İçeriğe Yönlendir

İlk Elektriklimiz Togg T10X

Serdar Göktaş

Recommended Posts

Ü.Emre Kartal
Servet Aydın yazdı:

Trafikte zorunda diye bir kavram yok. Kural ve sistem var. Ayağımın her hareketinde yanan fren lambası kadar saçma birşey olamaz. 

Zaten o zorunlulukta kural ve sistemlerden geliyor. Uymazsan çarpılırsın, bugün olmazsa yarın. 

Kurallar der ki, hız sınırı ne ise minimum yarısı kadar metreyi arada mesafe olarak bırakmalısın. 

Arkada araba var, yakına da girmiş durumda. Ayağı gazdan çekince rejen ile yavaşlayabileceğin bir durum oluştu. Fren lambası yanıyorsa sorun yok, ama yanmıyorsa arkadaki çok büyük ihtimalle yakınlık kurar. 

Fosil yakıtlı araçta ayağını gazdan çekince yavaşlayabileceği ivme aşağı yukarı bellidir. Elektriklide öyle değil, birçok kademe olanı var, kademesiz olanı var vs vs. Netice olarak fosil yakıtlının yavaşlama ivmesinin üzerinde bir ivme varsa yanmak zorunda. Arkadan gelen de frenleme yapar/rejen yapar farketmez duruma göre kendini ayarlar. 

Emre Şimşek yazdı:

King seni anlıyorum bazı araçlar çabuk yakıyor ama 2. seviye rejene girdiğinde fren yakmalı bence.

şu daha yanlış mesela:

frene az bassam da aynı yanıyor çok bassam da aynı yanıyor. Önce buradan başlamak lazım.

Fren lambası şiddetinin değişken olması demek bunun bir standarta bağlı olması (belirli ivmelerde belirli lux değeri olmalı gibi bir standart gerekir) ve bunun da muayenede vs vs kontrolü gerekir. 

Hadi yaptık diyelim, belirli ışık şiddetinin altı uzaktan görülemeyecek, bunu görünür hale getirsen max noktası çok göz alacak. 

Çok ayağı var bu işin bence. 

Normal yavaşlama ivmesinin üzerindeki her ivmede fren lambası yanmalı bence. Bunun en kestirme çözümü bu gibi. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Uğur Kamil yazdı:

İlk kullandığım elektirikli araç öyle olsa belki ona alışırdım.

Ev3 tede e-tech tede ayarlı. Belki o nedenle bu daha kullanışlı gibi geliyor.

İlerde tek pedal özelliği olan denk gelir kullanırsam o zaman farkı anlarım.

3. kademeye alırsan teslanın tek pedalı ile aynı oluyor. 

Ben de rejen kademesini sürekli oynayan biri değilim. Normalde 2. kademede tutarım. Gaz pedalı ile mis gibi oluyor. 

Ani yavaşlamam gerekirse 3'e çekiyorum. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ani yavaşlamam gerekirse

sağdan geç makas at gazla derken iyiydi 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

sağdan geç makas at gazla derken iyiydi 

Bir şeyi de unut :tongue:

Dal dal dal. sağdan dal demişimdir. :blush:

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Mehmet Ozyurek yazdı:

3. kademeye alırsan teslanın tek pedalı ile aynı oluyor. 

Ben de rejen kademesini sürekli oynayan biri değilim. Normalde 2. kademede tutarım. Gaz pedalı ile mis gibi oluyor. 

Ani yavaşlamam gerekirse 3'e çekiyorum. 

Bene direk 2. Kademeden başlıyor. 3 4 akşamda tekrar araca geldiğimde 2 de oluyor.

Belki ayarlarda vardır seçenek yada eko mod dışında farklı oluyordur.

Birde bugün Trabzon'a gittim özellikle dikkat ettim. Bütün elektronik sistemler aktif giderken önüne daha yavaş araç denk gelince yavaslarken fren yapıyor. Pedal asa doğru basıyormuş gibi iniyor.

Rejenin kademesinide 3 4 alınca o şekilde yapıyor yavaslarken.

Bütün elektrikler de öylemi acaba.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Emre Şimşek yazdı:

King seni anlıyorum bazı araçlar çabuk yakıyor ama 2. seviye rejene girdiğinde fren yakmalı bence.

şu daha yanlış mesela:

frene az bassam da aynı yanıyor çok bassam da aynı yanıyor. Önce buradan başlamak lazım.

Yazdığım anlaşılmadı normaldir. Akşam vakti 5km hızla önünde fren lambası yanan aracın %100 ışıkla yanması ile %70 park lambasından fazla yanmasını fark edemeyen zaten bisiklete bile binmesin. Hızın yüksek arkanda bi allahın kulu yok, ota boka yanan fren tam canlı yansın. Bunun anlaşılmayan bir şeyi yok ki hüçbir sürücü de farkı anlayamaz lan bu fren mesafe hız ayarlı diye. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Ü.Emre Kartal yazdı:

Zaten o zorunlulukta kural ve sistemlerden geliyor. Uymazsan çarpılırsın, bugün olmazsa yarın. 

Kurallar der ki, hız sınırı ne ise minimum yarısı kadar metreyi arada mesafe olarak bırakmalısın. 

Arkada araba var, yakına da girmiş durumda. Ayağı gazdan çekince rejen ile yavaşlayabileceğin bir durum oluştu. Fren lambası yanıyorsa sorun yok, ama yanmıyorsa arkadaki çok büyük ihtimalle yakınlık kurar. 

Fosil yakıtlı araçta ayağını gazdan çekince yavaşlayabileceği ivme aşağı yukarı bellidir. Elektriklide öyle değil, birçok kademe olanı var, kademesiz olanı var vs vs. Netice olarak fosil yakıtlının yavaşlama ivmesinin üzerinde bir ivme varsa yanmak zorunda. Arkadan gelen de frenleme yapar/rejen yapar farketmez duruma göre kendini ayarlar. 

Fren lambası şiddetinin değişken olması demek bunun bir standarta bağlı olması (belirli ivmelerde belirli lux değeri olmalı gibi bir standart gerekir) ve bunun da muayenede vs vs kontrolü gerekir. 

Hadi yaptık diyelim, belirli ışık şiddetinin altı uzaktan görülemeyecek, bunu görünür hale getirsen max noktası çok göz alacak. 

Çok ayağı var bu işin bence. 

Normal yavaşlama ivmesinin üzerindeki her ivmede fren lambası yanmalı bence. Bunun en kestirme çözümü bu gibi. 

O halde transitleri piyasadan çekelim hatta benim pejoyu da başta. Ayağını gazdan çek yavaşlıyor. Ne derler iyi sürücü en az frene basandır arkasını da hesaplayarak. Ama hatalı tasarlanan elektronik sistem tüm sürücüleri aptal yerine koyuyor ki habire yakıyor ışıkları. Mantıkla tasarlanan sistem 20-30 la giderken ayağını gazda oynattıkça disko topuna dönen fren lambasına da izin vermez. Sistem yaramaz mı evet. Hele ki mg'de. 

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Servet Aydın yazdı:

O halde transitleri piyasadan çekelim hatta benim pejoyu da başta. 

Evet evet. Hatta transitler kalsın senin Pejoyu çekelim. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Ü.Emre Kartal yazdı:

Olayın tek özeti bu. Bunu başabilen bir kaç markadan öte değildir. 

Ha bak Emmi'nin opel. En iyi sistem onda. Fren dozuna göre rejen akımı artıyor ve ona göre de ışığı yakıyor veya yakmıyor. Bunu yapacaklar ki hem geri kazanım olsun hemde gğvenlikten ödün verilmesin

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Servet Aydın yazdı:

Olayın tek özeti bu. Bunu başabilen bir kaç markadan öte değildir. 

Ha bak Emmi'nin opel. En iyi sistem onda. Fren dozuna göre rejen akımı artıyor ve ona göre de ışığı yakıyor veya yakmıyor. Bunu yapacaklar ki hem geri kazanım olsun hemde gğvenlikten ödün verilmesin

Stellantislerin hepsi öyle. citroen de en son kademede bile olsan belli bir hızın üstünde max frenleme olmuyor, eğer o esnada frene dokunursan o zaman frenleme etkisi artıyor. Bence gayet başarılı düşünmüşler. Minidekinde frenden çekince yığılıyordu araba mesela.  

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mertol Kip yazdı:

Evet evet. Hatta transitler kalsın senin Pejoyu çekelim. 

Sie! Pilini yapmışım yağ gibin yürüyor alet

Mertol Kip yazdı:

Stellantislerin hepsi öyle. citroen de en son kademede bile olsan belli bir hızın üstünde max frenleme olmuyor, eğer o esnada frene dokunursan o zaman frenleme etkisi artıyor. Bence gayet başarılı düşünmüşler. Minidekinde frenden çekince yığılıyordu araba mesela.  

İnan mg yazılımda çok rezil. Lan frene oransal okuyucu koy esp'den g oku rejeni ayarla. Yok salakların aklı nerde kimbilir

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Servet Aydın yazdı:

Sie! 

Terbiyesiz.

Servet Aydın yazdı:

İnan mg yazılımda çok rezil. Lan frene oransal okuyucu koy esp'den g oku rejeni ayarla. Yok salakların aklı nerde kimbilir

Grandlandteki de C5 teki de çok başarılı. Ben regen i en son kademeye getirip gaz pedalından ayarlıyorum. Fren lambası ya tam ayağımı gazdan çektiğimde ya da yokuş aşağı falan gidiyorsam ciddi frenleme yaptığında yanıyor. Onun dışında zırt pırt yanmıyor. Öyle Cherry ler gibi dörtlü mörtlü bir şey de yakmıyor. Normal araba gibi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Servet Aydın yazdı:

Pilli toros oluşabilir ancak habire yanıp sönen fren lambası arkadan gelen sürücüyü yanıltır yanlış yaptırır gözlerini yorar. Güvenli değil. Otoyolda önümde giden araç önü boşken durduk yere habire freni yanıp sönüyor. Saçma bir sistem

Acemi gibi olur Servet abi , önümdeki virajda bile frene bassa acemidir diyorsun. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Evren Erakçora yazdı:

Acemi gibi olur Servet abi , önümdeki virajda bile frene bassa acemidir diyorsun. 

Aynen. Yollarda çok var öylesi. Bu sefer arkasında gitmeyip bir an önce önüne geçme çabası başıma bela olmasın diye

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...