Yurdaer Elay 18 Mayıs Paylaş 18 Mayıs İlkay Başaran yazdı: Baba tarafım aborjin muhaciri hocam Evrime inanmıyorlar bir de.. beyazlamak epey zaman almış olmalı 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 18 Mayıs Paylaş 18 Mayıs Yurdaer Elay yazdı: Evrime inanmıyorlar bir de.. beyazlamak epey zaman almış olmalı Buzdolabı boyası ama saç döküyor 2 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 18 Mayıs Paylaş 18 Mayıs Ali Darbaz yazdı: Bunu sat sana type-r aldıralım. Genç bekar adam ne işin var cSuvda. Miata felan miss gibi giderdi sana. Ben evli adamım , orada yaşasam alacağım son araba suvcuk olurdu. Miss gibi 2,5 tna motorlu Camry varken. Captur ikame araç diye biliyorum.. öyle değil mi @Çağrı Alaf? Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 18 Mayıs Yazar Paylaş 18 Mayıs Yurdaer Elay yazdı: Captur ikame araç diye biliyorum.. öyle değil mi @Çağrı Alaf? Evet abi, Captur kaskomun kiralık araç departmanından sağlandı. Ali abi aldım sandı sanırım. Diğerinin tamiri bitene kadar kullanacağım. Mazda'nın 2 kapısı değişecek. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 18 Mayıs Paylaş 18 Mayıs Çağrı Alaf yazdı: Evet abi, Captur kaskomun kiralık araç departmanından sağlandı. Ali abi aldım sandı sanırım. Diğerinin tamiri bitene kadar kullanacağım. Mazda'nın 2 kapısı değişecek. Ben Renault’yu hiç görmedim direk Mazda için yazmıştım Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu 18 Mayıs Paylaş 18 Mayıs Çağrı Alaf yazdı: Mazda'yı verdik Captur'u aldık. 1.3 Tce bu mu oluyor şimdi? İç dizayn olarak Mazda'dan sonra tatmin etmedi. Geçmiş olsun Çağrı. 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 6 saat önce Yazar Paylaş 6 saat önce Captur'u beğenmedim. Bu hafta 1 depo bitti epey kullandım uzun yol şehir içi. Geri vitese geçmesi 2 iş günü kadar sürüyor. Sonradan öğrendim ki EDC robot manuelden otomatik olduğundan böyleymiş. Mazda şak diye geçerdi salisede. Yokuş aşağı inerken inatla vitesi düşük tutuyor. Gaza bastığımda da düşük tutuyor. Bazen ara hızlanmalarda birden aşırı abanıyor. Kafası çok karışık bir şanzıman. Direksiyonda bile malzeme kalitesinden kısmışlar bildiğin plastik kapı içlerini saymıyorum bile. Elimden kayıp gidiyor. Aracın yol tutuşu ile de ciddi sıkıntılar var ama kiralık şirketinin lastikleri kötü muhtemelen o konuda yorum yapmıyorum. En ufak gaza dokunsan ön teker başlıyor pati atmaya. Yine de sert dönüşlerde vesaire yan vermedi o iyi. İlk günler Mazda ile girdiğim viraja alışkanlık aynı şekil girdim araba bildiğin Understeer oldu. Korkutmadı değil. Bozuk satıhta direksiyonda çok fazla titreşim hissediyorum. Mazda hiç böyle sanki arada bağlantı yokmuş gibiydi. Aracın sadece ön tarafında ses sistemi olduğundan ses kalitesi Mazda'ya göre ciddi daha kötü. Mazda'da 8 tane hoparlör var bagaj değil. Baz modelde geliyor. Hız sabitlemesi ve yardımcı sensörleri modeline rağmen eski usül, radar yok kör nokta uyarısı yok ama kör noktası da yok. Aynasını çok beğendim Mazda'dan kat kat iyi. CarPlay harici kendi yazılımı çok karışık, ucuz ve kötü görünüyor ayrıca ara sıra telefon görüşmesi sırasında Numpad kullanınca kopma sorunu yaşadım. Yakıt tüketimi Mazda'dan daha iyi ama çok da iyi değil. Birisi 8.3 yakıyordu bu 7.4 yakıyor. Arada 700cl hacim farkı var. Konfor olarak Mazda'dan daha iyi ama yoldaki bozuk satıhlarda zıplıyor korkutuyor. Şeritten çıkacak gibi hissediyorum. Mazda yola yapışık gibi. Rahat süspansiyonun karakteri böyle bir şey demiyorum ama yükseklik de olunca sol şeridi kullanmamaya başladım. Medya kontrolleri çok kötü. Medyayı kontrol etmek için ayrıca bir direksiyon arkası kol koymuşlar. Onun tek görevi şarkı değiştirmek ve ses seviyesi. Diğer kontrolleri tekrar dokunmatikten yapıyorsun. Mazda'nın ekran dokunmatik olmamasına rağmen tüm özellikleri 2 tuş ve bir tekerlek ile yönetebiliyorsun. Sürüş esnasında çok daha hızlı ve güvenli araç bilgisayarı kullanımına olanak tanıyor. B-Suv vs C-Hatch, aynı değiller ama insan ister istemez karşılaştırıyor. Japonlara herkes mütevazi der, benim arabam 4 sene eski ve aynı şekilde baz model olmasına rağmen direkt jenerasyon farkı var. EuroCar iddialı değil demiyorum. Ekmek - köfte eğrisi. Ona göre Mazda'nın parası fazla elbet. Eğer kaput altı motor - şanzıman dayanıklı ise kullanılır. Her şeyden biraz var ama iddia yok. O da herkese dert değil. Kıyas açısından 6 yaşında 70 bindeki Mazda 3 baz model ile 3 yaşında 35 bindeki Captur II aynı para. İkisi de baz. 1 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Çağrı Alaf yazdı: Mazda'nın ekran dokunmatik olmamasına rağmen tüm özellikleri 2 tuş ve bir tekerlek ile yönetebiliyorsun. Sürüş esnasında çok daha hızlı ve güvenli araç bilgisayarı kullanımına olanak tanıyor. Dururken dokunmatik, hareket halindeyken kumandadan yapılıyor diye kalmış aklımda. Dokunmatiği kaldırdırlar demek sonradan. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce Yurdaer Elay yazdı: Dururken dokunmatik, hareket halindeyken kumandadan yapılıyor diye kalmış aklımda. Dokunmatiği kaldırdırlar demek sonradan. İlk seriler düz ekran geldi sonraki serilerde dokunmatik geldi diye biliyorum. 2019 modelden sonraki modellerde dokunmatik gelmiş olabilir, benimki makyajdan sonraki ilk kasa. Hatta direkt benim arabam Demo arabasıymış. Bir süre vitrinde bekletip 2020'ler gelince satışa çıkarmışlar. Hatta en son kasada ortadaki tekeleği de kaldırıp direkt komple ekran getirdiler millet küplere bindi. Sonraki kasada düzelteceğiz dediler ama bakalım. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Bizim Clio da mode tusu var medya arası geçiş yapıyoruz? Radyo dan MP3 e oradan Bluetooth vs. Ben bizim multimedyanin sadece ekranda ses tuşu olmamasına gicikim. Mazdanin sanzimani bilmem ama yarı otomatik hızlı vites geçişlerinde geri-ileri kacirma yapabiliyor. DSG de yaşıyorum söylemek istediğin durumu. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Metin Akbal yazdı: Ben bizim multimedyanin sadece ekranda ses tuşu olmamasına gicikim. Aynen bir yere tıklayıp getiriyorsun hatta sonra da tek tek tıklayarak ses açabiliyorsun ama o ara rahat 300 metre gidersin. Metin Akbal yazdı: Mazdanin sanzimani bilmem ama yarı otomatik hızlı vites geçişlerinde geri-ileri kacirma yapabiliyor. Abi hep kaçırıyor vites geçerken frene basıp gaza da dokunmaman lazım süre verirsen geçiyor. Süre tutsan rahat 2 saniye sürüyor geriye gitmeye başlaması o arada da öne doğru akıyorsun. 1 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 58 dakika önce Paylaş 58 dakika önce Çağrı Alaf yazdı: Hatta en son kasada ortadaki tekeleği de kaldırıp direkt komple ekran getirdiler millet küplere bindi. Sonraki kasada düzelteceğiz dediler ama bakalım. Çetim cipiitiiim şöyle diyor: For the 2019+ Mazda3 sold in Australia, the infotainment system is primarily knob-controlled, not a normal full-time touchscreen. Mazda intentionally removed regular touchscreen-focused operation in the 2019 generation and designed the system around the rotary commander knob near the gear selector. 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 16 dakika önce Yazar Paylaş 16 dakika önce Yurdaer Elay yazdı: Çetim cipiitiiim şöyle diyor: For the 2019+ Mazda3 sold in Australia, the infotainment system is primarily knob-controlled, not a normal full-time touchscreen. Mazda intentionally removed regular touchscreen-focused operation in the 2019 generation and designed the system around the rotary commander knob near the gear selector. Sonradan geldi abi ama dokunmatik olsa da kullanmazdım. 1 numaralı buton sağ sol oynuyor yönlendirme yapıyor, tıklayınca seçtiğin yere gidiyorsun. Sol üst Apple Maps - Sağ üst Youtube Music, el freni ve auto hold yan yana. Üstünde Sport mode switchi sağda da medya kontrolörü, alttaki düğmeye basınca da telefon rehberi açılıyor. Direksiyonda ayrıca müzik kontrol düğmeleri var elini oraya götürmek zorunda değilsin. Yine hız limitleme ve sabitleme ve radar mesafe ayarı direksiyonun sağında tek tarafta. Tavım bu kontrollere. Yorum bağlantısı
Recommended Posts