İçeriğe Yönlendir

Ailenin Yeni Üyesi Zwei: 2012 Citroen C3 1.4 VTi EGS

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ümit Türk
Çağlar Bayur yazdı:

ne garip 2010 da gezebildiğimiz kadar şimdi gezemiyoruz terslike nerede acaba 

Sahi Gabarda petrol vardı ne oldu ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ümit Türk yazdı:

Sahi Gabarda petrol vardı ne oldu ?

traktörler pilli olmasa direkt koy çalıştır kıvamında olan mı? burnumda tüttü mis gibi...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Darbaz yazdı:

Buda otomobil almak için kaç ay çalışması gerektiği temalı çalışmam. Geçmişden günümüze pekte birşey değişmemiş. 

Bir de konut kirasını hesaplar mısın.. 

2000 yılında bir işçi emeklisi maaşın ne kdarını kiraya veriyordu. şimdi ne kadarını veriyor. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mehmet Ozyurek yazdı:

2000 yılında bir işçi emeklisi maaşın ne kdarını kiraya veriyordu. şimdi ne kadarını veriyor. 

Akşam evde hesaplatayım çünkü telefonda tablo yapamıyor yapıyor da kopyalayamıyorum 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Ozyurek yazdı:

Anne memur baba işçi 1980 de hiçbirşeyle evlenip 1981 de emlak bank kredisi ile evlerini almışlar, 1993 de de yazlıklarını. Memur derken kemal sunal filmlerindeki memurlardan. Kadın yevmiyesine çalışıyorlar diye dalga geçerlermiş erkek memurlarla kahvelerde. O zamanlar. Ben gençken düğünlerde küçük altın taktığımızda acaba ayıp olmuş mudur dediğimiz oluyordu.. Vay be

• Beğen 1
  • Üzgün 2
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
İlkay Başaran yazdı:

Anne memur baba işçi 1980 de hiçbirşeyle evlenip 1981 de emlak bank kredisi ile evlerini almışlar, 1993 de de yazlıklarını. Memur derken kemal sunal filmlerindeki memurlardan. Kadın yevmiyesine çalışıyorlar diye dalga geçerlermiş erkek memurlarla kahvelerde. O zamanlar. Ben gençken düğünlerde küçük altın taktığımızda acaba ayıp olmuş mudur dediğimiz oluyordu.. Vay be

Şu kart okutup işe gitmeyen memurlar mı ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
İlkay Başaran yazdı:

Ben gençken düğünlerde küçük altın taktığımızda acaba ayıp olmuş mudur dediğimiz oluyordu.. Vay be

Küçük altın, tanımadıktan davetiye gelirse takılırdı.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ümit Türk yazdı:

Şu kart okutup işe gitmeyen memurlar mı ?

Evet annem 25 sene kart okuttu, hiç gitmedi daireye. Tabi bankamatikler yoktu o zaman maaşı zarfla posta kutusundan alırdık.

• Mutlu 6
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
İlkay Başaran yazdı:

Evet annem 25 sene kart okuttu, hiç gitmedi daireye. Tabi bankamatikler yoktu o zaman maaşı zarfla posta kutusundan alırdık.

abi çok özür dilerim yanlış anlaşıldım. anne babaya sonsuz saygım var. kesinlikle sana karşı değildi. tekrar çok özür diliyorum. Aslında ben kemal sunal filmlerindeki memurları dedin ya oradaki sahtekar memurlar olurdu ki bizim büyüklerden yaşı büyük eski memurlar var onlar hep anlatır maaşı işe gitmeden alanlar vardı diye. kafam oraya gitti tamamen eksik ve yanlış yazmışım :( 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bundan sonra yeni sürüş sitilim Motoru elime almama , olabilcek en ideal en uzun ömürlü sürüşe uygun motor devir ve verim aralıklarında sürmek olacak. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Akşam evde hesaplatayım çünkü telefonda tablo yapamıyor yapıyor da kopyalayamıyorum 

oldukça iri bir holdingin ceosu dahil yuvarlak bir masada, acaip bir ihale için planlama yapıyoruz, hesap makinesini bana kitlediler, 3 kağıtçı pazarlama müdürü rakam okuyor ben de hesap yapı.. mıyorum, rakları okudu 10 sak ben makineye bir şey girmedim, kafayı kaldırı sordu .

sonuç ne çıktı.

benden glen cevap: YETERİNDEN FAZLA.

bazen bazı rakamlar hesaplanamaycak kadar saçmadır. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

oldukça iri bir holdingin ceosu dahil yuvarlak bir masada, acaip bir ihale için planlama yapıyoruz, hesap makinesini bana kitlediler, 3 kağıtçı pazarlama müdürü rakam okuyor ben de hesap yapı.. mıyorum, rakları okudu 10 sak ben makineye bir şey girmedim, kafayı kaldırı sordu .

sonuç ne çıktı.

benden glen cevap: YETERİNDEN FAZLA.

bazen bazı rakamlar hesaplanamaycak kadar saçmadır. 

