İçeriğe Yönlendir

Ailenin Yeni Üyesi Zwei: 2012 Citroen C3 1.4 VTi EGS

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz
Mehmet Yeter yazdı:

Çeki demirin varsa decathlonda bisiklet taşıma aparatları vardı çeki demiri için. 

Pahalı

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Arabaya kıyamet sonrası navigasyonu ekledim. Organic maps diye bişiy.

Bu sayede küresel bir felakette işlemci olarak cihazı kullanarak navigasyon yapıyor

IMG_20260613_180229.jpg

IMG_20260613_180220.jpg

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ümit Türk yazdı:

Kıyamet sonrası navigasyon mu varmış. Cennetin yolunu gösteriyor mu ?

internetin çöktüğü bir durumda navigasyonu yapabilmek için. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

internetin çöktüğü bir durumda navigasyonu yapabilmek için. 

uydular çalışacak yani

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

uydular çalışacak yani

Çok fazla uydu var. Eurosat bozulsa glonas var, glonasmı bozuk gps var. Varda var.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Pahalı

bugünki 50 km lik tur işi n eoldu

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

bugünki 50 km lik tur işi n eoldu

Yarına kaldı.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Yarına kaldı.

meteoroloji bilimi iyidir takip et

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Sinan Akgöl yazdı:

Azura world 

Miarosa kemer beach

My ella bodrum

Su 3une sen degil yenge baksin. Yada beraber bakin tek sen bakma.

Tamam bu seferse yoresel olmasin acik bufe olsun

Bu  otel bize son kaç olu.. 

https://www.etstur.com/Miarosa-Kemer-Beach?gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=11826995246&gbraid=0AAAAADs7i9MdBuHWhypbQGAEe_wG_WUJz&gclid=Cj0KCQjw_7PRBhDcARIsAMjV7jmp8UYH6eSCB0RMSU_opA7qMJhx2qZb8akBjpsgNfT9OWPqOScEYgAaApMqEALw_wcB&check_in=10.08.2026&check_out=15.08.2026&adult_1=2&child_1=1&childage_1_1=9

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Ali Darbaz yazdı:

Çok fazla uydu var. Eurosat bozulsa glonas var, glonasmı bozuk gps var. Varda var.

Jamming var, spoofing var var da var. Sen anlarsın, avrupa gps bazlı uçuşlar konusunda geri adım attı. Vor, ndb gibi 50-60 yıl öncesine dayanan yer istasyonlarının gerekliliğini savunmaya başladı yine. Bi kıyamet navisi olacaksa bu gyro bazlı olmalı. Eski bi Hondada var. Ama pek örneği yok.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Emre Şimşek yazdı:

Jamming var, spoofing var var da var. Sen anlarsın, avrupa gps bazlı uçuşlar konusunda geri adım attı. Vor, ndb gibi 50-60 yıl öncesine dayanan yer istasyonlarının gerekliliğini savunmaya başladı yine. Bi kıyamet navisi olacaksa bu gyro bazlı olmalı. Eski bi Hondada var. Ama pek örneği yok.

Deprem vs için dediydim. 

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
(düzenlendi)
Ali Darbaz yazdı:

%2 %3 bi indirim koparabiliriz 63k uzerinden. Maximum kart lazim ya6 yada 8 taksite 

tarihinde Sinan Akgöl tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Her zaman dediğim gibi, Valvetronik sistem çok ilginç bir şey. Bunu nasıl bir his  olduğunu anlatması zor. Bu teste Mercedes e180 ile Bmw 520i karşılaştırmış. Tamda videonun oynatıldı anda, Valvetronik Bmw ile Normal Mercedes arasındaki gaz pedalı hissini çok güzel göstermiş. İşte bende Hyundai i20 ile C3 arasında aynı durumu gayet net bir şekilde gözlemleyebiliyorum. Valvetronik pahalı bir sistem bugün sadece pahalı araçlarda görebiliyoruz.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Valvetronik pahalı bir sistem bugün sadece pahalı araçlarda görebiliyoruz.

teyit için değişken zamanlı  subap sanırım bu yazdığın?

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Çağlar Bayur yazdı:

Ali Darbaz yazdı:

Her zaman dediğim gibi, Valvetronik sistem çok ilginç bir şey. Bunu nasıl bir his  olduğunu anlatması zor. Bu teste Mercedes e180 ile Bmw 520i karşılaştırmış. Tamda videonun oynatıldı anda, Valvetronik Bmw ile Normal Mercedes arasındaki gaz pedalı hissini çok güzel göstermiş. İşte bende Hyundai i20 ile C3 arasında aynı durumu gayet net bir şekilde gözlemleyebiliyorum. Valvetronik pahalı bir sistem bugün sadece pahalı araçlarda görebiliyoruz.

Senelerin valvematic sistemi, Toyota'da birçok modelinde var. 1.5 yeni motorlarda var mı bilmiyorum. 

Pahalıdan kasıt ne? 2002-2003 corolladan itibaren 2024 lere kadar (1.6 motor devam ettiği sürece) vardı. 

Honda tarafı keza yine öyle. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

Ü.Emre Kartal yazdı:

Senelerin valvematic sistemi, Toyota'da birçok modelinde var. 1.5 yeni motorlarda var mı bilmiyorum. 

Pahalıdan kasıt ne? 2002-2003 corolladan itibaren 2024 lere kadar (1.6 motor devam ettiği sürece) vardı. 

Honda tarafı keza yine öyle. 

Arkadaşlar, hepimiz arabacıyız, bu görselde gördüğünüz 3 ncü egzantrik miline benzeyen şey valvetronik mili. Orda birde yarım dişli var. Gaza bastığımda gaz kelebeği oynamaz, valfin kendisi daha fazla açılır. Ben gaz pedalına bastığımda valfimin açıldığı mesafe artar , gazdan kestiğimde ise valf kısılır. 

valvetronik.jpg.0a0cc2e0bd0700a78feae7a6adc2ba35.jpg

Ayrıca arabada zaten VVT yada bilinen adıyla vanos var.  Buda benim vanosum. Üstelik iki adet 

IMG_20241019_130515.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

İşte benim arabamdaki  gaz kelebeğimin tam görünümü.  aslında kelebek felan değil, gaz pedalına bastığımıda  elektrik aktuatör valfin yanma odasına doğu daha fazla açılmasını mesafesini ayarlayan bir güç yönetim sistemi. 

Valvetronic.png

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Japonlar 2020 yılında, Psa ise 2019 yılında Valf lifti ile gazı ayarlama işini sonlandırmış. Bmw halen kullanıyor. Hondada hiç olmamış, sadece deneysel arabalarda kullanıyormuş. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...