İçeriğe Yönlendir

Ailenin Yeni Üyesi Zwei: 2012 Citroen C3 1.4 VTi EGS

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz

Arabayı böyle park edince yağ full görünüyor.  

IMG_0441.jpeg

IMG_0440.jpeg

Yorum bağlantısı
Tevfik Işık

Bu araba bozuk 

Acilen motor istiyor

1000 km de 500 ml yağ yakaıyorsa 

Sat kurtul(alım) hocam

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Koç

Eğer yağ yakma kesin subap lastiklerinden kaynaklanıyor ise üst kapağı sökmeden sadece kulbütör kapağını söküp buji yuvalarından basınçlı hava vererek subap lastiklerini değiştiriyorlar. Çokta bir şey tutacağını zannetmem. Yanlış anlamayın kimsenin durumunu şartlarını yargılayacak değiliz ama, Neden bu kadar kısa km de en pahalı yağlar katkılar kullanarak değişimi yapıp sürekli stres altında takip ediyorsunuz anlamadım gerçekten . Her gün öleceğime bir gün öleyim der biraz para harcar kurtulurdum ben olsam, harcanan emeğe paraya ve zamana yazık. Daha da olmadı arabayı satardım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Hüseyin Koç yazdı:

Eğer yağ yakma kesin subap lastiklerinden kaynaklanıyor ise üst kapağı sökmeden sadece kulbütör kapağını söküp buji yuvalarından basınçlı hava vererek subap lastiklerini değiştiriyorlar. Çokta bir şey tutacağını zannetmem. Yanlış anlamayın kimsenin durumunu şartlarını yargılayacak değiliz ama, Neden bu kadar kısa km de en pahalı yağlar katkılar kullanarak değişimi yapıp sürekli stres altında takip ediyorsunuz anlamadım gerçekten . Her gün öleceğime bir gün öleyim der biraz para harcar kurtulurdum ben olsam, harcanan emeğe paraya ve zamana yazık. Daha da olmadı arabayı satardım. 

Yok canım ne stresi, veri toplamayı severim. Subab lastiklerini değişmek 20000 tl idi iki sene önce. Sonra yağ doldurmanın daha ucuz olduğunu farkettim. 

Bu sefer yağ tüketiminin sebebi yüksek yağ harareti nedeniyle pcv valfinden yağ buharını emmeye çekilmesinden dolayı. Hızlı geldim, devir çevirdim. Bagajda yağ var, heyecanlı oluyor... 

Arabada zaten yağ seviye ölçeri var. Çok eksilirse öter. 

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Seviye ölçerde cortlarsa heyecan oturma odanda calisma masasi yaparsin. Butun hava kosullarinda yol egim rakim asfalt toprak tum verileri topladin. Artik tamir vakti, subap lastikleri sanziman alt takim kaporta vsvs. Veri veri diye kendini bitirdin tatildesin gardaş topraga bas kendi verini topraga. Gir suya bi çim karpuz at çatlat 😁

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Sinan Akgöl yazdı:

Seviye ölçerde cortlarsa heyecan oturma odanda calisma masasi yaparsin. Butun hava kosullarinda yol egim rakim asfalt toprak tum verileri topladin. Artik tamir vakti, subap lastikleri sanziman alt takim kaporta vsvs. Veri veri diye kendini bitirdin tatildesin gardaş topraga bas kendi verini topraga. Gir suya bi çim karpuz at çatlat 😁

Ben arabacı adamım bu şeyler bana uğraşacak iş veriyor. 

Arabayı ölçecek düz zemin yok burda 4 derece eğim var , yağ ne kadar yakmış ölçemiyom. 2046 km de 0.3 litre yağ yakmışa benziyor.  

IMG_0444.jpeg

IMG_0450.jpeg

bu arada biçer işleri başladı. 

IMG_0445.jpeg

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Biz pilotlar anlamiyor arabadan. Biçer iyimis gerçek farming simülatör 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   2 kullanıcı

• Osman Ünal
    • Mert Üçkaleler