İçeriğe Yönlendir

1.2Mn Seviyelerinde Ticari Araç Tavsiye

Arif Aykın

Recommended Posts

Arif Aykın
Mehmet Göktürk yazdı:

yapalım bi tane?

image.png.4fa472550075e8014673e6d417572870.png

Olur valla sizde araba vardı bende de makine var geri kalanları da hallettik mi tamamdır ☺️

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Emrullah Aydoğdu
Adnan Çakır yazdı:

Hyundai Staria çok düz değil ama binek araç kadar da derin değil 

aynen 4x2 nin vergisi de düşük. Yakıt bi tık yüksek ama çok olsa transporter kadar. Ben de santa feyi satıp hibrit almaya çalışacağım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

berlingo XTR

Çok güzel ama en dolusunda bile perde hava yastığı gelmemesi kötü.

Alt pakette Combo tavsiye ederim. Edition + multimedya paket. 

Örnek: https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-panelvan-opel-ilk-sahibinden-boyasiz-edition-paket-geri-gorus-hayalet-ekran-1249761543/detay

tarihinde Saygın Can Oğuz tarafından düzenlendi
link ekleme
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Saygın Can Oğuz yazdı:

Çok güzel ama en dolusunda bile perde hava yastığı gelmemesi kötü.

Alt pakette Combo tavsiye ederim. Edition + multimedya paket. 

Örnek: https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-panelvan-opel-ilk-sahibinden-boyasiz-edition-paket-geri-gorus-hayalet-ekran-1249761543/detay

Farkları daha detaylı belirtirmisiniz acaba mümkünse, araba sitelerinde karşılaştırma yapıldığında farklı farklı sonuçlar çıkıyor

Yorum bağlantısı
Necati Dur
(düzenlendi)
Arif Aykın yazdı:

Merhaba arkadaşlar (abilerim, kardeşlerim) öncelikle bayramınız mübarek olsun. 

İhtiyaçlarım dolayısıyla mevcut Opel astra j bagajı yetmemekte. Bu sebepten aslında suv arayışı içine girmek istiyordum sonra bazı istişareler sonrası ticari araçlara yöneleyim istedim. Bagajın içe doğru alçalmaması gerekiyor kilit mekanizmasının olduğu bölgenin. Makine koyup alırken sorun yaratıyor o yüzden düz zemin olması gerekiyor.

Aklımda Citroen berlingo var ama gördüğüm kadarıyla Peugoet rifter, Toyota proace, Opel combo, Fiat doblo aynı motorları kullanıyor ve görseller hemen hemen aynı ama en gösterişlisi sanki Citroen gibi sizlerin fikri nedir hangisi daha iyi veya hangi modeli full bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

WV caddy de çok baktım ama arka kapı camları açılmaması - yönde etkiledi. 

Kesinlikle Caddy. 2022 Model Style Donanım Caddy'm var. Arka camların açılmasına gerek kalmıyor. Öyle bir havalandırma sistemi varki içeride mangal yapsan kokuyu çeker ; )  Ayrıca diğer rakipleri arasında binek konforuna en yakın bence Yine caddy. Arkada seperatör yok. Ben çok memnunum. Ayrıca 2.0 Dizel motorun sesine bayılıyorum ; )

tarihinde Necati Dur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bu kahve makinesi araçtan mı çalıştırılacak?

Yükseklik önemli değil mi? Taban yüksekliği?

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Necati Dur yazdı:

Kesinlikle Caddy. 2022 Model Style Donanım Caddy'm var. Arka camların açılmasına gerek kalmıyor. Öyle bir havalandırma sistemi varki içeride mangal yapsan kokuyu çeker ; )  Ayrıca diğer rakipleri arasında binek konforuna en yakın bence Yine caddy. Arkada seperatör yok. Ben çok memnunum. Ayrıca 2.0 Dizel motorun sesine bayılıyorum ; )

Bende caddy için çok fazla öneri aldım fakat çocuklar önemli onlar istiyor. Kendi işimi gördüğüm kadar çocukların isteklerini kırmamaya çalışıyorum olmadı seneye falan değiştirdiğimde caddy alırım hevesleri geçince ☺️

Mehmet Göktürk yazdı:

Bu kahve makinesi araçtan mı çalıştırılacak?

Yükseklik önemli değil mi? Taban yüksekliği?

Değil hocam yükseklikle hiçbir alakası olmuyor. Zemine koyun yine çalışır gider suyu için yükseklik önemli biraz harici bir önem arz etmiyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Arif Aykın yazdı:

Bende caddy için çok fazla öneri aldım fakat çocuklar önemli onlar istiyor. Kendi işimi gördüğüm kadar çocukların isteklerini kırmamaya çalışıyorum olmadı seneye falan değiştirdiğimde caddy alırım hevesleri geçince ☺️

Değil hocam yükseklikle hiçbir alakası olmuyor. Zemine koyun yine çalışır gider suyu için yükseklik önemli biraz harici bir önem arz etmiyor.

Makine çalışır da siz???

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Arif Aykın yazdı:

Aklımda Citroen berlingo var ama gördüğüm kadarıyla Peugoet rifter, Toyota proace, Opel combo, Fiat doblo aynı motorları kullanıyor

Dizel modellerinde 80 bin civarinda zincir koparsa sorunu var, 70 binde zincir değiştirilmesi gerekiyor. Kayış bile o kadar erken değişmiyor ?

Makyajdan sonra zincirde bir değişiklik oldumu bilgim yok. 

• Şaşkın 2
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Mehmet Göktürk yazdı:

Makine çalışır da siz???

Normali hocam tabanının insanın bel hizasında veya bi 10 cm kadar yüksekte olması ideal. 

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Uğur Kamil yazdı:

Dizel modellerinde 80 bin civarinda zincir koparsa sorunu var, 70 binde zincir değiştirilmesi gerekiyor. Kayış bile o kadar erken değişmiyor ?

Makyajdan sonra zincirde bir değişiklik oldumu bilgim yok. 

Hangi yıl aralığı ve motordan bahsediyorsunuz kendi form sitelerinde de baktım böyle birşey görmemiştim

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Arif Aykın yazdı:

Normali hocam tabanının insanın bel hizasında veya bi 10 cm kadar yüksekte olması ideal. 

Konseptinizi bilmiyorum ama albenili olması gerekiyorsa bir özel araç yapılmalı bütçe ilerlediğinde. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Bagaj durumu girişi düz ise olabilir, km yakıt vs tabi etkenleri de düşünmek lazım ☺️

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Arif Aykın yazdı:

Hangi yıl aralığı ve motordan bahsediyorsunuz kendi form sitelerinde de baktım böyle birşey görmemiştim

https://www.sikayetvar.com/peugeot/2-yillik-peugeot-70000-kmde-zincir-kopardi

80 bindede bir tanıdığın başına geldi procity de sonucta hepsi ayni arac. 

Masrafin belli bir kısmını garanti kapsaminda karsiladilar gerisini kullanicidan aldilar. 

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Uğur Kamil yazdı:

https://www.sikayetvar.com/peugeot/2-yillik-peugeot-70000-kmde-zincir-kopardi

80 bindede bir tanıdığın başına geldi procity de sonucta hepsi ayni arac. 

Masrafin belli bir kısmını garanti kapsaminda karsiladilar gerisini kullanicidan aldilar. 

Bilmiyorum ama şöyle birşey olduğunu düşünüyorum kusursuz hiçbir araç üreticisi yok ne olursa olsun bende Opel astra var şu anda Subap eritme sorunu var deniyor benden önceki sahibi değiştirmiş o yüzden problem yaşamadım çok şükür, wv grubu araç alacak olsak DSG şanzıman problemi mevcut, Honda nın 2013-2015 Civic beyaz renklerde demirtozu akması nokta renkli problem var, yani hatasız araç olmuyor belli kişilere denk gelebiliyor. Burada sakın yanlış anlamayın Pejo veya Citroën savunmuyorum sonuçta bunları kullanan eşinde dostunda olan rahat mı değil mi problem var mı bunları öğrenmek için konu açtım. Pejo, Citroën ve Opel PSA grubu ve aynı motor kullanıyor, fiat ve Toyota da mı aynı motoru kullanıyor acaba bilgisi olan var mı?

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Mertol Kip yazdı:

Hepsi psa motoru altyapisi ford'u da ekleyin listeye. 

Ford da mı aynı motoru kullanıyor :shok: 

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Arif Aykın yazdı:

Ford da mı aynı motoru kullanıyor :shok: 

Eveet. Sorunlu motor falanda degil. Uc bes kisinin yasadigi sorunu genellestiremeyiz. Kaldi ki risk varsa zinciri 8 mm olanla degistirirsiniz olur biter. Cok da şeetmeye gerek yok. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
Mertol Kip yazdı:

Eveet. Sorunlu motor falanda degil. Uc bes kisinin yasadigi sorunu genellestiremeyiz. Kaldi ki risk varsa zinciri 8 mm olanla degistirirsiniz olur biter. Cok da şeetmeye gerek yok. 

Genelleştirmemeye katılıyorum ama 8 mm olanla değiştirmek üst kapağı değiştirmek demek oluyormuş 100 bin + deniyor 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Görkem Karakaş yazdı:

Genelleştirmemeye katılıyorum ama 8 mm olanla değiştirmek üst kapağı değiştirmek demek oluyormuş 100 bin + deniyor 

Yok öyle bir şey. Kitleri var onların. Kapak değiştireceksem kırılsın öyle değiştiririm zaten. Kapağı öyle 100 binle falan kurtaramazsınız. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

@Mertol Kip@Görkem Karakaş Bende genelleştirmiyorum karar verdim gibi Citroën Berlingo xtr olanına niyetlendim ama önce aracımın satılması lazım daha ilana girmedim. 

Şahsen büyük maliyet yaratacağına geçip 60 bin km de bir triger değiştiririm gerekirse kafam rahat eder düşüncesindeyim. Şöyle bir şey var araştırdım burada konuşulan bilgi veren tüm arkadaşların yazdıklarını daha fazla bilgi toplamak adına bu motor sadece ticarilerde değil aynı motor suv araçları ve binek araçlarında da varmış o zaman kimsenin 3008 veya c5 aircros vs binmemesi gerekir diye düşünüyorum.  

Astralarda mesela yağ soğutucu problemi oluşuyor ben bunu bildiğimden çok ufak belirtisi varken hemen önlemini aldım herşeyin bir riski illaki oluyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Arif Aykın yazdı:

@Mertol Kip@Görkem Karakaş Bende genelleştirmiyorum karar verdim gibi Citroën Berlingo xtr olanına niyetlendim ama önce aracımın satılması lazım daha ilana girmedim. 

Şahsen büyük maliyet yaratacağına geçip 60 bin km de bir triger değiştiririm gerekirse kafam rahat eder düşüncesindeyim. Şöyle bir şey var araştırdım burada konuşulan bilgi veren tüm arkadaşların yazdıklarını daha fazla bilgi toplamak adına bu motor sadece ticarilerde değil aynı motor suv araçları ve binek araçlarında da varmış o zaman kimsenin 3008 veya c5 aircros vs binmemesi gerekir diye düşünüyorum.  

Astralarda mesela yağ soğutucu problemi oluşuyor ben bunu bildiğimden çok ufak belirtisi varken hemen önlemini aldım herşeyin bir riski illaki oluyor.

Sizi kastetmedim, herkesin yaptığı bir şey o. Zincirde sorun olabilir mi? Olabilir ama kronik sorun mudur? TSB yok. 

Kuga/focus/tourneo za zu hepsinde aynı motor var. Ben iki kugada 100 bin km yi devirdim, eski grandlandte de 50 bin km kullandım. Hiç zincir mincir sorunu yaşamadım. 

image.png.2bb3be1ff62ef28d2692634d245f89e7.png 

Dizellerin trigerleri yağ içinde çalışmıyor. Kafada zincir var onun uzamasından ya d akopmasından muzdarip olan insanlar varmış. Belçikalı bir firma bir ara 8mm modifiyeli zincir kiti üretmişti (orjinali 7 mm) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...