İçeriğe Yönlendir

40'ından Sonra Spora Başlamak

Ali Darbaz

Recommended Posts

Cem Dilmen
Çağrı Alaf yazdı:

Yine de 190+ ritim sıkıntı aha dayıya sor. @Cem Dilmen

Aman Yiğenim 190 falan tehlikeli sular yapmayın etmeyin :) 

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Cem Dilmen yazdı:

Aman Yiğenim 190 falan tehlikeli sular yapmayın etmeyin :) 

Çok nadir artık en yüksek tempoda bile 160 geçmiyor fazla sanırım alıştım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Demir

Ali yine bana göre bir konu açmış :)

Devamlı az az deniyorum ama bir türlü rutine bağlayamadım. 

Kaç yıldır aradığım veteranlar basketbol grubu da buldum ama 2-3 sefer gittim dizlerim müsade etmedi devamını getirmeye. 

Akşamları yürümeye niyetleniyorum arkadaş bulamıyorum, her seferinde birileri yan çiziyor ortada kalıyorum. Bisiklet konusu bana göre değil 2metre adamım çok zorlanıyorum.

Geçen yıl yine 1 senelik spor salonu üyeliği sonrasında 1 aya yakın devamlı gittim, iyi de gelmişti ancak yine bıraktım :( 

Bir şekilde sporu hayatıma sokmam lazım, dizlerimde grade 4 kıkırdak sorunu ve menisküs yırtıkları var. Bacakalrımı güçlendirmem lazım ufak ufak.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Onur Demir yazdı:

Ali yine bana göre bir konu açmış :)

Devamlı az az deniyorum ama bir türlü rutine bağlayamadım. 

Kaç yıldır aradığım veteranlar basketbol grubu da buldum ama 2-3 sefer gittim dizlerim müsade etmedi devamını getirmeye. 

Akşamları yürümeye niyetleniyorum arkadaş bulamıyorum, her seferinde birileri yan çiziyor ortada kalıyorum. Bisiklet konusu bana göre değil 2metre adamım çok zorlanıyorum.

Geçen yıl yine 1 senelik spor salonu üyeliği sonrasında 1 aya yakın devamlı gittim, iyi de gelmişti ancak yine bıraktım :( 

Bir şekilde sporu hayatıma sokmam lazım, dizlerimde grade 4 kıkırdak sorunu ve menisküs yırtıkları var. Bacakalrımı güçlendirmem lazım ufak ufak.

Allah Allah. İnstagramda Burnundan hırt yaparak bisikletle 20 km yol yaptım storyleri attığın için ben bisiklete başladım

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Onur Demir yazdı:

Neden zorlanıyorsun abi? Bisiklet ufak mı geliyor? Halbuki anlattığın şeylerin ilacı bisiklet. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Hafta sonu caddebostan'da buluşalım. Ya da free Park olan bir yerde arabaları bırakak. Tuzla'dan Kadıköy'e kadar Bisiklet sürelim . 

Yorum bağlantısı
Onur Demir
Ali Darbaz yazdı:

Allah Allah. İnstagramda Burnundan hırt yaparak bisikletle 20 km yol yaptım storyleri attığın için ben bisiklete başladım

Ben sana motivasyon olsun diye paylaştım onları. Benimle ilgisi yok :)  

Çağrı Alaf yazdı:

Neden zorlanıyorsun abi? Bisiklet ufak mı geliyor? Halbuki anlattığın şeylerin ilacı bisiklet. 

Şuan aktif bisikletim yok. Decathlon katlanır olanları kullandım evde var oğlanın. (Ali'ninkine benzer) çok ufak kalıyor bana. 

Dağ bisikleti tarzı olunca da kamburum çıkıyor. Bisikleti sevmiyorum. Eliptik olanı da sevmiyorum. koşmalı yürüyüşlü şeyler ancak yaparım gibi geliyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen
Ali Darbaz yazdı:

Çok nadir artık en yüksek tempoda bile 160 geçmiyor fazla sanırım alıştım

Alicim inan doğrusunu yapıyorsun. Bunun kıymetini 60 yaşında Allah'ın izniyle daha iyi anlayacaksın kardeşim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Onur Demir yazdı:

çok ufak kalıyor bana. 

harley bile oyuncak klaır senin yanında yahu 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Cem Dilmen yazdı:

Alicim inan doğrusunu yapıyorsun. Bunun kıymetini 60 yaşında Allah'ın izniyle daha iyi anlayacaksın kardeşim. 

Bir dahaki Sivas yolculuğumda Amasya’dan geçeceğim umarım sizi bulurum

Yorum bağlantısı
Cem Dilmen
Ali Darbaz yazdı:

Bir dahaki Sivas yolculuğumda Amasya’dan geçeceğim umarım sizi bulurum

Her zaman beklerim 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

30 Nisan aldığım bisiklet ile 297 km yolu tamamladım. Lakin benim hiç kilom düşmüyor. Aksine nabzım düşüyor. İlk günler 192 nabız çıkarken şu an 145 nabız en ama en yükse 160 nabız çıkıyor. 160 nabızıda kahve içince alıyorum. Ardım artık selede ağrımıyor. Eldiven alıncada bileklerimde ağrımayı kesti. Ama geçen gün sol baş parmağımı ağrıttım. Nöbetci olduğum için gece sürüşlerine başlamadım. 
caddebostanda Gece sürücüleri grubu var. Onlara karışmayı planlıyorum.

Cem Dilmen yazdı:

Her zaman beklerim 

tamamlayıcı sigorta çalışıyormu sizde :D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Cem Dilmen yazdı:

Her zaman beklerim 

mümkünse mesai dışı görüşelim :birthday:

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen
Ali Darbaz yazdı:

30 Nisan aldığım bisiklet ile 297 km yolu tamamladım. Lakin benim hiç kilom düşmüyor. Aksine nabzım düşüyor. İlk günler 192 nabız çıkarken şu an 145 nabız en ama en yükse 160 nabız çıkıyor. 160 nabızıda kahve içince alıyorum. Ardım artık selede ağrımıyor. Eldiven alıncada bileklerimde ağrımayı kesti. Ama geçen gün sol baş parmağımı ağrıttım. Nöbetci olduğum için gece sürüşlerine başlamadım. 

Her türlü sigorta çalışıyor :) 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ali Darbaz yazdı:

kilo göbek ve popo çevresinde ise, "viceral fat" denen konuyu araştırmanı öneririm. yani iç organ çevresinde oluşan yağlar. mücadelesi zor. ama gördüğümüz bu azim ile o da olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Doğan Arşiray yazdı:

kilo göbek ve popo çevresinde ise, "viceral fat" denen konuyu araştırmanı öneririm. yani iç organ çevresinde oluşan yağlar. mücadelesi zor. ama gördüğümüz bu azim ile o da olur.

Yani doymuş yağ tüketimini minimuma, doymamış yağ tüketimini optimuma diyorsun :) 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

MCT yağı en azında hindistan ceviziyi yağı, tereyağı, çiğ olacaksa zeytin yağı kolay ulaşılabiliyor. enflemasyon için krill ve omega 3 içeren yağlar lazım. bunlarla beslenmek lazım enerji için. enerji yağdan gelmeli karbonhidrattan değil. özellikle işlenmiş karbonhidrattan hiç değil. aralıklı oruç lazım. bu ama rutin olmamalı. arada çok uzun süreli olmalı. 17 18 saat mesela. 

ben de okuyup öğrendim ve uyguluyorum.

bej yağları kahverengi ve sadece ısı için kullanılan türe dönüştümek lazım. buda soğuğa maruziyet yada soğuğu taklit eden titreme hareketleri ile kandırarak olabiliyormuş. döngünün içindeyken zor iş dediğim gibi. ben neyseki döngüde değilim. ali nin konusunda yazma gereği duydum sadece. ( araşıtırın okuyun derim. AI ne güneduruyor)

mesela sürekli çok yoğun aerobik egzersiz de alışkanlığa dönüştüğünüde işe yaramayacak. zaten limitlerini hissetmeye başlamış. işe yaramıyor diyor. ben 1 senedir "kalitestik" antremanları inceleyip kendimce uyguluyorum. 0 barfiks yapabilirken şimidi 6 7 tane yapabiliyorum sarktığım yerde. eski gömleklerimi giyemez oldum ama görünüşüm neredeyse aynı. çok ilginç bir şey. ( yada çamaşır makinesinin termostatı bozuk)

• Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

hamam iyidir atalar yanılmış olamaz, romalılar da keza aynı 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Doğan Arşiray yazdı:

Belli bir yaştan sonra eklemlere fazla yük bindirmeden yapmak lazım işte hareketleri de..

Kalistenik egzersizler olayına katılıyorum.. Askerdeyken tüfekli tüfeksiz hareketler vardı. Tüfek yerine uzun bir sopa alıp başlanabilir mesela.

Bir de sadece kendi ağırlığını kullanarak yapılan sandalye yogası diye bir şey var. Hareketler o kadar zor değil ama belli bir disiplinde yapılmalı tabi.

Yağı enerji olarak kullanmaya başlamanın en hızlı yolu minimum 3 gün sadece su içerek oruç tutmak. 3 günü aşabiliyorsan zaten gerisi de geliyor. Ama iş güç koşturmaca arasında bu uygulaması zor bir seçenek. İkinci olarak da ketojenik beslenme olabilir. Sporcuların çoğu kurtulamadıkları yağlardan bu şekilde kurtuluyorlarmış.. izlediğim bi videoda öyle söylüyordu.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Merhaba. Dün 15 km bugünde 15 km yol yaptım. Harika hissediyorum. maalesef uzun tur atamıyorum çünkü nöbetteyim. Kısa mesafeler ile şimdilik oyalanıyorum. 

İşte çok istediğiniz harika pov videosu . 

vitesleri söylüyorum 2-5 3-5 dediğim ilk sayı aynakol, ikinci sayı arka ruble oluyor. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

image.png.cb7f12643072d514d9147a04c9cf68ea.png

Varsa şekliniz lifting'e bekleriz.  :) 

Ali ağırlık kaldırmadan sadece pisiklet ile bir şey olmaz. Pisiklet ile sennin bindiğin şekilde ancak çocuklar ile parkda arkadaş olursun. Yavaş yavaş ver ağırlığı testesteron seviyeleri yerine gelsin, kemikler, eklemler bi nooluyoruz desin. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Hüseyin Sönmez yazdı:

image.png.cb7f12643072d514d9147a04c9cf68ea.png

Varsa şekliniz lifting'e bekleriz.  :) 

Ali ağırlık kaldırmadan sadece pisiklet ile bir şey olmaz. Pisiklet ile sennin bindiğin şekilde ancak çocuklar ile parkda arkadaş olursun. Yavaş yavaş ver ağırlığı testesteron seviyeleri yerine gelsin, kemikler, eklemler bi nooluyoruz desin. 

Hocam kaslarınız bomba gibi. Rahatsızlığım nedeniyle bölge iki antrenman ağırlıklı çalışıyorum. Bunu da en iyi yapan bisiklet hocam. Keşke spor salonunda falan dayanabilsem eyvallah ama eşimin defalarca ısrarına rağmen spor salonu çok sıkıcı geliyor bana o yüzden sürekli mekan değişikliği sunan bisikleti sectim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Benim kendi bisikletimi kızıma devretmeyi düşünüyorum. Benim seviye  atlama vaktim geldi

IMG_9793.jpeg

IMG_9795.jpeg

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Darbaz yazdı:

30 Nisan aldığım bisiklet ile 297 km yolu tamamladım. Lakin benim hiç kilom düşmüyor. Aksine nabzım düşüyor. İlk günler 192 nabız çıkarken şu an 145 nabız en ama en yükse 160 nabız çıkıyor. 160 nabızıda kahve içince alıyorum.

Nabız düşmesi kalbin güçlendiğini gösterir.. 

Torku yüksek araçlar düşük devirle yürür, bunu emsal al. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...