İçeriğe Yönlendir

C-Max ve Fusion Kapı Fitilleri Gıcırtı Sesi


Mehmet Mercan

Recommended Posts

Arzu Gürkan

3M, fordlar için sevabına bi bant geliştirmeli artık :( Yaşar Bey bant konusunda ısrarlı, her gıcırtıya bant yapıştırıyor :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

3M, fordlar için sevabına bi bant geliştirmeli artık :( Yaşar Bey bant konusunda ısrarlı, her gıcırtıya bant yapıştırıyor :)

Naapsın.. Başka bişey yapsa ve o araba daha sonra başka bir servise gitse.. Otosan kim yapmış bunu diye kızar belkide..
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bir yerlerde pejo partnere çocuk (yani sahibi) dayandığı için aracın tavanı eğrilmiş diye okumuştum. beterin beteri var..

bu oto fuarına gidiş durumları ne alemde? 5 kasım mı şimdi karar?

Yorum bağlantısı
Kerem Arıkantürk
(düzenlendi)

Durulmaz... Onlarca servisin çözemediğini ben çözebiliyorsam durulmaz...

Mertol Bey,

Debriyajdan gelen gıcırtıyı giderebildiniz mi gerçekten?

Şahsen ben delirmek üzereyim. hava sıcaklığı 20 derecenin üzerine çıktığı anda gıcırdamaya başlıyor meret...

edit: Pardon, açtığınız konuyu henüz görmediğim için sormuştum bu soruyu... Oradan devam ediyorum...

tarihinde Kerem Ar?kant tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Osman Öksüz

focuslarda bu gıcırtı sesi bitmicek galiba ben de arabamı alalı çok olmadı. sony teybin gömülü olduğu yerden araç hareket halindeyken gıcırtı sesi gelio gıc gıc çıt çıt diye . teyp açıkken duymuyorum http://www.otoclubturkiye.com/forum/public/style_emoticons/default/lol.gif ve hep teyp açık kullanıyorum sesi de açınca hiç duyulmuyo :kutlama: bu problemler normal mi acaba yosa ben mi büyütüyorum anlamadım. sonuçta sinek küçük ama artık mide bulandırmaya başladı... :kafa:

Yorum bağlantısı
Osman Öksüz
(düzenlendi)

cidden mi. sizdede oldumu aynı problem ?

tarihinde Osman tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Osman Bey,

Şu Mr. olayını bıraksak? :kafa: Çok ciddi bir hava veriyor, ha siz İngilizce mezunusunuz o şekilde hitap etmek hoşunuza gidiyordur da, birkaç mesajda gördüm garibime gitti doğrusu...

Yorum bağlantısı
Murat Cerit

Bariz bi gıcırtı diil ama bende de kasislerden yavaş geçerken ya da hafif yukarı eğimde aracı kaldırırken bi esneme sesi geliyor. Neden ford gibi marka bu tür küçük sorunların üstesinden gelemiyor anlamıyorum...

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Mehmet Ozyurek

Mehmet Bey'in demek istediği şu; Radyonun sesini biraz açın, o sesleri duymamaya çalışın.. Yapacak çok şeyiniz yok..

Yada bu sesleri teker teker yok edeceksiniz..

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Sinan Uzundumlu

Slm arkadaşlar

Aracı aldığımdan beri arka taraflartan ve yan direklerden geldiğini sandığım gıcırdamaların çözümü meğer çok kolaymış..En sonunda derslerden vakit bulup arabayı servise götürebildim.Ben arkadan gelen seslerin F I de olduğu gibi amortisör kapaklarından geldiğini düşünüyodum meğer alakası yokmuş.Sebebini bilmiyorum ama F I de kışın burada -20 -30 ları görünce arkadan gıcırtı sesleri gelirdi.Çözüm amortisör kapaklarını yağlamaktı.Bende çözümün o şekilde olacağını düşünmüştüm.Herneyse ustayla beraber teste çıktığımızda gıcırtının amortisör kapaklarından değil arka koltukların kilit noktalarından geldiğini anladık.O noktaları bi güzel yağlayınca gıcırtı namına birşey kalmadı.

