İçeriğe Yönlendir

Yeni Kaza Yönetmeliği Hakkında


Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Mehmet Göktürk

Bu yeni sistemde polis gelmeyecek ama anlaşmazlık olursa ne olacak? Ya da önce anlaşıp sonra yok yaaa diye inkar olursa?

Bence yapılması gereken anlaşma durumunda arabaların çekilmesine olanak tanınmasıydı. Bir de alkol kontrolu için hastaneye gitmek çok saçma. yapabiliyorsan yap, yapamıyorsan ne hastanesi?

Ben yeni kanunun iyi olmadığını, kazaları artıracağını düşünüyorum. Millet yamultup geçecek. Nasıl olsa ceza yok, polis yok. Vur kaç çok olacak.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
(düzenlendi)

Kesinlikle katılıyorum.

herkes birbirini haklı görecek, kavga gürültüler başlayacak.Suclu olan kacıp gidecek.

Bu kanunu kim çıkartıyorsa gercekten çok akıllı biriymiş.milleti birbirine düşürmek için birebir.Daha iyisi bulunamazdı.

Ortada zaten yatan trafik polisleri var, iyice yatırsınlar, hatta bunlara her cadde başında 5 yıldızlı pansiyonlar yapsınlar.Camlardan arada baksınlar yeter.

tarihinde Ayhan ?ent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Anlaşma bizim ruhumuzda yok..

Mahkeme kapılarında sürüneceğiz.. Bu arada da arabalarımızı yaptıramayacağız.. Gibi görünüyor..

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Ben değilim ama agresif bir toplumuz :kafa:

Alttan almayı bilen çok az, hepsi polat :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

polisin gelme hızı olayını araçları çekerek çözebilirsin. yani çekmenin serbest olması lazım.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Arkadaşlar bildiğim kadarı ile (mehmet Abi daha iyi bilir)Avrupa ülkelerinde ölüm veya yaralanma yok ise polis gelmiyor.ben sırf ufak bir kaza için Ankara da Eskişehir yolunu saatlerce bekleyerek geçtiğimi bilirim.Zaten kurallar belli, iyi bir eğitim sonunda herkes hatanın kimde olduğunu bilebilir.en basitinden arkadan çarpmalar için bile yeterli bir çözüm olarak görüyorum ben.bilirmisiniz sadece Sinop ta bir aylığına trafik ışıklarını şehir içinde bir süreliğine iptal ettiler ve trafikte hissedilir bir rahatlama oldu.ben trafik ışıklarını da karşıyım.en çok 10 saniye bekler geçersiniz.karşılıklı tutanak ve poliçe değişimi ile bu kanun zaman içinde işe yarar gibi geliyor bana.nelere alışmadıkki zaten.Saygılarımla,kazasız günler dilerim.

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
polisin gelme hızı olayını araçları çekerek çözebilirsin. yani çekmenin serbest olması lazım.

Raporu Nasıl Tutacaklar Ozaman

Polis Sadece Kavga Çımasın Diye Gelecek

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Kaza anında aracları yerinden kıpırdatmak yasaktı.

Bence sadece kaza yapan aracların sürüçüler tarafından trafiği engellemiyecek şekilde cekilmesine izin verilip polisin gelmesi beklenmeli.Polis raporu tutup yolllamalı.

Eğer yaralanmalı,ölümlü kaza var ise zaten o araclarla kimse kacamaz.Polis yine kesin geliyor bu değişmez ama üstte yazdığım olursa daha iyi olur.Eskiye göre daha iyi olacağı kesin.Yeni kanun pek işe yaramayacak.

Hasarlı aracla kacmak isteyen daha büyük kazalara sebep olabilir.

Bence ben haklıyım, sence sen haklısın. Aracları kıpırdattık. Burda kimin haklı olduğunu kim kanıtlayabilir? Bunun cevabı yok ise bu kanun bir işe yaramaz.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
Bence sadece kaza yapan aracların sürüçüler tarafından trafiği engellemiyecek şekilde cekilmesine izin verilip polisin gelmesi beklenmeli.Polis raporu tutup yolllamalı.

Araç yerinden oynadığı anda polis gelip "ya anlaşın ya da zabıt tutayım trafik mahkemesinde sorununu çözün" deyip gidiyor.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Kolayına kacıyorlar.

Yollar adam gibi yol olsa kaza olmaz.

Servisten çıktım, yağmurda önümde arabanın biri suya girdi ters döndü vura vura durdu.

Benim çıkardığım sonuc bu.

Önce yolların düzeltilmesi gerekiyor, buda yemiyor.Arac yoğunluğu fazla, kazalar olunca yolar kapanınca bu yoğunluktan dolayı çıkarılmış bir kanun.Milletin birbirine gireceğini düşünen yok.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Evren Barış Özbek

Trafik kazalarında 'polis'siz dönem!

Maddi hasarlı kaza yapanlar, kaza hakkında mutabakata varırlarsa tutanak hazırlayabilecek. Böylece taraflar polisi beklemeden olay yerinden ayrılabilecekler

Yürürlüğe 1 Nisan'da girecek uygulamayla, maddi hasarlı kazalarda taraflar, kazanın oluş şekli hakkında anlaşıp kaza tespit tutanağını doldururlarsa, trafik polisini beklemeyecek.

Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği'nden (TSRŞB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü, Hazine Müsteşarlığı ve TSRŞB ortaklığında oluşturulan bir komisyon, trafikteki sıkışıklığın önüne geçmek için çalışmaları tamamladı. Komisyonca hazırlanan maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanağı sayesinde kazadan sonra taraflar, kazanın oluş şekli hakkında mutabakata varıp trafik polisini beklemeden olay yerinden ayrılabilecekler. Hazırlanan tutanakta doldurulan forma göre hasarlarını sigorta şirketinden tazmin edebilecekler.

Hasarın tazmini için kazaya karışan araçların zorunlu trafik sigortası poliçelerinin olması gerekiyor. Açıklamada şunlar kaydedildi:

Fotoğraf çekilecek

"Kazaların yüzde 88'i maddi hasarla sonuçlanmakta olup bu kazalarda polisin gelmesini beklemeden taraflar arasında ulaşılacak mutabakat, İstanbul gibi büyük illerde trafik sorununun çözülmesine yardımcı olacaktır. Kazanın fotoğrafının çekilmesi de sürücülerden istenenler arasında."

Kaynak: Milliyet

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Detaylar

Bu tutanak yalnız maddi hasarla sonuçlanan kazalardan sonra kazaya karışan diğer sürücü veya sürücülerle kazanın oluş şeklinin tutanak ile tespitinde anlaştığınız takdirde doldurulacaktır.

DİKKAT !!! Aşağıdaki durumlarda bu tutanak DOLDURULMAYACAKTIR.

Bu durumlarda 155 veya kaza mahalli Jandarma bölgesiyse 156 numaralı telefondan trafik zabıtasına haber veriniz.

# Sürücü belgesiz motorlu araç kullanılıyorsa veya yetersiz sürücü belgesi ile motorlu araç kullanılıyorsa,

# Sürücüde yaş küçüklüğü varsa,

# Sürücüde alkol veya akıl sağlığı şüphesi varsa,

# Kazaya karışan araçlardan biri veya daha fazlası kamu kurumlarına ait ise,

# Kamu kurumlarına ait eşyada zarar meydana gelirse,

# Trafik Kazasında sadece 3 üncü kişilere ait eşyalara zarar gelirse,

# Kazaya karışan araçlardan birinin veya birkaçının trafik sigortası yok ise,

# Trafik kazası ölüm ve/veya yaralanma ile sonuçlanmışsa.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bilgiye bak altın değerinde. Saolasın Mehmet kardeş. Napıcaz şimdi torpidoya bi klasör dosya, digital kamera mı koycaz :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çağlar Bey.. pdf'nin çıktısını al.. Ruhsatında arasında dursun iki tane...

Cep telefonun kameralı değilse, bitane de fotoğraf makinesi :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay
İyide bizde kaza sırasında özellikle kazanın oluş şekli itibarı ile kimse haksızda olsa bunu kabullenmez ... Polissiz olmaz bu iş kısacası ... İki taraf birbirine gider . Polis gelmese bile ambulans şart ...

Yada anlaşmalı , kaza süsü verilmiş olaylar artar . Kasko firmaları için ters bir durum ...

+1

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Ben polis isterim dendiğinde polis geliyorsa mesele yok. Diğer taraf ne halin varsa gör diye gittiğinde eğer ceza alacaksa iyi. Şimdiki gibi savcılık "istersen dava aç" durumuna getirecekse o zaman vurduğunuzda kaçmak en iyisi.

Benim hanımın başına geldi. Bir başka kadın vurdu. durdular ama toplantım var diye kaçtı. Biz polisi bekledik sonra karakola gittik tutanaklar tutuldu hastanelere gittik alok muayenesi olduk ve neticede savcılıktan isterseniz dava açın diye bir yazı geldi. karşı tarafa bari trafik cezası verilmiş olsa.

Yani normalde hasar ödeyecekken kaçarsan zarar gören taraf peşinde koşmayacağı için (ufak kazalarda) karlı çıkıyorsun. EMniyet senin peşine düşmüyor.

Adaletin küçüğü büyüğü olmaz ama bizim ülkemizde küçük suçlar (boyut olarak) suç sayılmıyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yeni sistemi az buçuk inceledim de: asıl olan suçlunun suçunu kabul ettiğini beyan edip karşı tarafın hasarının yapılması için trafik sigorta bilgilerini vermek gibi duruyor. Anladığım kabaca bu. Suçlu olan kendi kaskosuna (varsa) başvuracak ve A4 kağıdı gösterecek, mağdur çarpılan, suçlu tarafın trafik sigortasına başvuracak. Yani 8/8 olan kabahat oranı devreden kalkmış gibi.

Yıllarca hasar servisi ile içli dışlı olan biri olarak kazalardan sonra çoookkkk fırtına kopar diyorum.

Kırmızıda duran aklı başında bir forum üyesi sarsılır ve aynaya bakar, arkada xxx marka bir araç. Arabasından iner kravatını düzeltir tamponuna, akabinde arka aracın tamponuna bakar, torpidosuna yönelir ve pdf formatından basılmış A4 ü çıkarırken bir patlama sesi duyulur....

Olay yeri incelemeye ifade veren şahıs madalyonunu düzelterek anlatmaktadır: Yeşil ışık yanıyorken bu ........ önümü kesti zorla durdurdu sonra torpidodan siyah bişi çıkarırken sıktım bacağına amirimmmm racona tersss.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben de daha önceden çarpılmış ama yapılmamış araçların, 1 nisandan sonra teker teker, tekrar çarpışmalarını bekliyorum :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Artık sağı solu önceden çarpılmış eş dost araçları kıymete binecek :).

Mehmet bey bi detay sorucam. İki aracın da ruhsatı aynı kişiye ait ise trafik sigortası ödeme yapıyor mu?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Güzel bir soru...

Böyle bir durumda kasko rücuu etmez.. Ama olay trafik olunca ödeme yapılması lazım...

(Sadece tahmin)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ödenir ödenir.. çarp sen...

Enişte kayın ödeniyor... Kardeş niye ödenmesin :)

Beraber yorumlayalım lütfen

A.3- Teminat Dışında Kalan Haller

Aşağıdaki haller sigorta teminatı dışındadır.

a) İşletilme halinde olmayan araçların sebep olacağı zararlar,

b) İşleten tarafından ileri sürülecek tazminat talepleri,

c) İşletenin eşinin, usul ve füruunun, kendisine evlat edinme ilişkisi ile bağlı olanların ve birlikte yaşadığı kardeşlerinin mallarına gelen zararlar nedeniyle ileri sürebilecekleri talepler,

d) Zarar görenlerin beraberinde bulunan bagaj ve benzeri eşya dışında araçta veya römorklarda taşınan eşyanın uğrayacağı zararlardan dolayı işletene karşı ileri sürülecek talepler,

e) Manevi tazminat talepleri,

f) İşletenin, Karayolları Trafik Kanunu uyarınca eylemlerinden sorumlu tutulduğu kişilere karşı yöneltebileceği talepler,

g) İşletenin aracına veya bu araç vasıtasıyla çekilen römorklara ve yarı römorklara veya çekilen araçlara gelecek zararlar nedeniyle ileri sürülecek talepler,

h) Motorlu araçlarla ilgili mesleki faaliyetlerde bulunan teşebbüslere, gözetim, onarım, bakım, alım-satım, araçta değişiklik yapılması amacı ile veya benzeri bir amaçla bırakılan aracın sebep olacağı zararlara ilişkin her türlü talepler,

i) Aracın, yetkili makamların izniyle tertip olunan yarışlara katılması veya yarışlara katılan araçlara eşlik etmesi ile gösteride kullanılması sonucunda meydana gelecek zararlar,

j) Çalınan veya gasp edilen araçların sebep oldukları ve Karayolları Trafik Kanunu'na göre işletenin sorumlu olmadığı zararlar ile aracın çalındığını veya gasp edildiğini bilerek binen kişilerin zarara uğramaları nedeniyle ileri sürülecek talepler ile çalan ve gasp eden kişilerin talepleri,

k) Motorlu bisikletlerin kullanılmasından ileri gelen zararlar.

l) 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununda belirtilen terör eylemlerinde ve bu eylemlerden doğan sabotajda kullanılan araçların neden olduğu ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre işletenin sorumlu olmadığı zararlar ile aracın terör eylemlerinde kullanıldığını veya kullanılacağını bilerekbinen kişilerin zarara uğramaları nedeniyle ileri sürecekleri talepler, aracı terör ve buna bağlı sabotaj eylemlerinde kullanan kişilerin talepleri.

m) Dolaylı zararlar nedeniyle yöneltilecek tazminat talepleri.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ruhsatta aynı isme ait olduğu için ödenmeyen olaya rastlamıştım sadece aklıma geldi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Diyelim ki, şoför park yerine girerken diğer arabalardan birine (arabaların hepsi aynı şirkete kayıtlı ve de) zarar verdi... N'olcak o zaman? Ödenmeyecek mi yani?

Kasko ödeyecek Işıl...

Genel şartlara göre ödenmez gibi yorumluyorum ben...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kasko her şartta ödüyor. Alkol almayıp aracı çalmamışsanız. 6 adet aynı şirkete ait araç hatırlarım servis kapısında. Zincirleme dediğin böyle olunca keyif veriyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...