Arif Aykın 7 Haziran 2025 Paylaş 7 Haziran 2025 Merhaba arkadaşlar (abilerim, kardeşlerim) öncelikle bayramınız mübarek olsun. İhtiyaçlarım dolayısıyla mevcut Opel astra j bagajı yetmemekte. Bu sebepten aslında suv arayışı içine girmek istiyordum sonra bazı istişareler sonrası ticari araçlara yöneleyim istedim. Bagajın içe doğru alçalmaması gerekiyor kilit mekanizmasının olduğu bölgenin. Makine koyup alırken sorun yaratıyor o yüzden düz zemin olması gerekiyor. Aklımda Citroen berlingo var ama gördüğüm kadarıyla Peugoet rifter, Toyota proace, Opel combo, Fiat doblo aynı motorları kullanıyor ve görseller hemen hemen aynı ama en gösterişlisi sanki Citroen gibi sizlerin fikri nedir hangisi daha iyi veya hangi modeli full bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. WV caddy de çok baktım ama arka kapı camları açılmaması - yönde etkiledi. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 7 Haziran 2025 Yazar Paylaş 7 Haziran 2025 Mehmet Göktürk yazdı: manuel olur mu? Manuel istemiyoruz normalde ama araç ne hocam sizin tiguan mı? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 7 Haziran 2025 Paylaş 7 Haziran 2025 Arif Aykın yazdı: Manuel istemiyoruz normalde ama araç ne hocam sizin tiguan mı? tiguan da olur ama manuel olursa uygun fiyatlı alternatifler artıyor. Ben ford diyecektim. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 8 Haziran 2025 Yazar Paylaş 8 Haziran 2025 (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: tiguan da olur ama manuel olursa uygun fiyatlı alternatifler artıyor. Ben ford diyecektim. Yok hocam ford düşünmüyorum, özellik olarak bunlar daha dolu gibi ama bugün bi karşılaştırma yapayım bakalım. 8 Haziran 2025 tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 8 Haziran 2025 Paylaş 8 Haziran 2025 Ben olsam ticari yerine 7 kişilik suv veya MPV bakarım. Muayene hız sınırları vs yorar bir süre sonra. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 8 Haziran 2025 Yazar Paylaş 8 Haziran 2025 Selçuk Bakış yazdı: Ben olsam ticari yerine 7 kişilik suv veya MPV bakarım. Muayene hız sınırları vs yorar bir süre sonra. Tavsiye edeceğiniz araçlar neler peki? Yorum bağlantısı
Arif Aykın 8 Haziran 2025 Yazar Paylaş 8 Haziran 2025 Selçuk Bakış yazdı: Ben olsam ticari yerine 7 kişilik suv veya MPV bakarım. Muayene hız sınırları vs yorar bir süre sonra. Muayene muhabbeti aslında mantıksız gibi geliyor bilmiyorum ama aynı segment bir araç alınmak istense veya aynı aracın hususi alınsa arasında çok fark var. Her sene muayene yaptırıldığında harcanan ücret o meblağıyı çıkartmıyor zaten gibi hesapladım ama yanlış yapmış olabilirim. Bu araçlarda hız sınırı normal otomobillere göre 10 km daha az sanırım aman aman bir etken değil. Ben ticaret yapacağımdan aracın az yakmasıda önemli. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 8 Haziran 2025 Paylaş 8 Haziran 2025 Arif Aykın yazdı: Tavsiye edeceğiniz araçlar neler peki? @Emre Şimşekdeki xtrail güzel mesela C-Max yine 7 kişilik versiyonları mevcut Grand Picassolar var tam otomatik olarak. Arif Aykın yazdı: Muayene muhabbeti aslında mantıksız gibi geliyor bilmiyorum ama aynı segment bir araç alınmak istense veya aynı aracın hususi alınsa arasında çok fark var. Her sene muayene yaptırıldığında harcanan ücret o meblağıyı çıkartmıyor zaten gibi hesapladım ama yanlış yapmış olabilirim. Bu araçlarda hız sınırı normal otomobillere göre 10 km daha az sanırım aman aman bir etken değil. Ben ticaret yapacağımdan aracın az yakmasıda önemli. Parasal durumdan değil, sürekli muayene ve ticari sigorta farkları insanı yoruyor. 2 Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu 8 Haziran 2025 Paylaş 8 Haziran 2025 Bahsettiğiniz 5 liden 1200 civarında sıfır combo otomatik alınabilir. Donanım seviyesi ve yükleme alanı durumları sizi tatmin eder mi bilmiyorum. En ucuzu zannedersem combo. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 8 Haziran 2025 Yazar Paylaş 8 Haziran 2025 Selçuk Bakış yazdı: @Emre Şimşekdeki xtrail güzel mesela C-Max yine 7 kişilik versiyonları mevcut Grand Picassolar var tam otomatik olarak. Parasal durumdan değil, sürekli muayene ve ticari sigorta farkları insanı yoruyor. İşte bunları duymak ve fikir alışverişi yapmak için açtım konuyu☺️ C-max direkt düz değil sanırım bagajı hafif aşağı iniş var diye hatırlıyorum. X-trail bakmadım bu bütçelere düşük km ve az hasarlı bulabilir miyim bilmiyorum araştırayım ama yine diyorum en önemli özellik bagaj içi benim için düz olması gerekiyor. Yaklaşık 60-70 kg arası makina koyuyorum iki kişi koyuyoruz ama aşağı doğru derinlik olunca çok zorluyor, bel ağrıtıyor ve koltuk yatırmam gerekiyor. Cavit Çırakoğlu yazdı: Bahsettiğiniz 5 liden 1200 civarında sıfır combo otomatik alınabilir. Donanım seviyesi ve yükleme alanı durumları sizi tatmin eder mi bilmiyorum. En ucuzu zannedersem combo. Sıfır olsun istemiyorum özellikle ikinci el temiz düşük km’li bulursam güzel olur. Aslında geçiş arabası da olabilir borç bitince üzerine biraz daha ekleyip sıfır veya 2. El düzgün suv olabilir bilemiyorum şu sıralar. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 8 Haziran 2025 Paylaş 8 Haziran 2025 Şirketteki arkadaşımda Combo var, hususi olarak kullanıyor. 35-40 bin km de falan. Gayet memnun arabasından. Cam tavanlı otomatik falan filan. En dolusu işte. Rifter mı ne var onlar da güzel gözüküyor ama fiyatlarını falan bilmiyorum. Yolda tutma maliyetine de bakmak lazım. Bakımdır şudur bu dur bazen çok saçma rakamlara çıkabiliyor. Geçen arabayı şarj ederken Nissan bayisine girdim, Onlara bi ticari araba gelmiş kocaman bir şeydi ve sıfırının fiyatıda 1200 lira mı neydi. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Haziran 2025 Paylaş 9 Haziran 2025 Ticari araçta mal taşımak zordur hususide kolaydır. Bunu da düşünün. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 9 Haziran 2025 Yazar Paylaş 9 Haziran 2025 Mehmet Göktürk yazdı: Ticari araçta mal taşımak zordur hususide kolaydır. Bunu da düşünün. Nasıl yani hocam, src ve k belgesi için ise alacağım onları abimde büyük iveco kamyonet var ihtiyaç olması durumunda yardımcı olmak adına kardeşimde bende alacağım. Fakat hafif ticarilerde bu durum geçerli mi bilmiyordum araştırmam gerekecek o zaman. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 9 Haziran 2025 Yazar Paylaş 9 Haziran 2025 (düzenlendi) @Mehmet Göktürk hocam benim amacım aşağıdaki ölçülerini verdiğim makineyi rahat yerleştirebilmek ve koltukları yatırmadan sığması gerekiyor. yükseklik:53 cm derinlik:54.5 cm uzunluk:79 cm Ağırlık: 76 kg 9 Haziran 2025 tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Haziran 2025 Paylaş 9 Haziran 2025 Arif Aykın yazdı: Nasıl yani hocam, src ve k belgesi için ise alacağım onları abimde büyük iveco kamyonet var ihtiyaç olması durumunda yardımcı olmak adına kardeşimde bende alacağım. Fakat hafif ticarilerde bu durum geçerli mi bilmiyordum araştırmam gerekecek o zaman. Hayır. Çağlar anlatır. Manavlar o yüzden kartal kullanıyorlarmış doblo değil. Taşıdığın ufak tefek şey eğer araç kamyonet ruhsatlı değilse sorun değil, arkadaşımın diyebilirsin ama araç ticari ise nerde bunun irdsaliyesi diye sürekli taciz. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 9 Haziran 2025 Yazar Paylaş 9 Haziran 2025 Mehmet Göktürk yazdı: Hayır. Çağlar anlatır. Manavlar o yüzden kartal kullanıyorlarmış doblo değil. Taşıdığın ufak tefek şey eğer araç kamyonet ruhsatlı değilse sorun değil, arkadaşımın diyebilirsin ama araç ticari ise nerde bunun irdsaliyesi diye sürekli taciz. Anladım hocam yok araç ticari araç olmayacak hususi olacak MTV ödemesi 1-6 yaş oluyormuş otomobile göre bi tık yüksek harici aman aman bi fark yok gibi bakalım daha araştıracağım. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Haziran 2025 Paylaş 9 Haziran 2025 Arif Aykın yazdı: Anladım hocam yok araç ticari araç olmayacak hususi olacak MTV ödemesi 1-6 yaş oluyormuş otomobile göre bi tık yüksek harici aman aman bi fark yok gibi bakalım daha araştıracağım. hususi de olsa N1 olunca sorun. Tanıdıklarımdan ceza yiyen var. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 9 Haziran 2025 Paylaş 9 Haziran 2025 Arif Aykın yazdı: @Mehmet Göktürk yükseklik:53 cm derinlik:54.5 cm uzunluk:79 cm Ağırlık: 76 Mondeo ve passat sw 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Haziran 2025 Paylaş 9 Haziran 2025 jeneratör hizmeti mi verecek acaba Yorum bağlantısı
Arif Aykın 9 Haziran 2025 Yazar Paylaş 9 Haziran 2025 Metin Uzunoğlu yazdı: Mondeo ve passat sw Mondeo olmaz abi bagajı derinleşiyor. Passat sw olanlara baktım hanımda kullanacağım dediği için tipi ve uzunluğu hoşuna gitmedi ikna edemedim ☺️ Metin Uzunoğlu yazdı: Yada galaxy veya s max de olur. Galaxy bilmiyorum ama smax falan satış olması durumunda hızlı satılır mı emin değilim vallahi kafam çok karışık ? Mehmet Göktürk yazdı: jeneratör hizmeti mi verecek acaba Yok hocam kahve makinesi cafelerde olan büyük makinelerden 1 Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 9 Haziran 2025 Paylaş 9 Haziran 2025 Hyundai Staria çok düz değil ama binek araç kadar da derin değil 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Haziran 2025 Paylaş 9 Haziran 2025 Arif Aykın yazdı: Yok hocam kahve makinesi cafelerde olan büyük makinelerden yapalım bi tane? 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts