İçeriğe Yönlendir

Project Küçük Enişte :D

Tolga özbulut

Recommended Posts

Oğuzkan Işık
Tolga özbulut yazdı:

dayson siyah

Sakın haa. Sökerken kendinize söversiniz. Yakın bir arkadaşımın tecrübesi var :biggrin:

• Mutlu 6
Yorum bağlantısı
Tolga özbulut
Tamer Topaç yazdı:

Harika, ellerinize sağlık. Bunda hangi kodlu şanzıman var?

MB1 şanzıman kodu yanlışım olmasın 

3 ileri tork konvertörlü son vites oranı 1:1 bu yüzden max sürat 120 km gibi ama şehir içi gayet yeterli rahat 

Peugeot 106 ve Citroen saxo aynı şanzıman var

Siteden sanırım 5 kere yazdım gitmiyor mesajlar 😁

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

Elinize sağlık,cok başarılı 

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır
Oğuzkan Işık yazdı:

Sakın haa. Sökerken kendinize söversiniz. Yakın bir arkadaşımın tecrübesi var :biggrin:

Ne ka yakın 🤔🫣

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Adnan Çakır yazdı:

Ne ka yakın 🤔🫣

Bir ben vardır benden içeri... 

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Maşallah.  Her parçası yeniden doğmuş.  

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Adnan Çakır yazdı:

Ne ka yakın 🤔🫣

Furkan Avcı yazdı:

Bir ben vardır benden içeri... 

Kimse görmeden kimse görmeden :biggrin:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tolga özbulut

Abi Forum kanser fotolar yüklenmiyor 

Neyse bugün en çok korktuğum şey olan klima panelini monte ettim sonunda , öyle demeyin belki ben işi bilemiyorum ama 2 tane klima yönlendirme halatı var çelik onları takmak onları taktıktan sonra panele kozmetik zarar vermeden yuvasına götürmek takmak kanser 😆

Orta havalandırma ızgarası Allah'a emanet yine 3cm sünger çok geldi silikon sıkıp koymuştum geri söktüm sinirlendim elim heryeri silikon yine neyse 5 mm Eva sünger vardı onu kestim üstün körü arabadaki çıkış yuvası çevresine koydum şuan bile biraz yüksek geliyor bastırıp yuvaya oturtuncada açma kapama düğmesi dönmüyor tabi hep sıkıntı ama çözücez 

Kadran takınca araba 2025 gibi duracak gibi fotoda çok belli olmuyor ama iç kozmetik cam gibi oluyor 

IMG_20260104_043614.jpg

IMG_20260104_052447.jpg

IMG_20260104_004025.jpg

Bu arada on cam silecek kolları boyadım ama üstün körü yine biraz pas var komple değiştirsem herhangi bir silecek kolu olur mu ki tavsiye var mı çok pahalı değilse? 

Vites topuzu üstüne de deri yaptık sonra boyadım ama yine bir iz yara leke var belki yumuşak plastik olduğundan öyle ama yine boyama yolu gözüktü gibi bana 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tolga özbulut yazdı:

2 tane klima yönlendirme halatı var çelik onları takmak onları taktıktan sonra panele kozmetik zarar vermeden yuvasına götürmek takmak kanser 😆

teybe kablo çekerken onları çıkarmayayım diye torpido gözünü söküp alttan maymun gibi sarktığımı bilirim,  onları ellemem derttir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin
(düzenlendi)

Ellerinize sağlık. Sıfır gibi olmuş. Sabır ve azminize hayran kaldım. Ayakta alkışlıyorum👏👏👏

tarihinde Celalettin Süğürtin tarafından düzenlendi
İmla
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tolga özbulut
(düzenlendi)

Alt takım işine giriştik dünden beri iki tane sachs amortisör almıştım gayet uyguna ama olmadı :(

Sağ aks değişmesi gerekiyordu ustam solda kötü dedi tamam dedim açmışken 😆 körükler vs şanzıman yağı değişecek 

Ön farları montajını yaptık aldığım nerva marka ampullerde 24 volt çıktı kamyon ampulü yollamışlar 😆 

Kadranın montajınıda yapmıştım üst torpido vs ile ama kadranda kilometre hararet ve benzin göstergesi çalışmıyor , arabayı çalıştırınca en yukarı hareket ediyorlar , kalibrasyondan söz ediyorlar , sanırım ben kadranı sökmeden önce fotosunu çekip göstergelerin nerede olduğunu ogrenmem gerekiyordu kontak anahtarını çıkarınca göstergeler normal gösteriyor çalışıyor gibi 

Ön arka tampon ayar ve pasta cila lazım şimdi bana aracı yeniledikce diğer yerler göze çok batıyor , Clio 5 jant kapakları da aldim onuda herhalde rot balans vs sonra takarız 

IMG_20260108_090334.jpg

IMG_20260108_090535.jpg

IMG_20260108_090714.jpg

IMG_20260108_090526.jpg

IMG_20260108_090502.jpg

IMG_20260108_090340.jpg

tarihinde Tolga özbulut tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Tolga özbulut

Alt takımda bitti az kaldı ama bende as kaldim artık 🙃

IMG_20260108_152229.jpg

IMG-20260108-WA0009.jpeg

IMG-20260108-WA0006.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi

Allah Allah çok güzel, bende de yakın zamanda vardı bu lanet şeyden :tongue: Eşim kullanıyordu, şehir içinde çok tatlı gidiyordu, Kapalı garajdan rampadan çıkarken Şanzımanı bozulduydu, konyada zor yaptırdım 3 ileri den anlayan usta bulmak zor olmuştu... Ağız tadıyla toplayarak binin inşallah.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tolga özbulut
Talha Bilgi yazdı:

Allah Allah çok güzel, bende de yakın zamanda vardı bu lanet şeyden :tongue: Eşim kullanıyordu, şehir içinde çok tatlı gidiyordu, Kapalı garajdan rampadan çıkarken Şanzımanı bozulduydu, konyada zor yaptırdım 3 ileri den anlayan usta bulmak zor olmuştu... Ağız tadıyla toplayarak binin inşallah.

Eski otomatik her herşey olabiliyor , yokuşta genelde balatalar yanabiliyor 

Benimde yazın rulman yada bilyalardan uğultu geliyor hava sicakken neden? Yağ sıcakta çok inceliyor 😆 bu yüzden her zaman yazın otomatik araba alma taraftarıyım 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Tolga özbulut
(düzenlendi)

Artık orta havalandırma ızgarası açma kapama düğmesi bile çalışıyor 😆 3d baskı ile yaptık bunuda orijinaline en çok benzeyen bu idi 

Cam açma düğmelerini de Clio 2 ile değiştirdim , baktım alt tarafları  aynı üst taraf ucunu da az tıraşlayınca oldu 

Ufak tefek işlerle uğraşıyorum kilometre teli bozulmuş ona bakacağım insla mekaniktir elektikli piyasada bulunmuyor r19 uyar ama belki 😆 

Ankara'ya tekrar yolladım kadranı düzeltti abim kargosu ile 900 TL aldı millet bana acıyor artık herhalde diye düşünüyorum 🙃

IMG_20260210_020136.jpg

IMG_20260216_212722.jpg

IMG_20260216_212708.jpg

tarihinde Tolga özbulut tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...