Çağlar Bayur 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Ü.Emre Kartal yazdı: Şirket 5.5 liradan km başı kullanım ücreti kesiyormuş, o sebeple öyle hesaplıyor i20 yi Kendi aracında ise diğer hiçbir bakım maliyetini eklemiyor. fark ettim , kuantum matematiği gibi 1 Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Ü.Emre Kartal yazdı: Şirket 5.5 liradan km başı kullanım ücreti kesiyormuş, o sebeple öyle hesaplıyor i20 yi Kendi aracında ise diğer hiçbir bakım maliyetini eklemiyor. Simdi oturdu sirketsel durumlar 🙂 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 12 saat önce Yazar Paylaş 12 saat önce Sinan Akgöl yazdı: Simdi oturdu sirketsel durumlar 🙂 Bakımı araba yatarkende yapıyorum, sigorta ve kasko her sene yenileniyor. Bunlar benim tasarruf edebildiğim şeyler değil. Arabayı kullanarak maaş kesintilerinin önüne gecebilir ve yaptığım tasarrufla aracın kasko sigorta vs ücretinide aradan çıkarabilirim. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 12 saat önce Yazar Paylaş 12 saat önce (düzenlendi) Ü.Emre Kartal yazdı: Şirket 5.5 liradan km başı kullanım ücreti kesiyormuş, o sebeple öyle hesaplıyor i20 yi Kendi aracında ise diğer hiçbir bakım maliyetini eklemiyor. Ben bu ödemeleri araç haretsiz parkta yatarkende zaten yapıyorum. Şimdi çalıştırarak kendi masrafını kendisi çıkarıcak. Geçen sene şirket aracı ile 12000 km şahsi kullanım sonucu 36000 tl maaş kesintisi yaşdım. Şimdi yükselen yakıt giderleri nedeniyle aynı km maliyeti 66000 tl tutar. Benim citroenin bir yıllık mtv ve yakıt 60000 bin zor tutar. İ20 12000 km kullanımı ve aracımın masrafları 80000 tl geçer. İ20 kullanmayıp c3 devam etsem tüm masrafını ve yakıtını karşılar üstüne para kalır. Artanıda Cruze bakım yaparız. Siz diyorsunuz ki C3 sat sadece i20 ile devam et. O araba alındığında süreç bitmiştir. Araç alınması eşimin talebiydi oldu bitti. Evin otoparkı boş mu kalsın. 12 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ümit Türk 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Şirket sana nasıl maaş kesintisi yapıyor yani ne sebepten? Hani sınırsız kullanım ? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce Ümit Türk yazdı: Şirket sana nasıl maaş kesintisi yapıyor yani ne sebepten? Hani sınırsız kullanım ? Kullanımı bedeli karşılığında sınırsız. Eskiden ilk 200 bedava idi. Arabaları otomatik benzine çevirince 200 km kalktı. Km 3.2 liradan başladık. Akabinde benzin 45 tl den 60 tl çıkınca tasarruf tedbirleri başladı. Geçici bir süre böyle. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce Megane 3 1.6 atmosferik kullandım şimdi. Lokum gibi vitesler geçiyor , manual 5 ileri. Arkadaş 10-12 litre lpg tüketimi yapıyor. Bana çok geldi. Zaten 5 nci vitese taka bilmesi için en az 70 km hız yapmam lazım diyince tork verisine baktım. Tork çok hacme göre az. 1.6 motor olmasına rağmen düşük devirde 1.4 vti motoru en erken 3000 devirde yakalıyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Ali Darbaz yazdı: tork verisine baktım. Tork çok hacme göre az. 1.6 motor olmasına rağmen iki moroun diferansyel tahvil oran farkı neidr Ali Darbaz yazdı: Kullanımı bedeli karşılığında sınırsız. Eskiden ilk 200 bedava idi. Arabaları otomatik benzine çevirince 200 km kalktı. Km 3.2 liradan başladık. Akabinde benzin 45 tl den 60 tl çıkınca tasarruf tedbirleri başladı. Geçici bir süre böyle. sağlam bir avukat ile geri alınır ödenenler yıllık %24 le Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce Çağlar Bayur yazdı: iki moroun diferansyel tahvil oran farkı neidr Yapay zekaya sordum aşağıdaki grafiği çıkardı Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 saat önce Paylaş 1 saat önce işte bu yüzden tek tork grafiği herşeyi anlatmaz Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Çağlar Bayur yazdı: işte bu yüzden tek tork grafiği herşeyi anlatmaz Turbo motoru motoru olan arkadaşlar da bu durumu bir anlasa keşke Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 1 saat önce Paylaş 1 saat önce 1.4 vti tork eğirisi nasıl bu kadar düz? eğer gerçekten böyle ise çok iyi. Kaynak ne burada. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Evren Erakçora yazdı: 1.4 vti tork eğirisi nasıl bu kadar düz? eğer gerçekten böyle ise çok iyi. Kaynak ne burada. 1500 devirde 110 newtonla başlar. Üstün alman teknolojisi. Psa arşiv belgesini attım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 saat önce Paylaş 1 saat önce turbo tekniği koymuşlar motora biraz da ekran ayarı 16:9 olunca grafikler yayvan olur https://www.automobile-catalog.com/curve/2008/1213430/citroen_c3_picasso_vti_95_sx.html https://www.automobile-catalog.com/wykres_power.php Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Son koyduğun grafik mantıklı ,tepe yapıyor, ilk grafik hatalı o zaman. 2000 devirde tork 1.6 motorlarda fazla olması zor zaten. Yapay zeka hatalı çizmiş. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 57 dakika önce Paylaş 57 dakika önce 2015 te filmi yapılmıştı vesile ile dünyada üniversiteler eski matbaa zamanı kitaplara geri dönüyorlar. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 55 dakika önce Yazar Paylaş 55 dakika önce Evren Erakçora yazdı: Son koyduğun grafik mantıklı ,tepe yapıyor, ilk grafik hatalı o zaman. 2000 devirde tork 1.6 motorlarda fazla olması zor zaten. Yapay zeka hatalı çizmiş. Çağlar Bayur yazdı: turbo tekniği koymuşlar motora biraz da ekran ayarı 16:9 olunca grafikler yayvan olur https://www.automobile-catalog.com/curve/2008/1213430/citroen_c3_picasso_vti_95_sx.html https://www.automobile-catalog.com/wykres_power.php Psa grafiği türkçesi Elbette, görseldeki EP3C motoruna ait performans eğrilerini (Güç, Tork ve Özgül Yakıt Tüketimi - CSE) grafiğin alt ekseninde verilen devir (rpm) noktalarına göre okuyarak bir tablo haline getirdim. Değerler grafik çizgilerinden görsel olarak tahmin edildiği için küsuratlarda çok ufak sapmalar olabilir, ancak motorun genel karakteristiğini tam olarak yansıtmaktadır. EP3C Motor Performans Verileri | Devir (rpm) | Güç (kW) | Tork (Nm) | CSE [g/(kW.h)] | |---|---|---|---| | 1500 | ~18 | ~113 | ~276 | | 2160 | ~27 | ~118 | ~263 | | 2820 | ~36 | ~126 | ~266 | | 3480 | ~47 | ~133 | ~268 | | 4140 | ~57 | ~135 | ~270 | | 4800 | ~64 | ~128 | ~280 | | 5460 | ~69 | ~119 | ~300 | | 6120 | ~70 | ~111 | ~326 | Notlar: * Maksimum Tork: Grafikteki kırmızı eğriye göre maksimum tork noktası yaklaşık 4000 devir civarında (~136 Nm) zirve yapıyor. * En Verimli Bölge: Yeşil renkle gösterilen Özgül Yakıt Tüketimi (CSE) eğrisinin en düşük (yani en verimli) olduğu aralık yaklaşık 2000 - 2200 devir aralığına denk geliyor. Bu değerler üzerinden özellikle odaklanmak istediğin bir devir aralığı veya yakıt tüketimi/performans analizi yapm amı ister misin? Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 51 dakika önce Paylaş 51 dakika önce 2000 devirdeki tork 115NM civarı , doğal olarak bu epey düşük ,bir tork 1.6 motordan düşük. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 49 dakika önce Paylaş 49 dakika önce tork zaten belli bir devirde ölçülen motor gücünün formüle konarak hesaplanmasıdır kopya zekanın grafiği hatalı tabii kozmetiği güzel ama , veride 2160 devirde 118 yazmış grafilte 2000 de 140 tan geçirmiş çizgiyi. janjanlı ama matematiksel doğru değil, üniverstiler boşa karar almazlar dünyada Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 36 dakika önce Yazar Paylaş 36 dakika önce (düzenlendi) Ep3c ve k4m motoru power curve yanyana koydım. Yapay zeka yanlış veri çekmiş. Chatgpt ye sordum bu sefer. 31 dakika önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 35 dakika önce Paylaş 35 dakika önce biz bilioz da kopya zekaya öğret bunu, eğitim şart Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 15 dakika önce Yazar Paylaş 15 dakika önce (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: biz bilioz da kopya zekaya öğret bunu, eğitim şart Kendi arabalarımın motorlarını obd çıktılarını ve mühendislik evrakları ile hazırlıyorum. Bu sefer sadece k4m motor için yapay zekaya güvendim. Öğle arası yemek yerken de bu kadar oluyo Tasarruf tedbirleri nedeniyle 280 liralık köfte menu en ucuz burda. 14 dakika önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ümit Türk 14 dakika önce Paylaş 14 dakika önce Ali Darbaz yazdı: Kullanımı bedeli karşılığında sınırsız. Eskiden ilk 200 bedava idi. Arabaları otomatik benzine çevirince 200 km kalktı. Km 3.2 liradan başladık. Akabinde benzin 45 tl den 60 tl çıkınca tasarruf tedbirleri başladı. Geçici bir süre böyle. O zaman şirket aracı hiç mantıklı değil. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts