Arif Aykın 15 Haziran 2025 Yazar Paylaş 15 Haziran 2025 Mertol Kip yazdı: Sizi kastetmedim, herkesin yaptığı bir şey o. Zincirde sorun olabilir mi? Olabilir ama kronik sorun mudur? TSB yok. Kuga/focus/tourneo za zu hepsinde aynı motor var. Ben iki kugada 100 bin km yi devirdim, eski grandlandte de 50 bin km kullandım. Hiç zincir mincir sorunu yaşamadım. Dizellerin trigerleri yağ içinde çalışmıyor. Kafada zincir var onun uzamasından ya d akopmasından muzdarip olan insanlar varmış. Belçikalı bir firma bir ara 8mm modifiyeli zincir kiti üretmişti (orjinali 7 mm) Biliyorum benim için demediğinizi buradaki herkes faydalı bilgi vermeye çalışıyor bilgisini paylaşıyor bir sorun yok. Alacağım araç dizel olacak zaten bu sebepten dediğim gibi süresini beklemeden değişim yaptırırım diye düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 15 Haziran 2025 Paylaş 15 Haziran 2025 Arif Aykın yazdı: @Mertol Kip@Görkem Karakaş Bende genelleştirmiyorum karar verdim gibi Citroën Berlingo xtr olanına niyetlendim ama önce aracımın satılması lazım daha ilana girmedim. Şahsen büyük maliyet yaratacağına geçip 60 bin km de bir triger değiştiririm gerekirse kafam rahat eder düşüncesindeyim. Şöyle bir şey var araştırdım burada konuşulan bilgi veren tüm arkadaşların yazdıklarını daha fazla bilgi toplamak adına bu motor sadece ticarilerde değil aynı motor suv araçları ve binek araçlarında da varmış o zaman kimsenin 3008 veya c5 aircros vs binmemesi gerekir diye düşünüyorum. Astralarda mesela yağ soğutucu problemi oluşuyor ben bunu bildiğimden çok ufak belirtisi varken hemen önlemini aldım herşeyin bir riski illaki oluyor. 2024den itibaren zaten 8mm ile gelecek şekilde bu motorlara revizyon yapılmış. Bunu bi araştırın sizin için böyle bi risk durumu görünmüyor. Hakkınızda hayırlısı olsun 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 15 Haziran 2025 Yazar Paylaş 15 Haziran 2025 Görkem Karakaş yazdı: 2024den itibaren zaten 8mm ile gelecek şekilde bu motorlara revizyon yapılmış. Bunu bi araştırın sizin için böyle bi risk durumu görünmüyor. Hakkınızda hayırlısı olsun 2024 model alamayabilirim bakalım bi araştırayım. Teşekkürler bilgi için. Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 15 Haziran 2025 Paylaş 15 Haziran 2025 Arif Aykın yazdı: 2024 model alamayabilirim bakalım bi araştırayım. Teşekkürler bilgi için. Ben bu fiyat bandında sıfır ya da sıfıra yakın olur diye düşünmüştüm Yorum bağlantısı
Arif Aykın 15 Haziran 2025 Yazar Paylaş 15 Haziran 2025 Görkem Karakaş yazdı: Ben bu fiyat bandında sıfır ya da sıfıra yakın olur diye düşünmüştüm Sıfır full olanları 1800 civarı gördüğüm kadarıyla, hızlı arama kriteri 1.3 K, 40k km altı, hasarsız, otomatik, dizel ? Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 15 Haziran 2025 Paylaş 15 Haziran 2025 (düzenlendi) Arif Aykın yazdı: Bilmiyorum ama şöyle birşey olduğunu düşünüyorum kusursuz hiçbir araç üreticisi yok ne olursa olsun bende Opel astra var şu anda Subap eritme sorunu var deniyor benden önceki sahibi değiştirmiş o yüzden problem yaşamadım çok şükür, wv grubu araç alacak olsak DSG şanzıman problemi mevcut, Honda nın 2013-2015 Civic beyaz renklerde demirtozu akması nokta renkli problem var, yani hatasız araç olmuyor belli kişilere denk gelebiliyor. Burada sakın yanlış anlamayın Pejo veya Citroën savunmuyorum sonuçta bunları kullanan eşinde dostunda olan rahat mı değil mi problem var mı bunları öğrenmek için konu açtım. Pejo, Citroën ve Opel PSA grubu ve aynı motor kullanıyor, fiat ve Toyota da mı aynı motoru kullanıyor acaba bilgisi olan var mı? Bende alınmayacak aşırı sorunlu araç demedimki. Boyle bir riski var dedim. Bu durumu bilip 80 90 bine gelince arac gönül rahatlığıyla binebilirmisiniz yani? Yada riske girmeyip 70 binde triger degistirmekmi daha mantikli? Ona pbakarsan psa grubu 1.2 benzinli motorlarinda triger kayisi yagin icinde olduğu için sıkıntıları cok ama piyasada 1.2 cok sayida arac var. Alinmayacak aracmi hayır, yağ bakımını normalden önce yaptır 2 bakımda bir karter söküp yag pompasi filtresi temizlenip trigerde normalden önce değiştinmi bir risk kalmiyor. Demek istediğim mevzi trigeri zincir olan biraractan ortalama 200bin triger sorunu beklemezsin yağ bakimini düzenli yaparsan ama bu motordan onu beklemek büyük risk ? 15 Haziran 2025 tarihinde Uğur Kamil tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 16 Haziran 2025 Paylaş 16 Haziran 2025 Arif Aykın yazdı: Sıfır full olanları 1800 civarı gördüğüm kadarıyla, hızlı arama kriteri 1.3 K, 40k km altı, hasarsız, otomatik, dizel ? Bayiden fiyat al listeye bakma 3 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 24 Temmuz 2025 Yazar Paylaş 24 Temmuz 2025 Bilmiyorum kimler görür mesajı ama ticariden vazgeçtim istediğimiz kredi çıkmadı esnaf kefaletten max 1.45Mn bütçeli suv bakıyorum. Bagajı önemli yükselti kısmı çok olmaması gerekiyor. Aklımda 2017-2019 1.5 tdci titanyum KUGA var. Nasıldır varmı kronik arıza gibi veya sorun yaşanır mı? Yorum bağlantısı
Mertol Kip 25 Temmuz 2025 Paylaş 25 Temmuz 2025 O paraya 2020 yeni kasa falanda bulursunuz. Bu kadar titiz adamdan araba alınır mı bilemedim ama şu fena değil mesela. Ford / Kuga / 1.5 EcoBlue / Style / Ford Kuga 1.5 Ecoblue 88.000 km Servis Bakımlı Boyasız sahibinden.comda - 1259224475 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 25 Temmuz 2025 Yazar Paylaş 25 Temmuz 2025 Mertol Kip yazdı: O paraya 2020 yeni kasa falanda bulursunuz. Bu kadar titiz adamdan araba alınır mı bilemedim ama şu fena değil mesela. Ford / Kuga / 1.5 EcoBlue / Style / Ford Kuga 1.5 Ecoblue 88.000 km Servis Bakımlı Boyasız sahibinden.comda - 1259224475 Bakmıyor değilim onlarada bakıyorum ama boş paketler o fiyata alınabiliyor. Çocuklar sunroof istiyor o yüzden titanyum bakıyorum 2019 olanlarda da sunroof yokmuş benim iş arkadaşımda var sıfır almışlar yok 2019 olanlarda demiş bayi. En geç cuma gününe kadar falan halletmem lazım araba işini. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 25 Temmuz 2025 Paylaş 25 Temmuz 2025 Arif Aykın yazdı: Bakmıyor değilim onlarada bakıyorum ama boş paketler o fiyata alınabiliyor. Çocuklar sunroof istiyor o yüzden titanyum bakıyorum 2019 olanlarda da sunroof yokmuş benim iş arkadaşımda var sıfır almışlar yok 2019 olanlarda demiş bayi. En geç cuma gününe kadar falan halletmem lazım araba işini. Ben ilk baktığımı yapıştırdım. Titanium da vardır illa o paralara. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 25 Temmuz 2025 Paylaş 25 Temmuz 2025 Captur şimdi aklıma geldi. Bagaj düz ama çift katlı olabilir. Hem yeni hem 1.3 TCE hem az yakar hem çok kaçar. 2020 modelden yüksek donanımlı araç bulunabilir. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 25 Temmuz 2025 Yazar Paylaş 25 Temmuz 2025 Metin Akbal yazdı: Captur şimdi aklıma geldi. Bagaj düz ama çift katlı olabilir. Hem yeni hem 1.3 TCE hem az yakar hem çok kaçar. 2020 modelden yüksek donanımlı araç bulunabilir. İnceleyeyim abi ama reno çok şey yapamıyorum ☺️fazla hoşuma gitmiyor. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 25 Temmuz 2025 Paylaş 25 Temmuz 2025 Arif Aykın yazdı: İnceleyeyim abi ama reno çok şey yapamıyorum ☺️fazla hoşuma gitmiyor. Bence düşünmelisin Reno algısı bende bitti gitti. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 25 Temmuz 2025 Yazar Paylaş 25 Temmuz 2025 Vallahi sen diyorsan sana güvenmek istiyorum ve bu sebepten araştıracağım Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Temmuz 2025 Paylaş 25 Temmuz 2025 Arif Aykın yazdı: Bilmiyorum kimler görür mesajı ama ticariden vazgeçtim istediğimiz kredi çıkmadı esnaf kefaletten max 1.45Mn bütçeli suv bakıyorum. Bagajı önemli yükselti kısmı çok olmaması gerekiyor. Aklımda 2017-2019 1.5 tdci titanyum KUGA var. Nasıldır varmı kronik arıza gibi veya sorun yaşanır mı? 1,2 kredi çıkmadı 1,45 e mi aranaıyor anlamadım burayı. şu an herkes çılgınlar gibi ticari ruhsatlı peşinde zaman hemen karar verp alma devridir, gerkrise model yılı düşrülüsün Yorum bağlantısı
Metin Akbal 25 Temmuz 2025 Paylaş 25 Temmuz 2025 Arif Aykın yazdı: Vallahi sen diyorsan sana güvenmek istiyorum ve bu sebepten araştıracağım Bence araştır Clio’yu kullandıktan sonra bendeki Renault imajı değişti. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 25 Temmuz 2025 Yazar Paylaş 25 Temmuz 2025 Çağlar Bayur yazdı: 1,2 kredi çıkmadı 1,45 e mi aranaıyor anlamadım burayı. şu an herkes çılgınlar gibi ticari ruhsatlı peşinde zaman hemen karar verp alma devridir, gerkrise model yılı düşrülüsün Yok abi şöyle 1.2 civarı bakmaya niyetliydim tüm parayı yatırmamak için sonrasında bayilerde bak falan denilince araştırdım 1.5mn civarı sıfırlar vardı haziranda şimdi 1.6-1.7 mn civarına çıktı. Ben 600k başvuru yapacağım hesabıyla ikinci ele yönelmiştim kardeşimin limit 800k olunca ona başvurduk ve hep sıfır ticari araştırdım elimdeki tüm parayla alabiliyorum diye sonrasında 600 (ele geçen 570) olacağını öğrenince vazgeçtim sıfır ticariden. Metin Akbal yazdı: Bence araştır Clio’yu kullandıktan sonra bendeki Renault imajı değişti. Abimde 2020 model megane vardı hiç ısınamadım tuhaf geliyor bilmiyorum, kaskodan ikame araç olarak fluence vermişlerdi onda da soğumuştum. Captur değilde belki kadjar benim şartlar için daha uygun gibi geldi. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts