp 100000 km yol yaptım. Ama şimdi yakıyorum yakıyorum depo bitiyor. 2000 tl ye doluyor. Evde otursam abur cubur a zaten veriyom o parayı. 27 senede bir ev alabildin bravo. Alım gücü düştü. Bu net. Hangi hesabı yapıyorlar bilmiyorum ama milli gelir sıralamasında geri gidiyoruz. Başka bişeyler oluyor. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Şu an sıfırdan evlenen ve aylık geliri bırakın asgari ücreti 100 bin tl olan bir çift ev alabilir mi? 3 Yorum bağlantısı
İnan Çınar 9 Ocak Paylaş 9 Ocak İlkay Başaran yazdı: Şu an sıfırdan evlenen ve aylık geliri bırakın asgari ücreti 100 bin tl olan bir çift ev alabilir mi? Bugün bir daire en az 4 milyon lira. Düğün ve eşya borçlarını kapatıp elindeki 1 milyonu pesinata verdin diyelim. Geri kalan 3 milyon lirayi kredi çeksen 15 yılda her aya 93 bin TL geri ödemen lazım. Çin'den herşeyi ucuz ucuz getirttiniz tabi zamanında. Ekonomiyi çökerttiniz. 1 2 Yorum bağlantısı
Tevfik Işık 9 Ocak Paylaş 9 Ocak İlkay Başaran yazdı: Şu an sıfırdan evlenen ve aylık geliri bırakın asgari ücreti 100 bin tl olan bir çift ev alabilir m Teknik olarak alır. Kalan 10bin ₺ ile çay+ makarna ile beslenir. 2 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Ali Darbaz yazdı: Artık kimse tek maaşla geçinmiyo Şunu gördüm okumayı bıraktım. Genellemen çok yanlış. Hala çevremde asgari ücretle tek maaşla geçinen var. Fazlasıyla. 1 Yorum bağlantısı
İnan Çınar 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Ali Darbaz yazdı: Doğalgaz elektrik su toplasan 1000 tl faturada gelmiyor. Bu ay sadece 300 tl doğalgaz ödemişim. 2500 dogalgaz geldi bu ay. Günduz evde kimse yok. 600 elektrik geldi. 600 internet 400 su. Dijital platform üyeliğim yok. 750 cep faturaları 5000 TL ye yakın sadece faturalar. Tezek yaksak, gaz lambasiyla aydinlansak, çamaşırı derede yıkasak, dumanla haberleşsek yine 1000 TL nin altına düşmez,helal olsun valla 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 9 Ocak Paylaş 9 Ocak İnan Çınar yazdı: 2500 dogalgaz geldi bu ay. Günduz evde kimse yok. 600 elektrik geldi. 600 internet 400 su. Dijital platform üyeliğim yok. 750 cep faturaları 5000 TL ye yakın sadece faturalar. Tezek yaksak, gaz lambasiyla aydinlansak, çamaşırı derede yıkasak, dumanla haberleşsek yine 1000 TL nin altına düşmez,helal olsun valla Şükret. Cennet sıcacık olacakmış, hemde fatura falan yok. 3 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 Ocak Yazar Paylaş 9 Ocak Mehmet Göktürk yazdı: 27 senede bir ev alabildin bravo. Alım gücü düştü. Bu net. Hangi hesabı yapıyorlar bilmiyorum ama milli gelir sıralamasında geri gidiyoruz. Başka bişeyler oluyor. Ab İnan Çınar yazdı: 2500 dogalgaz geldi bu ay. Günduz evde kimse yok. 600 elektrik geldi. 600 internet 400 su. Dijital platform üyeliğim yok. 750 cep faturaları 5000 TL ye yakın sadece faturalar. Tezek yaksak, gaz lambasiyla aydinlansak, çamaşırı derede yıkasak, dumanla haberleşsek yine 1000 TL nin altına düşmez,helal olsun valla Telefon faturalarımı dahil etmedim. sadece su elektrik doğalgaz. internet vs gsm hesaba katarsak benimde ek 3000 tl faturam oluyor. Mehmet Göktürk yazdı: 27 senede bir ev alabildin bravo. Alım gücü düştü. Bu net. Hangi hesabı yapıyorlar bilmiyorum ama milli gelir sıralamasında geri gidiyoruz. Başka bişeyler oluyor. Abi ben evliyken aile evimizin kredisi ödüyordum. O bitince kendi evimin kredisine girdim. Aslına bakarsan 2,5 (Babamların evi, Eski evin tadilatları ve Kendi evim) ev 0.5 araba yapabildim 27 sende . Yorum bağlantısı
Tevfik Işık 9 Ocak Paylaş 9 Ocak (düzenlendi) İlkay Başaran yazdı: Şükret. Cennet sıcacık olacakmış, hemde fatura falan yok. İçin ısındı valla. Isıtma sistemi nası acaba? Merkezi sistem mi? Yerden isıtma mı? Eğer kömürle ısınacaksak ben yokum. 9 Ocak tarihinde Tevfik Işık tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Ali Darbaz yazdı: Ab Telefon faturalarımı dahil etmedim. sadece su elektrik doğalgaz. internet vs gsm hesaba katarsak benimde ek 3000 tl faturam oluyor. Abi ben evliyken aile evimizin kredisi ödüyordum. O bitince kendi evimin kredisine girdim. Aslına bakarsan 2,5 (Babamların evi, Eski evin tadilatları ve Kendi evim) ev 0.5 araba yapabildim 27 sende . Çok iyi bravo 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Tevfik Işık yazdı: İçin ısındı valla. Isıtma sistemi nası acaba? Merkezi sistem mi? Yerden isıtma mı? Eğer kömürle ısınacaksak ben yokum. Cehennemmiş ya sıcak olan karıştırmışım ben 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 Ocak Yazar Paylaş 9 Ocak Kombi 45 derece ayarlı ama evin ısısı şu an 23.6 derece idi. Mehmet Göktürk yazdı: Çok iyi bravo Köydeki evi babam, emekli maaşı 2020 yılında yapmaya başladı. 110 bin tl maliyeti oldu. hep beraber taksit taksit ödeyecektik, TL devulasyonu sayesinde tüm borcu babam kendi kapattı , bana sadece arabasının bakımı kaskosu mtvsi kalmıştı. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 9 Ocak Paylaş 9 Ocak İlkay Başaran yazdı: Ekonomi daha iyi yani kısaca bu mu? İşte birileri de benzer bakış açısı ile gözlem yapıp sonuç çıkardığı için. Örneklem dışı yerlerde ekonomik problemler yaşanıyor. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 Ocak Yazar Paylaş 9 Ocak İlkay Başaran yazdı: Ekonomi daha iyi yani kısaca bu mu? Ben ekonomi iyi kötü demiyorum. Ben benzin çok ucuz diyorum Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 Ocak Yazar Paylaş 9 Ocak Dün fırtınada Opete sığındım. Bu arada bir süredir yeni nesil anakart mimari ile uğraşıyorum . Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Ocak Paylaş 9 Ocak 60 dolar.. 10 sene önce 100 dolardı ki şimdi o para 140 dolar 2 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Ali Darbaz yazdı: Ben ekonomi iyi kötü demiyorum. Ben benzin çok ucuz diyorum Sen Abdulhamit'i savundun. 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 Ocak Yazar Paylaş 9 Ocak Hüseyin Sönmez yazdı: Sen Abdulhamit'i savundun. Yok abi, o kim sadece Dolmabahçeden ingiliz zırhlısı ile gitti diye bilirim. Tarih dersinde onu öğrendik. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Hüseyin Sönmez yazdı: Sen Abdulhamit'i savundun. Hayır, Demekki sen savundun. Çünkü Ali İngiliz zırhlısı ile gittiğini biliyor. Ama sor zırhlınin sınıfını motorunu onu savunur belki 1 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 Ocak Yazar Paylaş 9 Ocak (düzenlendi) Mustafa Tüfekçi yazdı: Hayır, Demekki sen savundun. Çünkü Ali İngiliz zırhlısı ile gittiğini biliyor. Ama sor zırhlınin sınıfını motorunu onu savunur belki Buhar makinesi onlar. İçten yanmalı olmayanlar pek beni enterese etmiyor. Dolmabahçeden ayrılan vahdettinmiş. onu bile düzgün hatırlamıyorum.. Hms Malaya fuel oil ile yürüyormuş. 9 Ocak tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts