İçeriğe Yönlendir

Asuman

Çağrı Alaf

Recommended Posts

Çağrı Alaf

Dün otoparkta araba birden stop etti. Park yaparken vitesi geriye aldım gaza bastım baktım tık yok vites geçerken motor durmuş. Sente atması ya da şanzıman kitlemesi ihtimali korkutsa da marş vurdum şükür onlar değilmiş. Akü sıfır, deli gibi marş vuruyor 5 saniye 10 saniye öksürse de çalışmıyor. 2-3 kere denedikten sonra en son çalıştı. Az önce otobanda 90-100 tertemiz gelen arabanın yaptığı işe bak.

Aklıma ateşleme - yakıt hattı bir de krank pozisyon sensörü geldi. Araç çalıştıktan sonra sorunsuz kesiciye giriyor. Durduğu yerde stop edecek kadar beslemesi problemli olsa belli bir devri geçmezdi, yakıt pompasını çok emin olmayaraktan eliyorum. Kilometre 80.000 buji de bu kadar kötü olamaz kaldı ki servis 120bin km diyor. Tek krank sensörü mantıklı geliyor. Sonraki çalışmalarında problem olmadı alması gerektiği gibi tık diye alıyor. İlk defa başıma geldi, ilginç.   

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Sinan Akgöl yazdı:

Hava sicakligi yuksek miydi? 

Yok abi burada mevsim kış zaten hava 16-17 derece dolaylarındaydı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
(düzenlendi)
Çağrı Alaf yazdı:

Yok abi burada mevsim kış zaten hava 16-17 derece dolaylarındaydı. 

Engin mukemmel cografya bilgimi konusturmusum soruyla😂😂😂 O zaman senin dedigin gibi hele ariza koduda yazmadiysa krank sensoru. Ama once benzin filtreside supheli dedigin gibi yakit hatti dusuk devirdeyken yasadigini Focusta yasiyordum tam vites degisimlerinde rolantiye indigi an stop etme. Anlik tortu vs ile yakitti kesip sonra marsla tortu vs hattan temizlendi. 

tarihinde Sinan Akgöl tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Sinan Akgöl yazdı:

Engin mukemmel cografya bilgimi konusturmusum soruyla😂😂😂 O zaman senin dedigin gibi hele ariza koduda yazmadiysa krank sensoru. Ama once benzin filtreside supheli dedigin gibi yakit hatti dusuk devirdeyken yasadigini Focusta yasiyordum tam vites degisimlerinde rolantiye indigi an stop etme. Anlik tortu vs ile yakitti kesip sonra marsla tortu vs hattan temizlendi. 

Filtre benim de aklıma geldi, bir bakayım bundan sonra yapacak mı eğer yaparsa üzerine düşeceğim yoksa görmezden gelirim. Korkum düz yolda giderken yapması. 

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Çağrı Alaf yazdı:

Filtre benim de aklıma geldi, bir bakayım bundan sonra yapacak mı eğer yaparsa üzerine düşeceğim yoksa görmezden gelirim. Korkum düz yolda giderken yapması. 

Bende de duz yolda park ederken oluyordu. Ozellikle d konumundan R ye alirken. Filtre ilk secenek sonra en kotu kaldir bi samandira pompaya bak ama bir daha yapacagini sanmiyorum heleki mazda yani.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Boya güzel olmuş.. 

Arızan tekrar ederse üstüne düşersin, şimdilik umursama bakalım. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...