Mehmet Acar 22 Kasım 2010 Paylaş 22 Kasım 2010 2001 model focus sw ambiente aracım var . 2 hafta önce bakıma götürdüm .soğutma sisteminde ufak bir sızdırma varmış bu nedenle bir hortumu değiştirdiler . antifirizi boşaltmak zorunda kaldılar.daha sonra anti firizi tamamladılar. fakat büyük sorun başladı . kısa aralıklarla hararet yükselip daha sonra normal haline geliyor. ustamız hava yaptıgını söyledi . 2 -3 gün havasını almaya calıştı ve eskisi kadar olmasada yinede hararet yükselmesi yaşıyorum. bu sorunu nasıl çözerim bilemiyorum . bana ardımcı olursanız . beni yönlendirebilirseniz cok sevinirim . :lol2: Bu başlığı baştan sona okuyun cevabını bulacaksınız. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Kasım 2010 Paylaş 22 Kasım 2010 benim aracım da su eksiltme olayı var. motor bloğu nun yan tarafında suyla ilgili bir parça var çatlak olabilir dediler söktüler contasını yenilediler sililkonla yapiştırdılar ama yine su eksiltiyor. bugün baktım orda antifiriz lekeleri var yine kaçırmış anlaşılan. değiştireyim bari diyorum ama pahalı bir parça. önerisi olan varmı. Su tapası mı? NE kadar pahalı bir parça? Yorum bağlantısı
Fikret Deniz 22 Kasım 2010 Paylaş 22 Kasım 2010 Özgür bey aynı sorunu bende yaşadım. Bendede 2002 ambiante var. 2 yıl önce aracımı bakıma götürdüm, kış sezonu sebebiyle usta aracın suyunu bir miktar boşaltıp yerine antifiriz ilave etti. Ne olduysa ondan sonra oldu, ikide bir hararet yükselip sonra normale dönmeye başladı. aracı sıkıştırmaya hiç gelmiyordu hemen hararet yükseliyor sonra normale geliyordu. 1,5 yıl bu sahte hararet sorunu ile bindim arabama. 20 gün önce yine bakıma götürdüm. ustaya arcın suyunu boşaltıp hiç antifiriz koymadan direk çeşme suyu koymasını ve temostadı'da değiştirmesini söyledim. usta onlardan geçmeyeceğini söyledi. Paranın benim param olduğunu içimde kalacağına param gider sen dediğimi yap dedim. usta komple suyu boşaltıp yerine çeşmeden su doldurup havasını aldı, termostadı'da yenisi ile değiştirdi. Bakımdan sonra arbamı test ettim 6 bin devrin üzerinde rampa yukarı zorladım arıza düzelmiş. Hiç hararet yükselmedi. Şu an izmir'deyim bayramda Balıkesir'e gidip geldim, yine rampalarda epey bir zorladım hararet yine yükselmedi. İzmir'e gelince 1 litre antifiriz alıp ilave ettim, şu an sorunsuz biniyorum. Umarım size ve bu şekilde hararet sorunu yaşayan tüm arkadaşlara yardımcı olur. hararetsiz günler dilerim Yorum bağlantısı
Mehmet Acar 22 Kasım 2010 Paylaş 22 Kasım 2010 Özgür bey aynı sorunu bende yaşadım. Bendede 2002 ambiante var. 2 yıl önce aracımı bakıma götürdüm, kış sezonu sebebiyle usta aracın suyunu bir miktar boşaltıp yerine antifiriz ilave etti. Ne olduysa ondan sonra oldu, ikide bir hararet yükselip sonra normale dönmeye başladı. aracı sıkıştırmaya hiç gelmiyordu hemen hararet yükseliyor sonra normale geliyordu. 1,5 yıl bu sahte hararet sorunu ile bindim arabama. 20 gün önce yine bakıma götürdüm. ustaya arcın suyunu boşaltıp hiç antifiriz koymadan direk çeşme suyu koymasını ve temostadı'da değiştirmesini söyledim. usta onlardan geçmeyeceğini söyledi. Paranın benim param olduğunu içimde kalacağına param gider sen dediğimi yap dedim. usta komple suyu boşaltıp yerine çeşmeden su doldurup havasını aldı, termostadı'da yenisi ile değiştirdi. Bakımdan sonra arbamı test ettim 6 bin devrin üzerinde rampa yukarı zorladım arıza düzelmiş. Hiç hararet yükselmedi. Şu an izmir'deyim bayramda Balıkesir'e gidip geldim, yine rampalarda epey bir zorladım hararet yine yükselmedi. İzmir'e gelince 1 litre antifiriz alıp ilave ettim, şu an sorunsuz biniyorum. Umarım size ve bu şekilde hararet sorunu yaşayan tüm arkadaşlara yardımcı olur. hararetsiz günler dilerim Antifiriz yoğunluğunun focus 1 leri zorladığını ben de düşünüyorum. Yoksa durduk yere araba hararet sorununuz çözmez. Yorum bağlantısı
Özay Uçar 22 Kasım 2010 Paylaş 22 Kasım 2010 Özgür bey aynı sorunu bende yaşadım. Bendede 2002 ambiante var. 2 yıl önce aracımı bakıma götürdüm, kış sezonu sebebiyle usta aracın suyunu bir miktar boşaltıp yerine antifiriz ilave etti. Ne olduysa ondan sonra oldu, ikide bir hararet yükselip sonra normale dönmeye başladı. aracı sıkıştırmaya hiç gelmiyordu hemen hararet yükseliyor sonra normale geliyordu. 1,5 yıl bu sahte hararet sorunu ile bindim arabama. 20 gün önce yine bakıma götürdüm. ustaya arcın suyunu boşaltıp hiç antifiriz koymadan direk çeşme suyu koymasını ve temostadı'da değiştirmesini söyledim. usta onlardan geçmeyeceğini söyledi. Paranın benim param olduğunu içimde kalacağına param gider sen dediğimi yap dedim. usta komple suyu boşaltıp yerine çeşmeden su doldurup havasını aldı, termostadı'da yenisi ile değiştirdi. Bakımdan sonra arbamı test ettim 6 bin devrin üzerinde rampa yukarı zorladım arıza düzelmiş. Hiç hararet yükselmedi. Şu an izmir'deyim bayramda Balıkesir'e gidip geldim, yine rampalarda epey bir zorladım hararet yine yükselmedi. İzmir'e gelince 1 litre antifiriz alıp ilave ettim, şu an sorunsuz biniyorum. Umarım size ve bu şekilde hararet sorunu yaşayan tüm arkadaşlara yardımcı olur. hararetsiz günler dilerim aynı sorun benim aracımda da vardı, bende sorunu bu şekilde çözdüm. şebeke suyuna 1 lt civarı kırmızı antifiriz ilave edip zıplayan ibreden kurtuldum.... mustafa çeşme suyu yerine ne koymalıyız saf su falan mı? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 22 Kasım 2010 Paylaş 22 Kasım 2010 bende lpg taktırdıktan sonra bir iki kez hararete meyil hissettim. lpg takarken içme suyu koymuşlardı eksiklik için hararet göstergesi iki kez tavan yaptı. artık sahte mi gerçek mi bilemem. sanayide gittim hazır soğutma sıvısı var ondan alıp komple suyunu değiştim. havasını da aldılar 45 dk felan sürdü havasını almak. ondan sonra hiç hararet ibresi yada hararet sorunu yaşamadım. kitapçığında %50 antifiriz oranlı sıvı kullanın diyordu diye aklımda kalmış. heleki çeşme suyunda bir sürü madde var. kreçleme bile yapabilir. Yorum bağlantısı
Özay Uçar 22 Kasım 2010 Paylaş 22 Kasım 2010 mustafa iyi diyorsunda bir yıllık uğraşın ardından hararet ibresini normale döndürmeyi başardım ben.... zorunlu olmadıkça dokunmam artık ben suya sabuna.... hatta normal periyodik değişimi yapmayı bile düşünmüyorum... :lol2: Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 Dinlenmiş çeşme suyu konulabilir...Sorun olmaz.Su temiz olsun yeter. Yorum bağlantısı
Mustafa Öztemiz 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 Benim araçta geçen yıl bu zamanlar bu problem vardı. Hararet sensörünü değiştirince düzelmişti, yaklaşık bir yıldır da özellikle dikkat etmeme rağmen bir daha olmamıştı. Geçenlerde yolda giderken değilde, durup biraz vakit geçtikten sonra aracımı çalıştırmak için anahtarı çevirince , ibre bir anda kırmızıya çıktı, 1 saniye sonra ortaya geldi. Yine başlıyoruz galiba Yorum bağlantısı
Özay Uçar 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 Dinlenmiş çeşme suyu konulabilir...Sorun olmaz.Su temiz olsun yeter. kaynatmakta gerekir mi ki? Benim araçta geçen yıl bu zamanlar bu problem vardı. Hararet sensörünü değiştirince düzelmişti, yaklaşık bir yıldır da özellikle dikkat etmeme rağmen bir daha olmamıştı. Geçenlerde yolda giderken değilde, durup biraz vakit geçtikten sonra aracımı çalıştırmak için anahtarı çevirince , ibre bir anda kırmızıya çıktı, 1 saniye sonra ortaya geldi. Yine başlıyoruz galiba focus reloaded Yorum bağlantısı
Bülent Akça 17 Aralık 2010 Paylaş 17 Aralık 2010 merhaba Sn.Grup üyeler; yaklaşık 1 haftadır hararet sorunu nedeniyle cebelleştikten sonra nihayet geçici çözüm ile sorunu çözdüm.Termostat delindi şimdilik sorun tamam.Bu arada termostat , devirdaim,fan-hararet müşürü hepsi sıfırlandı.antifreze de kırmızıya geçildi.araç 5.vites hafif eğimli yolda 3000-4000 d/d hararet yine kırmızıya yaklaşıyor ; bir de bayır aşağı aracı srebest bıraktığınızda motor ısısı düşüyor ;bu kış gününde epey sıkıntı olacak gibi duruyor.Denemediğim bir tek Kİt kaldı ama o da galiba sorun için yetersiz.bir de aracı 10 dakika çalıştırıp hava almayı deneyeceğim. Termostat delinmeden önce motor harareti kırmızıda iken yedek anahtarla kaput açıldı ; hortumları tek tek kontrol ettim.Motordan radyatöre giden hortum (termostatın bağlı olduğu hortum) ile radyatörden su tankına giden hortum resmen buz ; motordan radyatöre gelen diğer boru ise ateş gibi idi.sanırım sistemdeki havadan dolayı basınçtan termostat açılmadığından dolayı su radyatöre gidemiyor böylece sıcak su motorun içinde kalıyor ve üst kapağı ısıtarak hararet göstergesinin artmasına ; bu artıştan sonra da müşürden beyni ikaz gidiyor ve fanlar devreye giriyor ; bu da sanırım ters basınç oluşmasına ve termostatın açılmamasına neden oluyor gibime geldi... skıntı şuan için gezecek kadar çözüldü ya da ötelendi demek daha doğru ;buradan gelişmeleri takip edeceğim.. Herkese iyi ,güzel ve hararetsiz günler dilerim.... Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 17 Aralık 2010 Paylaş 17 Aralık 2010 termostat arızalı iken siz delik açıp geçici bir çzöüm mü buldunuz yani? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Aralık 2010 Paylaş 17 Aralık 2010 Bi hortum buz, bi hortum sıcakken devirdaim değil miydi? Yorum bağlantısı
Özay Uçar 17 Aralık 2010 Paylaş 17 Aralık 2010 motorunuz soğukta çalıştığı için yakıt tüketimi artacak, motor elemanlarının zarar görme ihtimali yüksek, kış günü direksiyonda donacaksınız, ayrıca aracınız lpg li ise motor uzunca bir süre lpg ye geçemeden çalışacak... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Aralık 2010 Paylaş 17 Aralık 2010 Termostat delmek çözüm değildir. Sorundur... Yorum bağlantısı
Özay Uçar 17 Aralık 2010 Paylaş 17 Aralık 2010 Termostat delmek çözüm değildir. Sorundur... +1 teşhis yok, sorunun üzerini örtmüşsünüz sadece Yorum bağlantısı
Bülent Akça 18 Aralık 2010 Paylaş 18 Aralık 2010 termostat arızalı iken siz delik açıp geçici bir çzöüm mü buldunuz yani? 8 adet termostat değiştirildi;termostatlar dışarıda denendi çalıştıkları gözlendi.Yani termostat sorunlu değil. Bi hortum buz, bi hortum sıcakken devirdaim değil miydi? devir daimde orijinal parça ile değiştirildi;zaten çıkarılan devir daim yaklaşık 1 yıllıktı;göz kontrolunde hemen hemen aynı oldukları gözlendi.... motorunuz soğukta çalıştığı için yakıt tüketimi artacak, motor elemanlarının zarar görme ihtimali yüksek, kış günü direksiyonda donacaksınız, ayrıca aracınız lpg li ise motor uzunca bir süre lpg ye geçemeden çalışacak... araç lpg li değil;yakıt tüketimi kısmında sonuna kadar haklısınız;motor devamlı soğuk çalıştığı için yakıt sarfiyatı arttı. Termostat delmek çözüm değildir. Sorundur... ilk mesajımda da belirttiğm üzere nihayet geçici çözüm bulduğumu yazmıştım.Asıl çözümü forum üyelerinin ve ustaların yardımları ile bulacağıma inanıyorum.tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.... saygılar.... Yorum bağlantısı
Özay Uçar 18 Aralık 2010 Paylaş 18 Aralık 2010 hararet ibreniz yavaş yavaş mı kalkıyor? yoksa ani olarak kalkıp ayağınızı gazdan çekince ani olarak iniyor mu? Yorum bağlantısı
Bülent Akça 18 Aralık 2010 Paylaş 18 Aralık 2010 hararet ibreniz yavaş yavaş mı kalkıyor? yoksa ani olarak kalkıp ayağınızı gazdan çekince ani olarak iniyor mu? Termostada delik açılmadan önce motoru sıkıştırmaya başladığımda (rampa yukarı 2500 d/d ve üzeri) yavaş yavaş fakat istikrarlı (!) bir şekilde kırmızı bölgeye kadar çıkıyor ; kırmızı alana çıkınca gaz kesip boşa alınıp araç kendi haline bırakılınca yavaş yavaş ortaya kadar gerilemekteydi. Delik açıldıktan sonra ise aynı güzargahta yola çıkıldı;bayır sorunsuz olarak (ibre 12 istikametinde)çıkıldı.aracı biraz daha zorlamak adına bayır aşağıya yola devam edildi; 3000 d/d ve 140 km/h sonra ibre tekrar sağa yatmaya başladı.tabii tekrar araç boşa alındı ibre normalin bile altına düştü.Hatta ustaya gelince tek delik yetmedi 2.yada 3.deliği de açsaydık dedim gülerek.Şaka bir yana bu hararet çok canımı sıktı doğrusu ;bu nedenle aracı elden bile çıkarmayı ciddi ciddi düşünmeye bile başladım;hayırlısı artık. Yorum bağlantısı
Özay Uçar 18 Aralık 2010 Paylaş 18 Aralık 2010 bülent bey aracınız gerçekten mi hararet yapıyor, yoksa sanal hararet mi onu anlamaya çalışıyorum. sanal hararet sorunu benim başımı 9 ay ağrıttı. sırf bu sebepten ben de aracımı elden çıkarmayı bile düşündüm. başlığın geçmişine bakarsanız mesajlarımı görürsünüz. ben bu sıkıntıdan antifiriz yoğunluğunu azaltarak kurtuldum. -45 olan yoğunluğu -20 lere getirdim. bu işlemi yapmadan evvel rampa çıkarken veya düz yolda aracı sıkıştırırsam hararet hızla kırmızıya doğru yükselirdi. düz yolda ayağımı gazdan çekince 5-10 sn içinde ibre normal pozisyonuna gelirdi. bir kaç gün önce aracın soğutma suyunu kontrol ettim ve lpg regülatör bağlantısından hafif su kaçırdığını gördüm. genleşme kabı neredeyse boşalmıştı. ben de malum kış geldi havalar soğudu eksiği direk antfirizle tamamladım. şu an araç aynı şekilde rampada sıkıştırınca hararet hemen zıplıyor. şehir içinde kullandığım için şimdilik dokunmuyorum. uzun yola çıkacağım zaman tekrar antifrizi seyrelteceğim. sizin aracın durumunu tam anlayamadım ama bir deneyin isterseniz. kaybedeceğiniz bir şey yok sonuçta.. inşallah çözüm olur. Yorum bağlantısı
