İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Soğutma Sistemi ve Hararet Sorunları

Necat Ertan

Recommended Posts

Yaşar Akan

Selamlar;

Aracım 3-4 aydır su eksiltiyordu.Gaz ile ilgili su hortumları,kelepçeleri,aradaki T bağlantıları (metal taktırdım).3-4 ayda antifirizler dahil 200 tl'ye yakın masraf ettim.Bu sabah baktım bir günde yarım litre daha eksilmiş.Boruları kontrol ettim ıslaklık var.Götürmediğim usta kalmadı.Bazılarının görüşleri;

1-Motor conta yaktığından aşırı basınç yapıp bir yerden patlak veriyor.(Ama araç hararet yapmıyor)

2-Boruları tekrar değiştir.Yada elepçeleri sıktır.

3-Arabanın motoru hasta elden çıkar.

kafayı sıyırmak üzereyim.

Teşekürler...

Yorum bağlantısı
Yaşar Akan

Cevabınız için teşekkürler.Sızma borulardan ve kelepçelerden oluyor.Bariz olarak elimi sürüyorum ıslaklık elime geliyor.Korkum bu kelepçeler neden sıkıldıktan sonra gevşesin.sizce motorda bir şey varmıdır.

Yorum bağlantısı
Soner Kayışlı
geçmiş olsun.... uzuz atlatmışsınız gaz kaçağını fark edemediniz mi hiç?

teşekkürler. hiç fark etmedik anlaşılmayacak kadar az demekki. cihaz tesbit etti.

Yorum bağlantısı
Yaşar Akan

Öncelikle bu sıkıntıdan muzdarip olan biri olarak sizin kurtulmanıza sevindim.Umarım kalıcı olur.

Evet onlarda değiştirildi.Usta yeni taktı o dirsekleri üstelik bağlantı hortumları ve aralardaki T lerde değiştirildi.

Ama hala sızma var.Benim korkum aşırı bir basınç mı oluyorda tekrar bu kelepçelerden sızıyor.

Yorum bağlantısı
Soner Kayışlı

teşekkürler.. araç içindeki isıtma radyatörü konrtol edildimi. ordan kaynaklana bilir.

Yorum bağlantısı
Yaşar Akan

Dediğiniz yere baktırmadım.Bugün servise tekrar götüreceğim.Bir daha baktırayım.Umarım hallolur.

Yorum bağlantısı
Yaşar Akan

Soner bey bugün tüp gaz servisine götürdüm.O resmini gösterdiğiniz parça (beyin heralde) komple değişecek dediler.Yani bir 200 daha çıkacak.Ama artık yaz geliyor antifiriz yerine su koyarak idare edebilsem değiştirmeyeceğim.

Yorum bağlantısı
Soner Kayışlı
(düzenlendi)
Soner bey bugün tüp gaz servisine götürdüm.O resmini gösterdiğiniz parça (beyin heralde) komple değişecek dediler.Yani bir 200 daha çıkacak.Ama artık yaz geliyor antifiriz yerine su koyarak idare edebilsem değiştirmeyeceğim.

Yaşar bey sorunun (beyini deil) regülatörte oldugunu söylüyorlar .. o parça kolay kolay arzalanmaz.. neyse işallah sorununuz çözülür.

tarihinde Soner Kay??l? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yaşar Akan

Soney bey beyni değiştirdim.Bakalım sorun çözülürmü.ama sıralı lpg tartarini beyin fiyatı hakkında bilginiz varmı.

Yorum bağlantısı
Soner Kayışlı
Soney bey beyni değiştirdim.Bakalım sorun çözülürmü.ama sıralı lpg tartarini beyin fiyatı hakkında bilginiz varmı.

malesef bir bilgim yok . umurarım sorununuz. çözülür..

Yorum bağlantısı
Aykut Sağbazar

arkadaşlar benim aracın arac içi hava devir daim düğmesinin ışığı yanmıyor neden olabilir yada bu ışığın yanması için düğmeye basmak dısında bişi yapıyormuyuz?? :bravo:

Yorum bağlantısı
Soner Kayışlı
arkadaşlar benim aracın arac içi hava devir daim düğmesinin ışığı yanmıyor neden olabilir yada bu ışığın yanması için düğmeye basmak dısında bişi yapıyormuyuz?? :hohoho:

büyük ihtimal düğmenin siviçi arzalanmıştır..

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Misafir

Arkadaşlar bugün motor soğukken arabayı çalıştırıp garajdan çıktım, garaj kapısını kapattım tam binecekken bir fokurdama sesine benzer bir ses geldiğini farkettim. Sanki su kaynıyor gibi. Kaputu açıp bakmadım. Hararete filan baktım herhangi bir problem filan yok. Uzun yolda da şehir içinde de ibre ortada çakılı. Bu ses neyin nesidir, korkutuyor beni bu focus artık.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Savaş Değişli

TEKNİK SERVİS BÜLTENİ No.005/2001

Otomobil ve Hafif / Orta Ticari 2001/05/17

Bölüm: 303-03 (24)

Model: 1.4L/1.6L Zetec-SE ile Focus motoru

Piyasaları: Tüm

Konu: Sıcaklık göstergesi, yüksek okur veya kırmızı bölgeye yakın.

Özet

Bir müşteri nispeten düşük ortam sürüş koşullarında sıcaklık göstergesi yüksek okuma duyduğu endişeyi dile halinde, olası nedeni çeşitli faktörlerin herhangi biri olabilir. Bu bülten endişeleri düzeltmek için, gösterilenlerin sırayla takip edilmesi gereken bir tanı yöntemi içerir.

Bu bültende TSB 005/2001 2001/11/01 tarihli yerini alır. Bu bültenin önceki baskı yok edin.

Gerekli parçalar

Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz

Bu sanal hararet!! yada yalancı! hararet sorunu bendede var..araç erzurumda -35derecede çalıştıktan 5 dk sonra hafif bir rampa gördümü hararet ibresi sona vuruyor..yol düzleştimi normale dönüyor..ford servisindeki usta bi ara getir müşürün kapağını delecez vs gibi bişeyler söyledi..motorun havasını sıcakken alıyorum ama sanırım focusun havasını almak öyle amatör işi değilmiş..son çare antifirizi seyreltecem ama buralarda hava halen -15lerde seyrediyor..yazın felaketti zaten..marmaris çıkısındaki rampada aracın hararet ışığı yandı..çektim sağa bu yalancı!! hararetin düşmesini bekledim..tatil boyunca gözüm ibreden ayrılmadı..

yahu bir araba aldık yağ eksiltmesimi yalancı hararetimi yok motor sesimi araç içi tıkırtılarımı z-rot takırtısımı ne ararsan dert oldu başımıza..arabamı seviyordum ama artık yormaya başladı..bu arada eğimli yoldan çıkarken araç sağa sola yatarken pickup araç gibi gacırdıyor heryeri oynuyor sanki..kapı ayarlarından olabilirmi?

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli
Bu sanal hararet!! yada yalancı! hararet sorunu bendede var..araç erzurumda -35derecede çalıştıktan 5 dk sonra hafif bir rampa gördümü hararet ibresi sona vuruyor..yol düzleştimi normale dönüyor..ford servisindeki usta bi ara getir müşürün kapağını delecez vs gibi bişeyler söyledi..motorun havasını sıcakken alıyorum ama sanırım focusun havasını almak öyle amatör işi değilmiş..son çare antifirizi seyreltecem ama buralarda hava halen -15lerde seyrediyor..yazın felaketti zaten..marmaris çıkısındaki rampada aracın hararet ışığı yandı..çektim sağa bu yalancı!! hararetin düşmesini bekledim..tatil boyunca gözüm ibreden ayrılmadı..

yahu bir araba aldık yağ eksiltmesimi yalancı hararetimi yok motor sesimi araç içi tıkırtılarımı z-rot takırtısımı ne ararsan dert oldu başımıza..arabamı seviyordum ama artık yormaya başladı..bu arada eğimli yoldan çıkarken araç sağa sola yatarken pickup araç gibi gacırdıyor heryeri oynuyor sanki..kapı ayarlarından olabilirmi?

Bende serviste -40 olan antifirizi -20 lere indirteceğim birde havasını aldırtacağım yapabilirlerse artık. Uzun yola çıkmaya korkuyorum artık :blink:

Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz
Bende serviste -40 olan antifirizi -20 lere indirteceğim birde havasını aldırtacağım yapabilirlerse artık. Uzun yola çıkmaya korkuyorum artık :)

her sene yeniliycez yani antifirizi..o da güzel..neyse hallolsunda böyle olsun..ben çok umutluyum bu işlemden çünkü aracı aldığım kişi antifirizi 2 gün önce değiştirdiğini söylemişti..yola çıktıktan sonra arayıp sorduğumda şaşırmıştı hararet ibresinin sona dayandığına..muhtemelen hava yaptırdı yada yüksek dereceli antifiriz kaynaklı..umarım sorunu çözersiniz..bingöldeki ustaya bile getirebilirim aracı zira yaz geldi havalar ısınıyor diye stres oldum..

Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz

evet 2nci kışta ve herhangi bir bozulma olmamıştı antifrizde.. erzurumda araçlarda kırmızı antifiriz kullanılıyor..sonuçta eksi40 ı gören bi memleket..

Yorum bağlantısı
Özay Uçar

bende iki yıldır aynı antifiriz var. hava yaptırma korkusundan değiştirmeyi de düşünmüyorum... gerekirse bir yandan boşaltıp bir yandan üzerine ilave ederim, yine tamamen boşaltmam..... önceki sahibi de ne zaman koydu bilmiyorum.. :D))

gözlemlediğim bir hususu aktarayım size... kış başında yoğunluğunu arttırmadan önce arabanın motoru çok hızlı ısınıyor ve lpg ye çok çabuk geçiyordu... antifiriz yoğunluğunu arttırınca motor geç ısınmaya başladı...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

termostat gövdesi ile devir daim 1.6 focusta nerede?

devirdaim kayış tahriklionu biliyorum :flowers: yeride az çok yanılmıyorsam klima kompresörünün üstü şarj dinomasının altında. termostat gövdesi denen parçayı tam çözemedim devirdaimin orada plastik bir parça var su girşi çıkışı olan. o parça nette baktığım kadarı ile termostat gövdesi diye geçiyor. yanlış mıyım? benim gördüğüm parça şuna çok benziyor. buradan bir su sızıntısı var ama devirdaim mi termostat gövdesimi anlamadım gitti. birde termostat gövdesi contası varmış sanırım oradan da sızabilir mi?

http://www.fordburada.com/default.asp?git=9&urun=34839#.

Yorum bağlantısı
Özay Uçar

arabayı karşıya alınca motorun sağında diye biliyorum... v kayışı olan taraf değil diğer tarafta...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...