İçeriğe Yönlendir

Ford Scorpio 2.3i Ghia 1997 otm.


Sencer Deniz

Recommended Posts

Sencer Deniz

İyi günler yukarıda belirttiğim araca sahibim ve onun hakkında mümkün olduğunca bilgi edinmek ve birkaç makyaj yapmak istiyorum lakin 10 yaşını doldurdu ve ufak tefek sorunları var. Ufak tefek dedğime bakmayın tampondaki bi çatlak görüntüsü sinirimi bozuyor ve 98 modellerdeki yeni dizayn tampon almak istiyorum. Hem 2 hafta bekliyorsunuz hemde 1000 liralık bi masraf çıkartıyor. Scorpio lar ile ilgili bilgi ve tecrübeye sahip arkadaşları buraya beklioyrum.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Fatih Emre

Hayran olduğum modellerden biri. Mondeonun bir üst sınıfı 1998 modeli ile üretimine son verildi. 2300cc 6 silindirli motoru var. :nazar:

Yorum bağlantısı
Fatih Emre

Scorpioların modeolar gibi yan sanayi tamponları malesef listelerde yok gibi, en azından ben göremedim.Orjinal FOMOCO tampon ise 624YTL+KDV. Ben benim arabaya italyanveya tayvan yansanayi arka tampon almıştım 80 ytl(orjinalinden çok daha kaliteli kalın ve yumşak malzeme, kurabiye gibi kırılmıyor). Ama bunu üretenler mutlaka scorpio için olanı da üretmiştir fakat Türkiyeden isteyen olmadığı için listelere giremedi diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Fatih Emre

Doğru söylüyorsun Tansel Bey. 2900cc V6 motoru olan model ile karıştırdım.

Yorum bağlantısı
Mustafa Eski

evet şimdi hatırladım doğru.teşekkürler tansel.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Sencer Deniz

Araç 2300 cc 147 bg 4 silindir 16v dir. Arkadan çekiş sistemine sahiptir. Resimlerini henüz koyamadım lakin çok işim var. Fırsat bulunca yazabiliyorum. En kısa zamanda resimleri göndereceğim.

Yorum bağlantısı
Sencer Deniz

Ford taurus dodge neon dan daha eski bir modeldir. O dönemde yatık far sistemleri moda olduğu için her markadan araçlarda ya yuvarlak ya köşeli yada kaş sitili vs. ile mevcuttur.

Yorum bağlantısı
Sencer Deniz
Hayran olduğum modellerden biri. Mondeonun bir üst sınıfı 1998 modeli ile üretimine son verildi. 2300cc 6 silindirli motoru var. :)

Şu resimdeki aracın ön tamponunu almak isterdim. Bu araçta biraz görüntü eksikliği var. Önden bakınca kalın bir kaputu ve koca yuvarlak farları ile kurbağayı andırıyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
direk Dodge Neon çakması bu taurus.
Ford taurus dodge neon dan daha eski bir modeldir.

Demekki Dodge Neon, Taurus çakmasıymış.. :)

Yorum bağlantısı
Sencer Deniz
(düzenlendi)

Sevgili Onur bey, araştırıp ta yazdığınız için teşekkür ederim. Yazdıklarımla ilgili olarak kimseye bişey inandırmaya ihtiyacım yoktur. Bundan sonra da yazacaklarıma inanmayın ve araştırın. Kusura bakmayın ben sadece daha eski bi model olduğunu biliyordum. Aracın özgeçmişini araştıracak kadar vaktim yoktu. Ancak kulaktan kulağa söylenen şeyler inanmak için değil araştırmak içindir. Sevgiler...

tarihinde Sencer Deniz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

scorpio aracın en büyük talihsizliği ön far dizaynını yapan (herhalde ford un çaycısına falan çizdirdiler) zat ile elektronik kısmını aldıkları amerikan üretimi parçalardı. mondeo dan sonra kullanması en keyifli araçlardan biriydi heralde :) . güle güle kullanın. ancak aman diimm motor yıkatmayın!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. motora gömülü bobinleriniz kesin arıza yapar!!!!!!!!!!!1 bu tavsiyem acı tecrübeler ile sabittir. bir de akünüzün asidi bi şekilde akü dışına sızarsa acilen aküyü söktürüp aşağı akan asidi temizletin. zira üstten göremediğiniz ve şasi arasından geçen motor elektronik kablo gurubu hayati tehlike yaşar.

scorpio için dış iç veya motor için modifikasyon ben şahsen hiç duymadım. istanbulda aracınızın erbabı bir özel servis var (oktaykan) maslaktadırlar.

Yorum bağlantısı
Sencer Deniz

Çok teşekkür ederim Çağlar bey.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Mustafa Yazkan

selam, konuyu hortlattığımın farkındayım ama hazırda konu bulmuşken yeni bir konu açıp konu kirliliği yaratmıyayım dedim :)

bende geçen hafta 96 scorpio 2.9 V6 sahibi oldum. kaça aldın diyenleri şimdiden duyar gibiyim, onun için hemen cevap vereyim; sizce ben böyle bir baş belası aracı para verip alırmıyım :p araç bana şirketten hibe edildi.

aracı en son 5-6 yıl önce kullanmıştım ve şu anki hali ile arasında epey fark var. eskiden gaza basmaya korkardım, dokununca uçardı araç ama şimdi (her ne kadar ölüsü yetse de) eski halinden eser kalmamış sanki 2.3 lt motor takmışlar gibi. her neyse aracın bazı ufak tefek sorunları var, bunların bazılarını ben hallettim ama beni aşan kısımlar da var. aracın bazı sorunları şöyle;

- aracın cruise control'u çalışmıyor, bunun için tek yaptığım tüm sigortaları kontrol etmek oldu ama hepsi sağlam çıktı

- havalandırmada fan düğmesini kapalı konumuna getirince sanırım temassızlıktan kapanmayabiliyor veya kapanıp az sonra kendiliğinden açılabiliyor, havalandırma kumandalarının olduğu yeri söküp bir bakacağım muhtemelen yağsız kontakt sprey ile temizleyerek halledilecek birşeydir.

- cam açma kapama düğmelerinin bazıları çalışmıyordu söküp temizledim ve artık çalışıyor, ayrıca kapı switchlerinin çaışmayanlarını söktüm ve oksitlenmiş olduklarını gördüm, bir temizlik ile hepsi gıcır oldu.

- torpido kapağı tam kapanmıyordu açtım baktım mekanizmasını yanlış takmışlar hemen bir el atıp düzelttim. bu fordların en sevdiğim tarafı çok kolay sökülüp tamir edilebilmesi, karışık gibi görünsede aslında basit mekanizmalar. ben de daha önce 97 mondeo vardı, galeriden almıştım, kmsi ile oynamışlar ve km sayacı takılı kalmış, uzun süre ford servisinde çalışmış bir elektronikçiye gittim yapamadı, ben söktüm sayacı dağıttım ve düzgün bir şekilde tekrar topladım ve çalışmaya başladı. fordun tamirine bayılıyorum.

ayrıca kafama birşey takıldı, ben bu aracın koltuk ısıtması olduğunu hatırlıyorum ama şu anda yok, hatta el freninin olduğu yerdeydi. benim 97 mondeoda ve 93 scorpioda bile vardı koltuk ısıtma ama bunda yok, nasıl bir iştir anlamadım. acaba koltuk ısıtma düğmelerinin olduğu yer değişti de düğme olmayan parçamı taktılar anlayamadım.

scorpiosu olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim. ayrıca aracın kullanma klavuzu yok bende, kullanma klavuzu olan arkadaşlardan kullanma klavuzunun fotokopisini rica edeceğim veya nerede bulabileceğimi bilen varsa bu konuda yardımlarını bekliyorum. herkese sevgi ve selam...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

En güzel araç hibe araçtır.

1. Cruise controlun on/off düğmesi zamanla okside olabiliyor. 40km/h üzeri hızda bu düğmeye defalarca ve parmağınız ile sağa sola basınç yaparak basın, birçok kez deneyin eğerki çalışır ise basit bir oksidasyon hadisesi olmuş demektir. Araç dururken de bu işlemi yapabilirsiniz, sadece sonucu bilemessiniz ama yola çıkınca denersiniz. Cruise arızalı olsa gaz pedalınız çok sertleşir (genelde)

2. Yanlış hatırlamıyor isem Scorpio, Sierrada havalndırma kapalı bile olsa en düşük hızda üfleme devamlı vardı. YAŞAR Usta okuyorsa o da bir düşünsün.

3. Deri koltuk orjinal olarak var ise koltuk ısıtma vardır. Kadife koltukta ısıtma yok. Isıtma düğmesi uzunca kenarları hafif ovaldi yanılmıyor isem.

4. 2.9 V6 lar Amerika ya yollanan üretim di. 4 çekerli versiyonları da vardı. Mercury 2.9 V6 olarak google da aratın.

5. Gaz telleri eskidikçe sorun çıkarabilir. Araç çalışmıyor iken bir arkadaş yardımı ile tam gaz yapıyor mu kontrol edin. Arkadaş içerde tam gaz yapsın, siz de motor tarafında gaz kelebeği tam sona dayanmış mı el ile kontrol edin.

Yorum bağlantısı
Mustafa Yazkan

tavsiyeleriniz için teşekkürler en kısa zamanda uygulayacağım. koltuklar orjinalden deri, araç full donanımlı, ısıtma vardı diye hatırlıyorum ama maalesef şu anda yok. aracın özellikle motorunu genel bir kontrol ettirmek istiyorum ama antalyada bu motordan anlayan usta varmı bilemiyorum. bu yüzden kurcalatmak istemiyorum. araç biraz fazla ısınınca tarif edemeyeceğim tuhaf bir ses yapıyor rölantide ama hararet normalin altında iken birşey olmuyor, biraz gaza basınca mesela 1000 devire çıkarınca kesiliyor. ayrıca subap ayarı, enjektör temizliği gibi işlemler yaptırmak istiyorum ama antalyada bunları güvenle yaptıracağım bir yer bulacağımı zannetmiyorum. servisler genelde bu tip araçlarla uğraşmak istemiyorlar. anlayacağınız ne yapacağımı şaşırmış durumdayım :lol2:

Yorum bağlantısı
Mustafa Yazkan
İstanbul a seyahat yapın :) Burada usta çok.

bugün dediğinizi yapmaya karar verdim. antalyada yeni sanayiye gitmiştim, arkadaş ilk kez binince gücünü görmek istedi, bende uygun bir yolda gazı kökledim 160-170 lere çıktı ve bir duman oluştu, hemen sağa çekip stop ettik. baktıkki yağ filtresinden yağ fışkırtıyor aracın altı komple yağ olmuş. hemen bir özel servise çektik ve gördükki daha önce renault'un küçücük bir yağ filtresi takmışlar hemde yan sanayi. tabi durum böyle olunca basınca dayanamadı sanırım. neyse yağda oldukça kötü durumdaymış zaten, fordun kendi orjinal yağını (10W-40) koyup yağ filtresini taktılar ve aracın gidişi değişti. oradan çıkınca kamyon yıkamacısına gittik aracı kaldırıp altını sıcak ve deterjanlı su ile yıkattık. motora su tutturmadık.

kocaman V6 motora küçücük dandik filtre takılan bir memlekette aracı daha fazla kurcalatmak istemiyorum ve en kısa zamanda istanbula gelmeyi planlıyorum. istanbul için yapılan servis yorumlarını okudum ve oktaykan power ile herford'un öne çıktığını gördüm. sizce scorpio için hangi servisi tercih etmeliyim. bu konuda beni yönlendirirseniz sevinirim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Siz yeterki sadece araç için buralara gelmeyi kafanıza koyun. Merak etmeyin yer bulunur. Bu arada yan sanayi yağ filtrelerinde basınç yüzünden patlamasını önleyen by pass sisteminin olmadığını örneklemiş oldunuz. Bunu bilen pek yoktur. Allahtan yangına sebebiyet vermemiş.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...