Ömer Yüce 18 Eylül 2007 Paylaş 18 Eylül 2007 Paranız varsa o seslerden kurtulmak istiyosanız önce bi arabanızı ziebarttan komple ses yalıtımı yaptırın. Dışardan gelen yol sesini yarı yarıya indiriyo. Ben yaptırdım memnunum gayet. Ben arabama müzik sistemi yaptırdığım için ikinci bi yalıtım daha yaptırmam gerekiyodu taaa plakadan tutun, spoyler kapılar komple söküklerek 3 kat malzeme (ismini veremiyorum tessisatçım tembihledi)xxx malzeme. Kısacası sallanabilecek bütün malzemelere izolasyon yapıldı. Sonuçta tek bi ses duymuyorum. Aslında dikkat etmiyorum hatta edemiyorum. Çünkü müzik dinliyorum . Yani ziebart güzel bi çözüm bence Yorum bağlantısı
Haluk Şahiner 19 Eylül 2007 Paylaş 19 Eylül 2007 sordum da ziebart da ses yalıtımına 300 ytl dediler. daha ekonomik yaptırabileceğimiz biryer var mı? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Eylül 2007 Paylaş 19 Eylül 2007 İzi bilmem ama.. Bence dolu değil, boş depo ses yapar.. Yorum bağlantısı
Arzu Gürkan 19 Eylül 2007 Paylaş 19 Eylül 2007 Kalıp mı değiştirdiler acaba, sanki soğuk birleşme izine benziyor. Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya 20 Eylül 2007 Paylaş 20 Eylül 2007 arkadaşlar sonuçta ne yapacaz bu sesleri... herkes sprey diyor, bant diyor ama, kalıcı bir çözüm yok galiba.. Yorum bağlantısı
Ömer Yüce 20 Eylül 2007 Paylaş 20 Eylül 2007 Ben size ziebarttan başka çözüm yok diyorum mecbur paraya biraz kıyılacak Yorum bağlantısı
Ömer Yüce 20 Eylül 2007 Paylaş 20 Eylül 2007 Bugün öğleden sonra birkaç işim için fabrikadan izin almıştım. İşlerim erken bitince yukaridaki şikayetlerimle ilgili olarak Ford servise gittim.Cam ve kapılardaki ses için bir teknisyenle teste çıktık. Sesi o da duydu. Servise döndük. İlk başta bunun normal olduğunu filan söyledi. Ben de bundan önceki aracımın Opel Corsa olduğunu onda 100-120'den sonra değil 150-160 ile giderken bile camdan böyle bir ses gelmediğini söyledim. Serviste fitilleri kontrol ettiler. Normal dediler. Bir müddet daha böyle gitmemi, bir süre sonra arabanın alışma devrini bitireceğini, şimdi kapı ayarlarına dokunmak istemediklerini daha sonra bakacaklarını söylediler. Arabada çok düşük hızlarda fren yapınca sanki arkada birşey bagajdan arka koltuklara çarpıyormuş gibi bir şey vardı. Testte bunu da dinlettim. Bu sesin de depo dolu olduğu için mazotun frenlerde çalkalanarak depoya vurma sesi olduğunu söylediler. Depo şu an tam dolu. Boşalmasına yakın tekrar sesi dinletmek için servise gelmemi söylediler. Çok fazla vaktim olmadığı için ben de adamlara tamam dedim. Bir de geçen gün arabada aşağıdaki resimdeki gibi bir şey farkettim. Dikkat ederseniz gösterge panelinin tam ortasında plastik kısımda bir çizgi var. Bu çizginin olduğu plastik kısmın değiştirilmesini talep ettim. Sonuçta hatalı imal gibi duruyor. Showroomda olan diğer Focus'lara baktık. İstisnasız hepsinde bu çizgiden vardı. Garantiden değişimi için resimlerini çektiler. Siz bu iz için ne dersiniz? Arkadaşlar bakın Mehmet beyin dediği gibi bundan önceki aracında yani opel corsada böyle bi ses olmadığını söyledi. Eğer hala rahatsızlık duyuyosanız opel arabalarında böyle bi sorun yok onu belirteyim. Sessiz huzurlu bi yolculuk. Dışardan sbaşka bi ses geliyosa artık bişe yapamam Yorum bağlantısı
Hakan Neğiş 12 Aralık 2007 Paylaş 12 Aralık 2007 Merhabalar, C-Max Trend aracım var ve Torpido üzerindeki Geniş Kapaklı bölmeden ve Ön cam tarafındaki Kalorifer ızgarasından ses geliyor bu iki sesi nası yok ederim. Bazen çekilmez oluyor. Önerilerinizi bekliyorum. Yorum bağlantısı
Hakan Neğiş 14 Aralık 2007 Paylaş 14 Aralık 2007 İyide nerede ben Torpido kısmıyla ilgili seslerden bahsediyorum. Arama yaptirdiğimda baska yerlerdeki seslerden bahsediyor. Bana biri link verebilirse memnun olurum. İlginiz için tesekkur ederim. Yorum bağlantısı
Ersoy Koskuoğlu 10 Ocak 2008 Paylaş 10 Ocak 2008 Uzun zamandır özel sebeplerden forumda aktif olamadım.Yeni sezon açılışını bu mesajla yapıyorum O torpido sesi beni de deli ediyor!Küçük çift taraflı bantlardan aldım ve birbirine değip ses çıkaran yerlere onları yapıştırdım.Ama kalorifer sesini tam anlamadım,biraz daha detaya inersen belki çözümü vardır yardımcı oluruz.Benim klima ekranının arkasından çok ses geliyor ama senin bahsettiğin farklı galiba. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 19 Ağustos 2009 Paylaş 19 Ağustos 2009 arkadaşlar konuyu hortlatmak gibi olmasın yeni konu açmak istemedim bu yüzden buraya yazıyorum bugün başıma gelen olay belkide diğer arkadaşlara çözüm olur. arabanın arkasından bir gıcırtı ve lakırdı geliyordu ustalar bindi kontrol ettiler bagaj kapağı dend yağlandı ayarlandı ses kesilmedi.tekrar kontrol ettiler bagaja binerek ve amartisör takozları deforme olmuş ona geçen kapaklar düşmüş kasislerde araba esnedikçe lıkırdı yapıyormuş neyse ford yedek parçacısında bulamadık çıkmacıya yönlendirdi bende ustaya bulamadığımı söyledim abi bana 40 tl ver dedi verdik wolsvogene gidip aldılar galiba pasatınki uyuyormuş takıldı şimdi sorun kalmadı ses kesildi bilginize. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 15 Eylül 2009 Paylaş 15 Eylül 2009 Aynı ses benim arabamdada var. Arka koltukların oralardan geliyor. Aynı sebepten olup olmadığına emin değilim. Birde yeni konu açmadım. Kapı fitillerinden çok gıcırtı sesleri geliyor. Hemde tüm kapılardan. Aşırı rahatsız ediyor. Servis wurth sprey sıkmıştı ve kesilmişti ama yine başladı. Arabayı temizledikten sonra ses geliyor. Artık son çare fitilleri yağlasammı diye düşünüyorum, yada WD40. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 15 Eylül 2009 Paylaş 15 Eylül 2009 Ayhan arka lastiklerin aradan amartisöre bak üstte siyah parça yani kapak olması lazım eğer aşağıya düşmüşse sorun benimkiyle aynıdır. yok yerinde duruyorsa başka yerden geliyordur her iki tarafıda kontrol et bakalım. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 15 Eylül 2009 Paylaş 15 Eylül 2009 Ayhan arka lastiklerin aradan amartisöre bak üstte siyah parça yani kapak olması lazım eğer aşağıya düşmüşse sorun benimkiyle aynıdır. yok yerinde duruyorsa başka yerden geliyordur her iki tarafıda kontrol et bakalım. Baktım abi hemen. Onlarda problem yok, iki tarafta yerinde ve sağlam. Hatta onları bir ara elimle yukarı itip o kısıma çift taraflı bant yapıştırmıştım. Sallanıyorlar ya, ses yapmasın, amartisöre dokunmasınlar diye. Benim ses içerden geliyor. Önce kapı fitillerinden gelen gıcırtıları kesmem gerek. 4 kapıdan ayrı gıcırtı geliyor. Bu ford tam orkestra. Yorum bağlantısı
Nuri Başer 15 Eylül 2009 Paylaş 15 Eylül 2009 Forumda "kronik sesler ve çözümleri" diye sabit bir konu açacak kadar done oluştu sanırım ben bi ara FII için açmıştım..(BAKINIZ) herkes aracının modeli ile birlikte karşılaştığı sesleri, çözümlerini v.s. yazarak katkıda bulunabilir diye düşünüyorum.. Zira "SES" ford da standart bir donanım.. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 15 Eylül 2009 Paylaş 15 Eylül 2009 (düzenlendi) Baktım abi hemen. Onlarda problem yok, iki tarafta yerinde ve sağlam. Hatta onları bir ara elimle yukarı itip o kısıma çift taraflı bant yapıştırmıştım. Sallanıyorlar ya, ses yapmasın, amartisöre dokunmasınlar diye. Benim ses içerden geliyor. Önce kapı fitillerinden gelen gıcırtıları kesmem gerek. 4 kapıdan ayrı gıcırtı geliyor. Bu ford tam orkestra. Ayhan ben bu sesleri çok daha önce tespit etmiştim zaten, şimdi öncelikli olarak şu konuya açıklık getirelim, kapı gıcırtıları kesinlikle fitllerden hiç boşuna cam çerçevesiyle falan uğraşmayın, araba esnedikçe kapılar yaprak gibi sallanıyor, bu olay diğer markalarda yok Forda özel dandik kapı sistemi teknolojisi, cam açıkken esneme azaldığından gıcırtı duymuyorsunuz, şimdi gelelim çözüme tüm fitillere turtlewax f21 kokpit temizleme sütünü ayrıca silikonu ve tekrar f21 i sıktıktan sonra bende kapı gıcırtısı araba kaldırımdan atlamadıkça yani baya bir esnemedikçe gelmiyor, yani bende gıcırtı sorunu kesildi, bunun başka yolu yok boşa uğraşmayın, ben fitile bu f21 i sürdümmü 7-8 ay tık ses gelmiyor ondan sonrada çok az gelmeye başlıyor, şimdi gelelim arkadan gelen sese, eğer bu ses araba hafif esnediğinde tık tık diye metalik bişeyin çarpma sesiyse ve arada bir geliyorsa işiniz zor, çünkü ben arkayı koltukları alt ve üst, tüm kaplamaları pandizotları stepneyi ne varsa herşeyi söktüğüm ve sadece kablo kaldığı halde, ayrıca bagaj kapak amortisörlerini dahi çıkardım bagajada havlu koydum bagaj aralık kaldı o şekilde sürdüm, emniyet kemerlerini sabitledim yani içerde aklınıza gelecek herşeyi hatta tavan kaplamasının arka tarafına kadar kontrol ettim 3 kişi binerek test ettik bu ses sıklığı azalmakla beraber yine geldi delirdim, şimdi seçenekler şunlar, servise göre perçinlerden biri kopukmuş ve kaporta esneme yapınca tık ediyormuş, bu bana biraz zor geldi, arabayı kanala sokup altında heryerini kurcaladım bişey bulamadım tüm boruları inceledim ses ihtimalli yerlere kaucuk parçaları takviyesi yaptım, geriye amortisör üst takozu (kapak değil o bu sesi yapamıyor) kaldı orda bişey var herhalde, fordun bültenlerine baktığımda amortisör üst takozunun sorunlu olduğu ve serviste değiştirilmesi gerektiği yazıyor, ama bu makyajlılarda giderildimi bilmiyorum, yada geriye mazot deposu kalıyor, bunun üst kısmında tıkırdayan bişey olabilir, depoyu söküp