Bülent Akça 19 Aralık 2010 Paylaş 19 Aralık 2010 bülent bey aracınız gerçekten mi hararet yapıyor, yoksa sanal hararet mi onu anlamaya çalışıyorum. sanal hararet sorunu benim başımı 9 ay ağrıttı. sırf bu sebepten ben de aracımı elden çıkarmayı bile düşündüm. başlığın geçmişine bakarsanız mesajlarımı görürsünüz. ben bu sıkıntıdan antifiriz yoğunluğunu azaltarak kurtuldum. -45 olan yoğunluğu -20 lere getirdim. bu işlemi yapmadan evvel rampa çıkarken veya düz yolda aracı sıkıştırırsam hararet hızla kırmızıya doğru yükselirdi. düz yolda ayağımı gazdan çekince 5-10 sn içinde ibre normal pozisyonuna gelirdi. bir kaç gün önce aracın soğutma suyunu kontrol ettim ve lpg regülatör bağlantısından hafif su kaçırdığını gördüm. genleşme kabı neredeyse boşalmıştı. ben de malum kış geldi havalar soğudu eksiği direk antfirizle tamamladım. şu an araç aynı şekilde rampada sıkıştırınca hararet hemen zıplıyor. şehir içinde kullandığım için şimdilik dokunmuyorum. uzun yola çıkacağım zaman tekrar antifrizi seyrelteceğim. sizin aracın durumunu tam anlayamadım ama bir deneyin isterseniz. kaybedeceğiniz bir şey yok sonuçta.. inşallah çözüm olur. Özay Bey;Tekirdağ diğer illere nazaran pek soğuk olmayan bir şehir(geçen kışı saymıyorum geçen sene -28 gördük); bu nedenle antirifiriz yoğunluğunu -15 lerde gibi tutuyoruz.Sizin aracınızın sorunu benim aracımdaki gibi;sanırım sanal hararet.Sanal hararet nedeniyle fanlar devreye erken giriyor ; termostatın açılmasını engelliyor diye tahmin ediyorum.Sistemde hava olduğunu düşünüyorum.bir öneri vardı;10 dakika aracı 3000-4000 d/d çalıştırıp genleşme kabını yavaşça açarak (kontrollü bir şekilde) sistemin havasını almayı deneyeceğim.Sonuçları burada yazarım;belki faydam olur?sizin önerinizde mantıklı ama kışın o işleme cesaret edemem;yazı deneyebilirim. Yorum bağlantısı
İsmet Oruç 29 Aralık 2010 Paylaş 29 Aralık 2010 Merhaba; Bugün Ankara'da çevre yolundan eve dönerken arabayı biraz sıkıştırdım. 140 -160 Km hızla seyrederken bir anda göstergede ünlem işareti yandı.Hemen yavaşladım tam bu sırada ibre kırmızıya dayanmıştı.Sağ şeride yanaşıp yavaşlamaya başlar başlamaz , önce ünlem işareti söndü sonrada ibre kırmızıdan hızlı bir şekilde normal yerine, yani ortaya indi.Yaklaşık 8-10 km 80-90 km hızla devam ettim ve bir daha sorun yaşamadan eve geldim.Yaklaşık bir hafta önce antifiriz değişimi ile birlikte eski termostat da değişmişti. Bu konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum.Şimdiden herkese teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Aralık 2010 Paylaş 29 Aralık 2010 Antifriz oranı fazla olabilir, hava tam alınmamış olabilir, başka bir yerden su kaçırımış su eksilmiş olabilir, yani kontrole gitmeli. Yorum bağlantısı
Recommended Posts