Guest Onur 26 Eylül 2009 Paylaş 26 Eylül 2009 Bunu Kendim Yapabilirmiyim.Nasıl ve nereler Sökülecek yardım edebilirmisiniz. Elim Anahtar Tutar İyi Çırağımdır.(Cv gibi Oldu) :lol2: Yav :mellow: Plasma Demişim evdekiyle Karıştırdım herhalde. Neyse Aracın Klimasının Filtresini Değiştirmek İstiyorum Yanlış Anlaşılmasın (Plasma Karbon Felan Karıştırmışım) Arkadaslar elimde connect komple klima borusu var kaucuktan kacırıyor diye almıstım megersem sibobdanmış ihtiyacı olan varsa makul fiayata bıraka bilirim veya ön tampon koruma, yankoruma bariyeri varsa onunlada takas ede bilirim Yorum bağlantısı
Vedat Arslan 7 Şubat 2010 Paylaş 7 Şubat 2010 Ben olsam soğuk motorda klimayı açmazdım.. Bir taraftan motoru ısıtmaya çalışırken bir taraftanda soğutmuş oluyorsunuz.. Çünkü; klima çalışmaya başladığında, fanda devreye girecek ve motoru soğutmaya başlayacaktır.. malesef yanlış biliyorsunuz mehmet bey.....soğuk motorda klimayı açtığınız zaman motor yüke biner çok hafif ve çok hafif bir şekild motoru ısıtır fan açık olsa dahi termostat kapalı olduğu için motora su girmeyecktir konun tarihi geçmiş kusura bakmayın...düzeltmek istedim sadece... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Şubat 2010 Paylaş 7 Şubat 2010 malesef yanlış biliyorsunuz mehmet bey.....soğuk motorda klimayı açtığınız zaman motor yüke biner çok hafif ve çok hafif bir şekild motoru ısıtır fan açık olsa dahi termostat kapalı olduğu için motora su girmeyecktir konun tarihi geçmiş kusura bakmayın...düzeltmek istedim sadece... Motoru içten değil dıştan soğutmaktan bahsetmiştim ben... O halde iken termostatın kapalı olduğunu suyun radyatöre devir daim yapmadığınıda illaki biliyorum.. Önde deli gibi çalışan fanlardan bahsetmiştim.. Bilirmisiniz yada hatırlarmısınız bilmem.. Eski arabalarda araba ısınması hızlansın yada soğumasın diye radyatörlerin arkasına karton koyulurdu.. Hatta günümüz reno 12 lerinde hala yapılır.. Bunun amacı önden rüzgar almasını önlemekti.. Yine de yanlış düşünüyor olabilirim ama, düşüncem bu.. Yorum bağlantısı
Engin Evni 23 Şubat 2010 Paylaş 23 Şubat 2010 Arkadaşlar tanıdığın araçta kontağı II konumuna getirdiğimde ve araç çaloştığında ön konsoldan büyük ihtimalle dijital klimadan devamlı bir ses, cızırtı geliyor nedeni ne olabilir? Yorum bağlantısı
Ergün Gürkan 5 Nisan 2010 Paylaş 5 Nisan 2010 Merhaba arkadaşlar, Bugün 2006 model bir Fiesta 1.4 TDCI aldım. Ancak kalorifer fanını açıp A/C düğmesine bastığım halde klima devreye girmiyor. Ne devirde, ne de soğutmada bir fark olmuyor. A/C düğmesi ışığı yanıyor ancak devreye girdiğinde gelmesi gereken "çıt" sesi de gelmiyor. Sorun ne olabilir? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Nisan 2010 Paylaş 5 Nisan 2010 Arkadaşlar tanıdığın araçta kontağı II konumuna getirdiğimde ve araç çaloştığında ön konsoldan büyük ihtimalle dijital klimadan devamlı bir ses, cızırtı geliyor nedeni ne olabilir? Kontağı açınca veya kapatınca gelmesi normal, ama devamlı geliyorsa bu bir arıza... Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 5 Nisan 2010 Paylaş 5 Nisan 2010 Merhaba arkadaşlar, Bugün 2006 model bir Fiesta 1.4 TDCI aldım. Ancak kalorifer fanını açıp A/C düğmesine bastığım halde klima devreye girmiyor. Ne devirde, ne de soğutmada bir fark olmuyor. A/C düğmesi ışığı yanıyor ancak devreye girdiğinde gelmesi gereken "çıt" sesi de gelmiyor. Sorun ne olabilir? İlk önce sigortaları kontrol edin sağlamsa gazı eksiktir muhtemelen; serviste makinaya bağlayıp bakarlar.. Yorum bağlantısı
Ergün Gürkan 7 Nisan 2010 Paylaş 7 Nisan 2010 Araçta klima gazı hiç kalmamış, o yüzden devreye girmiyormuş arkadaşlar. Klima gazını basınca klimayı açar açmaz devreye girdi Fikirlerini paylaşan herkese teşekkür ederim... Yorum bağlantısı
Serhat Şahin 17 Nisan 2010 Paylaş 17 Nisan 2010 selamlar 2.el aldıgım 2006 tdci fiesta model aracın şans eseri bı parcasının sökuldugunu fark ettı usta, klima ilgili bı parca kış donemı oldugu ıcın soguk uflemeyı acmamısdık hiç sıcak ufleme tabırı caızse canavar gıbı çalısıyor hafif kokulu soguk üfleme dondrucu bı olay yok sankı dısardakı hava yı ufluyor. şimdi bu sökuldugunu fark ettıgımız parcanın adını bılmıyoruz bı fiesta bulup altına gırıp fotosunu cekıp tedarık edıcez. sizce o parcaa ne olabılır.anlatıldıgı kadarıyla aracın alt kısmında klımanın kablosu borusu takılıyormus tüp,silindir vs.öyle bı parcaymış bi fikri olan varmı ? nette yedek parca vs bulamadım adını bılsem bulacam Yorum bağlantısı
Abdullah Akel 4 Mayıs 2010 Paylaş 4 Mayıs 2010 selam arkadaşlar 2004 fiesta tdci model arabam var alırken klimaya bakmak aklıma gelmedi havalar ısınınca çalışmadığımı fark ettim geçen cumartesi kartalda bir ustaya götürdüm 3 saat uğraştı yapılan işlemler bilgisayr bağlayıp hata aradı bulunmadı, gaz doldurdu, polen filtresi değişti, birde kablo kopukmuş onu lehimledi, clima müşüründen şüphelendi sağlam bir müşürle denedik olmadı lehim yaptığı kabloların yerini değiştirdi clima çalışmaya başladı 1 gün sonra tekrar bozuldu bugün sabah tekrar çalıştı 10 dk sonra ac düğmesine baktığımda yanmıyordu tekrar tekrar bastım yanmadı şimdi clima çalışmıyor ac düğmeside yanmıyor.sizce climamda ne gibi bir problem olabilir? Yorum bağlantısı
Fırat Tarman 6 Mayıs 2010 Paylaş 6 Mayıs 2010 Merhaba, Yeni kasa Fiesta'da polen filtresi nerededir ve nasıl sökülür? Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler... Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 6 Mayıs 2010 Paylaş 6 Mayıs 2010 Merhaba,Yeni kasa Fiesta'da polen filtresi nerededir ve nasıl sökülür? Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler... Koltuğun altındaydı diye hatırlıyorum. Yorum bağlantısı
Eser Atalas 10 Mayıs 2010 Paylaş 10 Mayıs 2010 Merhaba; 2004 Tdci 200.000 km deki Fiestamda son dönemlerde klimayı açınca ve kapatında bir duman, toz kokusu gibi birşey yayılıyor arabaya. Nedenini bilen var mı? Yorum bağlantısı
Fırat Tarman 14 Mayıs 2010 Paylaş 14 Mayıs 2010 Koltuğun altındaydı diye hatırlıyorum. Aradım, bulamadım. Yok mu bilen ya? ) Yorum bağlantısı
Fırat Tarman 31 Mayıs 2010 Paylaş 31 Mayıs 2010 Koltuğun altındaydı diye hatırlıyorum. Serviste sordum ve baktım. Orta konsolun sol yan tarafında, gaz pedalına doğru bir vida var. Onu açınca filtre altında ama çıkarması pek kolay değil... Yorum bağlantısı
Yıldıray Demirkıran 13 Haziran 2010 Paylaş 13 Haziran 2010 Yeni fiestalarda klima çalışırken ara ara "tık" diye bir ses geliyor. Bu normal bir durum mudur? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Haziran 2010 Paylaş 14 Haziran 2010 Her klimalı araçta, kompresör zaman zaman devreden çıkar-girer. Bu sırada röle-kompresör kafasının sesi duyulabilir. Yorum bağlantısı
Gökhan Köse 17 Haziran 2010 Paylaş 17 Haziran 2010 2005 Fiesta tdci klimasında kullanılan gaz türü nedir?Ortak servis veren bir şirket kampanya yapmış bulunduğum ilde ama gazın türünü bilmediğim için çekiniyorum gitmeye.Saygılar Yorum bağlantısı
Serkan Toker 17 Haziran 2010 Paylaş 17 Haziran 2010 2005 Fiesta tdci klimasında kullanılan gaz türü nedir?Ortak servis veren bir şirket kampanya yapmış bulunduğum ilde ama gazın türünü bilmediğim için çekiniyorum gitmeye.Saygılar Dolum sübabının yanında yazıyor, sanırım r34... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Haziran 2010 Paylaş 18 Haziran 2010 Başka gaz, artık üretilmiyor zaten. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 18 Haziran 2010 Paylaş 18 Haziran 2010 Merhaba;2004 Tdci 200.000 km deki Fiestamda son dönemlerde klimayı açınca ve kapatında bir duman, toz kokusu gibi birşey yayılıyor arabaya. Nedenini bilen var mı? Polen filtrenizi değişin ve sistem temizliği için uygun spreyle klima hava dolaşım sistemini temizletin. Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu 18 Haziran 2010 Paylaş 18 Haziran 2010 Serviste sordum ve baktım. Orta konsolun sol yan tarafında, gaz pedalına doğru bir vida var. Onu açınca filtre altında ama çıkarması pek kolay değil... Eski kasa fıestada ilk önce konsoldaki plastiği çıkarıyorduk.Yeni fıestada ise yolcu tarafındaki plastiği sökün 20 torsluk bir civata görüceksiniz.Onu sökün aşağıya doğru çekin filtre orada. Yorum bağlantısı
Nuri Atasever 20 Haziran 2010 Paylaş 20 Haziran 2010 arkadaşlar havaların ısındığı şu günlerde klima iyice ihtiyaç oldu ama sanki benim klima yeterli performansı vermiyor bunun herhangi bir testi var mı sanayide klima cıya gitsem ne kadar tutar fiyat olarak ne kadar zamanımı alır birde würth ün veya diğer markaların klima temizleme spreyleri var bunlar işe yarıyor mu acaba ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Haziran 2010 Paylaş 20 Haziran 2010 Klima temizleme spreyi, klima performansı ile alakasız bir üründür, plastik hava kanalında mantar vb. ürünleri temizlemeyi vaat eder, ancak genelde otomobilde değil de, fabrika havlandırma kanallarında bu tip yaratıklar oluşur. II fan hızında, kapalı çevrimde iken , araç içinde terlemiyorsanız, boşuna meblağ harcamayın. Tabii güneş altındaki araca bindikten 15-20 dak sonra, seyir halinde iken. Yorum bağlantısı
Recommended Posts