Savaş Değişli 31 Mart 2011 Paylaş 31 Mart 2011 hayır sadece hararet ibresi oynuyor.. bültende de bahsedince oksijen sensörü ve maf tan benimde aklıma takıldı bunlarında etkisi olabilirmi acba diye,zira benim sorun oksijen sensörü bozulmasından 15 dakika sonra başlamıştı Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz 31 Mart 2011 Paylaş 31 Mart 2011 bültende de bahsedince oksijen sensörü ve maf tan benimde aklıma takıldı bunlarında etkisi olabilirmi acba diye,zira benim sorun oksijen sensörü bozulmasından 15 dakika sonra başlamıştı ne olduysa geçen yıl antifriz değiştikten sonra oldu..önce önemsemedim havası alınca geçer dedim..ustaya gösterdim hava falan yok bunda dedi ama öyle uzun uzun uğraşmadı havasını almak için..şimdide antifrizi seyreltmekten bahsedince bi arkadaş taşlar yerine oturmaya başladı..kit falan hikaye diyorum olayın özü saf antifiriz ve havasının alınamaması diye düşünüyorum artık.. Yorum bağlantısı
Savaş Değişli 31 Mart 2011 Paylaş 31 Mart 2011 ne olduysa geçen yıl antifriz değiştikten sonra oldu..önce önemsemedim havası alınca geçer dedim..ustaya gösterdim hava falan yok bunda dedi ama öyle uzun uzun uğraşmadı havasını almak için..şimdide antifrizi seyreltmekten bahsedince bi arkadaş taşlar yerine oturmaya başladı..kit falan hikaye diyorum olayın özü saf antifiriz ve havasının alınamaması diye düşünüyorum artık.. Anladım Hocam sen bide erzurumdasın -35 ten aşağı olmaz size sanırım.Zaten bültende de %50 su %50 sogutucu sıvı karışımı deniliyor.Antifirz yoğunluğu sorun yapabiliyor gerçekten Özay bey uyardı bu konuda kendisinede teşekkür ediyorum Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz 31 Mart 2011 Paylaş 31 Mart 2011 Anladım Hocam sen bide erzurumdasın -35 ten aşağı olmaz size sanırım.Zaten bültende de %50 su %50 sogutucu sıvı karışımı deniliyor.Antifirz yoğunluğu sorun yapabiliyor gerçekten Özay bey uyardı bu konuda kendisinede teşekkür ediyorum 35bile kurtarmayabilir hocam:)seyreltmeyle çözülsünde her yıl yenilemeye razıyım ben anifirizi..marmarisin çıkışındaki 15kmlik rampayı 40derece sıcakta nasıl çıktığımı ben bilirim..hararet göstergesi söylemiyor öyle zamanlarda yalancıyım doğrucuyum diye!!neyse hocam gerçekten umutlandım şu an bu sorunun çözümünde ve evet Özay beye gerçekten teşekkür etmek lazım.. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 31 Mart 2011 Paylaş 31 Mart 2011 eline koluna sağlık mustafa kardeş .benim termostat devirdaim min olduğu yerde ben yarın 1 ci resim deki gibi olan yere takılıtormu termostat ona baktırıcam ustayada göstericem bu resmi belki kite de gerek kalmaz bence termostatı motorun yani akünün tarafında göstermiş resim biz değiştirirken cift cıkışlı olan yerdeydi bu adamlar yanlış yere mi koymuş bunu hayret vallahi nasıl iş bu böyle ! tekrar eline sağlık . motor versiyonlarında farklılık var mı bilmiyorum? zetec-s zetec-se. çünkü ilk resimde tek fanlı model var. bir alttakinde duratec demiş onda çift fanlısı var? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 31 Mart 2011 Paylaş 31 Mart 2011 anlamadım termostat şimdi sizin arabada devirdaim pompasının orada mı? Siz 2. bir termostat mı koymayı düşünüyorsunuz. not: bu arada eklediğim resim dosya vs dolayı sorumluluk alamam onuda söyleyeyim Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 31 Mart 2011 Paylaş 31 Mart 2011 soğutma sistemi hakkında eklemeler http://www.otoclubturkiye.com/forum/index.php?...t&p=1089807 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 31 Mart 2011 Paylaş 31 Mart 2011 removal and installation (sökme-takma ) 1.4-1.6 termostat http://img202.imageshack.us/img202/7273/mo...istemiskmet.jpg termostat housing dediği termostat gövdesi sanırım. ve evet 1.6 da termostat devir daimin ordaymış bunuda çözdüm çünkü şarj dinomasını sökün diyor 2. adımda Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 31 Mart 2011 Paylaş 31 Mart 2011 Hasan abi ben uyarımı yapayım da hani iyilik edecem derken bir hataya neden olursam vicdan azabı çekerim. Yorum bağlantısı
