Çağlar Bayur 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Ali Darbaz yazdı: Egea cross uzun oranlı 6 ileri vitesiyle Ali Darbaz yazdı: Bu araba nasıl oluyorda buncacık tork ile nasıl 3000 devir 120 km hız ile gidiyor. Şaşırtıcı fizik kanunları böyle bir garip gelebilir ama matematik yanılmaz Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 4 saat önce Paylaş 4 saat önce (düzenlendi) Mucize olan ne anlamadım ki? Biraz daha açıklar mısın ? 4 saat önce tarihinde Mustafa Tüfekçi tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce Mustafa Tüfekçi yazdı: Mucize olan ne anlamadım ki? Biraz daha açıklar mısın ? 127 newton torku 4600 devirde alan araba için 6 ncı vites oranı çok büyük. 120 km hızla giderken araba 3000 devir çeviriyor. Epeyde cüsseli bir araba. Çok daha hafif araba olan C3 son vitesde 3000 devirde 100 km hız yapabiliyor. C3 motoru çok daha güçlü ve torkunu yönetebilen bir araba. Fransızın şanzıman oranı bu kadar düşük ama Egea ağırlığına ve hacimsel büyüklüğüne rağmen şanzıman oranı çok uzun. Burda Türk mühendisler " biz torku yönetemiyoruz, düşük devirde tork üretemiyoz, yüksek devirde ekonomi yapamıyoruz bırakalım Sürücü yapsın demiş." 6 ileri vitesle motoru donatmışlar. Motorun alt devirde çekmediği için ilk kademeler tırtıl vites oranı koymuş, Yüksek devirde çok yakmasın diyede 6 ncı vites oranını eklemiş. Bu citroen c3 bolu tüneli tırmanışı. Altaki ise bir fiat egea 1.4 hb kasanın bolu tırmanışı. 100 km hızla giderken 2500 devirle başlıyor. Hızı tutamıyor. Yorum bağlantısı
Tevfik Işık 3 saat önce Paylaş 3 saat önce 1.4 tırt bir motor işte. Farklı anlamlar yüklemeye gerek yok. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Egea vites gücü ile yürüyor işte. Yurumeyince vites dusuruyoz. Düz de 6. Vites ile giderken rampada 3. Vitesle gidiyoz. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce (düzenlendi) Mustafa Tüfekçi yazdı: Egea vites gücü ile yürüyor işte. Yurumeyince vites dusuruyoz. Düz de 6. Vites ile giderken rampada 3. Vitesle gidiyoz. İşte türk mühendisler bizim motor çok uyuşuk, Tofaşcı tayfa debriyaj tokatlamaya çok alışık, 6 ileri vitesle sunalım işi çözeler demiş. Yalnız yanlışım olmasın Yapay zeka destekli internette tarama yaptım Motorun ilk çıkış protoip dökümanını buldum. protoip dökümanlarında italyanca performans göstergesi. Bu grafiğe göre 1500 devirde 100 newton , 2500 devirde ise 120 newton vermeye başlıyormuş. 3500 devirde ise peak yapmış 5000 devire kadar sabit. 3 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Ali Darbaz yazdı: İşte türk mühendisler bizim motor çok uyuşuk, Tofaşcı tayfa debriyaj tokatlamaya çok alışık, 6 ileri vitesle sunalım işi çözeler demiş. eskiden bize de otokoç servisin arkasında üretilmiyor mu bu focuslar derlerdi, o zamanlar yutub gagıl yoktu tabi biraz zor anlatırdık bunlar burada tasarlanıp üretilmiyor diye , vesile ile motor şanzıman burada tsarlanmadı hatta Aegea biizim coğrafya için bir model ismi, dünyada Tipo olarak satışta. Ali Darbaz yazdı: protoip dökümanlarında italyanca performans göstergesi. zira menşei yeri İtalya diğer vesile son tahvil oranı vites sayısına bağlı değildri 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce C3 ile Egea motorunun grafiksel karakterlerinin 16:9 çözünürlüğe uyarladım. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Clio 4 1.5 dci 90 hp 5.vites 3000 devir 170 km Duster 1.5 dci 95 hp 6.vites 3000 devir 170 km 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 saat önce Paylaş 2 saat önce İlkay Başaran yazdı: Clio 4 1.5 dci 90 hp 5.vites 3000 devir 170 km Duster 1.5 dci 95 hp 6.vites 3000 devir 170 km işte bunu diyorum neden biliyoermusun 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 2 saat önce Paylaş 2 saat önce 2.0 zetec mtx 75 şanzıman 3000 de 110 gibi. Bunu da analiz etsene Ali 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Çağlar Bayur yazdı: işte bunu diyorum neden biliyoermusun Biliyorum abi. Dm ye gel. Pine colado çok iyi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 saat önce Paylaş 2 saat önce İlkay Başaran yazdı: Biliyorum abi. Dm ye gel. Pine colado çok iyi şort şart mı Mustafa Tüfekçi yazdı: mtx 75 eğitim harici açılanı görmezdik , meret sağlamdı Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Mustafa Tüfekçi yazdı: 2.0 zetec mtx 75 şanzıman 3000 de 110 gibi. Bunu da analiz etsene Ali Saate 100 km hızı yüzde 8 eğimde bile tutacak tork rezervine sahip. Ama bu motor 150 beygir altında olması ilginç. Akranları hep 150 beygir ve üzeri. Hatta tempra bile 148 beygirdi. Focus neden 130 beygirde kalmış anlamadım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ali Darbaz yazdı: Focus neden 130 beygirde kalmış anlamadım. alman vergi sistemine göre tasarlanmış olan mesela tsi motorlarda da aynı hacimde 3 farklı beygir çıkar. focustaki 2.0 zetec in 115 ps versiyonu da var, beyin değişmeden 190 ps versiyonu da sonradan yapıldı. bakış açını genişlet. kalmak değil hedef kitle için dizayn vardır otomotivte, merso pilli bize 160kw a düşürüp yolluyor, 160 ta kalmıyor ölçüp biçiyor sistemi. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ali Darbaz yazdı: Saate 100 km hızı yüzde 8 eğimde bile tutacak tork rezervine sahip. Ama bu motor 150 beygir altında olması ilginç. Akranları hep 150 beygir ve üzeri. Hatta tempra bile 148 beygirdi. Focus neden 130 beygirde kalmış anlamadım. Daha grafikli tablolu bişiler bekliyordum senden. Bu arada Tempradaki 148 PS Teker gücü değil krank çıkış gücü gibi bir veri hilesi diye biliyorum. Ki Çağlar abinin dediği gibi vergisel vs sebeblerle olabilir o yıllarda 2.0 kar genelde hep 130 136 PS gücünde. Zetec den duratec e geçince de 145 ile 175 PS gücünde versiyonlari oluyor. 90 li yıllarda optimal beygir 120 140 arası o hacimde atmosferik motorlarda Bakınız Opel ecotec Mercedes m111 reno daki artik ne adı varsa veya vw PSA ve geneli 100 kW 2.0 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Mustafa Tüfekçi yazdı: Daha grafikli tablolu bişiler bekliyordum senden. Bu arada Tempradaki 148 PS Teker gücü değil krank çıkış gücü gibi bir veri hilesi diye biliyorum. Ki Çağlar abinin dediği gibi vergisel vs sebeblerle olabilir o yıllarda 2.0 kar genelde hep 130 136 PS gücünde. Zetec den duratec e geçince de 145 ile 175 PS gücünde versiyonlari oluyor. 90 li yıllarda optimal beygir 120 140 arası o hacimde atmosferik motorlarda Bakınız Opel ecotec Mercedes m111 reno daki artik ne adı varsa veya vw PSA ve geneli 100 kW 2.0 Benim akran dediklerim, opel vectra gt, alfa 156 2.0 , primera 2.0 gt gibi modeller. Bu arada gece olmuş. Bilgisayarımı kapatalı çok oldu. Grafik felan masa başında yapabiliyorum. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 1 saat önce Paylaş 1 saat önce İş GT sınıfı ise focusun st170 versiyonu bu incelemeni öneririm. Akranları olarak ecotec denebilir İş jts vs ile kıyas ise duratec 173 Luk versiyonu yarıştırabilirsin Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 46 dakika önce Paylaş 46 dakika önce Çağlar Bayur yazdı: diğer vesile son tahvil oranı vites sayısına bağlı değildri Zaten o son dişli herşeyi değiştiriyor 1,6 tdci fiesta, fusion, focus, mondeo, turneo connect, volvo s40, s60, s80, berlingo, mazda 3 gibi birçok farklı kategori aracı yürütüyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts