Tolga özbulut 17 saat önce Paylaş 17 saat önce (düzenlendi) Clio Mk1 Fransız kasa dedikleri otomatik 175 binde orjinal yaşlı bir kadından aldım 1 seneyi geçti bende vakit buldukça kurcalıyorum kendisini Aracı eski sahipleri elinden geldiğince bakım yaptırmaya çalışmış ama gittikleri tamirci tabiki sanatkar değilmiş Kalorifer radyatörü değişmiş ama torpido sökülürken sağı solu kırmış havalandırma ızgaraları Clio 2 ile aynı ama 100 TL bu japonla yapıştırmış vs Neyse yaza doğru kliması var diye kullanayım dedim ama çok az üflüyor (1.kademe) sonradan jeton düştü klima rezidansı beyni bozuk klimacıya gittim klima kompresörüde ölmüş sızdırmazlık ilacı atmışlar kompresörün içine girince bozmuş onu kompresörü revizyon yaptık klima radyatörü sıfırı bulamadık borular elden geçti sonra ama hala az üflüyor , kartal Pendik oto sanayide araca uzaylı gibi bakiyorlar abi çok iş var abi bunun parçası yok vs Kadosanda saolsun Eren usta gittim beyin araba hiç yok dedi , dedim beyin bozuk olunca çoğu arabada en yüksek seviye üfler bari öyle olsaydı bir işe yarardı tamam dedi ben harici kablo çekeyim sonrada kafada ütülemesin diye 3. seviye üfleyecek şekilde yaptık zaten çıkma beyinde bulsan yarın ariza yapmayacağı garanti değil hemende yaptı işi bilen usta Sonra kardeşim aracı aldı aracı İstanbul'dan Çanakkale gitti yolda da bana video atıyor bunun suyu çorba gibi kaynıyor diye , neyse geri geldi baktım araba çok az su eksiltiyor bir süre öyle 10-15 km sürdüm lazım oldukça tabiki conta yakmış ama Allah'tan az 5-6 yer fiyat aldım 40-45 bin TL havalarda uçuyor 2025 8 ay bu fiyatlar sonra 25 bine bir yer ile anlaştım ama dedim üst kapak soktuk ne lazımsa değişelim conta yanık çıktı manifold conta eksoz boğaz contaust kapam rektefe motor blok Demir su borusu vs yapıldı 30 bin TL Dedim bunları değişmişken su radyatör su kabı devirdaim v kayış vs değişip antifriz koyalım parçaları aldım yine sanayide işçilik soruyorum 2025 ortaları 15 bin TL işçilik dedi biri derken 6 bine bizim orada güvendiğim bir ustaya değiştirdim 13 jant ve 175 70 13 lastikler hoşuma gitmiyordu 15 jant ve 195 50 15 geçtim yine bir rahatlama oldu sürüşte artık fren ve yol tutuş tatmin ediyor Barum marka aldım indirimden 4 tane bir sıkıntı yaşatmadılar daha Bitti mi hayır otomatik vites çerçeveside kırıktı Çelik macunu ile tamir etmek için çok uğraştım çünkü yerinden çıkmıyor o parça vites topuzu Telli olduğu için vites topuzu da çıkmıyor yerinden 1 ay araba üstünde macunla cebelleştim sonra aklıma 3d baskı geldi onuda saolsun bir arkadaş çok yardımcı oldu onuda bir sekilde hallettim daha güzeli olurmuydu olurdu ama çok para istiyorlar Aynı şekilde 3d baskı için orta havalandırma ızgarasıda çıkarayım derken elimde kaldı çıtır çıtır kırıldı haydi onu ara onuda bulamadım varda aslında 2 çeşit torpido var bunlarda neyse onuda içine en çok sinen modele yaptık Koltuk döşemeleri araba çok yattığı ve bakımsiz kaldığı için kötüydü sıfırdan yapalım dedim , 2024 yılında kumaşı ve suni deriyi aldım koltukları söktüm fiyat soruyorum 35 bin TL diyen 22 bin TL den başlar diyen en son ev koltuğu yapan birine götürdüm ufak tefek sünger tamiri ile 9 bine yaptı Koltukları sökmüsken hadi dedim yalıtım yapayım taban halısıda söküp yıkadım , 2 santim Elastomerik kauçuk sünger aldım üzerine de 2 cm yapışkanlı keçe biraz fazla oldu ama gözümüz aç Derken aklima torpido boyama işi geldi aslında bunlar hep tek tek aklıma geldiği için çok uğraştırdı neyse 1 şişe sprey oto boyası yaptırdım sanayide onu uyguladım ama sonra lazım olunca içinde ne var bilmiyorum haydi yeniden makina ile ölçtük bu sefer renk kodunu kaydettim lazım oldukça aynısı yaptırıyorum şuan torpido işi bitti sayılır mat vernikte attım onun fotoları da atarım bir ara Derken yapmışken klima panelide kozmetik elden geçirelim dedim bir taraf yeni olunca diğer yerler çok sırıtıyor , Ankara'da bir arkadaş buldum klima paneli ve kadran camını değişimi için , hadi kadranıda renkli yapalım dedik ama sarı film var arkada o sıkıntı onuda şeffaf yaptı adam uğraştı sonrası renkli ledler vs zevkine göre yap dedim sadece sarı renkten güzel olur herhalde dedim Aklıma geldikçe yazarım buraya işler bitmiyor ne olabilir ki diyorsunuz eski basit araç ama 17 saat önce tarihinde Tolga özbulut tarafından düzenlendi 18 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 16 saat önce Paylaş 16 saat önce Elinize sağlık yapılan her iş aracı güzelleştirmiş. Güle güle kullanın. Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 16 saat önce Paylaş 16 saat önce Harika, ellerinize sağlık. Bunda hangi kodlu şanzıman var? Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 16 saat önce Paylaş 16 saat önce mükemmel işler yapmışsınız. ilmek ilmek gerekli tüm dokunuşlar yapılmış. araç sıfırlanmış resmen özellikler koltuklar çok şık olmuş. bunu oto döşemeci yapmadı demişsiniz çok hoş duruyorlar 1 Yorum bağlantısı
Serhat Işık 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Çok zor bir işi başarmışsınız tebrik ederim. bende bunların bir üst kasasına hayranım. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Proje küçük enişte başlığını görünce ben de Fiorino falan yapılıyor zannettim. Kolay gelsin Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 saat önce Paylaş 15 saat önce en görünmeyeni en güzel yeri yalıtım koltuk kumaş seçimi çok şık 3 Yorum bağlantısı
Hakan Berk 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Koltuklara ben de bayıldım, ellerinize sağlık kolay gelsin. 3D print işi bence en efektif çözüm günümüzde eski araç trimleri için, thingiverse de birçok parça denk gelebilir belki sökmeden kurtartılır. 1 Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Tolga özbulut yazdı: Clio Mk1 Fransız kasa dedikleri otomatik 175 binde orjinal yaşlı bir kadından aldım 1 seneyi geçti bende vakit buldukça kurcalıyorum kendisini Hangisi orijinal di 1 7 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Döşemeler çok güzel olmuş. Şurada ücretli satın alabileceğiniz Clio MK1 3d dosyaları mevcut. Bir çok eksiğinizi tamamlayabilirsiniz. https://www.yeggi.com/q/renault+clio+1/ 2 Yorum bağlantısı
Tolga özbulut 13 saat önce Yazar Paylaş 13 saat önce Haşmet Güngör yazdı: Hangisi orijinal di Yok abi cidden 175 binde orjinal 😁 72 yaşında kadın ilk sahibi yazlıkta kalmış yazın kullanmış sadece , r19 vardı bizim Menderes'te 190 binde bende inanmıyordum oluyormuş 1 Yorum bağlantısı
Tolga özbulut 13 saat önce Yazar Paylaş 13 saat önce Hakan Berk yazdı: Koltuklara ben de bayıldım, ellerinize sağlık kolay gelsin. 3D print işi bence en efektif çözüm günümüzde eski araç trimleri için, thingiverse de birçok parça denk gelebilir belki sökmeden kurtartılır. Evet 3d baskı kurtarıyor yoksa profesyonel plastik tamiri yapan bulmak lazım çok paralar ve keyiflerine göre hizmet veriyorlar Mesela şunu yaptık en orjinale benzeyen ama 90-96 kasaya uyuyormus bu parça bana uymadı 96-98 sonra 40 derece fırına koydum plastik astar çabuk kurusun diye yamuldu diğer fotodaki ısıya dayanıklı malzemeden yapıldı torpido ve araba içi çok sıcak oluyor yazın Yani hep bir sorun çıkıyor malesef Yorum bağlantısı
İnan Çınar 13 saat önce Paylaş 13 saat önce (düzenlendi) Haşmet Güngör yazdı: Hangisi orijinal di Abi orjinal yaşlı diye bahsedilen Canan Karatay. Diğerleri Nebahat Çehre 😄 @Tolga özbulut koltuk ve kapı kumaş seçimi ve işçilik harika. 🤌 Benim 99 fiestam vardı, atom karınca,çok emeğim vardı onda, siz de çok emek vermişsiniz. Güle güle kullanın. 13 saat önce tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Tolga özbulut 13 saat önce Yazar Paylaş 13 saat önce Çağlar Bayur yazdı: en görünmeyeni en güzel yeri yalıtım koltuk kumaş seçimi çok şık Abi görünmeyen dedin de mesela bu orta havalandırma ızgarası oturduğu yerde sünger ve conta varmis herhalde torpido sokunce onuda atmışlar , şimdi parçayı yerine oturtunca sanki aralarında boşluk oluyor gibi hava kaçınca performans düşer dedim özellikle yazın soğuk üflerse , bende 3 santim kalınlığında sünger aldım onu ölçüp keseceğim yarın Dedim ya hep birsey çıkıyor 2 Yorum bağlantısı
Tolga özbulut 13 saat önce Yazar Paylaş 13 saat önce Sargısı motoru ile komple emniyet kemeri aldım lacivert renk , ön tarafa oldu ama arka tarafa sargisi motoru vs büyük geldi onun içinde arkaya sadece kumaşını değiştirmek gerekecek Neyse ön emniyet kemerini taktık ama aldığım kemerdeki toka uzun geldi bu sefer eskisini boyayım dedim çok kötü oldu kısa tokayıda kayseriden aldım taktım Üst torpido antrasit gri boyadım vs Bu arada ilk masrafım bundan 1-1.5 sene önce ön disk balata ve arka kampana değişimine 4500 TL vermem oldu hala unutmam o Roma mızrağını 😆 Aklıma geldikçe yazarım yine birde daha pasta cila yapılması lazım Meeela 4 kapı fitilini değiştirmek için tüm plastik trimleri sökmek gerekiyordu ön direk plastiğini sökmek içinde üst torpido sökmek gerekiyor , yani ulan basit araba ne olabilir ki dedikçe enişte elinden geleni yaptı bize 3 Yorum bağlantısı
İnan Çınar 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Tolga özbulut yazdı: Abi görünmeyen dedin de mesela bu orta havalandırma ızgarası oturduğu yerde sünger ve conta varmis herhalde torpido sokunce onuda atmışlar , şimdi parçayı yerine oturtunca sanki aralarında boşluk oluyor gibi hava kaçınca performans düşer dedim özellikle yazın soğuk üflerse , bende 3 santim kalınlığında sünger aldım onu ölçüp keseceğim yarın Dedim ya hep birsey çıkıyor Arkası bantlı kapı pencere yalıtım süngeri güzel iş yapıyor. Tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Hakan Berk 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Tolga özbulut yazdı: Evet 3d baskı kurtarıyor yoksa profesyonel plastik tamiri yapan bulmak lazım çok paralar ve keyiflerine göre hizmet veriyorlar Mesela şunu yaptık en orjinale benzeyen ama 90-96 kasaya uyuyormus bu parça bana uymadı 96-98 sonra 40 derece fırına koydum plastik astar çabuk kurusun diye yamuldu diğer fotodaki ısıya dayanıklı malzemeden yapıldı torpido ve araba içi çok sıcak oluyor yazın Yani hep bir sorun çıkıyor malesef Elinize sağlık, maalesef bu tarz problemler oluyor ama ucuz olduğu için çok üzücü olmuyor zaman vs problemi dışında. Ben ileride böyle bir işe girecek olursam ilk yapacağım iş kaliteli 3D yazıcıya yatırım yapmak olacak. Bu da benim fırın eserim öncesi vs sonrası 1 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Tolga özbulut yazdı: 40 derece fırına koydum plastik astar çabuk kurusun diye yamuldu ABS filamenti ile basmanız lazım. @Doğan Arşiray en doğru bilgiyi paylaşacaktır. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Tolga özbulut yazdı: hep birsey çıkıyor eski aarabada çıkar çıkacak ta, sıcak silikon aklınızda olsun , bir yeleri tuturumak gerkir ise capon kullnılmaz araç içinde sıcak silikon candır. 1 Yorum bağlantısı
Tolga özbulut 9 saat önce Yazar Paylaş 9 saat önce Çağlar Bayur yazdı: eski aarabada çıkar çıkacak ta, sıcak silikon aklınızda olsun , bir yeleri tuturumak gerkir ise capon kullnılmaz araç içinde sıcak silikon candır. Abi vallahi silikon daha hiç bir yere sürmedim dayson siyah var onu süreceğim yarın bir yere japonu bizim kasap tamirci sürmüs , üst torpido da ki siyah küçük ızgaralar için çok az sunfix kullandım mesela oda biraz güç ile tak diye atar herhalde silikon ve akıllı vidaya nefretim bizim ustalardan kullanmıyorum 😁 Yorum bağlantısı
Tolga özbulut 9 saat önce Yazar Paylaş 9 saat önce (düzenlendi) Mavi kemerden çıkan kemer tokası tabiki uzun oldu universel birşey sonuçta kötüde duruyor Sonra hop koltugu bir daha sök oğlum şimdi kısa güzel bir toka bul hemde diğer dişiye tam uyacak onuda buldum kayseriden Bir işi yaptık tam olsun diyorsunuz ama tecrübede yok öyle dışarıdan kolay duruyor ama sok tak vida çıkar tak vs yoruyor 9 saat önce tarihinde Tolga özbulut tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Tolga özbulut yazdı: dayson siyah var onu süreceğim sıcak silikon da ısrarcıyım araç içinde. hem kokmaz bulaşmaz bulaşsa temizliğ saniye, tekrar sökmek lazım olunca da takana sövmezler yani Yorum bağlantısı
Recommended Posts