Benim zamanımda Puket adasına götürme işi vardı

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ümit Türk yazdı:

abi çok özür dilerim yanlış anlaşıldım. anne babaya sonsuz saygım var. kesinlikle sana karşı değildi. tekrar çok özür diliyorum. Aslında ben kemal sunal filmlerindeki memurları dedin ya oradaki sahtekar memurlar olurdu ki bizim büyüklerden yaşı büyük eski memurlar var onlar hep anlatır maaşı işe gitmeden alanlar vardı diye. kafam oraya gitti tamamen eksik ve yanlış yazmışım :( 

Olsun sorun yok yani işe gittini bildiğim için alınmadım. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Benim zamanımda Puket adasına götürme işi vardı

o hala var bazısı için

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

o hala var bazısı için

Linçlenmeyeceksen benzinin eskisinden üç kat daha ucuz olduğunu düşünüyorum. Bir öğle yemeği parasını 10 litre benzin alınıyor. Hatta benzin fiyatlarındaki bu düşüş ya da benzin fiyatlarının artmaması nedeniyle İstanbul’da trafik patlaması var olduğunu düşünüyorum. 
Hatta ve hatta trafiğin azaltılması için benzine zam yapılmasını da destekliyorum şimdi  beni linçleyebilirsiniz

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Daha da hatta ve hatta insanlar arabalarına lpg taktırmıyor :)

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Darbaz yazdı:

Linçlenmeyeceksen benzinin eskisinden üç kat daha ucuz olduğunu düşünüyorum. Bir öğle yemeği parasını 10 litre benzin alınıyor. Hatta benzin fiyatlarındaki bu düşüş ya da benzin fiyatlarının artmaması nedeniyle İstanbul’da trafik patlaması var olduğunu düşünüyorum. 
Hatta ve hatta trafiğin azaltılması için benzine zam yapılmasını da destekliyorum şimdi  beni linçleyebilirsiniz

1.3 tce nin yorumlarını alalım ya salla benzini

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
İlkay Başaran yazdı:

1.3 tce nin yorumlarını alalım ya salla benzini

Henüz kullanmadım ki. Adamın sıfır arabasını ellemem. 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ümit Türk yazdı:

Yalnız felaket pot kırdın haberin olsun :fiuw:

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ali Darbaz yazdı:

Acaba benzin ucuzlamamışta öğle yemeği çok fiyatlanmış olabilir mi? İhtimal yani.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Murat Sahın yazdı:

Acaba benzin ucuzlamamışta öğle yemeği çok fiyatlanmış olabilir mi? İhtimal yani.

Yoh yoh. Asgari ücret bazında hesaplayıncada epey ucuz görünüyor. Son 10 yılın en düşük fiyatı var

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Murat Sahın yazdı:

Yalnız felaket pot kırdın haberin olsun :fiuw:

Ne gibi.

Yorum bağlantısı
Erman Uzun

Bir bardak kahve 100 tl üstü kim ne tutturusa diye düşününce yakit makul kalıyor ucuz pahalı kavramları anlamını yitirdi 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Yapay zekaya 2000 yılından bu güne kamu oyu araştırması yaptırdım ve asgari ücretlinin benzin alım gücünü hesaplattım. 

Yıl Net Asgari Ücret (TL) Benzin Litre Fiyatı (Ort. TL) Alınabilen Benzin (Litre) Durum Özeti
2000 ~80 TL 0.59 TL 135 Lt Kriz öncesi düşük alım gücü.
2002 184 TL 1.66 TL 110 Lt 2001 krizinin etkisiyle dip nokta.
2005 350 TL 2.55 TL 137 Lt YTL'ye geçiş ve toparlanma süreci.
2010 576 TL 3.80 TL 151 Lt Benzin fiyatlarının yüksek seyrettiği dönem.
2015 1.000 TL 4.30 TL 232 Lt Alım gücünün yükselişe geçtiği dönem.
2018 1.603 TL 6.20 TL 258 Lt Kur şoklarına rağmen alım gücü korundu.
2020 2.324 TL 6.70 TL 346 Lt Zirve Dönem: Pandemi sebebiyle petrol fiyatları çakıldı.
2021 2.825 TL 7.75 TL 364 Lt Yılın ilk yarısı hala yüksek alım gücü vardı.
2022 5.500 TL (Temmuz) ~25.00 TL 220 Lt Çöküş: Rusya-Ukrayna savaşı ve kur krizi.
2023 11.402 TL ~34.00 TL 335 Lt Seçim ekonomisi ve ücret zamlarıyla toparlanma.
2024 17.002 TL ~42.00 TL 404 Lt Asgari ücrete yapılan yüksek tek zam etkisi.
2025 17.002 TL ~44.50 TL 382 Lt Ücret sabit kaldı, benzin arttı; alım gücü düştü.
2026 23.000 - 28.000 TL (Tahmini) ~50.00 - 55.00 TL ~460 Lt Beklenti ve ilk veriler ışığında.
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Asgarî ücretlinin enflasyon sepetinde akaryakıt fiyatı doğrudan büyük bir etkiye sahip değil. Ha dersen ki akaryakıt kaynaklı dolaylı maliyetleri etkileniyor onu anlarım.

Yani kısacası kirasını zor ödeyip geçim derdi yaşayan kişi zaten aracinin  ki varsa o da deposu kaç defa doluyor diye dertlenmekten önce başka dertlere dertlenecektir.

Bana kalırsa asgari ücretlinin diğer dertlerine dertleneceksen  önce açlık sınırı kısmında yuzdesel hesaplar ile konuya farklı bir bakışla gitmelisin

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Ümit Türk
  • Yeni Oluştur...