İçeriğe Yönlendir

Anahtar Soru Ve Sorunlarınız

Muhittin Kaplan

Recommended Posts

Mustafa Tüfekçi
Mehmet Abi bu aşağıdaki anahtardan yaptıralım, bende yaptırayım bir adet. Çin'de var bunlar eski Focus'lar içindi, getirtecek olursan benimde haberim olsun.

Resimler...

anahtarlk1uy1.png

anahtarlk2pb6.png

bunun canlısını gören var mı :i-ih:

başka bir ford forumunda yaptırmışlar. ama anahtar kısmını nasıl yapmışlar bundan mı almışlar yoksa eski anahtarın ucunu buna mı kayantmışlar daha bilmiyorum. :unknw: ve F I in immo çipi bu anahtarlığa uyar mı. mondeo IV -focus II lerin kumanda kodlaması yine kontağı çevirip çevirip mi yapılıyor :) şimdiki kumandanın çipini buna taksak immo kodlam sorunu olmaz. birde bu tip uçlu anahtar bulsak süper olur :)

e-bay da göremeim ben :(

mesala ekteki resimde yapan var :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kayant-vidala-yapıştır, herşey mümkün, immoyu da dert etme hallederiz.

Yorum bağlantısı
Servet Korgan

Arkadaşlar belki konuşulmuştur ama ben göremedim bir sorum olacaktı.

Anahtarcıda yapılan yedek anahtar kontak sistemine zarar verir mi? Yaptırdığımız anahtarı orjinalinin yerine sürekli kullanabilrmiyiz.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Cihan Toparlak

sizlerle anahtar problemimi paylaşmıştım aynı anahtardan 2 adet vardı birisi çalıştırıyordu diğeri çalıştırmıyordu.

ford servisine gittim. serviste 27 tl kdv içinde kopyaladılar sorunum immobilizerdeymiş. anahtarın 2.si immosu aracatanıtılmamış. sorun halledildi.

sizlere tavsiyem kesinlikle sağda solda anahtar yaptırayım immobilizer kopyalatayım diye uğraşmayın güvenliğinizi tehlikeye atmayın.

şimdi sizlere yapılan işlemleri aktarayım . servise girdim kaydım yapıldı

aracımın ruhsatını ve şase numarasını aldılar

aracıma bilindik ford servisinin panasonic laptop unu odb II bağladılar.

anahtar tanıtmaya çalıştılar.

başta olmadı

sonra diğer bilgisayarla europe.ford.com/services kısmından şifrelerini girdiler

buradan aracın bildilerini girerek güvenlik numaramı öğrendiler 4 haneli

bir yere yazdım bende... :-)

sonra panasonicte bu numarayı şifreyi girip anahtar tanıtma kısmından ikinci anahtarı tanıttılar

şuanda iki anahtarımda çalıştırmakta ve kumanda etmekte.

bence herkes bu yolu denesin.

en sağlıklısı

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Engin Evni

Arkadaşlar sustalı anahtar kırıldı fakat immo sağlam, yeni bir dış kabı aldım içine eski immoyu yerleştirdim sıra içine merkezi kiliti çalıştırmak için sıfırdan chip takılacak, servislerde veya dışarıda kumandaya chip takmanın ücreti ne kadar?

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Arkadaşlar sustalı anahtar kırıldı fakat immo sağlam, yeni bir dış kabı aldım içine eski immoyu yerleştirdim sıra içine merkezi kiliti çalıştırmak için sıfırdan chip takılacak, servislerde veya dışarıda kumandaya chip takmanın ücreti ne kadar?

En az bir anahtar parası isteyebilirler, tek satıldığını duymadım ben...

Yorum bağlantısı
Engin Evni

Anahtarın sadece kumanda kısmına serviste 345tl istediler. Yuh dedim, internetten 100tlye buldum aynısını...

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Cemal Demirezen

merhaba focus 1 in anahtarında küçük bir ford logosu varya o bende yok tek olarak temin edilebilir mi kafayı şimdi ona taktım.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Bünyamin Mehan
Kasko şirketi çalınma durumunda kesinlikle yedek anahtar isteyecektir..

Yedek anahtar veremezseniz hasarınızı alamayabilirsiniz.. Bir an önce edinmeye çalışın..

Mehmet bey bu konuyu hep kafama takılmıştır. Eğer eve hırsız girip anahtarı alıp arabayı çalarsa kasko açısından değerlendirme nasıl olur. İnşallah kimsenin başına gelmez ama bu konuda bilgisi olan varmı.

( hırsızlığa karsı kaskolu olan araçlar için )

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
merhaba focus 1 in anahtarında küçük bir ford logosu varya o bende yok tek olarak temin edilebilir mi kafayı şimdi ona taktım.

Anahtarcılarda her ebatta vardır Cemal, ücretsiz bile verebilirler...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet bey bu konuyu hep kafama takılmıştır. Eğer eve hırsız girip anahtarı alıp arabayı çalarsa kasko açısından değerlendirme nasıl olur. İnşallah kimsenin başına gelmez ama bu konuda bilgisi olan varmı.

Bir defa başıma geldi, eve giriyorlar, 1 adet şahsı rusatlı + 1 adet kiralık filo otomobili ( ki kaskoda en çok bunlarda sıkıntı çıkar) ruhsat + anahtar holde, kapıdan otomobilleri çalıp gidiyorlar, kaskoda sorun çıkmamıştı. Ödeme yapılmıştı.

Yorum bağlantısı
Bünyamin Mehan
Bir defa başıma geldi, eve giriyorlar, 1 adet şahsı rusatlı + 1 adet kiralık filo otomobili ( ki kaskoda en çok bunlarda sıkıntı çıkar) ruhsat + anahtar holde, kapıdan otomobilleri çalıp gidiyorlar, kaskoda sorun çıkmamıştı. Ödeme yapılmıştı.

Geçmiş olsun. Bilgilendirme için sağolun. Geçen sene eve hırsız girmişti o zaman araba yoktu dizüstünü ve birkaç birşeyi almışlardı. Arabayı aldığım günden beri tafama takılıyordu bu konu, ne kadarda güvenlik de olsa sitede İstanbulda yaşamak zor.

selamlar

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Eve hırsız girdiği ıspat edilmelidir.. (Deliller tutanaklar ifadeler raporlar vb.)

Ödenir..

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Göksenin Arslan

Merhaba Arkadaşlar,

Kısa süreliğine yurtdışındayım. Abim arabamın (2010 focus collection) ana anahtarını evde kaybetmiş. Yedek anahtarı kullanıyor şimdi ama ana anahtar bulunsa bile arabayı çalıştırır mı? Şimdi benim duyduğum kadarıyla ana anahtar ile yedek anahtarın kodlaması farklı olduğu için yedek anahtarla araba çalıştırıldığı an ana anahtarın kodlaması iptal oluyormuş. Bunun doğruluk payı nedir? Aksi takdirde servisten yeni kumandalı anahtar baya pahalıya mal olacaktır sanırım. :D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yeni anahtar kodlanmadıkça eski anahtar bulununca çalıştırır. Ana anhtarın kodlama iptali vb. gibi bir şey yok.

Yorum bağlantısı
Göksenin Arslan
Yeni anahtar kodlanmadıkça eski anahtar bulununca çalıştırır. Ana anhtarın kodlama iptali vb. gibi bir şey yok.

Ok, teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Göksenin Arslan

Peki 2010 Focus'un orijinal kumandalı anahtarının servis fiyatı hakkında bilgisi olan var mı?

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Metin Mantarcı

benim merak ettiğim bişey var, bu ay içersinde kısmet olursa focus hb collection tdci alacam, bu focusların anahtarı sustalı kumandalı anahtarmı yoksa düz bildiğimiz anahtarlardan mı? ilk defa sıfır araba alacam aracı teslim aldığımızda anahtarın yedeğini veriyolarmı ?

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
benim merak ettiğim bişey var, bu ay içersinde kısmet olursa focus hb collection tdci alacam, bu focusların anahtarı sustalı kumandalı anahtarmı yoksa düz bildiğimiz anahtarlardan mı? ilk defa sıfır araba alacam aracı teslim aldığımızda anahtarın yedeğini veriyolarmı ?

Sustalı ve arabayı teslim ederken yedeğini vermek zorundalar...

Şimdi benim duyduğum kadarıyla ana anahtar ile yedek anahtarın kodlaması farklı olduğu için yedek anahtarla araba çalıştırıldığı an ana anahtarın kodlaması iptal oluyormuş. Bunun doğruluk payı nedir?

Bunu uyduranda çok geniş bir hayal yeteneği var bence...Adı üstünde yedek anahtar, hapı yuttun anahtarı değil, Vw lerde birara 3 tane anahtar veriyorlardı..Bu 2 tane kaybetme hakkımız var mı demek ? :bravo:

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Serdar Şenel

selamlar yedek anahtarım yok yaptırmak istiyorum servis 220 TL çıkardı. dışarıda 130-150 civarı ama karar veremiyorum dışarıda yaptırsam nasıl olur acaba ?

Yorum bağlantısı
Gökhan Açıkgöz
(düzenlendi)

Arkadaşlar benim kendi şahsi aracım 1.4 tdci tit. x paket 2010 model Fiesta bugün çalıştığım şirket bana Hyundai İ20 troy tahsis etti.Öncelikle şunu söylemeliyim ki benim Fiesta tüm konularda bu aracın yanında E270 CDİ :D gibi felan geldi gözüme. Araba bisiklet gibi ya :D Sormak istedim şey aracın anahtarları dahi manuel uzaktan kumandalı değil. Araca uzaktan kumanda taktırmam mümkün mü ? Fakat her hangi bir kablolarda kesme biçme olmadan sonuçta araçlar kiralık bi sıkıntı olmasın ilerde bir arıza da felan garanti dışı bir modülün kalması şu bu gibi.Bu tarz bir şeyi dediğim şekilde taktırmam mümkün mü? Ve aşağı yukarı maliyeti ne olur ?

Not: Alarm taktırmak istemiyorum.

tarihinde Adnan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...