Yan direklerden geldiğini sandığım gıcırtının da çözümü son derece kolaymış.Araç tümsekli yollarda yavaş ilerlerken esneme yapınca gıcırdama oluyordu.Sesler direklerden değil meğer kapılardaki filtrelerden geliyomuş.Onun çözümü ne?Arap sabunu :D . Her kapının filtrelerini bi güzel arap sabunuyla muamele edince ses namına bişecik kalmıyor.Ustam sesler gelmeye başladıkça bu işlemin yapılmasını önerdi.

Ben sonuçtan çok memnun kaldım gerçekten.Benim gibi aynı sorunu olanların yapmasını tavsiye ederim."gıcırtı" kelimesini haddinden fazla kullandım ama umarım paylaşımımın forum üyelerine faydası olur :selo:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan

Amatasörlerden gelen sesi için yorum yapamam ama genelde yinde Burçlardan gelen ses olabilir derim. İlk önce servise şunu sorabilirisiniz. bu burçlar kampanyadan değişmiş olması lazım. Birinci seviye burçlar ikinci nesil burçlarla değişmesi gerekirdi. Bu konuda araştırma yapmanız lazım. Torpidonun kapağıda keza garanti kapsamından yeni nesili ile değişemsi gerekirdi. Ben değiştirmedim bugüne kadar. Gerek duymadım.

Kapı gıcırtıları için camları tamamen indirdiğinizde cam fitillerini göreceksiniz. Bu fitillere boydan boya Arexons Silikon sprey sıkarak sesi uzun süre 2-3 ay gibi kurtulabilirsiniz. İlk önce temiz bezle nemli olacak tabi temizleyin sonra spreyi uygulayın. WD40'da sesi gideriyor ancak çok etkili değil. Arexons Silikon ürünü ben Kozyatağı Bauhaus'dan alıyorum.

Yorum bağlantısı
Sinan Uzundumlu

açtığım konuda belirtmiştim kapı fitillerindende geliyor.

camlardanda geliyor ama onun çözümü kapı tesisatını komple soküp özel spreyden tüm cam tesisatına ve fitillerine sıkmak.onunda ne dezavantajı var?kapı tesisatını söktükten sonra sekmanların bazıları kırılıyor.buda diğer ek seslere neden olabilir.bunun çözümüde yeni sekman takmak.benim eski fusiona uygulamıştım hem ses kesilmişti hemde otomatik camın hızı artmıştı.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mehmet Ozyurek

Atılgan Bey, ses konusu zor.. Duymak lazım.. Bu sebeple diyecek bişey yok malesef..

Bide arka solda hava sesi alışık olduğumuz bir ses değil..

En iyisi bir uzman duysun bu sesi..

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Haluk Şahiner

Ben de 03.08 de FII HB TDCI ghia marka araç aldım. uzun yola çıktığımda arka solda aşırı bir tıkırtı . arkadaşa dinlettim ya sağ plastikler cama çarpıyor yada anmiyet kemeri mekanizmasından geliyor dedi. seninki de o ses olmasın. haftaya servise göstereceğim az bir ses değil çünkü.

Yorum bağlantısı
Ömer Yüce

bence o sağ taraftanda geliyodur cam açıkken süspansiyondan tıs sesini duyuyosunuzdur tahminimce başka bi sorun gelmiyo aklıma ama siz yine bi servise test sürüşüne çıkarttınırın bol bol çukura girsin :)

Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

heralde bu sol arkadan gelen ses forumda birkaç arkadasın daha basına gelmişti aynın sıkıntı bende de var düz yolda degil özellikle cukurlarda geliyor

Yorum bağlantısı
Haluk Şahiner

süspansiyon stroğunu biraz haha uzun yapıp bu sorunu çözebilirlerdi. sakiplerinde (c4 hariç) bu ses yok. şehir içi değil de uzun yollda giderkenrahatsızlık veriyor.

Yorum bağlantısı
Beyhan Yılmaz
(düzenlendi)

O ses benim fusiondada çıkıyor zaten hava sesi o süpansiyondan gelen bir sorun yok benim tırtişko hyundai accente bile geliyordu :(

tarihinde Beyhan Y?lmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...