Özay Uçar 31 Mart 2011 Paylaş 31 Mart 2011 Anladım Hocam sen bide erzurumdasın -35 ten aşağı olmaz size sanırım.Zaten bültende de %50 su %50 sogutucu sıvı karışımı deniliyor.Antifirz yoğunluğu sorun yapabiliyor gerçekten Özay bey uyardı bu konuda kendisinede teşekkür ediyorum ne demek hocam bende burada bir arkadaştan öğrenmiştim bu yöntemi... uzunca bir süre üşendim, sonra demeye karar verdim kaybedecek bir şey yok, maliyet sıfır..... denedik, başarıya ulaştık burada da sizlerle paylaştım... bu sorunla uğraşan fordçu sayısı sandığımızdan çok fazla... benim maf veya mapta sıkıntı yoktu... çok soğuk yerlerde oturan arkadaşlar yazın -20, kışın da -40 olarak ayarlatırlarsa (uzun yolculuklara genelde yazın çıkıldığını da düşünürsek) sıkıntı yaşanmayacağını düşünüyorum... ben bu şekilde yaptım... 35bile kurtarmayabilir hocam:)seyreltmeyle çözülsünde her yıl yenilemeye razıyım ben anifirizi..marmarisin çıkışındaki 15kmlik rampayı 40derece sıcakta nasıl çıktığımı ben bilirim..hararet göstergesi söylemiyor öyle zamanlarda yalancıyım doğrucuyum diye!!neyse hocam gerçekten umutlandım şu an bu sorunun çözümünde ve evet Özay beye gerçekten teşekkür etmek lazım.. bende teşekür ederim... Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 31 Mart 2011 Paylaş 31 Mart 2011 fordburada.com da parçalara bakıyorum. şimdi çözemediğim bir parça var var mesela bu termostat gövdesi http://www.fordburada.com/default.asp?git=9&urun=34839 bu termostat http://www.fordburada.com/default.asp?git=9&urun=30572 bu gövde contası http://www.fordburada.com/default.asp?git=9&urun=465493 peki bu parça ne? motora giren diğer bağlantının parçası mı? yani ateşleme bobini tarafındaki yerle alakalı mı? http://www.fordburada.com/default.asp?git=9&urun=16775 bu arada ben ki meraktan yoksa bildiğimn bir şey yok . sağolsun üyelerimizden irinden zamanında bir ricada bulunup TIS cd si isteimştim jest yaptı yolladı. bende sorunları kaynağından okumak için merak edeninde merakını gidermek için ekliyorum yeri geldikçe. Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 31 Mart 2011 Paylaş 31 Mart 2011 Resimler yanlis galiba. Termostat govdesi thermostatin icine takildigi yer. Son linkte termostatin ustune gelen kapak gibi bise. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 31 Mart 2011 Paylaş 31 Mart 2011 müdür evet senin dediğin gibi olan da var. ama motor adlarına göre değişiyor. senin dediğin gibi olan da var. duratec demiş ona http://img854.imageshack.us/img854/836/mot...tmasistemi2.jpg Resimler yanlis galiba. Termostat govdesi thermostatin icine takildigi yer. Son linkte termostatin ustune gelen kapak gibi bise. 1.6 otomatikte devirdaimin orda termostat. devirdaim üstüne termostat üstüne termostat gövdesi gibi bişi anladım ben Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 31 Mart 2011 Paylaş 31 Mart 2011 işin aslı bende ylancı yada gerçek hararet vs sorunu yok tek korkum bu trigier +devirdai setini değişcem 2 damla su sızıyor diye başınma bela açacam Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 31 Mart 2011 Paylaş 31 Mart 2011 1-2 yıl daha sıksa dişini ondan sonra isterse yatak döşek sarsın 2.0 sandık çakmak var hiç olmazsa biraz yürümeye başlar araba Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 31 Mart 2011 Paylaş 31 Mart 2011 şanzıman uyuyor ecununda uyduğuna dair rivayetler var. 2000cc ye kadar ruhsatada işletiliyor. gerisinde zaten money talks Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 31 Mart 2011 Paylaş 31 Mart 2011 avrupadaki 2.0 otomatiklerde de bizim şanzıman var ondan eminim. Bir abimizin demesi ecunun pinlerine kadar uyuyormuş. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 31 Mart 2011 Paylaş 31 Mart 2011 ben coğu yere sordum olmaz dediler servis dahil ciddi misin birde onu yaptıcak ustayı nerden bulcaz servise gidersek yarım araba parası cıkar abicim e 2.0 motor takmaya kalkınca zaten FI in yarısı kadar para elbette gidiecek. Para olunca imkansız diye bir şey yok. yapacak ustada bulunur. Üst kapağada st170inki takıldı mı vay vay vay. yine fantazinin dibine vurdum Ama parayı bulayım sırf hevesimi alayım diye st170 sedan yapacam sıfr km 35 bine comfot alıp ruhsuzca gezeceğime hiç olmazsa hayallerimin peşinden gidierim ( görende ilk otomobili yapacam sanır ) Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 31 Mart 2011 Paylaş 31 Mart 2011 teknik verisi 2.0 otomatik şehri içi 11 mi 12 litre mi ne hiç olmazsa diğer içtiğinden biraz daha iyi gider Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 31 Mart 2011 Paylaş 31 Mart 2011 1.4-1.6 zetec-s devir daim pompası sökümü http://img232.imageshack.us/img232/7273/mo...istemiskmet.jpg Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 1 Nisan 2011 Paylaş 1 Nisan 2011 2.0 i bukadar buyutmeyin. Iyi hos ama sandiginiz gibi gitmiyor. Yorum bağlantısı
Arda Merve 1 Nisan 2011 Paylaş 1 Nisan 2011 2.0 i bukadar buyutmeyin. Iyi hos ama sandiginiz gibi gitmiyor. herkes öyle sanıyorda hakkaten gitmiyor Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 1 Nisan 2011 Paylaş 1 Nisan 2011 1 hafta 1.6 otomatik sür sonra 2.0 uçak dersin Yorum bağlantısı
Recommended Posts