bakmadım, bu şekilde kullanıyorum, bu tık sesi harici ses yok oda arada bir geliyor, konsol çıtırdamaları için çıtırdayan bölgeye şeffaf gres spreyinden sıkarsanız çıtırtı sesi ebediyyen kayboluyor, araba iyice sessizleştiğinde başka bir ses geliyor, şoför kapısı emniyet kemeri yükseklik ayarının oradan (B sütünu) bu ses çıt çıt diye ufak bir tıkırtı şeklinde, sanki kemerin oradan geliyormuş gibi (araba iyice sessileşti tam rahat edecekken bu çıktı), aslında ilgisi yok kemerle, bu ses geliyorsa ön kapının dışında kapının kenarındaki siyah plastik kısım varya bu yolda çıt çıt ses yapıyor bu kısma üst tarafa elinizle hafif hafif bastırın çıt derse kesin orası, halletmek için kapıyı açın bu plastiğin kapıya geçtiği kıvrık yer ses yapıyor, bu parça klipsle kapıya bağlı fakat plastik tarafı silikonumsu bişeyle yapıştırmışlar zamanla gevşiyor, yan fitili alttan çıkararak araya birazcık şeffaf silikon sıkarsanız bundanda ebediyyen kurtulursunuz arkadaşlar. Evet başka sorusu olan! Buda bülten, biraz eski ama olsun hata devam ediyorsa arka amortisör vurma sesi için yayınlanmış. TECHNICAL SERVICE BULLETIN No.27/2003 Car and Light/Medium Commercial 14.03.2003 Section: 204-02 Model: Fiesta 2002.25 (Build Date: 30.11.2001 - 17.12.2002 (5-Door)(Niehl)) (Build Code: 1D - 2G) (Build Date: 01.04.2002 - 27.01.2003 (5-Door)(Valencia)) (Build Code: 2T - 3C) (Build Date: 07.10.2002 - 17.12.2002 (3-Door)) (Build Code: 2R - 2G) Fusion 2002.75 (Build Date: 24.06.2002 - 17.12.2002) (Build Code: 2U - 2G) Markets: All Subject: Rear suspension knock Summary Should a customer express concern that there is a knocking noise from the rear suspension when driving on rough surfaces, the probable cause is the shock absorber top mounts. To rectify this concern, new rear shock absorber top mounts should be installed. Parts Required 15 Eylül 2009 tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 15 Eylül 2009 Paylaş 15 Eylül 2009 (düzenlendi) Şimdi bültenlere baktım, transitlerde arka kısımda sanki alttan metal bişey taban çarpıyormuş gibi bir ses varsa, mazot deposu sökülerek NHV pads isimli bir tür ped yapıştırılıyor ve ses kesilyormuş, yakıt çalkalandığında depoyu esneterek taban sacına çarpıyor ve tık sesi geliyormuş, fiestada eğer amortisörden gelmiyorsa bu ses geriye mazot deposu kalıyor galiba. Birde ses ihtimali olan bir yerdaha var ama tamiri şaseyi açmadıkça olmuyor, arabanın şase ve kaportasının iç kısmında NVH element isimli abcd sütünlarının içinde ve alt ksımlarda bulunan bir tür metal parça, görevi bu boşluklardan gelen sesin ekosunu engellemek galiba, bunlar şase birleşme yerlerine sürülen silikonumsu şeyle tutturulmuş bunlar bazen boşlukta kalıp esneme halinde tıktık ses yapabilirmiş, eğer sebeb buysa boşuna uğraşamaya değmez artık. 15 Eylül 2009 tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Eylül 2009 Paylaş 15 Eylül 2009 Lokman abi faydalı bir bilgi.. Teşekkürler.. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 15 Eylül 2009 Paylaş 15 Eylül 2009 sağol emmi aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için bir öneri. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 16 Eylül 2009 Paylaş 16 Eylül 2009 Bugün seslerin %90'ını kestim. Araba harika oldu. Ancak arka tarafta izalasyon yapılması gereken yerler. Özellikle arka koltuğun başından başlayıp bagaj sonu ve çamurluklar izalasyon malzemesi ile kaplanmalı. Arac altından vurduğumda ses aynen içerde. Orasını halletmek kolay. Onu sonraya bıraktım. Arka tarafta koltukları ve döşemeleri söküp ses yapan yerlere kalın süngerli cift taraflı bant yapıştırdım. Kapılardan aşırı ses geliyordu. Onlarıda hallettim. Hemde çok basit bir şekilde. Sesler tamemen kesildi. Bir pamuğa WD40 sıkıp pamukla kapı fitillerine WD40 yedirdim. Ondan sonra kuru bir bez ile kapı fitillerini sildim. WD40 aşırı yağlı olmadığı için fitiller yağlı kalmadı. Sildikten sonra eskidi gibi oldu. Eskiden kapı kolundan kapıyı bastırdığımda gıcırtılar duyuluyordu. Şimdi en ufak ses yok. Test sürüşüne çıktım. Bozuk yolda tekerler çukurlara düşüyor ama ses gelmiyor. Araba tok oldu. Sadece sallanıyor, ses yok. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Eylül 2009 Paylaş 16 Eylül 2009 Yağ lastiği öldürür Ayhan... Bence yanlış yapmışsın.. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 16 Eylül 2009 Paylaş 16 Eylül 2009 Önce sprey silikon sürdüm. Yağın lastiğe zarar verdiğini bilmiyorum. WD40 aşırı yağlı birşey değil. Hatta bir yüzeye sıktım, sildim ve kalıntı kalmadı. Yağ sıkıp sildiğinde yüzeye bulanıyordu. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 16 Eylül 2009 Paylaş 16 Eylül 2009 Kullandığım WD40'a yine baktım ve üzerinde yağa dair birşey yazmıyor ve uçuçu. Sıktığım yüzeyden hemen olmasada belli bir süre sonra neredeyse kaybloluyor. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 16 Eylül 2009 Paylaş 16 Eylül 2009 Önce sprey silikon sürdüm. Yağın lastiğe zarar verdiğini bilmiyorum. WD40 aşırı yağlı birşey değil. Hatta bir yüzeye sıktım, sildim ve kalıntı kalmadı. Yağ sıkıp sildiğinde yüzeye bulanıyordu. Ayhan deneyimlerimi aktarmaya devam edeyim, wd-40 sıkarsan geçici hatta çok kısa süre işe yarıyor, sık yaparsan yavaş ayavaş yüzeysel çatlaklar görmeye başlıyacaksın, yapman geren 2 şey var, bol bol silikon sprey sıkıcaksın sonra turtlewax f21 super protectant denen bakım sütünden alıp fitillere yedireceksin, çokkk uzun süre ses duymazsın, ayrıca esas ses kapının en üstünde bulunan tüylü kısım varya hani kapı kapalıyken dışardan bakınca kapı dışından görünen kısım, içten baktığında tüylü olan yer, burayı güzelce silikon spreyle ıslat, tüylere yedir, ayrıca camları indir ve fitilin içinede silikon spreyden bolca sık, ben yaptımmı 6 aydan uzun süre ses gelmiyor, zamanla fitiller dahada alışıyor süre dahada uzuyor ve hiç çatlamada olmuyor, şimdi bişey daha yukarda yazmışsın bende bişeyler yazdım, senin arabada arkadan metalik tık tık diye bir ses geliyormu, bu ses kesinlikle emniyet kemeri kapı yada koltuktan gelmiyor, sanki alttan bişey vuruyor gibi bozuk parayla arabanın taban sacına vurunca gelen tık sesi gibi, senden gelen ses böyle bişeymi acaba? Yorum bağlantısı
Recommended Posts