İlkay Başaran Pazartesi 11:13 Paylaş Pazartesi 11:13 Ali Darbaz yazdı: Hanıma dşrektif verdim. Airbanaban üzerinden bakıyor. Havuzlu olusa iyi olur Buranın denizi mavi bayraklı, sanayi yok birşey yok dolayısıyla havuz da yok. Havuz olsa bile suyun sağlıklı olup olmadığını nereden bileceksin ki bence durgun tatlısu kadar tehlikeli birşey daha yok. Oteldir sürekli klor vs o ayrı. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Pazartesi 11:36 Yazar Paylaş Pazartesi 11:36 İlkay Başaran yazdı: Buranın denizi mavi bayraklı, sanayi yok birşey yok dolayısıyla havuz da yok. Havuz olsa bile suyun sağlıklı olup olmadığını nereden bileceksin ki bence durgun tatlısu kadar tehlikeli birşey daha yok. Oteldir sürekli klor vs o ayrı. Oke hanım bakıyor işte. Ben Ford Otosan Gölcük fabrikasında çalışıyom. Telefon ile oynamak yasak . Zırt pırt uyarıyor güvenlik. Anca çay kafe molası verince. Burda motorları inceliyom. Turbo motorların alayı su soğutmalı intercooler ile donatılmış. Anlamadığım bu su zaten motordan çıkan suyun radyatörden gelme hali. Havayı sıcak su ile soğutuyor olmaları Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Pazartesi 12:42 Paylaş Pazartesi 12:42 Ali Darbaz yazdı: Havayı sıcak su ile soğutuyor olmaları sıcaklığa bakış açısına bağlı, turbonun bastiği hava kaç C de giriyor manifolda sence? 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Pazartesi 14:22 Yazar Paylaş Pazartesi 14:22 Çağlar Bayur yazdı: sıcaklığa bakış açısına bağlı, turbonun bastiği hava kaç C de giriyor manifolda sence? Kendi arabamın intake maksimum 45 derece. Bu araba turbo olsaydı intek kaça çıkacaktı. Soğutma suyu sıcaklığı 105 derece. Radyatörden gelen suyun sıcaklığı da olsun sana 75 derece. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Pazartesi 14:31 Paylaş Pazartesi 14:31 Ali Darbaz yazdı: Kendi arabamın intake maksimum 45 derece. Bu araba turbo olsaydı intek kaça çıkacaktı. Soğutma suyu sıcaklığı 105 derece. Radyatörden gelen suyun sıcaklığı da olsun sana 75 derece. Sıkıştırılan havanın ısındığını biliyor olman lazım Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Pazartesi 16:13 Yazar Paylaş Pazartesi 16:13 İlkay Başaran yazdı: Sıkıştırılan havanın ısındığını biliyor olman lazım Tabii ki sıkıştırıyor havanın ısındığını biliyorum da nasıl bu kadar yüksek olabilir 105°’de soğuyacak Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Salı 12:32 Paylaş Salı 12:32 (düzenlendi) Ali Darbaz yazdı: nasıl bu kadar yüksek olabilir tahtaya 1 çivi çak sonra hemen parmağını çiviye değdir. temel fizik ısınma testi. Salı 12:33 tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ümit Türk Salı 20:58 Paylaş Salı 20:58 Ümit Türk yazdı: Bakım diye gittim devirdaim pompası su kaçırdığı farkedildi.( inceden su eksilmesi vardı). Aslında bu triger güncellemesi kontrolü için kontrol edildiğinde farkedildi. Eğer götürmeseydim yüzde 90 yolda kalacağım belirtildi. Tamamen büyük şans. Zaten devamlı şehir dışında olduğum için iyi oldu.Bayram öncesi bıraktığım için patladı. Yerine ikame corolla aldım. Danışman bilgisine göre 30.000 TL proforma ile kapatılacak. Eğer devam edip yolda kalsaydım 200.000 TL ile başlayan fiyatlarla diye devam edince oh çektim 😀😀 Hala çıkamadı hasta. Bitince aldığım gün geri bıraktım bu sefer klima patlak. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Çarşamba 21:43 Yazar Paylaş Çarşamba 21:43 Bu araba 3000 devirde 130 newton tork. 950 kilo ağırlık, 130 km hızla giderken 3500 devir çeviriyor, bolu dağı eski yolunu vites düşürmeden çıktı. Vay babanın dedim. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 14 saat önce Yazar Paylaş 14 saat önce (düzenlendi) Bu sene tatil için halen uygun bir rezervasyon yapamadım. Konuyu bir Geminiye Yahudi gibi yorumlamasını istedim. Bana verdiği cevap ufkumu epey açtı diyebilirim. Yalnız Gemini "Yahudi" dememe rağmen "Tüccar Zihniyeti" olarak cevap verdi. Finansal açıdan son derece disiplinli, servet korumaya ve istikrarlı büyümeye odaklı (geleneksel olarak tüccar zihniyetiyle özdeşleştirilen) bir yaklaşımla bakarsak, tatil bir yatırım değil, tüketim kalemidir. Bu nedenle bütçe hesaplaması duygularla veya sosyal baskılarla değil, katı matematiksel ve mantıksal kurallarla yapılmalıdır. Aylık 100.000 TL (yıllık 1.200.000 TL) net geliri olan bir ailenin tatil planlaması şu prensiplere dayanmalıdır: 1. Altın Kural: Yıllık Gelirin Maksimum %5'i Standart finansal planlamalarda tatil için yıllık gelirin %5 ila %10'u makul karşılanabilir. Ancak servet inşa etmeye odaklı, harcamalarında son derece rasyonel bir zihniyet bu oranı %3 ile %5 arasında sınırlandırır. Yıllık Gelir: 1.200.000 TL Optimum Bütçe (%3 - %4): 36.000 TL – 48.000 TL Kesin Tavan / Maksimum Mevla (%5): 60.000 TL Bu zihniyete göre 60.000 TL'nin üzerindeki her harcama, ailenin gelecekteki potansiyel servetinden ve finansal özgürlüğünden çalınmış bir kayıp olarak görülür. 2. Finansal Disiplin Prensipleri Mesele sadece bütçeyi belirlemek değil, o bütçeyi nasıl harcayacağındır: Borçlanmak Kesinlikle Yasaktır: Tatile kredi çekerek veya kredi kartına aylar süren taksitler yaparak gidilmez. Tatil fonu, yıl içinde kenara ayrılan birikimden peşin olarak ödenmelidir. Taksit, henüz kazanılmamış gelecekteki geliri ipotek altına almaktır. Fırsat Maliyetini (Alternatif Maliyet) Unutmamak: Tatile harcanacak 60.000 TL'nin maliyeti sadece 60.000 TL değildir. O para bir endeks fonuna, altına veya işe yatırılsaydı 10 yıl sonra getireceği bileşik getiri de masadadır. Bu nedenle tatilin sağladığı fiziksel ve psikolojik yenilenme (fayda), harcanan paranın fırsat maliyetine kesinlikle değmelidir. Fayda ve Maliyet Optimizasyonu: Gösteriş (ihtiyaç dışı ultra lüks oteller, sadece statü için gidilen popüler tatil beldeleri) israftır. Amacın dinlenmek, yeni yerler görmek ve aileyle vakit geçirmek olduğu unutulmamalı; temiz, güvenilir ancak "statü satmayan" seçenekler tercih edilmelidir. Zamanlama Arbitrajı: Aynı deniz, aynı otel ve aynı hizmeti %30-40 daha ucuza almak varken, sırf "herkes o dönemde gidiyor" diye yüksek sezon (high season) fiyatı ödemek mantıksızdır. Rasyonel bir planlamacı, tatilini fiyatların kırıldığı ölü sezonlarda (sezon başı veya sonu) veya çok erken rezervasyon fırsatlarıyla organize eder. Özetle: Aylık 100.000 TL kazanan bir ailenin rasyonel ve katı bir finansal disiplinle harcaması gereken maksimum tutar 60.000 TL'dir. Gerçekten birikim odaklı bir aile, doğru araştırmalarla bu maliyeti 40.000 TL bandına çekip, aradaki 20.000 TL'lik farkı yatırıma dönüştürecektir. 14 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tevfik Işık 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Hocam allah aşkına tatile gitme bu kafayla. 3 Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Tatile gittiginde bunlarida dusunursen acikmamak icin tuvalete gitmezsin Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 11 saat önce Paylaş 11 saat önce (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ankara dedik. Adana, döner, hansiköy, cağ önerileri geliyor. toyga yok. Dutmaç yok. Ankara tava, güveç, kapama yok bunları nerede yiyebilirim Toyga Afyon'a ait. Tutmaç dediğin erişteli yeşil mercimek çorbası ise onu yapan yer var mı bilmem Ankara tavayı tavavı recep ve boğaziçi lokantasında yersin Güveci kapamayı merkez lokantasında yiyebilirsin. Burada denk getirebilirsen kaz tirit de yiyebilirsin. Testi kebabı ankara tava vs. Burası seni doyurur 😃 11 saat önce tarihinde Oğuzkan Işık tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 saat önce Yazar Paylaş 10 saat önce Sinan Akgöl yazdı: Tatile gittiginde bunlarida dusunursen acikmamak icin tuvalete gitmezsin Her ay bir kredi kapatıp finansal olarak özgür olunca, her günü 1 bisiklet parası olan bir otele ücret ödemeden bu işin finansmanı nasıl olmalı , senin fikrin ne. Bu arada 100 bin sembolik yazdım. Hesaplaması kolay olması için Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Ali Darbaz yazdı: Her ay bir kredi kapatıp finansal olarak özgür olunca, her günü 1 bisiklet parası olan bir otele ücret ödemeden bu işin finansmanı nasıl olmalı , senin fikrin ne. Bu arada 100 bin sembolik yazdım. Hesaplaması kolay olması için Birincisi erken rezervasyon, ikincisi beklenti otel iyi olsun dinlenim yiyim icim denizi eh mi olsun. Cocuk icin imkanlari kids club vs oda eglensin aqua park vs. Ikincisi deniz iyi olsun havuz vs yiyecekler orta odada eski olsa bisi olmaz. Ikincisi bolge alan kuzey egeden guneye kadar her bolgenin otel ve tarzlari farkli. Tatile gidip ev kiralayip market yapip butun sene calismis eşe aksam makarna kofte yapalim demek butun sene evde çalişan eşe tatildede yemek yaptirmak oluyor. Marketi zarti zurtu beachi aksam yemegi dondurmasi derken surekli harcama. Tatil artik ucuz birşey degil ki, şöyle dusun 1 sene nasil yoruldugunu vs eşlerde cocuklarda o ani bekliyor. Sen ortalama butce tarih gün belirlediysen bende bir bakayim tavsiye edicrgim tesisler olabilir Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 saat önce Yazar Paylaş 10 saat önce Sinan Akgöl yazdı: Birincisi erken rezervasyon, ikincisi beklenti otel iyi olsun dinlenim yiyim icim denizi eh mi olsun. Cocuk icin imkanlari kids club vs oda eglensin aqua park vs. Ikincisi deniz iyi olsun havuz vs yiyecekler orta odada eski olsa bisi olmaz. Ikincisi bolge alan kuzey egeden guneye kadar her bolgenin otel ve tarzlari farkli. Tatile gidip ev kiralayip market yapip butun sene calismis eşe aksam makarna kofte yapalim demek butun sene evde çalişan eşe tatildede yemek yaptirmak oluyor. Marketi zarti zurtu beachi aksam yemegi dondurmasi derken surekli harcama. Tatil artik ucuz birşey degil ki, şöyle dusun 1 sene nasil yoruldugunu vs eşlerde cocuklarda o ani bekliyor. Sen ortalama butce tarih gün belirlediysen bende bir bakayim tavsiye edicrgim tesisler olabilir 60 bin limit var Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Ali Darbaz yazdı: 60 bin limit var Tarih ne zaman kac gun dusunuyorsunuz Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 saat önce Yazar Paylaş 10 saat önce (düzenlendi) Sinan Akgöl yazdı: Tarih ne zaman kac gun dusunuyorsunuz 10-15 ağustos 5 gece Datca tatilimde gurme turu yaptık. Yemekleri yöresel mutfaklardan yedik. Şimdide pendikde vedat milör tavsiye ettiği çorbacıdayız 10 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 10 saat önce Paylaş 10 saat önce (düzenlendi) Ali Darbaz yazdı: 10-15 ağustos 5 gece Datca tatilimde gurme turu yaptık. Yemekleri yöresel mutfaklardan yedik. Şimdide pendikde vedat milör tavsiye ettiği çorbacıdayız Azura world Miarosa kemer beach My ella bodrum Su 3une sen degil yenge baksin. Yada beraber bakin tek sen bakma. Tamam bu seferse yoresel olmasin acik bufe olsun 10 saat önce tarihinde Sinan Akgöl tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Ali Darbaz yazdı: Her ay bir kredi kapatıp finansal olarak özgür olunca, her günü 1 bisiklet parası olan bir otele ücret ödemeden bu işin finansmanı nasıl olmalı , senin fikrin ne. Bu arada 100 bin sembolik yazdım. Hesaplaması kolay olması için Ocak ayında alacaksın tatili. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 saat önce Yazar Paylaş 9 saat önce Sinan Akgöl yazdı: Azura world Miarosa kemer beach My ella bodrum Su 3une sen degil yenge baksin. Yada beraber bakin tek sen bakma. Tamam bu seferse yoresel olmasin acik bufe olsun Pendik çarşıda alışverişteyiz ben akşam bunları tek tek inceleyeceğim. Bu arada bisiklet için arabanın arkasına aparat takma Fikri geldi düşünüyorum Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 8 saat önce Yazar Paylaş 8 saat önce Harika bir bisiklet buldum ama araba canımı sıkıyor çözüm arıyorum Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Çeki demirin varsa decathlonda bisiklet taşıma aparatları vardı çeki demiri için. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 7 saat önce Paylaş 7 saat önce İlkay Başaran yazdı: Ocak ayında alacaksın tatili. kasım Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: kasım Yok otelin grobetonu dökülürken 2 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts