İçeriğe Yönlendir

TOGG İçin Kaşıntı Tuttu.

Ayhan Asil

Renkler  

46 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Ayhan Asil
Sinan Akgöl yazdı:

Abi sen ne ordan gelen habere guven nede ikinci eli bekle 1690sa 10 da eksik olsun, al ver pesinati bagla istedigin canavari. Piyasada çok sacma suan her iş alanida durgunluk otesi. 

Evet, bu hafta da bekleyip galeriye vereyim diyorum kardeşim benim. Piyasa hakkaten ölü.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ayhan Asil yazdı:

Evet, bu hafta da bekleyip galeriye vereyim diyorum kardeşim benim. Piyasa hakkaten ölü.

TÜİK verilerine göre, 2026 Ocak-Mart döneminde Türkiye ikinci el otomotiv pazarı %4,5 artarak
2.505.253 adetle el değiştirdi. 

sayfa 35

www.odmd.org.tr/folders/2837/categorial1docs/6106/Makroekonomik Değerlendirme - Nisan 2026.pdf

sedanlar ayrıştı onların pazar payı düşüşte

https://www.odmd.org.tr/web_2837_1/neuralnetwork.aspx?type=26

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Ayhan Asil yazdı:

Peki galericinin o gün söylediği fiyata şuan alacağının garantisi var mı?

Sonuçta bir ticari ilişki, yani "başkasına satmaya çalıştı, satamadı" deyip piyasayı da öne sürerek daha düşüğe de almaya çalışabilir. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Ü.Emre Kartal yazdı:

Sonuçta bir ticari ilişki, yani "başkasına satmaya çalıştı, satamadı" deyip piyasayı da öne sürerek daha düşüğe de almaya çalışabilir. 

O zaman önce diğer galericilerden tekrar fiyat alıp yanına gitmekte fayda olabilir. Düşürmeye kalkarsa alternatife yönelinebilinir bence

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Murat Sürmeli yazdı:

O zaman önce diğer galericilerden tekrar fiyat alıp yanına gitmekte fayda olabilir. Düşürmeye kalkarsa alternatife yönelinebilinir bence

Yapılabilir tabi de fiyat alıp gidip birkaç hafta sonra tekrar gelince bu ihtimal öne çıkıyor. 

Bir de genellikle galericiler aralarında paslaşıyorlar, internette ilana da girince "satamamış, bize satmaya razı" algısıyla daha da düşük verebiliyorlar. 

Ben kendi aracıma da birkaç bayiden takas için teklif aldım. Marka bayisi 530000 lira verdi. Aynı şehirdeki diğer bayi aynı gün 650000 verdi. Diğer marka bayilerinde de bu rakamlardı. Ertesi gün malum hemen alım platformlarından biri 680 dedi, diğeri 700 dedi. 700 veren biraz daha çıkabilirdi ama nasıl olsa satacak deyip yapmadı. Öyle olunca kızdım vermedim, 10 gün sonra çok daha fazlasına kendim sattım. 

Alım platformları sadece aracı, komisyonunu vs alıp birine veriyor. Aracın çekiciyle nakliyesi, komisyonu vs olmasına rağmen 700 diyor. Marka bayisi 530 :)

Fıkra bu kadar..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Ü.Emre Kartal yazdı:

Yapılabilir tabi de fiyat alıp gidip birkaç hafta sonra tekrar gelince bu ihtimal öne çıkıyor. 

Bir de genellikle galericiler aralarında paslaşıyorlar, internette ilana da girince "satamamış, bize satmaya razı" algısıyla daha da düşük verebiliyorlar. 

Ben kendi aracıma da birkaç bayiden takas için teklif aldım. Marka bayisi 530000 lira verdi. Aynı şehirdeki diğer bayi aynı gün 650000 verdi. Diğer marka bayilerinde de bu rakamlardı. Ertesi gün malum hemen alım platformlarından biri 680 dedi, diğeri 700 dedi. 700 veren biraz daha çıkabilirdi ama nasıl olsa satacak deyip yapmadı. Öyle olunca kızdım vermedim, 10 gün sonra çok daha fazlasına kendim sattım. 

Alım platformları sadece aracı, komisyonunu vs alıp birine veriyor. Aracın çekiciyle nakliyesi, komisyonu vs olmasına rağmen 700 diyor. Marka bayisi 530 :)

Fıkra bu kadar..

X-Trail’i 1430’a iyi paraya sattım diyordum. Alan afam 1 ay sonra 1540’a vermiş. Benim fıkra da bu kadar. Satmak bir kabiliyet işi. Yapabilen var yapamayan var. 

• Beğen 3
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Emre Şimşek yazdı:

X-Trail’i 1430’a iyi paraya sattım diyordum. Alan afam 1 ay sonra 1540’a vermiş. Benim fıkra da bu kadar. Satmak bir kabiliyet işi. Yapabilen var yapamayan var. 

Tabiki öyle, çok daha kötü durumdaki aracı kurumsaldan daha pahalıya tercih eden de var. Kurumsal olunca problem olursa mağduriyetim hemen giderilir düşüncesiyle. Düşük faizli kredi sebebiyle seçen de.

0 km fiyatından pahalıya 2025 model araçlar var ilanlarda. A şehrindeki servis ikincielde 2025 modelini 10 liraya ilana giriyor, B şehrinde 9 liraya başka bayi 0 km veriyor. 

Hele bir de ikincielde rakamlar ama iyi ama kötü 0 km bir araç parasına çıkınca satmak daha da zorlaşıyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş
Emre Şimşek yazdı:

Aşırı can sıkıcı oluyor.

Ben bi arabayı pandemide 60 bine satamadım 2 3 ay. bi galerici aldı 60 a 1 gün sonra 70 e sattı.Nasil oluyor anlamıyorum 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Fikri Keleş yazdı:

Aşırı can sıkıcı oluyor.

Ben bi arabayı pandemide 60 bine satamadım 2 3 ay. bi galerici aldı 60 a 1 gün sonra 70 e sattı.Nasil oluyor anlamıyorum 

Hiç canım sıkılmadı bu sefer. İstediğim parayı aldıktan sonra galerici gelsin alsın çok önemsemem.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Emre Şimşek yazdı:

Hiç canım sıkılmadı bu sefer. İstediğim parayı aldıktan sonra galerici gelsin alsın çok önemsemem.

Şu çip krizinin olduğu ikinci elin patladigi donemde galerici tanidigin sattigi Corsa D 1.4 tam otomatik 15 günde 5 el 5 sehir degistirdi bu da benim fikram 😂 en son izini 5. Sehirde kaybettik.

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil
Ü.Emre Kartal yazdı:

En düşük veren galerici de 1650 - 1670 veriyor sıkıntı yok, o almazsa başka galericiye veririm diye düşünüyorum, Ama gene de telkin ve tavsiyelerinizi dikkate alıyorum. Bu günden itibaren gidip bir kere daha görüşelim. 

Sinan Akgöl yazdı:

Şu çip krizinin olduğu ikinci elin patladigi donemde galerici tanidigin sattigi Corsa D 1.4 tam otomatik 15 günde 5 el 5 sehir degistirdi bu da benim fikram 😂 en son izini 5. Sehirde kaybettik.

İnanın kardeşim ben de şu anda şok içindeyim. Focus 1  araçlarımı ilana koyduğum en fazla 10 gün içinde giderdi, bu araç güya piyasanın sevdiği araç, hem de makul fiyata 20 gün oldu halen ciddi bir adam çıkmadı, anlamıyorum. 

Fikri Keleş yazdı:

Aşırı can sıkıcı oluyor.

Vatandaş artık galeriden almayı daha mantıklı buluyor, (muhattap bulurum, kurumsal olur vs.) gibi geldi bana. 

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş

Fotoğraf ve ilan işi önemli.. Arabasını satamayan arkadaşım vardı. 10-15 gün sonra bir ilan hazırladık. Arabayı yıkadıktan sonra fotoğrafları fotoğraf makinesiyle her açıdan düzenli çektik. İlan açıklaması yeteri kadar detaylı yazdık (fazla yazınca da korkutuyor) satış sebebi de yazılırsa satış hızlanıyor. İlanın ilgi çekmesi önemli kriter

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil
Görkem Karakaş yazdı:

Fotoğraf ve ilan işi önemli.. Arabasını satamayan arkadaşım vardı. 10-15 gün sonra bir ilan hazırladık. Arabayı yıkadıktan sonra fotoğrafları fotoğraf makinesiyle her açıdan düzenli çektik. İlan açıklaması yeteri kadar detaylı yazdık (fazla yazınca da korkutuyor) satış sebebi de yazılırsa satış hızlanıyor. İlanın ilgi çekmesi önemli kriter

Bu gün tertemiz yıkatıp tekrar fotoları yenileyeyim Görkem o zaman. Ama her dakika favori artıyor ama arayan yok. 

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
(düzenlendi)
Ayhan Asil yazdı:

Bu gün tertemiz yıkatıp tekrar fotoları yenileyeyim Görkem o zaman. Ama her dakika favori artıyor ama arayan yok. 

Fiyat dusurmeni bekliyorlar 😁 dusurursen acelen var diye dahada dusugunu bizde bir ekmek yiyelim agabey diye ararlar. En guzel cevapta ekmegi firindan al ye kardesim diyip susmak. Sabitsen tok saticisin diye aramiyorlar.

tarihinde Sinan Akgöl tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil
Sinan Akgöl yazdı:

Fiyat dusurmeni bekliyorlar 😁 dusurursen acelen var diye dahada dusugunu bizde bir ekmek yiyelim agabey diye ararlar. En guzel cevapta ekmegi firindan al ye kardesim diyip susmak. Sabitsen tok saticisin diye aramiyorlar.

Aynen öyle valla kardeşim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Nasıl bir piyasa oldu bilmiyorum. Yaprak kımıldamıyor, arabayı istediğim fiyata satamıyorum, TOGG yalan olmak üzere. 

• Şaşkın 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Ü.Emre Kartal yazdı:

Tabiki öyle, çok daha kötü durumdaki aracı kurumsaldan daha pahalıya tercih eden de var. Kurumsal olunca problem olursa mağduriyetim hemen giderilir düşüncesiyle. Düşük faizli kredi sebebiyle seçen de.

0 km fiyatından pahalıya 2025 model araçlar var ilanlarda. A şehrindeki servis ikincielde 2025 modelini 10 liraya ilana giriyor, B şehrinde 9 liraya başka bayi 0 km veriyor. 

Hele bir de ikincielde rakamlar ama iyi ama kötü 0 km bir araç parasına çıkınca satmak daha da zorlaşıyor.

Ayhan Asil yazdı:

Nasıl bir piyasa oldu bilmiyorum. Yaprak kımıldamıyor, arabayı istediğim fiyata satamıyorum, TOGG yalan olmak üzere. 

Durum yukarıda yazdığım gibi ne yazık ki. Galeri için rakamlar değişti sanıyorum?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil
Ü.Emre Kartal yazdı:

Durum yukarıda yazdığım gibi ne yazık ki. Galeri için rakamlar değişti sanıyorum?

Aynen öyle oldu Emre kardeşim, galericiye gittim. "senden haber çıkmayınca ben de başka bir araç aldım abi, araç satılsın hemen alacağım" dedi. Kıvrak bir hareketle geri döndü. 

Hali hazırda TOGG dan da haber çıkmadı ama, eli kulağındadır, bu gün yarın çıkar, o nedenle panik halindeyim. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Sinan Akgöl yazdı:

Paranız kadar araba bakın diyorum bende genelde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
İlkay Başaran yazdı:

Benteyaga mesela...

• Beğen 1
  • Mutlu 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
İlkay Başaran yazdı:

Cok kibarsiniz Ilkay bey😂

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil
Emre Şimşek yazdı:

Sizin aracı enişteme tavsiye edeyim link var mı? Son fiyat ne olur?

Memnun olurum Emre bey, aracım daha sıfır gibi. El değmemiş. 

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-ilk-sahibinden-2025-boyasiz-gsr-2-gvnlk-pak-kablsz-srj-sesli-kom-1321096267/detay/

Fiyat olarak 1775 den düşe düşe 1705'e kadar düştüm, 1700'e bırakacağım, siz olunca bir miktar daha bir şeyler olur. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Uzun
Ayhan Asil yazdı:

Memnun olurum Emre bey, aracım daha sıfır gibi. El değmemiş. 

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-ilk-sahibinden-2025-boyasiz-gsr-2-gvnlk-pak-kablsz-srj-sesli-kom-1321096267/detay/

Fiyat olarak 1775 den düşe düşe 1705'e kadar düştüm, 1700'e bırakacağım, siz olunca bir miktar daha bir şeyler olur. 

Ayhan bakma bence artık 3e 5e diğer taraftan daha çok istediğin araç pahalanacak,araba işi zevk işi,bu gözünden düştü ise yol ver gitsin,yeni arabana odaklan bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil
Fatih Uzun yazdı:

Ayhan bakma bence artık 3e 5e diğer taraftan daha çok istediğin araç pahalanacak,araba işi zevk işi,bu gözünden düştü ise yol ver gitsin,yeni arabana odaklan bence.

Öyle tabi Fatih abi ama, insan göz göre göre de elindeki sıfır aracı galericilere üç beş kuruşa peşkeş çekmek istemiyor. Çünkü çok öldürüyorlar. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...