İçeriğe Yönlendir

İlk Elektriklimiz Togg T10X

Serdar Göktaş

Recommended Posts

Ü.Emre Kartal
Servet Aydın yazdı:

Trafikte zorunda diye bir kavram yok. Kural ve sistem var. Ayağımın her hareketinde yanan fren lambası kadar saçma birşey olamaz. 

Zaten o zorunlulukta kural ve sistemlerden geliyor. Uymazsan çarpılırsın, bugün olmazsa yarın. 

Kurallar der ki, hız sınırı ne ise minimum yarısı kadar metreyi arada mesafe olarak bırakmalısın. 

Arkada araba var, yakına da girmiş durumda. Ayağı gazdan çekince rejen ile yavaşlayabileceğin bir durum oluştu. Fren lambası yanıyorsa sorun yok, ama yanmıyorsa arkadaki çok büyük ihtimalle yakınlık kurar. 

Fosil yakıtlı araçta ayağını gazdan çekince yavaşlayabileceği ivme aşağı yukarı bellidir. Elektriklide öyle değil, birçok kademe olanı var, kademesiz olanı var vs vs. Netice olarak fosil yakıtlının yavaşlama ivmesinin üzerinde bir ivme varsa yanmak zorunda. Arkadan gelen de frenleme yapar/rejen yapar farketmez duruma göre kendini ayarlar. 

Emre Şimşek yazdı:

King seni anlıyorum bazı araçlar çabuk yakıyor ama 2. seviye rejene girdiğinde fren yakmalı bence.

şu daha yanlış mesela:

frene az bassam da aynı yanıyor çok bassam da aynı yanıyor. Önce buradan başlamak lazım.

Fren lambası şiddetinin değişken olması demek bunun bir standarta bağlı olması (belirli ivmelerde belirli lux değeri olmalı gibi bir standart gerekir) ve bunun da muayenede vs vs kontrolü gerekir. 

Hadi yaptık diyelim, belirli ışık şiddetinin altı uzaktan görülemeyecek, bunu görünür hale getirsen max noktası çok göz alacak. 

Çok ayağı var bu işin bence. 

Normal yavaşlama ivmesinin üzerindeki her ivmede fren lambası yanmalı bence. Bunun en kestirme çözümü bu gibi. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Uğur Kamil yazdı:

İlk kullandığım elektirikli araç öyle olsa belki ona alışırdım.

Ev3 tede e-tech tede ayarlı. Belki o nedenle bu daha kullanışlı gibi geliyor.

İlerde tek pedal özelliği olan denk gelir kullanırsam o zaman farkı anlarım.

3. kademeye alırsan teslanın tek pedalı ile aynı oluyor. 

Ben de rejen kademesini sürekli oynayan biri değilim. Normalde 2. kademede tutarım. Gaz pedalı ile mis gibi oluyor. 

Ani yavaşlamam gerekirse 3'e çekiyorum. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Mehmet Ozyurek
  • Yeni Oluştur...