Cihan Yetişken2 6 Temmuz 2007 Paylaş 6 Temmuz 2007 Bu titreme abs nin yaptığı gibi pedalın sallanması mı yok ufak titreşimler mi? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Temmuz 2007 Paylaş 6 Temmuz 2007 Bu titremenin sadece LPG'de iken olduğundan eminseniz; LPG filtresini değiştirin, Kaliteli gaz kullanmaya özen gösterin, Lpg filtresi değiştirmek için lpg servisine gittiğinizde bu durumdan bahsedin, programdan baksınlar, rahatsızlık yaşadığınız devir bandında yakıt akışı düşükse artırsınlar.. Bunları yapınca da düzelmez ise; LPG'ciye yüklen.. Aklıma başka bişey gelmiyor.. Belki enjektörlerdendir, belki bi yerden hava alıyordur.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Temmuz 2007 Paylaş 6 Temmuz 2007 Hani insanlar hava değişimi oluyor ya,araçlarda hava değişiminden dolayı ayar bozukluğu falan olurmu.Araçta çok bariz bir çekiş düşüklüğü var çünküSıcakta tüm araçların çekişi düşer.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Temmuz 2007 Paylaş 6 Temmuz 2007 Aziz Bey ben öyle bir ayar bilmiyorum.. Ama size anlatılmaya çalışılan şey doğru ise servisin verdiği cevap aracınızın oktan ayarlarının yapılması.. Lpg'nin oktanı düşük olduğu için, aracınızın mevcut oktan ayarı 95'in üstünde ise 95 yapacaklardır.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Temmuz 2007 Paylaş 6 Temmuz 2007 araç otomatik vites ise boşa lınca istop etmesi normal bi durum.Niye Bilal Bey.. Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 6 Temmuz 2007 Paylaş 6 Temmuz 2007 LPG ecusu zaten 95'e göre ayarlıyodur muhtemelen.Servisin yapacağı benzin ecusunu ayarlamak olur. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Temmuz 2007 Paylaş 6 Temmuz 2007 LPG ecusu zaten 95'e göre ayarlıyodur muhtemelen.Servisin yapacağı benzin ecusunu ayarlamak olur.Lpg ecusu aracı tek başına çalıştırmıyor.. Aracı çalıştıran yine aracın ecu'su Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 6 Temmuz 2007 Paylaş 6 Temmuz 2007 Cihan bey,yakıt olarak değerlerinizi yazabilirmisiniz acaba? Bende genelde bir depo(simit) lpg 325 km. civarı gidiyor. Benimkide öyle bir şey diye tahmin ediyorum ama henüz tam ölçemedim.Depoyu yeni fulledim 100 km sonra tekrar fulleyip ne kadar yaktığını paylaşacağım sizlerle Yorum bağlantısı
Ozan Baba 20 Ağustos 2007 Paylaş 20 Ağustos 2007 Aracıma LPG takılalı yaklaşık 15 gün oldu. Geçenlerde otobanda yol alırken birden arabanın çekişi düştü ve sonra garip bir sesle çok hızlanmadan çalışmaya başladı.Tabi buarada motor arıza lambasıda yandı.Hemen LPG taktırdığım yere gittim silindirlerden birinin çalışmadığını söylediler.(4.Silindir).Bende ordan özel bir ford servisine gittim ordaki usta bobinin arızalandığını söyledi ve değiştirdi.(Yanılmıyorsam yan sanayi). Araç düzeldi ama bu sefer yaklaşık 2000-2500 devirlerinde (LPGde iken) araç silkelemeye başladı.Tekrar lpg servisine gittiğimde aracın buji kablolarının değişmesini söylediler.Ama aynı kablo benzindeyken aynı problemi çıkartması gerekmezmi? Bu sorun yeni takılan bobinle ilgili olabilirmi.Bu arada elektronik parçaların garantileri yok dedi ustam.Yani bobin değişirse arızalıd diye ben tekrardan bunun parasını ödemek zorundaymışım.Bu da garibime gitti benim bildiğim her ürünün en az 2 yıl garantisi olması gerektiğidir. Yani özetle sorun buji kablolarımı,bobinmi yoksa başka bi problemmi?Buji kablolarını ve bujiyi değiştirmek istiyorum aracın LPG lide olduğunu göz önüne alırsak tavsiye edeceğiniz bir marka veya model varmıdır. (Şu aracın bi mekanik dertleri bitsede CD,Xenon,etc... işine bi girebilsek ) Saygılar Yorum bağlantısı
Beyhan Yılmaz 20 Ağustos 2007 Paylaş 20 Ağustos 2007 Araç düzeldi ama bu sefer yaklaşık 2000-2500 devirlerinde (LPGde iken) araç silkelemeye başladı.Tekrar lpg servisine gittiğimde aracın buji kablolarının değişmesini söylediler. Saygılar At çöpe mehmet bey size yardım edecektir Yorum bağlantısı
Ozan Baba 20 Ağustos 2007 Paylaş 20 Ağustos 2007 (düzenlendi) At çöpe mehmet bey size yardım edecektir Aşağıdakilerden hangisi çöpe atılmalıdır? a)Bobin b)kablolar c)buji d)lpg sistemi e)araba ğ)Hepsi Lütfen yukardakilerden birini seçiniz 20 Ağustos 2007 tarihinde Ozan Baba tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Beyhan Yılmaz 20 Ağustos 2007 Paylaş 20 Ağustos 2007 e)hepsi aracınız sadece lpg de sarsalıyorsa bujilerin veya onun bunun değişmesine gerek olmadığını düşünüyorum lpg kullanan arkadaşlar nerdesiniz lpg ayarlarıyla ilgili bi sorun olabilir emin olmamakla birlikte söylüyorum tabbbiki Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Ağustos 2007 Paylaş 20 Ağustos 2007 Taktığınız bobin arızalı olabilir.. (Takılan her parça bi şekilde garantilidir) Buji kablonuz arızalı olabilir.. Önce bobinin sağlam olduğundan emin olun, bobin sağlam ise buji kablosunu da değişin.. Benzinde arıza göstermeyen bir parça lpg'de arıza yapabilir.. Lpg biraz daha hassastır.. Yorum bağlantısı
Ozan Baba 20 Ağustos 2007 Paylaş 20 Ağustos 2007 Şimdi servis den döndüm.Bobinde arıza yokmuş.Kablolarda da bi sıkıntı yok dediler.Bujileri değiştirdiler,gaz kelebeğini çıkartıp temizlediler.Hava filtresini değiştirdiler.Şimdi tekleme kalmadı ama nihai sonuç için bi kaç gün beklemek gerekecek kanımca Bide araç LPG de daha kararlı çalışıyo sanki http://www.otoclubturkiye.com/forum/public/style_emoticons/default/wacko.png Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Ağustos 2007 Paylaş 20 Ağustos 2007 bence ustanı çöpe at yenisi lazım gibi sana. yeni takılan bobin vs gibi parçalara elektronik alet diye isim takıp garanti yoktur diyede birprosedür uyduruyor çakma ustalar. Yorum bağlantısı
Ozan Baba 21 Ağustos 2007 Paylaş 21 Ağustos 2007 Bobin+4 adet buji+yağ filitresi+hava filitresi+polen filitresi+yağ değişimi+Gaz kelebeğinin sökülüp temizlenmesi+işcilik Toplam 250 YTL ödedim. Sizce bu fiyatlar nasıl? Usta baskı balatanın değişmesi gerektiğini belirtti. Bilyeler hariç baskı-balata+işçilik = 320 YTL dedi.Bu fiyat nasıl? Yorum bağlantısı
Hami Yakın 28 Ağustos 2007 Paylaş 28 Ağustos 2007 12.08.07 de brc kit taktirdim o günden beri arac uzun yola gitigip arabayi tekrar benzinde caliştirdigimda gaz yemiyo. ancak akünün eksi ucuu söküp tekrar takdigimda normale dönüyo.benzinden gaza otomatik geciyo ayni zamanda 205km karma kullanimda 26lt. gaz yakiyo bu bana cok sacma geliyor nedendir Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Ağustos 2007 Paylaş 28 Ağustos 2007 BENCE; Montaj hatası var.. Arabanın beyni ciddi bir arıza seziyor ve hata kodu yazıyor servise gitmeni sağlamak için de gaz yemesini engelliyor.. Sen kutup başını sökünce hata kodunu siliyorsun.. Araç normale dönüyor.. Bu arızayı yapmasını sağla.. Servise git.. Hata koduna baktır.. Tüpçüye git.. Hatayı düzeltsinler.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Ağustos 2007 Paylaş 30 Ağustos 2007 Kutup başı söküldü ise, Cam hafızası silinmiştir, yeniden programlayın.. Açma veya kapama yönüne cam açıldıktan veya kapandıktan sonra 5 saniye basılı tutmanız yetecektir.. İşe yaramaz ise tekrar edin, bu sefer cam açıldıktan veya kapandıktan sonra elinizi çekip tekrar basıp 5 saniye basılı tutun.. Kilometrenin sıfırlanması, saaatin sıfırlaması normaldir.. LPG'ciye git.. Büyük ihtimal düzeltir.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Ağustos 2007 Paylaş 31 Ağustos 2007 LPG'den sonra arıza lambası yandıysa sebep % 90 LPG sistemi veya yazılımıdır.. Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 31 Ağustos 2007 Paylaş 31 Ağustos 2007 Arıza lambası sorunu genelde LPG cide tekrar yapılan kalibrasyonla ve ince ayarla çözülüyor.Bence tekrar gidip ısrar edin. Yorum bağlantısı
Sami Aktaş 1 Eylül 2007 Paylaş 1 Eylül 2007 Nasıl ''sorun bizden değil'' derler yav. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Eylül 2007 Paylaş 1 Eylül 2007 Arkadaşlar lpg takan firmaya gidicem gene beni ford servisine yönlendirecekler onlarda bobinden kaynaklandıgını söylüyorlar oysaki başka bir yerde cihaza bağlattırdım orda da oksijen sensöründe hata olduğunu söylüyor ve usta diyorki egsozdan çıkan gaz farklı oldugu için bu hatayı veriyor diyor yada arabayı aldığın kişiye sor eğer carbon clear yapılmadıysa ondan kaynaklanıyor olabilir diyor! hangisi doğru buyrun burdan yakın:) forduna lpg taktıran ve arıza lambası yanan bi arkadaşım yok mu yahu şu güzelim sitede?Çook.. Ama hiç biri böyle saçma sapan cevaplar almadı bu lamba için.. Tüpçüye ekşi kardeşim sen.. Bilmiyorsa sorsun birine.. Kıvırıp durmasın.. Yorum bağlantısı
Ahmet Kalkan 1 Eylül 2007 Paylaş 1 Eylül 2007 Slm hangi markayı taktınız ? fiatı hakkında bilgi verirseniz sevinirim tşk.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts